Fórum témák
» Több friss téma |
Igen. Így működhet, az S és S2 a szabotázskapcsoló, és a központ kétvezetékes tűz bemenetét használták a sziréna, és a központ szabotázs jelzésére. APGM2 kétvezetékes tűz bemenetre van programozva. A soros ellenállás értéke 2.2k Ohm.is. Az S és S2 pontot nem muszáj bekötni a rendszerbe, de ekkor érdemes saját szabotázs jelzést beállítani a szirénán. Ekkor a J4 J5 jumpert rá kell helyezni a tüskékre.
Kedves kredenc és mindenki!
Kedves kredenc, ha valaki segített Neked, kérlek, Te is segíts. Hasonlóan állok mint Te! DSC 1616, PC15555RKZ LEDes kezelővel? Szeretnék: 4 zóna, külső, belső sziréna, egy zóna késleltetve a nyitás ... zárás miatt. Előre is köszönöm!
Olvasgasd végig ezt a topikot, és ott a válasz. Nagyon fárasztó újra és újra ugyanazt leírni.
Köszönöm a segitséged.
Kezd összeállni a dolog és papirra is vetem minden gondolatom.Hétvégén fúrás pókozás. Aztán úgyis megtudod hogy sikerült e. ![]()
Tisztelt Hozzáértők !
Van egy 5010 központom.Három zónám Stay/Away módban,egy késleltetett,a többi azonnali riasztásra van programozva.Éjjelre,ha otthon vagyunk *9- el van élesítve a késleltetett zóna azonnalira váltása miatt. Ebben az esetben az Armed jelzőfény nem csak világít, hanem folyamatosan villog.Ez így normális ?? Üdv. Sándor
Természetesen normális.
Ezzel jelzi a központ, hogy nincs belépési késleltetés.
Köszönöm a választ.Már azt hittem valami nem jó.
Üdv. Sándor
Sziasztok!
Adott egy Paradox 728 Ultra központi egység és egy Bentel Wave/W sziréna. Nem tudom úgy bekötni,hogy késleltetve szólaljon meg a sziréna. Mellékelek egy fényképet és ez alapján ha valaki leírná mit hova kössek azt megköszönném.
Hogy érted, hogy késleltetve szóljon a sziréna?
Az AS pontok a szabotázs kapcsoló, a B+ és a föld szimbólum a sziréna bemenet. A Paradox A Bell+ pontot kapcsolja, tehát a Bentel B+ a Bell+ a föld a Bell-
A késleltetés úgy értem,hogy most ha így bekötöm akkor amint belépek a zónába azonnal megszólal a sziréna, nincs idő arra,hogy beüssem a kódot.
Programozd be az adott zónát késleltetettnek. Azt, hogy azonnal szólal meg, vagy késleltetéssel, nem a sziréna bekötése dönti el, hanem a központ programozása.
Egyébként nem értelek. Mármint arra gondolok, hogy miért itt a DSC topicban teszed fel a Paradoxra vonatkozó kérdésedet?
A Tacskó az még a mostani Vagyonvill gyulai jogelődjének a gyártmánya volt, valamikor az ősidőkben. Emlékezetem szerint (én még kötöttem be ilyet) talán 2 vagy 3 zónája volt, egy késleltetett, egy azonnali, meg _talán_ egy 24 h-s. A késleltetést potméterrel lehetett állítani. Azt hiszem, vagy rövidzáras hurkokkal, vagy 10 kOhmos EOL ellenállásokkal működött.
Jó helyen van ez a kérdés, elfér itt is, Paradox topik egyébként sincs. Igaz, hogy DSC kérdéssel indult annak idején, azóta azonban sok más központról és egyebekről is szó esett - ezt a topik olvasásával te magad is felfedezhetted volna.
Szia.
Egy kicsit házigyártmány beütése van a belsejének.Kulcsal lehet élesiteni.Sajna itt is minden kábel le van vágva,a penelekre meg nics ráirogatva hogy mi-kivel van. Ha tennék föl egy képet róla akkor tudnál esetleg segiteni az életrekeltésében? Nem minha nagy szükségem volna rá de...
21 évvel ezelőtt kötöttem be néhányat. Nem ígérem, hogy emlékszem bármire is, de próbáljuk meg. Szerintem nem éri meg a ráfordított időt és energiát, de ha gondolod, végülis _hobbi_elektronika.
Sziasztok!
PC 1616 központom van. Ajtónyitás (1. zóna) késleltetett, kilépéskor nincs is gond. Ha viszont élesítés után az ajtónyitás aktiválódik, akkor rögtön riaszt. Valamilyen beállítást elmulasztottam? Köszi.
Igen.
Külön kell állítani a belépési és a kilépési időt. Ha ez jó, akkor ami még lényeges, hogy kilépési késleltetés után ha 20mp-en belül megsértesz egy késleltetett zónát, az azonnal riaszt. Tehát élesítés után várj minimum 20mp időt, mielőtt benyitsz.
Élesedés után azonnal, amikor a kilépési késleltetés letelik?
Kapcsold ki a "Hangos kilépési hiba" opciót! 013/6
Sziasztok!
Még mindig foglalkoztat az a dolog, hogy a távfelügyelet hogyan kap értesítést a riasztótól. Simán telefonhívás és abban hibakódok amit egy szoftver értelmez vagy valami különleges adatfolyam kerül kiküldésre telefonvonalon keresztül? Vagy valami más?
Szia a kérdésedre a válasz simán telefonhivás és kodok küldése (központ beállitás) és a távfelügyeletnél egy program értelmezi. De van olyan rendszer is ami folyamatos kapcsolatban van 3G és folyamatosan komunikál a táveflügyelettel az átviteli eszköz.
Kapcsolt vonal, és Contact ID esetén:
A riasztó hívást kezdeményez a távfelügyeletre. A távfelügyeleti rendszer felveszi a telefont, és egy handshake hangot ad. Ez egy low (1300Hz) és egy high tónusú (2600Hz), hang, kb. 0,2másodpercig a low, és 0.2 másodperc high tónus. Miután így megtörtént az azonosítás DTMF kódok segítségével a riasztó egy hexa számsorozatot küld a központ felé. A hexa sorozat egy meghatározott kódolás szerint megy, ami tartalmazza a riasztó azonosítóját,és az esemény azonosítót. Ha sikeres volt a kódsorozat, a felügyelet ad egy nyugta hangot (kissoff), hogy sikeres volt a kódsorozat vétele. Ha több eseményt kell átvinni, mindig a kissoff után kezdi a riasztó a következő esemény kódsorozatot. Ha nincs több esemény, a kissoff után a riasztó bontja a hívást. Ugyanez történik akkor is, mikor a riasztóra GPRS modemet, vagy CID rádiós modemet kapcsolunk, annyi különbséggel, hogy a GPRS modem leszimulálja a távfelügyeleti központ szabvány jelzéseit, és maga a GPRS modem válaszol a riasztónak. Ezután GPRS hálózaton keresztül továbbítja a jelzést a távfelügyeleti központ felé.
Sziasztok!
Kérdésem, milyen gsm modult ajánlanátok egy 1864-központhoz, hogy zónánként kijeleze a hibákat szabotázst stb.? Visszaolvastam és látom dícséritek a tell minit. mobisec diamond-ot használt-e valaki jobb-e a tell mininél vagy sem, mert nekem laikusnak nagyon egyformának tűnik?
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ!
Szia.
Próbálkoztam a bekötésével de még nem jártam sikerrel.Megpróbálom leirni hogy mikor miújság és neked hátha többetmond.Csatoltam képeket. Ha Hállózatba csatlakoztatom és a kulcs ki van kapcsolva akkor +ki csatin 13.4V-ot mérek.A másik kettőn nincs feszültség.Ha bekapcsolom a kulcsal akkor +ki nincs feszültség.A1,GND között 12V van,Uki 13.4V. Az A1,GND-re van kötve a vezérlő panel is. A kulcsos panelrol két vezeték megy a +ki,kettő pedig az A1 csatikhoz.Viszont nyillal,kérdőjellel jelöltem hogy még három szál el van vágva és nem tudom hova kell bekötni.A panelon a tápra és a riasztás ledre van huzalozva. A másik képen a vezérlőpanel feliratozása látható.A T ???.HSZ gondolom hangszóró.A BE1-2 a plusszal vagy a minusszal kell összezárni hogy riasztás legyen? A tápon az Uki csatin egy vastag vezeték vol bekötve.Ez sem tudom mit szolgál. Sajna nemsok fogalmam van a riasztókrol.De egy tapasztaltabb embernek biztos többet mondanak a feliratok és kimenetek.
Mind a három időzítés be van állítva az 1. partícióhoz:
Szekció 005 - 01 partíció: 1. Belépési késleltetés 2. Belépési késleltetés Kilépési késleltetés Így is ugyanaz a helyzet, élesedés után ha ajtónyitás történik nem csipog a kezelő hanem sípol (riasztás történik). A belépési késleltetést valami megakadályozza. Egyébként a sárga háromszög piktogram egyfolytában világít. Ha *2-t nyomok kiírja hogy zóna hiba, ha azonban rámegyek a megtekint-re nincs zóna hiba.
Nem tudom használt-e már valaki g-max GSM modult. Ha igen, akkor a köv. kérdéseim lennének:
Monostabil állapotban mennyi ideig tart meghúzva a relé? SMS üzenetet lehet-e kábel és szoftver nélkül valahogy beállítani? Alapból ha voice hívást állítok be, akkor szirénázik, vagy azt is engedélyezni kellene programból? Mikor a kimenetet vezérli fogad-e a bemenetén jelet és a vezérlés után elküldi-e a szükséges sms-t?
Nekem Satalarm SA-COM gsm modulom van, de ahogyan a fényképeket és a bekötést nézem, a két modul nagyon hasonló, talán ugyan olyan.
Tehát az enyémnél: -- a monostabil relé kb 2 másodpercig van meghúzva -- én PC-vel konfiguráltam, de szerintem lehet anélkül is programozni csak macerás -- a szirénázást külön kellett engedélyezni -- az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, nem próbáltam
Szia! (akkor én is írok valamit hozzá, mert van is egy karnyújtásnyira)
A hozzá letőthető Maxread program demo módjában a beállításokat megnézheted. - Monostabil (a vele kapott Használati utasítás szerint) 1-65000 másodperc között állítható. A programban másodpercben vagy percben megadva. - SMS-üzenetekkel is beállítható, de írtó macerás, én inkább csináltam egy kábelt. - Szerintem a sziréna a gyári beállítás a hanghíváshoz, e mellett vagy helyett lehet hangüzenetet feltölteni. - Na, erről nem írnak semmit, de ez úgy logikus, ahogy te is feltételezed. |
Bejelentkezés
Hirdetés |