Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   676 / 1387
(#) zenetom hozzászólása Nov 21, 2011 /

Akinek kontrasztosan nyomtat a nyomtatója (tehát szép fedésű mintát tud nyomtatni), annak megköszönném, ha üzenetben leírná a nyomtató típusát, mert én már 2 éve szívok, és nem jutok 1-ről a 2-re (az utolsó csepp...).
(#) gulasoft válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Nyomda!
(#) vicsys válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Én is csináltatnék nyomdában, de nagyon vidéken lakok. Online nyomdai megrendelést meg nem találtam. Erről mi a véleményed? Esetleg ismerős...?
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Egy őskövület HP1020-ast használok eredeti tonerral, duplán nyomtatva, elégséges takarást biztosít.
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

De nem vagyok benne biztos hogy elég kontrasztos a nyomat amit készít !! Viszont ha "lovat akarok rajzolni" arra tökéletes
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Nagyon hülyék vagytok! Ezen a lovacskás alsó/felső rétegen nagyon röhögtem!
(#) zenetom hozzászólása Nov 21, 2011 /

Valahol olvastam, hogy a Samsung nem a legjobb, viszont osztálytársamnak az van (Samsung ML-1665), és már fél éve használja, és szépen nyomtat (vasalással csinál nyákot).
(#) tikitiki válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Esetleg leírhatnád , hogy milyen típusú lézer nyomi ami neked van.hátha csak valami beállítási gond lehet.Pár héttel ezelőtt én bele mentem pont ezekbe a dolgokba , hogy csak otthon stb ha kíváncsi vagy rá kérd az oldal tulajdonosától , mert ő törölte le egy félre értés miatt , és még kb 1 hétig le is voltam innen tiltva a poént nem poénnak vette .Na mindegy azokon a képeken elég szépen be lett mutatva , hogy hogy kell viszonylag otthoni keretek között ezt megoldani , akár Tintasugaras , akár Lézer nyomtatóval is , fólia , vagy vasalás , illetve laminálásos módszerre volt példa .Nem nyomdai volt, hanem saját , és itthon készült mind.Tovább nem kísérleteztem , mert úgy gondoltam ha letörlik , akkor kár volt a munkáért, pedig pont azoknak szólt ez akik alig ,vagy egyáltalán nem jutnak PL nyomda , vagy olyan megoldáshoz , amivel megoldódott volna a nyák kérdés számukra.
(#) koczka válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Nekem is pont ilyen nyomtatóm van meg vagyok vele elégedve tényleg szépen nyomtat, elötte volt egy lexmarkom de az csíkozott.
(#) pcroland válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Egy nem tudom milyen, nyomdai CTP levilágítót használók, egy rétegben, tökéletes (!) takarást biztosít! Biztos van valaki, aki sok nyákot csinál, gyakran meg nyomdába és elpostázza a többieknek a terveket, amit megrendeltek. Az a plusz posta nem annyira vészes.
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Egy özönvíz előtti OKI Page 14Ex -et használok. Kicsit magasabb hőfokon kell a panelt vasalni, mint a HP esetén. Műnyomó parírra egyszer nyomtatva, eredeti és utántöltött OKI tonerrel is szépen fed, a nyomtatást nem maszálja el. Pl. egy SO8 - DIP8 adapteren a 0.2 mm vezeték és a 0.2 mm szigetelés is sikerült.
Van egy OKI B2400 -as is, de a papír megcsúszik benne - kétszeres nyomtatást kizáva - a műnyomó paíron az ábrát a papírtovábbító kerekek elmaszálják. A toner ugyanazon a hőmérsékleten vasalható, mint az 14Ex -é.
(#) zenetom válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

HPLaserJet 1200, az oldal közepe felé egyre halványabb (az amúgy is halvány) vonal.
Hp41C: viszont feltétlenül csak új nyomtatót akarok venni.
koczka: milyen technikával csinálsz nyákot?
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Pont ez az.... Az új B2400 -zal rosszabb az eredmény, mint a 10 - 12 éves 14Ex -el... Ráadásul az újabb típusok toner kazettájában EEProm van, ami számlálja a kinyomtatott lapokat.

Az oldal közepe felé halvány ?
Akkor a tonerpor valami miatt nem úgy tapad meg a hengeren ahogy kéne. kérdés hogy ha volt után töltve milyen port tettek bele .Illetve a henger lehet nem egyformán töltődik fel amit nem nagyon hiszek , és nem egyformán tapad meg rajta a por, ezért halvány itt ott.
Lehet egy toner tisztítás megoldaná ezt a gondot.
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

De amit vettem tavaly, az használt volt, és most meg is jártam. Sajnos igen, tervezett elavulással készülnek a mai eszközök, ritka szemét egy világban élünk.
Szerk.:
tikitiki: a toner most lett belerakva, és eredeti, vadiúj (én törtem le és húztam ki a tonerzáró szalagot). Persze mostmár kérdéses ez is, hogy kiszórtam véletleül belőle egy adag festékport.
(#) p_istvan válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Mint már többször is mondtam, ki kell próbálni, azután tényleg lesz miről beszélni!
Idézet:
„SMD-ben nem tudom van e olyan alkatrész aminek a lába elérheti a 100 fokot anélkül, hogy a belseje tönkremenne.”
Mint azt bizonyára Te is tudod, pár wattos SMD félvezetőket (stab IC, FET, stb) a nyákon kialakított kis fóliaszigettel (kisebb igénybevétel esetén sokszor még azzal sem) hűtik, amihez legtöbbször forrasztással rögzítik az alkatrészt. Ezért az alkatrész egy vagy több kivezetése igen jó termikus kontaktusban van a félvezetőkristállyal, ha a nyákon (ami amúgy sem ideális hűtőfelület) kialakított hűtőfelület termikus ellenállása nagyobb mint a félvezető és kivezetése közötti hőellenállás könnyen előfordulhat 100 fok fölötti hőmérséklet is a kivezetéseken a teljesítménycsúcsokban. A félvezetők üzemi hőmérséklete elérheti a 150-200 fokot is, rövid időre több is lehet...
De ezzel nem azt mondom, hogy nem fog működni, hanem azt, hogy ha az üzembiztonság is szempont, akkor érdemes figyelembe venni ezeket az érveket is!
(#) pcroland válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Az miért rossz, hogy számolja a lapokat?
(#) zenetom válasza pcroland hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Mert ha megvan x darab kinyomtatott oldal, akkor nem hajlandó tovább jól működni, így venned kell egy másik nyomtatót, hogy a cég jól járjon.
Egy kis felvilágosítás: Bővebben: Link

Alapjába véve annyit úgysem tudtál belőle kiszorni , hogy annak ez legyen a végeredménye.
És ha tök új a toner , és hozzá való , akkor más lehet a gond a hegerek töltésére gondolok ott lesz valami

Ez nem igazából így van ám a toneren lévő chippet is lehet törölni , és a gép memóját is .Vannak erre a neten számos helyek amik ezzel foglalkoznak erre most nem térnék ki
(#) zenetom válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Tuti hogy maga a nyomtatóban a henger a rossz, hallottam már ezt mástól is, szóval nálam is valószínűleg ez lesz a baj.
Viszont még a nyáron kitakarítottam (szétszedni se 2 perc, hát még összerakni!), de még mindig maszatol, bár nem mindenhol takarítottam meg.
Szerk.: persze lehetséges a resetelés (mint a videóból is kiderül), de egy átlag felhasználó (mondjuk egy titkárnő) nem fog forrasztópákával neki esni.

A maszatolás azért van , mert van benne egy úgynevezett éllehúzó szilikon ez meg van kopva , és ott ahol maszatol nem húzza le a port, és ott marad.
A resetelés meg kb fél perc se , és nem kell forrasztani sem , erre vannak resetelő kis kütyük rá kell kereseni , de egyes gépekhez szoftveres reset is van , még belenyúlni sem kell a gépbe, Google a barátod tessék rá keresni.
(#) gulasoft válasza p_istvan hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Magán a nyákon lesz egy tized mm vastag ónréteg. Ehhez főleg ott ahol a nyák a hűtőfelület raksz cirka 1mm vastag ónréteget (de számoljunk csak 0.5mm-el)
A 0.1 az 90 fokos a 0.5 az 230 fokos. Átlagban mennyi lesz ez? Cirka 200 fok. Szerintem az elég, de ugyan itt lehet olyat is kapni, ami 270-nél olvad, ha nagyon félsz forraszthatod olyannal.
(#) gulasoft hozzászólása Nov 22, 2011 /

Na megjött a válasz.
A 90 fokon olvadós bizmutos forrasztóanyagból 2kiló a minimálisan rendelhető mennyiség, 44euró a kilós ár, de 39 euró a szállítás.
2*44+39 az 127 euró
127.00 EUR = 38,674.59 HUF
Kell valakinek rajtam kívül? Nem hiszem hogy fél kilót akár egy év alatt is el tudnék használni egy egy nyákra egy két grammnál több nem kell, de kenyeret nem kér, meg nem romlik. Négy felé osztva az árat 9600 forint, 500 grammból 250 nyák ha kijön akkor 39 forint egy nyák ónozása (2 grammal számolva nyákonként). Ez mondjuk baromi olcsó, a pákás ónszívós módszerrel vetekedő ár, és egyenletesebb felületet ad, és valószínűleg gyorsabb is.
Ha jelentkeznek négyen
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

A Samsungban én használtam bizmutos cuccot, a legeslegrosszabb forraszanyag ami létezik a világon. Kivétel nélkül mindenki szidta a gyárban...

Helyette mi egy másik szert használtunk ami összemérhetetlenül jobb volt.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

És mi volt az a másik szer? Ami 100 fok alatt olvad az mind bizmutos. Ti forrasztani akartatok bizmutossal, az nem arra való:

adatok.txt

(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Miért kell 100 fok alatt olvadnia?
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Te eddig hol voltál
Olyan ónbevonatot láttunk egy videón, ami forró vízben elolvadt (raktak még bele citromsavat, hogy ne oxidálódjon a nyák).
Berakták a nyákot két perc múlva kivették, és mintha tüziónozták volna olyan volt.
Mindezt egy konzervdobozban.
Az mindenkinek van otthon, egyedül ezt az alacsony hőfokos forrasztóanyagot nem lehet itthon kapni (vagy csak még nem találtuk meg)
(#) p_istvan válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Tűziónozás helyett viziónozást szeretnének...
(#) okoska01 válasza csaadaam hozzászólására (») Nov 22, 2011 /

Sziasztok.Fogorvostol kérjetek használt fogfurot,az tökéletes nyák furásra,és több méretbe van szára vastagabb a furoétol.
Következő: »»   676 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem