Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Föld rendben,hangártya is,de megpróbálom azért dvd-vel meghajtani,meg talán fülessel is.
Íme a nyák. Kipróbáltam TL071 el 5534 el is. Elég zajos továbbra is... Lehet hogy most már a 100Hz is megvan Az egyik oldal zajosabb. Hol rontottam el?:S
Szerintem sehol bár annyira egyszerűnek tűnik hogy én egy ehhez hasonlót építettem meg hangfalhoz. Hibája az is hogy nincs benne "mély" és ez nem a táp hibája.Szkópal mérve 50 hz körül kezd eltűnni a jel... azért 74000 forintos a forgalmazói ára és még a quadnak van rossz hangja
Valahol biztos van hiba. Nem tudom hol rontottam el. Probáltam ugy isvhhogy kivettem a trafot de nincs vátltozás. Ötletek?
http://www.fostexinternational.com/docs/products/PM-2_MkII.shtml#3 http://www.presonus.com/products/detail.aspx?productid=1 http://www.net-audio.co.uk/quad405mk3.html melyiknek jobb a torzítása? Vicc hogy egy pro hangcuccot is beelőz a QUAD. Következő az lesz hogy u1-es rackbe építem meg, 25 cm mélységűbe.
Ha tudnád, hogy a gyakorlatban mennyire nem számít hogy hány nullát teszel a tizedes után.....
Sziasztok!
Az Erositomben kiegett 2 tranzisztor az emmitter lab mindkettonel leolvadt ennek mi lehet az oka ? Jaj es ugyanolyan kell?(azt irja rajtuk hogy BC 639 903,a masikon BC 640 a tobbit nem tudtam elolvasni mert elolvadt).
Szia! Ezek viszonylag kis teljesítményű tranzisztorok, feltehető - az általuk meghajtott zárlatos. Rajzod van hozzá?
Sajnos csak fizetős rajzot találtam róla. Fotózd le, az alapján talán lehet segíteni.
Sziasztok, mennyi ideig szabad járatni egy erősítőt műterhelésen, teljes kivezérlésnél, úgy, hogy az még épp nem torzít?
Csak úgy szabad műterhelni, ha rajta vannak a műszerek, de legalább egy szkóppal figyeled a kimenő jelet. Ha nem produkál semmi rendkívüli dolgot, a hűtése is megfelelő és a tápegység sem melegszik túl, akkor tetszés szerinti ideig járatható.
Köszönöm.
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy az erősítőm nem tökéletes. A gondja pontosan az hogy a bemenet a tape-a-ra van dugva, és ennek van egy kapcsolója (bemenetválasztója). A kapcsolónak van egy kis baja mert ha megmozgatom (fel, le, jobbra, balra) a zene vagy torzít vagy bizonyos frekvenciák egyszerűen eltűnnek. Más bemeneteknél ugyanez a helyzet csak még intenzívebb. Szeretnék segítséget kérni hogy mit csináljak a kapcsolóval hogy megjavuljon? Előre is köszönöm! Galzotya
Kontakthiba. Egyszerűbb esetben kontaktspray, ha nem segít, akkor szétszedni a kapcsolót, és megtisztítani a kontaktusokat, már ha bontható a kapcsoló. Ha ez sem, akkor csere.
Itt egy par kep,bocs a rossz minosegert
Jaj es van egy Solid Audio autoba valo 500 w-os erositom azzal is gond van nem ad semmi hangot de aram az folyik bele mert a kondik toltodnek de utana nem lessz semmi hang.En ugy gondolom hogy a kondik utann nem folyik az aram mert nem jelzi a led!
Ezek a fotók nem sokat segítenek. Annyit tudtam kihámozni az egyik képből, hogy a hibás tranzisztor mellett van nagyobb, hűtőbordára szerelt is. Azt jó lenne ellenőrizni, bázis-emitter zárlatra gyanakszom.
Igen, azokra. Ekkora hibánál a környező valamennyi tranzisztort úgyis ellenőrizni kell. Első körben elég szakadás vizsgálóval zárlatot illetve szakadást keresni.
Van égett ellenállás is a panelen?
Sziasztok szeretnék érdeklődni, hogy ezzel a kis aranyossal volt már valakinek dolga tud, valaki valamit erről a tranzisztoros erősítőről?
NJL3281D, NJL1302D-dolgoznak benne. Köszönöm
Szia.
Annak idején a haverommal két erősítő közül választottunk amit megépítünk. Az egyik a Crescendo volt a másik meg ez a Leach amp. Ő építette a Leach-et MJW21195/96-tal a végén.NJL-el nem próbáltuk... A Cresimet lealázta rendesen mindenféle rendszerben,szerintem borzasztóan jó hangú erősítő de nem olcsó és nagy odafigyelést igényel a megépítése.
Szia valahogy ki kéne következtetni, hogy a bc639-640 az meghajtó üzemmódban, vagy esetleg áram/fesz generátor üzemmódban van ott.
A legelsőt egyszerű kikövetkeztetni, mert a végtranyák bázis lába (szemből nézve a bal első) szoros kapcsolatban kellene,hogy legyen a elégett bc collector vagy emitter lábával. Ha nincs rajz akkor végigkel sajnos menni a fólia oldalon és nézni, hogy a bc tranya lábai hova csatlakoznak, ebből lehet csak kikövetkeztetni az állapotát. Reloop kérdezte már, más tranzisztoron nem mérsz zárlatot az átmeneteit illetően?
Sziasztok,
bocs de nincs időm/energiám 500 oldalt végignyálazni... (tudom utáljátok ha valaki így kezdi) Melyik erősítő kapcsolást ajánlanátok egy házilag épített subwoofer meghajtásához? A lelke egy 30cm-es Pioneer TS-W308D4 (8ohm, 400W RMS), a felhasználás célja 90% házimozi. Meghajtása házimozi erősítő sub kimenetéről történne. Néztem már x+1 kapcsolást de a legtöbb harmatosnak tűnt. Tudom hogy a nappaliban élvezhető házimozihoz nem kell 2-300W teljesítmény folyamatosan, de valami olyasmit keresek amiben van elég tartalék hogy dinamikusan, erőlködés nélkül megszólaltassa. Fontos lenne hogy az üresjárati teljesítményfelvétele alacsony legyen, gyakran előfordul hogy egy filmben fél-egy órán keresztül nincs dolga a subnak (gyengébben kevert filmekben néha egyáltalán nincs), addig ne fűtse a szobát. Köszi a tippeket!
Szia.
Ha költséghatékony szeretnél lenni, és nem kimondottan szeretnél mindenképp építeni, akkor ár érték arányban ezt a modult tudom neked javasolni, mert ennyiért nehéz egy ilyen jó végmodult kihozni: Gpa 300 Persze magad is megépítheted, ha úgy adódik. Mivel subb hajtásról lenne szó, javasolnék fetes fégfokot, mert pl irfp 240/9240-es tarnyák nem túl drágák. Vagy kvázikomplementer sem rossz választás.
Szia! Házimozi szubnak TDA7294 hidat ajánlok. Bővebben: Link A két IC együtt +/-25V-on 3W-ot fogyaszt jel nélkül. A zaja kellemesen alacsony. A kézen forgó kapcsolások erősen vágják a mély hangokat, de van rá megoldás: Bővebben: Link
Szép egy alkatrésztemető ez az áramkör is.
Na,ja,mint a nagy géped az se semmi...
Én most ezen ügyködöm jó kis téli projekt lesz.
Na Te sem adod lejjebb ahogy látom!
Trafótekercselők biztos örülnek a hibrideknek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |