Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   111 / 282
(#) MPi-c válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

... és a leírása ...
(#) padisah válasza rozsda hozzászólására (») Dec 8, 2011 /

Szia!
Sajnos ilyen szinten nem emlékszem 20 év távlatából. Az biztos, hogy a zónabemenetek (BE1 és BE2) a test felé működnek, de nem rövidzárral. Valamilyen értékű ellenállást (talán 10 kOhm) kell bekötni, és a hurok megszakadása okozza a riasztást.
(#) sunyeb válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Köszönöm szépen. A leírás nekem is megvolt, csak abban pont a fenti kérdések nem voltak világosak. A vége az lett, hogy muszáj voltunk kábelt venni hozzá, hogy sms üzenetet lehessen módosítani, plusz több funkció csak onnan érhető el...
(#) emts hozzászólása Dec 9, 2011 /

Sziasztok,
A 1864-es kozponton beallitottuk az otthonmarado elesitest is (eddig csak tavozo elesites volt). Eddig a kod megadasaval a tavozot elesitettuk, innentol a kod megadasa az otthonmaradot elesiti (a kezelon a funkciogombok persze jol mukodnek, a megfelelot kivalasztva aktivalhato a tavozo vagy otthonnarado). Az, hogy a 4 jegyu kod megadasaval az otthonmarado indul azert gond, mert van egy GSM modul, ami kulcsos kapcsolonak van felprogramozva es eddig SMS-en keresztul lehetett elesiteni tavozot. Innentol az SMS-es elesites is csak az otthonmaradot elesiti, ami nem igazan jo, de nem tudok rajonni, mi a gond. Nincs valakinek esetleg otlete? Koszonom szepen a segitseget!
(#) MPi-c válasza emts hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

A 023 szekcióban a 8 opciónál beállítható a kulcsos kapcsoló éleítési módja. (Távozó módhoz ki kell kapcsolni!)
(#) toan válasza kopisti hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Azért nincs belépési késleltetés, mert amint vége a kilépési késleltetésnek rögtön kinyitod az ajtót. Ha lejár a kilépési idő, várj még 25 mp-et, és csak utána menj be, és jó lesz. Ez a DSC sajátossága. Visszalépési hibának hívják (013 szakasz 6.opció).
Ha sárga háromszögnél zónahibát mutat, de belelépve nincs semmi, akkor az azért van, mert egy korábban zónahibás zónát kivettél partícióból (202-20x szakasz), vagy nem használt zónatípusra programoztál (001-004).
Táp el-vissza segít rajta.......
(#) MPi-c válasza kopisti hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

A visszalépés miatti hibáról és megszüntetéséről (ill. 013/6 lehetőségről) már három helyről kaptál infót. Én egy másik lehetőséget is felvetek:
Ha a nyitás érzékelődnél egy követő zóna is van, akkor az is riaszthat belépésnél, ha a nyitás érzékelőd nem jó, csak azt kell a riasztás után megnézned melyik zóna riasztott és ez eldönthető.
A nyitásérzékelő is tönkre mehet, ezt épp ma halottam egy öreg, tapasztalt telepítőtől.
(#) toan válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 10, 2011 /

Vagy, ha túl profi a nyitásérzékelőd, és már résnyire nyitva az ajtó, de még mindig tartja a mágnes a reed-et, a mozgásérzékelő hamarabb észreveheti a mozgást. Egyébként MPi-c mond valamit.
(#) MPi-c válasza sunyeb hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szia!
Hát a kábel bekötést le is rajzolhattam volna...

Az viszont érdekelne, hogyha a kábelt lemezzel vettétek a lemezen melyik firmware van meg, mert amit találtam letölthető MAXread rpogramot, abban legfrissebbnek a 3.5 volt, holott mmár 3.7-est is láttam dobozban. Vagy ha valaki tudja honnan lehet 3.5-nél frissebbet beszerezni az szíveskedjen egy linket adni.
(#) nagysanyy hozzászólása Dec 11, 2011 /

Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szerintetek milyen központ lenne megfelelő egy olyan feladatra, ahol 2 épület van egymástól 20m távolságra, 4 zóna lenne 6 érzékelővel. Az egyik épület szinte minden nap éjjel nappal figyelve lesz a másik csak mikor a gazda nincs a közelben.
Azt szeretnék még megoldani hogyha riasztás van akkor valamilyen formában kapjanak értesítést a mobiltelefonjukra(SMS vagy Hívás). Távfelügyelet sajnos nincs a közelben ami elérhető távolságban lenne mikor baj van.

Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) Kovabe válasza nagysanyy hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Szia én egy 1616-os javasolnék és valami tell GSM-et de ha van rá keret akkor egy bentel GSM-et mert az akár tud zonánként is jelezni nem csak global.
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Dec 11, 2011 /

Ha DSC, akkor 1616, két kezelő, két partíció. GSM kommunikátornak Tell mini GSM, vagy a fentebb említett GMAX GSM modul. Mindegyik tud zónánkénti SMS-t is. Sorosítást semmiképp nem javaslok, egyrészt elavult, másrészt nem tudod behatárolni, hogy melyik érzékelőről jött a riasztás, harmadszor nem lesz olcsóbb. A központ tud 6 zónát plusz a két kezelőn még két zónát, így van 8 zóna, bővítővel összesen16 zónát. Ha kevés, akkor 1864 javasolt DSC-ből.
Arra figyelj, ha több zóna van, mint nyolc, akkor vagy 16 zónás ledes kezelő, vagy LCD ikonos, vagy szöveges kezelő legyen, ellenkező esetben nem tudod kijeleztetni a 9-16 zónákat.
(#) sunyeb válasza emts hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

A 4.2-es verziójú központnál ez sajna így működik. 4.2-től ha jól emlékszem a 23-as szekció 8-as funkciójával állítható.
(#) sunyeb válasza MPi-c hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Amit sikerült venni az a a Wilarm vmelyik korábbi verziójának a szoftverét tartalmazta. A 3.5-ös lett a netről letöltve hozzá...
(#) emts hozzászólása Dec 12, 2011 /

Koszonom a segitseget otthonmarado elesites es kulcsos kapcsolo ugyben. A problemam megoldodott
(#) nagysanyy válasza Kovabe hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Köszönöm a válaszokat.
(#) MPi-c válasza sunyeb hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Kösz! Hátha még valaki tud valami frissebb forrást, ha nem, majd megkeresem a r.boltot...
(#) kopisti válasza toan hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként valóban erről lehet szó, majd mégnézem és megírom mi volt. Ha belépek (több mint 25 mp elteltével) akkor nem csipog hanem sípol és a rossz belépés üzenetet írja.
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Bövítő modulokat pl: zx8sp paradox központokhoz ugy szerelem be, hogy a RED-BLACK az a AUX plusz-minusz, a GRN-YEL pedig a kezelőről jövő jel szintén hasonló felirattal?
Ugy képzelem el, hogy a bővítőn lévő jamper segítségével pedig megadom hogy A-B-C 3db bővitőt lehet hozzá fűzni ebből a fajtából.
(#) nagysanyy hozzászólása Dec 14, 2011 /

Remélem valakinek segítségére lesz az az info, hogy Paradox SP4000-es központot a 307USB segitségével a WinLoad programmal sajnos nem lehet programozni, helyette a BabyWare nevezetű program használható. Igaz kicsit körülményesebb ahogy Én láttam, de minden megoldható vele legalább is ami nekem kellet az biztosan. Igaz egyikben sincs nagy tapasztalatom, de igyekszek .
(#) berestib hozzászólása Dec 14, 2011 /

Sziasztok ! Tudna-e nekem valaki segíteni abban, hogy Dsc Pc2525h típusú riasztóközpontban milyen feszültségstabilizátor Ic van a sziréna áramakörön ? Sajnos egy rossz bekötés miatt elszállt az Ic. Ha más nincs Pgm-ről is lehetne vezérelni a szirénát csak attól tartok, hogy az 50 mAh. óra ami Pgm-en keresztül kimegy kevés lesz. A sziréna nagykereskedőjével még nem beszéltem ezügyben. Köszönöm szépen előre is !
(#) frecsko válasza berestib hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Szia Tibor.
A PGM egy relét tökéletesen kihajt. Így a relén keresztül vezérelheted a szirénát.
(#) berestib válasza frecsko hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Erre mondják kicsi a világ . Épp a tőled vett központot kötöttem volna be egy Amc Iside szirénába és valamit nagyon nem jól értelmeztem a sziréna leírásában mert ahogy kiment a negatív indítójel a Bel- ról, egyből ki is olvadt a sziréna nyákja. Azt sikerült áthidalni, de a központ is sérült sajnos.
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Igen, pont így.
Szerintem a BabyWare jobban átgondolt, mint a Winload.
De ugyanez megfigyelhető a DLS programokkal is, a DLS4 összeszedettebb, mint a DLS2002. De véleményem szerint így is vacak.
(#) frecsko válasza berestib hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Igen kicsi
A sziréna működik még? Tápláld meg egy aksiról és adj neki trigger jelet (plusz . Ha működik a sziréna akkor jöhet a központ: a BELL+ és BELL- csatlakozókba tedd a multimétert 20V-os DC feszültség méréstartományba állítva. 1-3 V szivárgást kell mérned nyugalmi helyzetben. Csinálj egy riasztást, fel kell ugrania 13V-ra. Ha ez nem történt meg akkor van ott egy TIP 32- vagy hasonló típusú tranzisztor, azt mérd ki, lehet az szállt csak el.
Gondolom a BELL- -t a sziréna inputra kötötted. Ennél a szirénánál CSAK POZITÍV vezérléssel lehet játszani.
(#) frecsko válasza frecsko hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Kis segédlet
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Még egy-két dolog, kettő vagy több kezelőt az előzőekből kiindulva ugyan oda kell kötni mint az elsőt?

Infrasorompot hogyan érdemes bekábelezni? Négyoldalas telephely, minden oldalt külön zónára, vagy sorba kötni és 1 zónára beállítani?
(#) kameleon2 válasza nagysanyy hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

SZia!
A riasztókezelők buszos kommunkiációval beszélgetnek egymással, tehát a 4 vezeték kell nekik. Általában van egy limit, mennyit használhatsz egy buszon maximálisan - ez a központ kiválasztásánál szempont. Ha kültéri infrasorompóra gondolsz, nyilván külön a legjobb kezelni, mert akkor pontosan tudható a behatolás iránya. Ha ez nem fontos, csak az, hogy bejutott-e valaki - akkor elegendő az egy zóna -de tapasztalat, hogy ezzel utólag mindig csak a baj van. Hibaelhárításnál is csak a gondot szaporítja, mert ha egy ledöglik, tönkreteszik - a többi sem hasznos, mivel fel kell fűzni őket. Illetve egy telephelynél az is megtehető, hogy egy adód van és "relék" közbeiktatásával körberakhatod az épületet, akkor egy rendszert alkotnak (kültér esetén)
(#) emts hozzászólása Dec 15, 2011 /

Sziasztok,

Ha egy DSC 1864-esre van tobb ikonos kezelo is kotve, akkor ugye eleg, ha az egyik kezelon kapcsoljuk be a tampert es az energaitakarekos modot? Konkretan arra gondolok, hogy a [016] az osszes kezelore vontakozik es nemcsak arra a kezelore, amirol beallitottuk?
Koszonom szepen
(#) nagysanyy válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Köszönöm a választ.
Következő: »»   111 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem