Fórum témák
» Több friss téma |
Jóestét Mindenkinek!Azt szeretném megtudni hogy a nagy kapacitásu kapacitorokat hogy készitik oan 10farad korül??
hogyan csinálják! -a digitális 10 faradok kapacitorok ránézésre ´´kicsik´´ -a sima 1 farados kapacitorhoz viszonyítva..... a mellékletben ott van hogy mire gondolok!AZ ien kapacitorok hogy vannak kialakítva????lemezekkel vagy valami trukkos megoldás???
Szia, ha jó vagy angolból és vágod a szaknyelvet is 1 picit, hát akkor itt van 3 link amit találtam úgy nagy hirtelenjében. Ami hasznos info van a linkek alatt majd kiválogathatod aszerint h mi érdekel, én nem akartam ollózni és utána ide berakni a szöveget. Tehát maradt a link. Íme:
Wikipedia: Ultracapacitor link 2 link 3 Hát nagyjából ennyi, a HSZ-edből jobban nem tudtam kivenni h mit szeretnél, írj vmi pontosabbat esetleg. Ja és használd a google-t, énis azzal találtam a linkeket...
A címet módosítottam, legközelebb légy szíves pontosabban megfogalmazni!
Köszönöm.
nah szoval vágom az angolt!ezeket kosz de tobb anyag kellene!es meg lehetne oldani ezeket a kindikat valahogy valami kapcsolással is???vagy nem???
Sztem kis kondikból összerakott puffer többet ér mint egy ilyen 20Faradosnak mondott valami...
Pl: hangnyomáson volt egy kocsi ahol ilyen "kicsi" ELNA kondikból lett összerakva olyan 0.8F kb olyan 64db kondi volt! Sztem az lazán odaverné azt a 20Farados kondit! De ez az én véleményem! Persze ezek ELNA kondik voltak...
tévedtem! nem 64kondi volt hanem valamivel kevesebb! Nem tudom pontosan! De lényegtelen!
jó nekem is van itthon 10 000µF es kondikból occerakva 100 000µF de van mellette egy 1Farados kondi!es jol birja a terhelést!eddig!a szobaba van berakva 2 autó-sub
1erolkjodo az is autos es van jó tápom!ha kell kép rakok fel!hogy hogy van megoldva!de engem érdekelne az a 10 farados kondi!jahh és én is láttam mar occerakva 1 faradot kis kondikból!
ha mar igy belekevertuk az autohifis cuccokat akkor mar ez a topic lehetne autohifis topic meg lehetne osztani a kezdőkkel hogyha pl 1 erolkodot be akarnak szerelni akkor hogy mit szabd és mit nem!szerintem lenne értelme csak mit szólnának hozzá a MODERÁTOROK????mert ez tök jó még amúgy sincs ien topic es van koze az alacsonfesz-es cuccokhoz!
Idézet: „csak mit szólnának hozzá a MODERÁTOROK????” Kérd meg őket h nevezzék át a topikot monnyuk autóhifi v vmi ilyesmi cuccra, v amit te gondolsz Amúgy ezekről a kondikról sajnos még nem sok infó van a neten, pedig elég sokat kerestem énis tegnap, mert engem is érdekel a téma. Gondolom k. sokba kerülnek, de erről se találtam még semmi konkrét infot...
haát en szlovákiában lakok es errefele a 10Farados Dragster kapacitor az 10 000SK*7,3=73 000HUF
NEten én sem találtam semmi infot de engem is érdekel!a wikipedian az volt írva hogy carbon meg egyéb más technológiák vannak bennük!
címet kérésre módosítottam.
Idézet: „a 10Farados Dragster kapacitor az 10 000SK*7,3=73 000HUF” Először úgy gondoltam, hogy ez talán egy picit drága, de aztán utánaszámoltam, h 10F az ugye 10millió uF, tehát 10000µF-es kondiból 1000db kellene. Az pedig 1200Ft-os darabáron már 1200000Ft, az pedig má nem kevés..... Idézet: „a wikipedian az volt írva hogy carbon meg egyéb más technológiák vannak bennük!” na majd azt is végigolvasom, mert eddig még nem volt rá időm. tegnap is csak átfutottam
szoval en atfutottam 1x es sokmindenre rajottem!de ezek bonyolult ketyerek vagyis a belsejuk nem sima lemezek meg bolyhositas ven kozottuk szigetelokent speci anyagokat hasznalnak pediga max fesz ami atfuthat rajtuk az csak max 20VDC!
Maxwell kondi 3000F, nem is rossz mi?
Csak ne lenne ilyen kicsi a feszültségtűrése... ( 2.7 volt)
Ha mondjuk adnánk neki 5v-ot egyenbe akko felrobbanna?
Szerinted?
Egyébként tényleg nem lehet rossz az a 3000F. Itthon amit láttam legnagyobb az a lomexben volt, 1F, 5 voltra.
ez a 3000 farad nem is hangzik rosszul!
12 voltra meg lehetne oldani 4iet sorba bekotni es aztan meg van az umax15V ha meg nagyobbh kapacitas kell a 4 sorossal parhuzamosan bekotni meg 4et! es ha csak 4 egyformat sorba akkor az lenne 75 farad 12 voltra!ez ez mar elég jó lenne!mennyibe kerulhet 1 ien cucc??? en ezekrol a BOTCAP-okrol mar oylat is hallotttam hogy akumlator helyett is lehetne használni!ebbol mi az igaz???De mihez kell 3000FARAD???
Lenne egy kérdésem kondival kapcsolatban.
A barátomnak van egy autohifi kondija. Az erölködön van remote bemenet. De hogy lehet bekötni a kondit??? azon nincs remote. Szabad fixre kötni, hogy mindig be legyen kapcsolva? Nem gáz inditózásnál? vagy nem meriti le az aksit? érdemesebb valami relével bekötni?? ez egy M.N.C 1 farados kondi, amiben négy kék led, egy voltmérö és egy pici neon van.
figyelj ide a kondin van a remote cucc!de a remote cucc csak a kondin a voltmérőt kapcsolja!de szerintem ha jó a kábelozás akondi meg az erolkodo es a koni kozott akkor tuti hogy semmi baj nem lehet az 1FARAD-od kapacitorhoz ajanlott a 20mm2 atmeroj kabel!vekonyabbal mar a kocsi leéghet gyujtaskor mert ugye a kapacitor az aksival van párhuzamosan!es gyujtaskor az auto eleg nagy aramot igényel!de ha nincs rajta remote akkor azt lehet fixre szerintem de vard meg a tobbiek véleményét!szerintem meg relével nem éri meg probalkozni a relék kis teljsitményűek!es az 1farados kondi 1000W teljsitményt képes tárolni!1000/12=83,3A ha fel van toltve!P/U=I [W/V=A]
Ezen sehol sem láttam a remotét. csak + és - csati van rajta.
Keresek mindjárt a neten egy képet rólla, hatha talalok
itt vannak a kepek
itt egy kép:Bővebben: Link
ezek a kocsis erősítők kapcsolóüzemű tápos kialakításúak, így egy kisebb kondi is megfelelő lenne puffer céljából.egyik haverom erősítője kocsiban puffer nélkül megy,mert azt mondták,hogy bele van építve....és nem lehetett hallani,hogy elfogyna a kakaó. Sztem túlzás ekkora pufer.de majd meglátjuk mikor saját kocsim lesz, változik-e a véleményem..most így látom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |