Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Üdv!
A VAG-COM (VCDS) kábel átprogramozás után használható KKL serial converterként? PL.: ABCOM, FiatEcuScan, Tech2, stb. működhet vele?
Nem kell átprogramozni, alapból működik sima KK/L interfészként a soros változat, az USB-s nem.
Az USB-s egyáltalán nem megy vagy csak trükközni kell vele?
Egyáltalán nem megy. Hardvert kell módosítani és átalakítani soros portra
Köszi.
Még 1 kérdés... Van 1 KKl kábelem ("az a kék kínai") és nem kommunikál semmivel. Se VAG-COM,se ABCOM... Régebben ment, most nem. Nem tudok rájönni mi lehet a baja. A programok mind felismerik, villog is rajta a LED, de semmivel nem veszi fel a kapcsolatot. Multival rámértem a K szálra, ott 10V körül van és kommunikáció alatt csak 1-2 tized voltot változik. Úgy rémlik, hogy 5-10V körül kéne változnia... Szerinted? Eeprom rendbe, már nemegyszer írtam újra. Ezek vannak benne: - 3 tranzisztor 7YR jelöléssel - FTDI232BL - ATMLH71046D (vagy 71846D) gondolom ez 93c46 - 74HC08D
És az a LED, amelyik villog, az egyik lába a K-n van, úgyhogy nem értem miért nincs fesz különbség, mikor az határozottan villog...
Szóval még mindig nincs válasz, addig rájöttem, hogy az egyik tranzisztor a hibás.
A gond csak az, hogy nem tudom a típusát, mert ami rá van írva 7YR, ez alapján nem találok ilyet a neten...
Válaszolok magamnak.
![]() Kicseréltem azt a tranzisztort és ismét működik rendesen....
Bármilyen 100mA körüli kapcsolótranzisztor megfelel, nem kényes semmire.
Igen, észrevettem. Egy alaplapból kiszedtem egyet, aminek az értékei közel azonosak és működik is.
Ha Pesten vagy akkor engem érdekelne mert akitől vettem az interfészt meg a progit,nem lehet elérni és az e-mail-re sem válaszol.Ha megoldható,hogy vag 6-os vagy10-es sorozattal müködjön akkor engem érdekel
Sziasztok.Van nekem egy Vag Hex kábelem ma rádugtuk egy autóra erre pukkant egyet,szétszedve szomorúan láttam hogy a 7805 ös feszültségszabályzó szállt el.Kérdésem az lenne hogy lehetséges hogy csak ezt ment tönkre vagy más alkatrészek is elszállhattak?
ui:A kábelt felismeri a program de azt írja hogy nincs csatlakoztatva a kocsihoz.
Van esély, de a puding próbája... nem fordított tápot kapott? Van aki felcseréli az aljzatban a tápot, hogy a tolvaj úr eszköze füstöt eregessen.
Amit ellenőrizz: - 7805 - A tantál szűrőkondi ( 22µF 16V , ha jól emlékszem ) - A 9241 buszmeghajtók ( 2 db. ) - és a jövőre nézve tegyél egy diódát a tápba, hogy a jövőben ne fordulhasson ilyen elő.
Vettem egy VAG 113-as kábelt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a VCDS programok közül melyik a legújabb, ami még nem vágja tönkre az adaptert? 11.10 Beta a legfrissebb, amit adtak hozzá, de már van 11.11.1-es Relase is amit letöltöttem. Vagy csak a magyar nyelvű vezérdiagnosztikás szoftverek vágják tönkre? VCDS-HGJ-10.6.4)
Semmit ne tölts le hozzá. Azt használd amit a CD-n kaptál vele, vagy ami a címkén verziószámként szerepel. Nyelvet sem tudsz váltani, de az Angol az összes nemzeti verzióval működik.
Így néz ki az enyém is. Link
Akkor elvileg a 11.3-nál újabbal nem szabad használni? A CD-n vannak újabbak is, mint:11.8 és 11.10...
Minden ami 11.3 -tól frissebb meg fogja ölni és csak angol verziót tudsz használni hozzá.
Konkrétan erről van szó. Link
Akkor nem tudom miért van a CD-n az a két újabb szoftver. Csak akkor öli meg, ha a netre csatlakozok és közben rajta van a kábel a program meg fut? Vagy mi ennek a kinyírósdinak a pontos menete?
Van egy lista a szoftverben a letiltott szériaszámokról. Amikor kábelt tesztelsz a szériaszámát elküldi a Ross-Tech -nek. Ha egy szériaszám túl sok helyen bukkan fel letiltják. Az összes klón kábel tiltva van. Teszteléskor, ha a szériaszám tiltott az FTDI EEPROM tartalmát és az ATMega mikrokontroller programját törli a program.
Tehát a hozzáadott programot kell használni , kivéve ha a kínai barátunk elrontotta a CD-t, és a gépet nem engedni NET-re vagy a tűzfalon blokkolni a VCDS-t. Ha nekem van igazam és a program a CD-n újabb, mint amire a klón készült, lesz egy elektronikai hulladékod, amit persze életre lehet lehelni de nem könnyű korrekt tartalmat találni hozzá, pláne ilyen újat.
Köszi. Gondoltam lementem az Atmegát, de tuti zárva van, így az felejtős. 11.2 dumpot találtam, azt meg fel tudom írni, ha esetleg neked lesz igazad.
Köszi a választ!
szia,lehet hülye a kérdés de még nem nagyon értem ezeket a dolgokat,akkor ha nincs internet kapcsolatom és úgy használom a kábelt egy frissebb-újabb programmal,akkor nem tudja hazavágni??
És mi történik azzal a kábellel, amiről a klónokat klónozták?, az egyszer gondolom eredeti volt. A Ross-tech innentől kezdve nem tudja hogy melyik az eredeti, melyik a klón, hiszen azonos a számuk. ???
De igen, minden VCDS verzió tartalmazza a letiltott szériaszámokat, így "hazavágja"...
Onnan, hogy minden használatkor felküldi a VCDS a szériaszámot egy szerverre. Minden teszt gomb megnyomásakor szintén! A verziófrissítések után szintén ez történik. Szerinted, ha
- egy szériaszámot 542-szer frissítenek, az lehet eredeti? - Ha földrajzilag ezer helyről jönnek az adatok az lehet eredeti? - Szerinted a Ross-Tech nem vesz a klónokból? Ha vesz akkor már tudja is a szériaszámot. ...... stb.
Üdv!
Új vagyok az oldalon. Nemrég vásároltam egy KKL 409.1 Kábelt+CD-t(kék kínai). Interneten vásároltam, így postával jött, és mire megkaptam a CD eltörött. Kérdésem lenne hogy milyen programmal tudom használni, honnan tudok olyat szerezni, stbstb. próbáltam letölteni vag -com 409.1 -es szoftvert, de egy se müködik, próbáltam modiag programmal, azzal se, bár igazán egyik se tűnt jónak, már telepítéskor sem. Amikor bedugom a kábelt, kéken világít, egyébként a programok indításakor semmi nem változik(nem villog, ahogy azt lentebb írták) És a programok is csak annyit jeleznek hogy nem található interfész. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Én is ugyanígy jártam a Tacho 2.5-ös kábellel.
Régi dumpal megy, az eredetivel not connected... Sikerült rájönnöd miért?
sziasztok van egy vag-com v704 em lecibaltam az usb kabelt rolla es nem tudom mi hova jon forrasztva a nyakon meg ez van vg.8 10OPB041A segitene e valaki mit hova kossek koszi a gyors segitseget
Sziasztok.
Vásároltam egy ilyen klónt: Bővebben: Link Asztali gépen 32bit-es xp-n működik, de a laptopomra, amelyen 64bit-es win7 van nem akar menni. Szerintetek mit tegyek? Illetve hogyan tudnám magyarosítani a dolgot, már ha majd beindul. köszönöm.
Próbáld meg a Virtual PC XP mode-ot!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |