Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   110 / 282
(#) Syn7h37ic válasza rozsda hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Igen. Így működhet, az S és S2 a szabotázskapcsoló, és a központ kétvezetékes tűz bemenetét használták a sziréna, és a központ szabotázs jelzésére. APGM2 kétvezetékes tűz bemenetre van programozva. A soros ellenállás értéke 2.2k Ohm.is. Az S és S2 pontot nem muszáj bekötni a rendszerbe, de ekkor érdemes saját szabotázs jelzést beállítani a szirénán. Ekkor a J4 J5 jumpert rá kell helyezni a tüskékre.
(#) dudo hozzászólása Dec 2, 2011 /

Kedves kredenc és mindenki!
Kedves kredenc, ha valaki segített Neked, kérlek, Te is segíts. Hasonlóan állok mint Te!
DSC 1616, PC15555RKZ LEDes kezelővel?
Szeretnék: 4 zóna, külső, belső sziréna, egy zóna késleltetve a nyitás ... zárás miatt.
Előre is köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza dudo hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Olvasgasd végig ezt a topikot, és ott a válasz. Nagyon fárasztó újra és újra ugyanazt leírni.
(#) rozsda válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Köszönöm a segitséged.
Kezd összeállni a dolog és papirra is vetem minden gondolatom.Hétvégén fúrás pókozás.
Aztán úgyis megtudod hogy sikerült e.
(#) kiskíváncsi hozzászólása Dec 4, 2011 /

Tisztelt Hozzáértők !

Van egy 5010 központom.Három zónám Stay/Away módban,egy késleltetett,a többi azonnali riasztásra van programozva.Éjjelre,ha otthon vagyunk *9- el van élesítve a késleltetett zóna azonnalira váltása miatt.
Ebben az esetben az Armed jelzőfény nem csak világít, hanem folyamatosan villog.Ez így normális ??

Üdv. Sándor
(#) mrpriest válasza kiskíváncsi hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Természetesen normális.
Ezzel jelzi a központ, hogy nincs belépési késleltetés.
(#) kiskíváncsi válasza mrpriest hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Köszönöm a választ.Már azt hittem valami nem jó.
Üdv. Sándor
(#) kiskatz hozzászólása Dec 4, 2011 /

Sziasztok!

Adott egy Paradox 728 Ultra központi egység és egy Bentel Wave/W sziréna. Nem tudom úgy bekötni,hogy késleltetve szólaljon meg a sziréna. Mellékelek egy fényképet és ez alapján ha valaki leírná mit hova kössek azt megköszönném.
(#) Syn7h37ic válasza kiskatz hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Hogy érted, hogy késleltetve szóljon a sziréna?
Az AS pontok a szabotázs kapcsoló, a B+ és a föld szimbólum a sziréna bemenet. A Paradox A Bell+ pontot kapcsolja, tehát a Bentel B+ a Bell+ a föld a Bell-
(#) kiskatz válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

A késleltetés úgy értem,hogy most ha így bekötöm akkor amint belépek a zónába azonnal megszólal a sziréna, nincs idő arra,hogy beüssem a kódot.
(#) padisah válasza kiskatz hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Programozd be az adott zónát késleltetettnek. Azt, hogy azonnal szólal meg, vagy késleltetéssel, nem a sziréna bekötése dönti el, hanem a központ programozása.
Egyébként nem értelek. Mármint arra gondolok, hogy miért itt a DSC topicban teszed fel a Paradoxra vonatkozó kérdésedet?
(#) kiskatz hozzászólása Dec 4, 2011 /

Köszönöm a segítségeket. Úgy tűnik megoldódott.
(#) padisah válasza rozsda hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

A Tacskó az még a mostani Vagyonvill gyulai jogelődjének a gyártmánya volt, valamikor az ősidőkben. Emlékezetem szerint (én még kötöttem be ilyet) talán 2 vagy 3 zónája volt, egy késleltetett, egy azonnali, meg _talán_ egy 24 h-s. A késleltetést potméterrel lehetett állítani. Azt hiszem, vagy rövidzáras hurkokkal, vagy 10 kOhmos EOL ellenállásokkal működött.
(#) MPi-c válasza padisah hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Jó helyen van ez a kérdés, elfér itt is, Paradox topik egyébként sincs. Igaz, hogy DSC kérdéssel indult annak idején, azóta azonban sok más központról és egyebekről is szó esett - ezt a topik olvasásával te magad is felfedezhetted volna.
(#) rozsda válasza padisah hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Szia.
Egy kicsit házigyártmány beütése van a belsejének.Kulcsal lehet élesiteni.Sajna itt is minden kábel le van vágva,a penelekre meg nics ráirogatva hogy mi-kivel van.
Ha tennék föl egy képet róla akkor tudnál esetleg segiteni az életrekeltésében?
Nem minha nagy szükségem volna rá de...
(#) padisah válasza rozsda hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

21 évvel ezelőtt kötöttem be néhányat. Nem ígérem, hogy emlékszem bármire is, de próbáljuk meg. Szerintem nem éri meg a ráfordított időt és energiát, de ha gondolod, végülis _hobbi_elektronika.
(#) kopisti hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok!

PC 1616 központom van.
Ajtónyitás (1. zóna) késleltetett, kilépéskor nincs is gond.
Ha viszont élesítés után az ajtónyitás aktiválódik, akkor rögtön riaszt.
Valamilyen beállítást elmulasztottam?
Köszi.
(#) Syn7h37ic válasza kopisti hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Igen.
Külön kell állítani a belépési és a kilépési időt. Ha ez jó, akkor ami még lényeges, hogy kilépési késleltetés után ha 20mp-en belül megsértesz egy késleltetett zónát, az azonnal riaszt. Tehát élesítés után várj minimum 20mp időt, mielőtt benyitsz.
(#) padisah válasza kopisti hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Élesedés után azonnal, amikor a kilépési késleltetés letelik?
Kapcsold ki a "Hangos kilépési hiba" opciót! 013/6
(#) nagysanyy hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok!

Még mindig foglalkoztat az a dolog, hogy a távfelügyelet hogyan kap értesítést a riasztótól. Simán telefonhívás és abban hibakódok amit egy szoftver értelmez vagy valami különleges adatfolyam kerül kiküldésre telefonvonalon keresztül? Vagy valami más?
(#) Kovabe válasza nagysanyy hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szia a kérdésedre a válasz simán telefonhivás és kodok küldése (központ beállitás) és a távfelügyeletnél egy program értelmezi. De van olyan rendszer is ami folyamatos kapcsolatban van 3G és folyamatosan komunikál a táveflügyelettel az átviteli eszköz.
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Kapcsolt vonal, és Contact ID esetén:
A riasztó hívást kezdeményez a távfelügyeletre.
A távfelügyeleti rendszer felveszi a telefont, és egy handshake hangot ad. Ez egy low (1300Hz) és egy high tónusú (2600Hz), hang, kb. 0,2másodpercig a low, és 0.2 másodperc high tónus.
Miután így megtörtént az azonosítás DTMF kódok segítségével a riasztó egy hexa számsorozatot küld a központ felé. A hexa sorozat egy meghatározott kódolás szerint megy, ami tartalmazza a riasztó azonosítóját,és az esemény azonosítót. Ha sikeres volt a kódsorozat, a felügyelet ad egy nyugta hangot (kissoff), hogy sikeres volt a kódsorozat vétele. Ha több eseményt kell átvinni, mindig a kissoff után kezdi a riasztó a következő esemény kódsorozatot. Ha nincs több esemény, a kissoff után a riasztó bontja a hívást.
Ugyanez történik akkor is, mikor a riasztóra GPRS modemet, vagy CID rádiós modemet kapcsolunk, annyi különbséggel, hogy a GPRS modem leszimulálja a távfelügyeleti központ szabvány jelzéseit, és maga a GPRS modem válaszol a riasztónak. Ezután GPRS hálózaton keresztül továbbítja a jelzést a távfelügyeleti központ felé.
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Egy kis anyag:
(#) krisztoo hozzászólása Dec 5, 2011 /

Sziasztok!

Kérdésem, milyen gsm modult ajánlanátok egy 1864-központhoz, hogy zónánként kijeleze a hibákat szabotázst stb.?
Visszaolvastam és látom dícséritek a tell minit.
mobisec diamond-ot használt-e valaki jobb-e a tell mininél vagy sem, mert nekem laikusnak nagyon egyformának tűnik?
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ!
(#) rozsda válasza padisah hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Szia.
Próbálkoztam a bekötésével de még nem jártam sikerrel.Megpróbálom leirni hogy mikor miújság és neked hátha többetmond.Csatoltam képeket.
Ha Hállózatba csatlakoztatom és a kulcs ki van kapcsolva akkor +ki csatin 13.4V-ot mérek.A másik kettőn nincs feszültség.Ha bekapcsolom a kulcsal akkor +ki nincs feszültség.A1,GND között 12V van,Uki 13.4V.
Az A1,GND-re van kötve a vezérlő panel is.
A kulcsos panelrol két vezeték megy a +ki,kettő pedig az A1 csatikhoz.Viszont nyillal,kérdőjellel jelöltem hogy még három szál el van vágva és nem tudom hova kell bekötni.A panelon a tápra és a riasztás ledre van huzalozva.
A másik képen a vezérlőpanel feliratozása látható.A T ???.HSZ gondolom hangszóró.A BE1-2 a plusszal vagy a minusszal kell összezárni hogy riasztás legyen?
A tápon az Uki csatin egy vastag vezeték vol bekötve.Ez sem tudom mit szolgál.
Sajna nemsok fogalmam van a riasztókrol.De egy tapasztaltabb embernek biztos többet mondanak a feliratok és kimenetek.
(#) kopisti válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 7, 2011 / 1

Mind a három időzítés be van állítva az 1. partícióhoz:

Szekció 005 - 01 partíció:
1. Belépési késleltetés
2. Belépési késleltetés
Kilépési késleltetés

Így is ugyanaz a helyzet, élesedés után ha ajtónyitás történik nem csipog a kezelő hanem sípol (riasztás történik). A belépési késleltetést valami megakadályozza.

Egyébként a sárga háromszög piktogram egyfolytában világít. Ha *2-t nyomok kiírja hogy zóna hiba, ha azonban rámegyek a megtekint-re nincs zóna hiba.
(#) sunyeb hozzászólása Dec 7, 2011 /

Nem tudom használt-e már valaki g-max GSM modult. Ha igen, akkor a köv. kérdéseim lennének:
Monostabil állapotban mennyi ideig tart meghúzva a relé?
SMS üzenetet lehet-e kábel és szoftver nélkül valahogy beállítani?
Alapból ha voice hívást állítok be, akkor szirénázik, vagy azt is engedélyezni kellene programból?
Mikor a kimenetet vezérli fogad-e a bemenetén jelet és a vezérlés után elküldi-e a szükséges sms-t?
(#) George-g válasza sunyeb hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Nekem Satalarm SA-COM gsm modulom van, de ahogyan a fényképeket és a bekötést nézem, a két modul nagyon hasonló, talán ugyan olyan.
Tehát az enyémnél:
-- a monostabil relé kb 2 másodpercig van meghúzva
-- én PC-vel konfiguráltam, de szerintem lehet anélkül is programozni csak macerás
-- a szirénázást külön kellett engedélyezni
-- az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, nem próbáltam
(#) MPi-c válasza sunyeb hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Szia! (akkor én is írok valamit hozzá, mert van is egy karnyújtásnyira)
A hozzá letőthető Maxread program demo módjában a beállításokat megnézheted.
- Monostabil (a vele kapott Használati utasítás szerint) 1-65000 másodperc között állítható. A programban másodpercben vagy percben megadva.
- SMS-üzenetekkel is beállítható, de írtó macerás, én inkább csináltam egy kábelt.
- Szerintem a sziréna a gyári beállítás a hanghíváshoz, e mellett vagy helyett lehet hangüzenetet feltölteni.
- Na, erről nem írnak semmit, de ez úgy logikus, ahogy te is feltételezed.
Következő: »»   110 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem