Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Egy kis segítség reményében regisztráltam! Van egy lg l192 ws-sn monitorom, ami megkrepált! Pár másodperc működés után sötétség! Gondolom ez nem meglepő! Már kicsit belemásztunk a monitorba, és egy majdnem hozzáértő személy állítása szerint a fénycső lehet a probléma ami ki van égve! Nos vélemény? És ha az, akkor milyen típusú fénycsövet kell vennem, rendelnem, honnan? Érdemes-e? És kb mennyibe kerül? Nos, ennyi! És köszönöm! ![]()
Mik a tünetek? Mert az, hogy "bekrepált" nem sokat mondd, max arra lehet következtetni, hogy se kép, se hang, viszont ilyenkor kizárt, hogy mind a négy cső egyszerre ment volna tönkre, sokkal valószínűbb a táp, esetleg inverter hiba.
Szia!
Nekem mint hozzá nem értőnek bekrepált! ![]() Amúgy mint írtam pár másodpercig van kép rendesen, azután sötétség, a számítógép érzékeli és minden működik, csak nem látom! Ha hátulról megvilágítjuk egy lámpával ott a kép!
Az egyik fénycső végéről le van törve a vezeték. Vissza kell forrasztani és kész.
Ennyi?
Hát ha tényleg ennyi, akkor örök hálám üldözni fog! Köszönöm!
Bár nem vagyok szakértő, de sztem nem csak ennyi..ennek sok oka lehet..inkább a tápegység részen lehet a hiba!
![]() De nem akarok kontár lenni ![]()
Szerinted...
Gondolod, ha nem lennék benne biztos, akkor leírtam volna? Az OFF kérdésedre pedig van itt topik
Ha kicsit sz@rabb minőségű az ón akkor szoktam adni mellé egy kis sima gyantát. A plusz gyantát pedig el lehet könnyen távolítani forrasztás után. Lehet kőkorszaki a megoldás de pákám is az, egy 20 éves cccp pisztolypáka.
![]()
Azért írtam, hogy nem akarok bele kontárkodni, csak ez annyira "egyszerű" megoldásnak tűnik!
![]() ![]()
Sziasztok!A monitoromba felrobbant a táp...szereztem bele egy másikat de ezen jumperolható hogy a csövek hány miliampert kapjanak.De a régi tápon nincs adat.Rakhatom a legmagasabba?
Tiszteletem!
A minap szereztem egy 24"-os ACER AL2416W lcd monitort. A hibajelenség az volt, hogy egy fél másodpercre bejön a kép, majd eltűnik. Mindez kb. félfényerőn. Gondoltam, valami kondi lehet a ludas. Szétszed -> hibát keres -> hibát talál. Az inverter panelen a 10db 100µF kondiból 4 "meg volt menve". Az egyik ki is durrant. Ezeket kicseréltem. Utána kiderült, hogy a rajta lévő 2db P ill. 2db N csatornás FET közül egy-egy szintén halott volt (zárlatos). Azt is cseréltem. Ezzel elértem azt, hogy most már a fényerő jobb lett, de ugyanúgy kikapcsol. Most ez a következő tipp, hogy valamelyik fénycső adhatta meg magát. Van 6db csatlakozó az inverteren. (6db cső lenne benne?) / Elképzelhető, hogy ez okozta a FETek halálát, ami viszont a kondik halálához vezetett? Vagy a kondik ölték meg a FETeket? Az elektrotanyán olvastam egy cikket, amiben írják, hogy csőhalál okozhatja ezt a kikapcsolósdit. Mivel az elektronika túl nagy, vagy túl alacsony áramfelvételt érzékel a csőtől... / -> Időközben a csövek hibáját kizárhatónak tartom. Lekaptam az LCD-t a csövek elől és azt tapasztaltam, hogy minden cső ugyanolyan fényerővel villan fel. Ebből számomra az következik, hogy elektronika hiba lehet. a nagyfesztrafókra (összesen 12db) a villantás idejére érkezik freki, utánna kikapcsol. Az LCD-n a kép, a fény kikapcsolása után is látszik, azt megnéztem. Mik az itteni, igen tisztelt szakértők tippjei? Mi lehet a legvalószínűbb hiba? Érdemes lenne-e kiváltani a fénycsöves rendszert LED szalagosra? Gondolom akkor az invertert ki lehetne hajítani, viszont azt nem tudom, hogy a monitor procija érzékeli-e hogy van-e illetve milyen a fényerő? Vagy csak egy fényerőbeállítással arányos vezérlőjelet ad az inverternek? Megy az inverterre 4 vezeték (azaz több, de a 24V a teljesítmény miatt több szálon megy.) Ebből a négyből 2db a +- 24V a másik kettőt viszont pontosan nem tudom. Vagy a KI/BE vezérlő jel és a fényerő, vagy valami más. Tehát merre induljak? Az előttemszólónak azt javasolnám, hogy a legkisebb értékről indulj és nézd meg milyen. ha nem elég jó, mehetsz feljebb egyesével. Ha rögtön a legnagyobb mA-el hajtod meg, lehet hogy a mennyekbe távozik ![]()
Nálad valamelyik trafó menetzárlatára tippelnék, mert ahogy olvastam van bőven és az meg is magyarázza a fetek halálát. Mindegyiknek meg kell mérni a szekunderét és amelyik gyanúsan alacsony ellenállású az a hunyó.
Hello!
Valaki tud tippeket adni Hannsg HC174D monitor javításhoz? A tápja megegyezik a Fujitsu XE.. szériáéval, a scaler is nagyon hasonló. Hibajelenség : be se kapcs... A táp jó, azt kimértem, mert magában elindul, és a scalerre dugva a fesz sem esik le. Scaleren mérve a stabilizátorok után még megvan az 5V. Valakinek van tapasztalata, hogy mi szokott ezeken a scalereken gyakran elhalni? Illetve ha valakinek van hozzá való eladó, megvenném ![]()
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni ,Medion MD 30217 PG tipusu montor ,bekapcsolásnál van kép ,majd eltünik üzemi lámpa nem vált visza ,majd ki és be kapcsolás után megint van kép pár másodperc megint kimegy . valaki tudj esetleg a probléma okát ,megköszönöm .
Igen. Ez az egesz, szep nagy topic errol a hibarol szol szinte. Olvass vissza, kerlek. Kereso is van.
Van egy masik topic is, a TFT monitorok, ugyanez. Eloljaroban; hattervilagitasod mehetett ki.
Először is szét kellene szedni. A látványos hibákat orvosolni ha ez után sem múkodik akkor múszeres beavatkozást igényel.
![]()
A háttérvilágítás lekapcsol, mert nem megfelelő áram folyik az inverteren. Ez lehet csőhiba, de inverter hiba is. Amikor bekapcsol a monitor figyeld azt, hogy nem e sötétebb alul, vagy felül a kép mint kellene és ezzel is lehet szűkiteni a kört. Mérrd meg a trafók szekunderének ellenállását, naggyából egyfomáknak kell lenniük.
bbalazs_ Azért nincs kedve senkinek visszaolvasni, mert tele van a te kommentedhez hasonló bunkó hozzászólásokkal.
Sziasztok! Ismét 1 nagy gonddal fordulok hozzátok! Van nálam 1 acer lcd monitor! Ki cseréltem a tápban egy maroknyi púpos kondit de nem hajlandó bekapcsolni! Méregettem a tápot a feszültségek megvannak! Mi lehet még problémás?
Szia! Ha fenn áll még a monitor problémád akkor azért nézd át a tápba a kondikat mert nekem is okozott ilyen jellegű problémát 1 kiszáradt kondi!
Hali!
Hát fenn állni fenn áll még, de nem jutottam dűlőre így vettem egy másikat. A tápban valamennyi méretes kondit kicseréltem (vagy 10-12db), de ugyanúgy remegett. Ez a nem akar bekapcsolni, mit takar? A bekapcsolást jelző led világít? A képernyő abszolút nem reagál? A púposkondikkal bekapcsolt?
Hello!
Kis segítséget szeretnék kérni... Adott egy Hannsg HC174D 17" monitor. A videovezérlőjének van valami baja, mert a táp jó, a video boardon is megvan minden, aminek meg kell lennie, de meg se mozdul. Valakinek van ehhez a döghöz eeprom tartalma, vagy bármi hasznos dolga? (Egyáltalán, pl. a 3 eeprom közül, ami rajta van, melyik mit tartalmaz?) Gúglival nem sok mindent találok. Amúgy a tápja és a video áramköre is egyezik a Fujitsu XE17/XE19/C17/C19 monitorokkal. Köszi, ha valaki tud segíteni! ![]()
Na valószínűleg hasonló bajunk van, akármibe fogadok, hogy a tiédben is ugyanaz minimum a tápegység, mint az én Hannsg-mnebn. De valszeg a scaler is azonos.
sziasztok .segitségetszeretnék töletek kérni kaptam egy lcd monitort márkája samsung syncmaster710n csak fehér háttér van és semi egyéb mi lehet a kinja a segitséget elöre is meg köszönném.
SW hibás, elég gyakori, csak sajnos nem vágom a megoldását... :S
sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy az lcd monitorokban a háttérvilágíts fénycsövei végül is mekkora feszültségről mennek? Jó ideje keresem, de csak annyit találtam hogy "nagy"??!! TAláltam egy rajzot,de az se mutatja, műszaki adatok között se találtam...
Az merettol fugg, hosszabb tobbel.
Altalaban gyujtaskor igen magas, olyan 1500-1800V, de tartos uzemnel ez 800-900 korulre alakul. Es nagyfrekvencias es kis aram (kb 5mA a nagysagrend)
Köszönöm a gyors választ. Erre voltam kíváncsi! Igazából a mérésére keresnék megoldást. Vannak nagyfeszültségű mérőszondák 20-30kV-hoz igen borsos áron. Arra gondoltam, hogy ez már nem olyan nagy feszültség, hogy pár darab 10Mohm-os (vagy kissebekre szétosztva) előtéttel lehessen (gefelelő szigeteléssel) házilag készíteni, digitális multiméterhez. Ennél a feszültségnél nem hiszem hogy előfordulna az, hogy az ellenálláson belül átütne, ez mégsem több 10kV? jól gondolom? (eléggé félek a nagyfesztől, nem is sűrün foglakozom vele..)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |