Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Lapozás: OK   19 / 71
(#) molnarp hozzászólása Nov 24, 2011 /

Üdv!
A VAG-COM (VCDS) kábel átprogramozás után használható KKL serial converterként?
PL.: ABCOM, FiatEcuScan, Tech2, stb. működhet vele?
(#) Dudus válasza molnarp hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Nem kell átprogramozni, alapból működik sima KK/L interfészként a soros változat, az USB-s nem.
(#) molnarp válasza Dudus hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Az USB-s egyáltalán nem megy vagy csak trükközni kell vele?
(#) Dudus válasza molnarp hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Egyáltalán nem megy. Hardvert kell módosítani és átalakítani soros portra
(#) molnarp válasza Dudus hozzászólására (») Nov 24, 2011 /

Köszi.
Még 1 kérdés...
Van 1 KKl kábelem ("az a kék kínai") és nem kommunikál semmivel.
Se VAG-COM,se ABCOM...
Régebben ment, most nem. Nem tudok rájönni mi lehet a baja.
A programok mind felismerik, villog is rajta a LED, de semmivel nem veszi fel a kapcsolatot.
Multival rámértem a K szálra, ott 10V körül van és kommunikáció alatt csak 1-2 tized voltot változik.
Úgy rémlik, hogy 5-10V körül kéne változnia...
Szerinted?
Eeprom rendbe, már nemegyszer írtam újra.
Ezek vannak benne:
- 3 tranzisztor 7YR jelöléssel
- FTDI232BL
- ATMLH71046D (vagy 71846D) gondolom ez 93c46
- 74HC08D
(#) molnarp hozzászólása Nov 24, 2011 /

És az a LED, amelyik villog, az egyik lába a K-n van, úgyhogy nem értem miért nincs fesz különbség, mikor az határozottan villog...
(#) molnarp hozzászólása Nov 26, 2011 /

Szóval még mindig nincs válasz, addig rájöttem, hogy az egyik tranzisztor a hibás.
A gond csak az, hogy nem tudom a típusát, mert ami rá van írva 7YR, ez alapján nem találok ilyet a neten...
(#) molnarp válasza molnarp hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Válaszolok magamnak.
Kicseréltem azt a tranzisztort és ismét működik rendesen....
(#) Dudus válasza molnarp hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Bármilyen 100mA körüli kapcsolótranzisztor megfelel, nem kényes semmire.
(#) molnarp válasza Dudus hozzászólására (») Nov 26, 2011 /

Igen, észrevettem. Egy alaplapból kiszedtem egyet, aminek az értékei közel azonosak és működik is.
(#) csakoati válasza vanos325i hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Ha Pesten vagy akkor engem érdekelne mert akitől vettem az interfészt meg a progit,nem lehet elérni és az e-mail-re sem válaszol.Ha megoldható,hogy vag 6-os vagy10-es sorozattal müködjön akkor engem érdekel
(#) pityu_18 hozzászólása Dec 9, 2011 /

Sziasztok.Van nekem egy Vag Hex kábelem ma rádugtuk egy autóra erre pukkant egyet,szétszedve szomorúan láttam hogy a 7805 ös feszültségszabályzó szállt el.Kérdésem az lenne hogy lehetséges hogy csak ezt ment tönkre vagy más alkatrészek is elszállhattak?

ui:A kábelt felismeri a program de azt írja hogy nincs csatlakoztatva a kocsihoz.
(#) Dudus válasza pityu_18 hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Van esély, de a puding próbája... nem fordított tápot kapott? Van aki felcseréli az aljzatban a tápot, hogy a tolvaj úr eszköze füstöt eregessen.

Amit ellenőrizz:

- 7805
- A tantál szűrőkondi ( 22µF 16V , ha jól emlékszem )
- A 9241 buszmeghajtók ( 2 db. )
- és a jövőre nézve tegyél egy diódát a tápba, hogy a jövőben ne fordulhasson ilyen elő.
(#) molnarp hozzászólása Dec 14, 2011 /

Vettem egy VAG 113-as kábelt.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a VCDS programok közül melyik a legújabb, ami még nem vágja tönkre az adaptert?
11.10 Beta a legfrissebb, amit adtak hozzá, de már van 11.11.1-es Relase is amit letöltöttem.
Vagy csak a magyar nyelvű vezérdiagnosztikás szoftverek vágják tönkre? VCDS-HGJ-10.6.4)
(#) Dudus válasza molnarp hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Semmit ne tölts le hozzá. Azt használd amit a CD-n kaptál vele, vagy ami a címkén verziószámként szerepel. Nyelvet sem tudsz váltani, de az Angol az összes nemzeti verzióval működik.
(#) molnarp válasza Dudus hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Így néz ki az enyém is. Link

Akkor elvileg a 11.3-nál újabbal nem szabad használni?
A CD-n vannak újabbak is, mint:11.8 és 11.10...

Minden ami 11.3 -tól frissebb meg fogja ölni és csak angol verziót tudsz használni hozzá.

Konkrétan erről van szó. Link
Akkor nem tudom miért van a CD-n az a két újabb szoftver.
Csak akkor öli meg, ha a netre csatlakozok és közben rajta van a kábel a program meg fut? Vagy mi ennek a kinyírósdinak a pontos menete?

Van egy lista a szoftverben a letiltott szériaszámokról. Amikor kábelt tesztelsz a szériaszámát elküldi a Ross-Tech -nek. Ha egy szériaszám túl sok helyen bukkan fel letiltják. Az összes klón kábel tiltva van. Teszteléskor, ha a szériaszám tiltott az FTDI EEPROM tartalmát és az ATMega mikrokontroller programját törli a program.

Tehát a hozzáadott programot kell használni , kivéve ha a kínai barátunk elrontotta a CD-t, és a gépet nem engedni NET-re vagy a tűzfalon blokkolni a VCDS-t.

Ha nekem van igazam és a program a CD-n újabb, mint amire a klón készült, lesz egy elektronikai hulladékod, amit persze életre lehet lehelni de nem könnyű korrekt tartalmat találni hozzá, pláne ilyen újat.

Köszi. Gondoltam lementem az Atmegát, de tuti zárva van, így az felejtős. 11.2 dumpot találtam, azt meg fel tudom írni, ha esetleg neked lesz igazad.
Köszi a választ!
(#) miti5 válasza Dudus hozzászólására (») Dec 16, 2011 1 /

szia,lehet hülye a kérdés de még nem nagyon értem ezeket a dolgokat,akkor ha nincs internet kapcsolatom és úgy használom a kábelt egy frissebb-újabb programmal,akkor nem tudja hazavágni??
(#) kzozo válasza Dudus hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

És mi történik azzal a kábellel, amiről a klónokat klónozták?, az egyszer gondolom eredeti volt. A Ross-tech innentől kezdve nem tudja hogy melyik az eredeti, melyik a klón, hiszen azonos a számuk. ???
(#) Dudus válasza miti5 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

De igen, minden VCDS verzió tartalmazza a letiltott szériaszámokat, így "hazavágja"...
(#) Dudus válasza kzozo hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Onnan, hogy minden használatkor felküldi a VCDS a szériaszámot egy szerverre. Minden teszt gomb megnyomásakor szintén! A verziófrissítések után szintén ez történik. Szerinted, ha

- egy szériaszámot 542-szer frissítenek, az lehet eredeti?
- Ha földrajzilag ezer helyről jönnek az adatok az lehet eredeti?
- Szerinted a Ross-Tech nem vesz a klónokból? Ha vesz akkor már tudja is a szériaszámot.

......

stb.
(#) erosannin hozzászólása Dec 26, 2011 /

Üdv!
Új vagyok az oldalon.
Nemrég vásároltam egy KKL 409.1 Kábelt+CD-t(kék kínai).
Interneten vásároltam, így postával jött, és mire megkaptam a CD eltörött.
Kérdésem lenne hogy milyen programmal tudom használni, honnan tudok olyat szerezni, stbstb.
próbáltam letölteni vag -com 409.1 -es szoftvert, de egy se müködik, próbáltam modiag programmal, azzal se, bár igazán egyik se tűnt jónak, már telepítéskor sem.
Amikor bedugom a kábelt, kéken világít, egyébként a programok indításakor semmi nem változik(nem villog, ahogy azt lentebb írták)
És a programok is csak annyit jeleznek hogy nem található interfész.
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
(#) molnarp válasza ertyu hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Én is ugyanígy jártam a Tacho 2.5-ös kábellel.
Régi dumpal megy, az eredetivel not connected...
Sikerült rájönnöd miért?
(#) 23zol hozzászólása Feb 5, 2012 /

sziasztok van egy vag-com v704 em lecibaltam az usb kabelt rolla es nem tudom mi hova jon forrasztva a nyakon meg ez van vg.8 10OPB041A segitene e valaki mit hova kossek koszi a gyors segitseget
(#) bandika75 hozzászólása Feb 19, 2012 / 1

Sziasztok.

Vásároltam egy ilyen klónt:
Bővebben: Link
Asztali gépen 32bit-es xp-n működik, de a laptopomra, amelyen 64bit-es win7 van nem akar menni.
Szerintetek mit tegyek?
Illetve hogyan tudnám magyarosítani a dolgot, már ha majd beindul.
köszönöm.
(#) molnarp válasza bandika75 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Próbáld meg a Virtual PC XP mode-ot!
(#) bandika75 válasza molnarp hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Próbáltam, de semmi.
Következő: »»   19 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem