Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   263 / 1148
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Ez az ügyes kis trójai a hálózatelérési jelszavaid és felhasználóneveid lopja el. Ilyenek ellen nagyon jó védelmet tud biztosítani egy router beépített tűzfallal, a gépen pedig egy jó vírusirtó elengedhetetlen.
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Csak egy kérdés: ez kívülről érkezett támadás, vagy egy általam letöltött/megnyitott fájlal indított hátsó kapu, amire a távoli számítógép beakar férkőzni?

Ezen a számítógépen nem tud kárt okozni mert ez csak egy multimédia pc 80gb -os sata -s wincsivel. Csak filmet szoktam nézni, vagy Skypolni, esetleg felnézek ide a HE -re és ennyi, viszont a hálózatban részvevő másik 3 számítógép(de néha több) már nem ugyan ebben a cipőben járkál főleg azért mert ott már több ezer giga adat lapul, bár itt nem csak a gigák számítanak hanem a sok apró szükséges fájlok na de nem részletezem fölöslegesen.

Előfordulhat, hogy van egy alkalmazás ami egy trójaival fertőződött a vírus "kliens"-ével ami üzenetet küldött a vírus "szerver"-ének ami így most bombázni akar?

A napokban meg fog történni a hálózat átalakítása is, csak ahhoz még egy tápegységet is fabrikálnom kell.

Jelenleg a KIS2011 kiterjesztett heurisztikával fut
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Pontos működését ennek a vacaknak szerintem csakis az írója tudja... Irányított támadásnak nagyon kicsi a valószínűsége, inkább te töltöttél le valamit, amiben benne volt. A gépedre nem akar beférkőzni egyenlőre senki, ez a kis vacak egyenlőre csak adatot küld, ha tud.
Ha van routered tűzfallal, akkor kicsi a valószínűsége, hogy tud küldeni bármit is. Viszont ilyen szoftveres tűzfalak esetén nagyobb a valószínűsége, hogy tud kifelé egy portot nyitni. Főleg, ha a vírusirtó sem fogja meg.
(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Hali!
Jó lenne tudni a "deszka "pontos típusát.Milyen opsyst akarsz rá feltenni?
Megjegyzem ha leformáztad a meghajtót akkor hogy akarod beindítani?A z Opsys nem azon volt?
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szia. Köszönöm az információt.

Úgy néz ki, sikerült elhárítanom az exoplitet mert nincsen egy támadásom sem, pedig a gép azóta ki sem volt kapcsolva.
(#) mizsei.robi hozzászólása Dec 11, 2011 /

Sziasztok!
Asus A8N-E alaplap elkezdett hülyeségeket csinálni. Azzal kezdte, hogy áramtalanítás és visszakapcsolás után az egér csak akkor működött ha ki-be dugtuk. Ez után elkezdett fagyogatni youtube-ozás közben, de játszani lehetett rajta, aközben nem fagyott. Mostmár képet sem ad, vagy BIOSnál kifagy.
Szerintetek mi lehet vele?
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szerintem egy CMOS reset és elemcsere első körben.
(#) moderboy válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Én megnézném, hogy helyén van-e rendesen a hűtő a procin, nem-e poros és esetleg nem tud hűteni (ugyanez vonatkozik a VGA-ra is). Aztán megnézném a kondikat az alaplapon, VGA-n és a tápban is.
Jártam már úgy, hogy hasonló logikátlan hibákat produkált a gépem és "csak" a táp szórakozott.

Ha ezek közül mind okés, akkor lehet még memória hiba is vagy akármi más
(#) mizsei.robi válasza moderboy hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

CMOS elem jó,reset többször megvolt... Több tápegységgel, videokártyával, processzorral memóriával próbáltam már de ugyanaz.... Most azt csinálja, hogyha 10-ből 1-szer elindul akkor is lefagy fél percen belül akármit is csinál.
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Csökkentett módban üzemel?Esetleg próba Live cd (UBCD vagy Hiren's boot mini XP)
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Sajnos már képet sem akar adni, csak 10-ből egyszer, akkor is megfagy fél percen belül akár BIOSban vagyok, akár valami oprendszer tölt...
(#) pika75 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szia, koszi hogy probalsz segiteni nekem. A "deszka" egy gigabyte ga7vax, de a driverek telepitesetol meg messze allok. Amint emlitettem, a hdd egy masik, regi gepben volt, es amikor attettem ebbe a konfigba, formazas elott, nem akarta betolteni az windowst, valami olyasit irt ki, hogy a win nem tud normalisan elindulni, mert hardware csere tortent, es adott 3 opciot (a win normalis inditasa, safe mode, es meg egy valami), de mind3 opcio valasztasanal ugyanoda lyukadtam ki: a win nem tud indulni. Ezert formaztam meg, gondolvan, hogy utana majd feltudom ra rakni win xp-t. (eleg lett volna, ha csak siman letorlom az adatokat rola? a formazas letorli a boot szektort is? ha igen, hogyan tudom visszatenni ra?) Formazas utan pedig keri a rendszerindito lemezt.
(#) belfi2 válasza pika75 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Hali!
Nos az egy normális dolog amit ki írt.Tedd bele a lapba amit bele kell ,vagy bele akarsz tenni.(hdd, Cd rom,stb)
A bios-ban állitsd be hogy cd ről bootoljon.Tedd a telepítőt a meghajtóba és indítsd a telepítést.A többit holnap.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szia Nem akarom falra festeni az ördögöt de ebben a szériában nézz új elkókészlet után. Az egér fagyása/akadása (a billentyűzet is ide tartozik) válasz arra, hogy bizony erősen zajosak/szűretlenek/ kiegyensúlyozatlanok tápvonalak (Egy oszcilloszkópos mérés sokat segíthet.)

Bekapcsoláskor ha a CPU hűtő fordulat száma nem változik meg, akkor komolyabb lehet a probléma,mert akkor be sem töltődik a BIOS.
A déli hidad sokszor melegedett?

Ha semmi nem segített akkor a déli hídról le a hűtőborda 10-15 másodpercig forró ónpacát kenegetni a déli híd tetején, majd lefedve hagyod kihűlni, vissza borda rá, és imádkozz, hogy bepöccenjen.

Nekem K8N alaplapom van ráadásul kettő. Nem sok különbséggel rendelkezik a tiédtől ami csupán annyi, hogy egycsatornás a memória vezérlő található a lapon(ez a különbség az s754 & s939 között), és szutyok a déli hídja, mert egy tisztességes hűtőbordát meg pacát nem voltak hajlandóak rápöttyenteni az azuszék, illetve vegyesen látták el elkókkal (négyzet alakban nagy "M" jel az jó mert akkor japán, viszont a szabályzó körben a CPU -nál és a memóriánál is van összesen 4 gyenge kondi beültetve).

Az egyik alaplapomnál az integrált hálózati vezérlő rossz volt. Tulajdonképpen azt hitte "a jó öreg", hogy folyamatosan csatlakozva van.
A déli hídra mért hősokk pacával és hűtőborda közel 10X nagyobb méretre való cserélésével még csak a 25C° -ot sem érte el (ezüstpasztával megkenve), ami eddig közel 15C° -al forróbb volt mérhető a hűtőborda tetejére helyezve a hőmérséklet mérő szenzort.

A tápegységed lelkivilágát átnézted?
Egy ócska táp, csak nagyobb kontrasztot ad az alaplap "hiányosságainak", utat adva a korai szilveszteri bulihoz, vagy szentestei hangulathoz (szép csendes lesz, csak épp nem világit ).

Látom próbálkoztál mindennel, akkor a tápegységes részt vedd figyelmen kívül.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Az elkók nem néznek ki rossznak, és szerintem az elkók állapota nem romlik annyit egy hét alatt, hogy ilyen gondokat okozzon. A déli hídon egy ilyen volt, kézmelegnél nem volt melegebb. Az alaplapot kb egy hétig használtam, akkor hibátlanul működött. Azóta a szekrényben volt, használva nem volt. A hűtő fordulatszáma változik, amikor nem ad képet akkor felpörög és lelassul, ha ad akkor folyamatosan pörög. A tápegység egy FSP 400PNF, de több táppal is próbáltam.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Sajnos nem sokat számít a használat (kivéve túlhajtáskor), ha már régebben gyártották akkor minden kép lehet rá számolni.

Sosem szabad külalakra értékelni, egyszerűen rossznak kell tekinteni, mert ezek az alaplapok olcsó szegmensbe készültek.
Ha Drasztikusan megváltoztak volna az elkók értékei, akkor még meg sem moccan a gép, csak elindul leáll elindul leáll.

Ha nem hiszed nézz meg egy jelalakot, és ne csak a nyers vonalakon!

Ha szennyezett a tápvonal még az is megeshet hogy a BIOS besérül, szemetelődik.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Köszönöm a segítségeteket, de ez az alaplap nem ér meg egy komplett át elkózást, meg ahogy nézem az NF4 déli híd eléggé megbarnította maga alatt a NYÁK-ot, ezért lehet, hogy az is hibás...
(#) moderboy válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

A kollégának igaza lehet azzal, hogy a déli híd kiforrasztotta magát, ha meg is van barnulva, viszont az elkó alul is ki tud durranni, akkor simán romolhat ennyit egy hét alatt és észre se venni hogy elkó hiba van. Esetleg ha van fölös kondi otthon hefteld rá a meglévőkre párhuzamosan és egyből meglátszik ha ott a baj, utána lehet gondolkodni a cserén.
(#) papoka50 hozzászólása Dec 13, 2011 /

Sziasztok! tud valaki segíteni? a számítógépem nagyon lelassult és újra telepítettem ideig-óráig jó,de pár nap mulva lelassul és kilép a programból. Köszi.
(#) Ktulu válasza papoka50 hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Itt tedd fel a kerdesed ujra:
Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza moderboy hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Egy tippet azért tudok ajánlani: NE legyenek a bontott elkók az alaplapban benn hagyott elkókkal lepárhuzamosítva,mert az jelentősen terhelné a szabályozókört, szerencsésebb esetben ugyan úgy el sem indul, rosszabb esetben elindul, megreped a félvezető, vagy le is robban a kalapja, és akkor még azt is tönkre teszi amit nem kéne.

A déli híd nem leforrasztotta magát, csak a széles működési hőmérséklet tartomány a forrasztást megrepesztette, és kontakthibát eredményezett.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Szívesen.

Megéri: Egyedül azokat a kondikat cseréld aemlyek nem a nagy M jelzést viselik. Azokból az elkókból meg igen kevés szokott lenni (többnyire 4db 100u 16V), ha nem indul el tőle az alaplap, akkor kiforrasztod és bárhol máshol feltudod használni, pl. egy routerben, vagy modemben, de akár egy tápegységben valahol a tl494 környékén.

A déli hídnak meg egy hősokkot tudok ajánlani(nem lesz könnyű dolog, mert itt már a szilícium lapkát a felszínre bujtatták tudomásom szerint!).
(#) Szebence válasza Szebence hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Vettem egy M-tech 189R típusú kormány szettet, telepítéskor gond van.

A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)

Bővebben: Link

Jelenleg Win7-tel próbálokztam, de XP-vel sem jártam sikeresen. Annyi a külömbség, ohgy ott nem Unknown device-ként szerepel, hanem ott két sor is sárga felkiáltójeles, de egyikhez sem tud illesztőprogramot találni.
(#) eSDi válasza Szebence hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Üdv!

Egy baj van csak ezzel az M-Techel... A neten én nem találok semmit róla, a Google csak és kizárólag magyar websopokat ad vissza. Olyan mintha direkt csak nekünk gyártaná egy fantom cég... Próbáld meg valami Driver Detective-el kideríteni, hogy valójában mi is, úgy talán már lesz hozzá driver.
Ha nem megy, akkor vidd vissza és vegyél helyette egy márkásabbat. Ajánlom a Genius-t, nem is sokkal drágább.
(#) coyote55 válasza Szebence hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Alaposan át kellene böngészni a cuccot, hátha valahol eldugva rajta van az igazi gyártó neve...
A dobozon teljesen felesleges, az nekünk készült.
(#) Szebence hozzászólása Dec 13, 2011 /

Nem tudom, vissza vihetem-e, mármint közben sikerült életet lehellni belé, de úgy hogy nem csináltam vele semmit, csak be volt dugva, egyszer csak kihúzódott a netkábel, erre kiírja, hogy az USB eszköz megfelelően lett telepítve... Race07-tel próbáltam ki, kicsit fura billentyűzet után. Kerestem a saját weblapjukat, de nem találtam még ilyet sem.
(#) KTobi válasza eSDi hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

A Geniusszal nem túl jó tapasztalatom van driver terén. Ha abban gondolkozol, a mostani ami meg van hozzá esetleg még a következő operációs rendszerre ha lesz. Efölött bármi a véletlen műve.
(#) Zsoltipapa hozzászólása Dec 14, 2011 /

Sziasztok!Van 1 AMD 939-es CPU-val működö alaplapom.Az a gondom vele,hogy tegnap kapcsoltam be,és se kép.se hang.A PCI-jos videokártya az üzem képes,és a memóriák is jók, mert le lettek tesztelve másik gépben ,és a ventik is fölpörögnek.Most az lenne a kérdésem,hogy az alaplap lehet a hibás,vagy a CPU.Válaszokat előre is köszönöm.Üdv:
(#) abyka1979 válasza Zsoltipapa hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Szia!

Próbálj meg egy bios resetet.
Cmos clear jumpert zárd törlés állásba,elem ki...teljes áramtalanítás,várj egy percet és mehet vissza minden eredeti állapotba.
Ha így sem indul akkor a procit is ki kéne próbálni egy másik gépben,bár az ritkán szokott elszállni.
Inkább az alaplap lesz a ludas.
Kondik nem púposak a cpu körül?
De érdemes lenne a tápot is megnézni.
(#) djgombi hozzászólása Dec 14, 2011 /

Sziasztok!
Év elején kihajítottam a gépemből a videókártyát mert hibás volt. most vettem egy jól működő sapphire xt650-t.
Bele tettem és csak színes csíkok vannak a kép helyett.
Lehet az alaplap hibája?
Az alaplap 775i65g agp
Következő: »»   263 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem