Fórum témák
» Több friss téma |
Az ívkioltásra úgyn.deilon lemezt használnak,nemréfg tanultam...
Köszönjük emese! Jobb később mint soha.
Köszi,
Hát igen így tűnik korrektnak a dolog. Egyébként a leágazást a belső konektorkörről oldom meg, mivel így nem kint kell elhelyezni a kismegszakitót, kintre drága lenne olyan dobozt venni rá, ami külső környezetben is jó. Meg mégis csak száraz helyen van. Elvileg külső környezetben kell használni FI relét is, de hát ez lényegében nem hozzáférhető embernek, mivel ez benn lesz a szennyviztisztitóban. Mondjuk arra gondoltam, hogy az egész belső konektorkört védeném FI relével, mert a WC, mosdó egység vizes környezet, úgyhogy semmiképp sem árt. Amúgy ha WC ben mosdó is van, azt a szabvány szerint kell védeni FI relével, tudom, hogy a fürdőszobát kell?
Sziasztok. Én egy vidéki srác vagyok, és mielőtt belevágnák a dologba kis segítséget szeretnék kérni.
Nekünk van egy kis házikónk, 2 melléképülettel ( 1 garázs, 1 szin ) * + 1 műhely. Eredetileg a nem így nézett ki, és a villamos hálózata viszont elég jól ki volt alakítva. Na most ahogy építkeztünk, majd dolgokat bontottunk ( én akkor még nem voltam ) az akkori mestere a villamos hálózatot teljesen szétverték. Minden működik, de annyi vezeték van hogy körülbelül a fele is elég lenne. Egyik barátom vette vezetéket mert építkezik, és nagyon sok kimaradt neki, és nekem adta ( ingyen bérmentve ). Arra gondoltam, hogy az egész ház elektromos árammal való ellátását, kezdve a villanyórától, újratervezném, és ki is vitelezném. Érdeklődtem az ügyben, és azt a választ kaptam hogy én is megcsinálhatom házilag, de hiba vagy baleset esetén a felelősség engem terhel. Ebben a dologban kérnék tőletek segítséget, miként kezdjem el tervezni, mikre figyeljek oda, mik a kikötések. Hogy ossza el az áramot, mi lenne a legjobb megoldás. Biztosan sok információt kihagytam így az elején, nyugodtan kérdezzetek, bármit szívesen elmondok. Mindezt azért nem bízom másra, mert nagyon drágán csinálják meg,! Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket.
Nem bántásból, de ha nem tudsz hogyan nekiállni, akkor inkább kérd szakember segítségét. Ez nem törpefeszültség, hogy lehessen vele játszani. Fő a biztonság!
Értelek, felismerem ezeket a veszélyeket. 3 évig tanultam ezeket a dolgokat ( idegennyelv miatt nem végeztem el végül ). Én simán áthúznám nem lenne abból gond, csak hátha tudtok olyan dolgokat mondani ami hasznos lehet.
Ha tanultad 3 évig, akkor mi a kérdés?
Tanultad, vagy bejártál órákra?
Ami azt illeti először a régi mester művét tanulmányoznám, nem biztos hogy utána jobb lesz a hálózat.Amit megfontolnék, nem az a jó hálózat ahol kevés vezeték van ,hanem az ahol logikusan el vannak különítve a dolgok ,jól vannak méretezve a vezetékek ,jók a kötések, a terület szétosztva esetleg épületekre /konnektorokra /kültérre /beltérre /világításra /villanytűzhelyre /bolylerre ... izlés szerint. Innentől kezdve viszont már más megítélés alá esik a "sok vezeték".
Sziasztok!
Építeni szeretnék egy zöldglimes fázis ceruzát. Van donor cerka meg zöldglim. Kérdésem mekkora előtét ellenálást válasszak? 500kohm elég?
Aki tud segítsen!
Régi bérházban lakom, ma a csengő magában elkezdett rezegni. Nem üti a tányért de jól hallható módon remeg. Ha megnyomjuk a csengőt cseng rendese. Mit lehet vele tenni? Köszönöm.
Szia!
Régen volt egy olyan tipusú csengő, melyben benne volt a reduktor. Végül is, maga a reduktor vasmagja rángatott egy állandómágnest a kiszorított mágnesestér hatására, mikor a szekundert a csengő nyomó zárta. Ez az állandómágnes egy rugólemezen van. próbálj meg állítani rajta. A harangot le kell szedni, alatta találod a trafót, és a mágnest. (Ha jól emlékszem, valami V-CS volt a típusa?)
Szia!
Sajnos nem segített a rugólemez állítás. Fázisceruzával megnéztem és kap áramot folyamatosan. Ez lehet a gond? Teszek fel 1 képet. Köszi.
Szia!
Ez nem az a típusú csengő amire gondoltam. Nézd meg a csengőnyomót, ahogyan Ötfelezős is javasolta. Lehet, hogy beázott!?
Szia!
Lekötöttem a csengő kapcsolót. Továbbra is fent áll a probléma, búg, rezeg, magától csenget. Most lekötöttem magát a csengőt. Nem tudtam más megoldást. Mi lehet? Köszi.
Persze, jó lenne tudni, milyen állapotú és mennyire jó műszakilag a hálózat és a berendezések.
Rossz érintkezéssel kap fázist. Vagy vezetékeken át, vagy valamilyen készüléken át. Ha több kismegszakítód van, akkor egyenként kapcsold le azokat, és nézd meg, mikor szűnik meg a fázisceruza jelzése. Aztán azt a kört meg kéne vizsgálni közelebbről. De amikor nem vagy biztos abban, amit csinálnál, akkor inkább ne csináld.
Sziasztokmi a neve magyarul azoknak a rendszereknek amik 4 ill 8 eres 30 V koruli EDV kábelekkel szer.,nyomogombok parhuzamossan,kulon cimmel es a foelosztobol vezerelve minden?!?!?!
Egy korházat épitünk naaagyon komoly!!! thx üdv
Hol kötötted le? Mert ha a nyomógombnál, és így is rezeg, zárlatos kezd lenni a vezeték. Legalábbis egy lehetséges ok.
Általában EIB. De hogy párhuzamos legyen?
Ilyen nagy létesítményeket buszrendszerben szoktak kivitelezni.
Sziasztok!
Hívtam szerelőt. Azt mondta tönkrement a csengőben az egyik valami tekercs.
Szia! Házi szennyvíztisztító berendezés, és forgalmazó cég engem is érdekelne. Ha esetleg tudsz írni a működéséről is bővebbet azt megköszönném.
Üdv. Öbs.
Mondott valamit. Ha a tekercs rossz a csengőben akkor csöndben van :yes: .
Ez egy sima réges-régi kapucsengő. Nem a rugólemezen kell állítani, hanem ott van az állítócsavar, azzal lehet beállítani a hangját. Ha állandóan rezeg, akkor a nyomógomb körében valahol zárlat van. Ez a fajta csengő csak a nyomógomb megnyomásakor kaphat feszültséget.
Először tisztázni kellene honnét kapja a csengő üzemszerűen az áramot.(külön transzformátora van ,vagy a kaputelefonnal összeépített valami adja az áramot neki, fizikailag hol helyezkedik el az egész rendszer egymáshoz képest... A csengő gombon 8V van vagy 230V ,milyen hosszan megy más vezetékekkel párhuzamosan a nyomógomb vezetéke, esetleg nem lehet hogy a vezeték szigetelése megsérült és esetleg testre ért az egyik ér?
Sajna (legalábbis remélem) a fázisceruza nem igazán mérvadó. Amit még tehetsz ha 8V a csengőd ,teszel rá párhuzamosan egy 10-12V égőt hátha úgy elhallgat.
Ilyen ősrégi kapucsengőt nem tesznek bele kaputelefonos rendszerbe.
Hacsak nem kurblis a kaputelefon.
Talán a régebbi rendszerekben ajtócsengőként mintha használtak volna mechanikus csengőt ,és az valami módon csatlakozott a kaputelefonra (mondjuk az lehet hogy még csak a felcsengetős variáció volt ,de itt semmit sem lehet még tudni róla.)
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: a lakásukba 3 fázis jön be. Egy 1fázisú kismegszakító van az óra mellett amivel az egész házat tudom áramtalanítani. De van még az óra előtt három olvadóbiztosító, külön-külön minden fázisra. Azokkal pedig a szobákat tudom külön áramtalanítani. Két szoba konnektorjának a fázisa között 400V-ot mértem. Ebből gondolom, hogy külön fázisra van kötve a két szoba. De akkor hogy lehet, hogy az egész házat tudom áramtalanítani egy egyfázisú kismegszakítóval? Remélem érthetően írtam. Üdv! Balázs
Lehet hogy azzal a 0 "N" van megszakítva?
Húzd le és akkor is mérd meg, meg van e a szobákban a 400V, vagy a fáziscerkát dugd bele! |
Bejelentkezés
Hirdetés |