Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a válaszokat, közben egy ismerösnél lelestem a bekötést ahol 3 eres vezerékkel van megoldva közvetlen a kazántól, N, L, 1 és a 2-esre az L-töl áthuzva, csak az a gondom, hogy a kazán (FÉG) oldalit nem ismerem. A végén maradok a kazán melletti bekötésnél azaz nem tudom ráhuzni a sajat kazán tipusra.
Szia bocsi már nem emléxem a beszélgetés elejére de amit ismerösödnél láttál az az ujjabb készülékeknél nem ajánlott.
Szerintem a régebbieknél is kikerül némi funkciót ,bár ez lehet nem látványos.Ha mégiscsak fel kerül a vevő ,annak a jele relével lent megismételve ,az érintő viszont gond nélkül beköthető a régi termosztát záró érintő helyére bármilyen kazánba.
Sziasztok!
Végigolvastam, a problémám elég sablonos, MMG thermosztát csere Q7RF-re. Azt értem is (remélem jól...) hogy a mostani MMG 1->N; MMG 2->L; MMG 4->2 és L-1 átkötés alapján működhet is. De nekiálltam feszültségeket mérni, (még úgy hogy fent van az MMG) és: kikapcsolt thermosztátnál 1 - 4 kapcsok közt 0, 1 - 2 kapcsok közt 130V bekapcsolt thermosztátnál 2 - 4 közt 0, 1 - 2 közt 80V a feszültség. Ez hogy lehet? A kazán/thermosztát zavar be? A konnektort kimértem, az 220, a műszer rendben van. Elég lesz ez a Q7RFnek mint saját táp? A kazán egy Buderus logamax U052 (vagy 054).
Sziasztok! Némi segítségre lenne szükségem. Van egy Computherm q7 termosztátmo, amivel infrapaneleket szeretnék vezérelni. De nem bánnám, ha be tudnék iktatni egy mágneskapcsolót közéjük. Van egy Tesys LC1K0910p7-s mágneskapcsolóm. Hogyan tudnám ezt megvalósítani? Előre is köszi!
Fázis termosztát kapcsoló kontaktusa, mágneskapcsoló tekercse (A1 A2) , nulla.
Fázis, mágneskapcsoló érintő (L1 T1) ,infrapanel , nulla.
Szia ha rám halgatsz akkor nem méregetsz csak anyit hogy min adja ki a rövidzárat a termosztát vevöje (ha esetleg nem tiszta a rajz) és bekötöd a kazán termosztát bemenöjeléhez.
sziasztok,
elöljárónak annyit, hogy nem vagyok nagy villanyszerelő.. - van egy BIASI 24S kombi gázcirkónk. - eddig egy CEWAL RQ05 manuális szobatermosztát vezértelte. - vettem használtan egy DANFOSS 7000 tipusú digitális termosztátot. nem tudom bekötni az újat... a falba 2 ér van behúzva (barna és kék) sanszos, hogy rendes 220V van bennük, mivel a régi termosztátról azt írják, hogy azzal megy. viszont az új 2 AA elemmel megy, és nem kéne neki 220 a leírás szerint, ha jól sejtem. be szabad-e így kötni egyáltalán? a DANFOSS-on 3 hely van: 1:COM, 2:ON és 3:OFF (Bővebben: Link) mit hova kössek? köszi előre is a válaszokat!
Hello! Van egy Q3 szobatermosztátom és digitális!
a nagy bajom az hogy a kazánt beállítom 60 fokra mármint a vízét, bent a szobában van 21 fok de ha 22 re állítom a kazán nem akar kapcsolni, de viszont nem nyulok semmihez a kazán magától kapcsolgat 10 percenként a Kazán az egy HŐTERM -25 ESB! A bekötését az 1-2 kötöttem de akkor mért nem müködik ? Valaki leírná nekem hogy most hogy lehetne beállítani hogy a kazán akkor kapcsoljon ha a termoszát mondja neki?
Hőterm kazán címszó alatt ugye erről beszélünk?
Bocsánat, elveszett a hozzászólások lényegi része.
Tehát valami hasonló kazánod van ugye: Bővebben: Link Nos ezek az ÖV (Öntött Vas ) kazánok alapvető üzemmódja az, hogy a beállított hőmérsékletű vizet előállítják (ha kell, ha nem ). Majd ebből vételeznek az egyes fűtési körök szivattyúval igény szerint... Ha nem előírás szerint használjuk, akkor szét fog korrodálni (megeszi a rozsda) papírforma szerint. Tehát az általad leírt viselkedés végülis normális. Két jó hírem van: - Nem vagyok szakember. - Anyámnál vagy húsz éve nem rozsdásodott szét a kazán. Kevésbé jó hír, hogy: - Őrláng "alapjáratban" sokat fogyaszt. - Kazán hőntartása is (mert ha nem kell fűteni, akkor is melegen tartjuk)...
Üdv Mindenkinek!
Elnézést, de lehet hogy már kérdezte valaki de MMG AM termosztátot szeretnék Q7RF termosztátra cserélni. Az MMG-ben 3 vezeték van bekötve 1-es, 2-es, 3-as. A fázis ceruzával megnéztem 1-es bekötésnél nem világít, 2-es és a 3-as bekötésnél fázist mutat. A Q7RF-en mit hova kössek. Kérem aha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
Esetleg ez is segíthet: Bővebben: Link
Ezt úgy nézted, hogy a régi termosztát volt fent és múködött éppen a kazán?
Akkor arra két pontra kösd ahol világít a fázisceruza.
A harmadik pont a nulla, ami a ennek a termosztátnak nem kell (előfűtés és éjszakai hőfoksüllyesztéshez kell neki, de az új termosztát ezt szoftveresen csinálja).
helló, COM-ra és ON-ra kötve tökéletesen működik. kösz a segítséget
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Vettem egy MQ7 szoba termosztátot és szeretném bekötni egy junker kazánba amiből három vezeték jön ki barna/kék/ zöldes sárga. a vezérlő egységbe hova kell be kötni Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok a problémám a következő vaillant vrt 40 es termosztátom van 7,8,9 kapcsolópontal,de a computherm q7-es termosztáton 1,2,3kapcsolópont van,nem találok sehol bekötési rajzot hozzá,valaki tudna nekem segíteni,hogy mit,hova kössek???
Elöre is köszönöm.
Szia !
Melyik fajta ill. tip. Junker kazán ? A bekötésnél nem mindegy ! A Q7-es bekötése 2-pontos. A 3-as kapocs a 'hűtés' vezérlésre van. Az 1-2 kapcsokra kell kötni a fűtésnél a vezérlést. A Junker bekötési tábl.ill egy kép kellene mivel 3-pontos a bekötés. Valószínű, hogy a barna - kék a bekötése és a sárgászöld nem kell. Pontosítani azonban csak a kapocstábla ill. rajza segíthet nekem. Vigyázz 230V~ feszültség is lehet, attól függ milyen tip. a kazán ! :felkialtas: Üdv.: moele
Szia !
A vezérlés bekötés a Q7-nél az 1-2 kapocs ! A 3-ast nem szabad bekötni ! A VRT40-es-be 3-pont van bekötve a hőfok süllyesztés miatt. Itt a nulla vezetőt is bekötötték, az újba nem szabad bekötni ! Vigyázz 230V~ :felkialtas: Üdv.: moele
vaillant a kazánom,is a vrt-n 7barna,8kék,9sárgászöld
a q7.hez pedig az 1-2-est írják fűtéshez,csak az 1-2 esbe hogy van vajon a sorrend,sehol nem találom a kapcsolári rajzot,még neten sem
szia a kazán típusa junker zw 20kd
http://zw20.neobase.hu/sites/zw20.neobase.hu/files/junkers/szerelesi%20utmutato_zw20-kd%20.pdf itt megtalálod a kapcs rajzot. azt elfelejtetem mondani a q7 rf es előre is köszi
Itt megtalálod ! Bővebben: Link
A Q7RF - itt van.
Bővebben: Link
1No 2Com ez eddig is megvolt ide már mindegy melyiket hova kötöm?
Mindegy, hogy melyiket hova ! Viszont a nulla vezetőt keresd ki, nehogy bekösd mert zárlatot csinálsz vagy tönkreteheted a termosztátot!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |