Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   70 / 276
(#) erbe válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Nem gondoltál még arra, hogy ha a nagyobbik (50 cm2) vasad kevés, mit művel majd a 30 cm2-es?
Az 50-esnek elégnek kellene lennie, ha odafigyelnél arra, amit tanácsolnak.
dobo 19 menetet javasolt, én még kevesebbet, erre megtekered 24 menettel.
(#) trabi007 válasza dobo hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

A trafó az valamikor egy nagy akkumlátor töltő volt , és nem fojtó , a 165 menetnél mértem a primer áramfelvételét és az 2 amper volt , a 24 menetet meg azért raktam rá mert mpisti írta hogy 22-23 ment kell rá , a kisebb vasra meg azért gondoltam hogy jobb lenne mert ezen a nagyon nem tudom kitölteni az ablakot huzallal , a kicsin viszont majdnem teljesen ki tudnám tölteni úgy 1 cm maradna ki , vagy esetleg van egy 2 oszlopos trafóvasam is az 42 négyzetcenti oszloponként , ha az jobb mint az EI akkor azt is megtekercselhetem.
(#) dobo válasza erbe hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Én is 16 17 menetet számoltam ki az előbb de a mért adatokból 19 lenne a helyes.
Aztán a másik hogy 1 szálas tekercselésnél 33,5 volt volt.
2 szálasnál már csak 30.
Hová lett 3.5 volt?
(#) teodor válasza erbe hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Szia, ez a topik is kezd olyan lenni mint a "380V/230v motor bekotese" topik ott 6 szal drot bekotese okoz gondot egyeseknek, meg az olvasas hianya.

Egyebbkent nem tudtok ponthegesztott ami mukodik 3 3AAA elemrol .
(#) dobo válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Próbálunk segíteni gondolom ezt te is érzed ! Fel a fejjel nehogy feladd!
Nincs semmi baj maradj ennél a trafónál és kezd leszedni a meneteket addig amig üresjárásban meg nincs a 17-18 volt.
Amíg nincs rendben az üresjárási feszültség addig nem tudunk tovább lépni.
A másik hogy mérd meg a 210-es menetszámnál is az áramot mert a 165 nél telítésben van a trafód az biztos.
Elvileg 1 amper alatt leszel.
(#) trabi007 válasza dobo hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Persze tudom is meg látom is hogy sokat segít itt mindenki és ezt nagyon köszönöm is , megpróbálok minden tanácsot kipróbálni amit adtok , megcsinálom holnap akkor úgy a trafót hogy 19 menetet tekerek fel rá és meglátjuk mi lesz , remélem úgy már működni fog ha nem , akkor muszáj lesz más vas után tekintenem.
(#) erbe válasza dobo hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

165 menetnél 2 A egy CO2 hegesztőnél még nem nagy üresjárati áram, tekintve hogy ennél a hegesztőtípusnál "gyakorlatilag" nincs üresjárat. Telítést nem a 2 A jelezné, hanem 20 vagy több. Ez csak magas meddőáram.
Nagyobb gépeknél a legmagasabb fokozatot ritkán használják, 230 V-osnál a legmagasabb is kicsi néha.
Egyébként régebbi trafóvasakra 50 cm2 magra a 165 menet valóban a fölső határ (~1,25 T), de ezek szerint bírja. 220 V-on épp 1,2 T lenne.
(#) dobo válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Ha jó a mérésed és 24 menet ad 30 voltot akkor 1 menet ad 1,25 voltot. Akkor 18volt/1,25=14 vagy 15 menet szóval 10 menettel felélőttél 14 menet elég lessz rá dupla huzalból .
Vagyis letekersz 10 mentet és kész is vagy!
(#) dobo válasza erbe hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Én úgy gondoltam hogy a trafó üresjárási áramának miliamperes tartományba kell esnie de mindig tanul az ember valami újat.
(#) erbe válasza dobo hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Egy állandó üzemre, jó hatásfokra, kicsi szórt mágneses térre és kis melegedésre méretezett trafóra ez igaz. De kW nagyságrendben már ez sem teljesen. Egy kisebb CO2 hegesztő is már a 230 V-os hálózatról levehető min. ~3,5 kW-ot célozza. Magasabb fokozaton már nemcsak a trafó, hanem az automata is "zenél".
Számold ki, 20 kg-os vasmagnál csupán a 3-4W/kg vasveszteség hány milliampert vesz föl!
(#) teodor válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Szia, oldalnezetbol tudnal feltenni egy kepet a trafodrol?
(#) trabi007 válasza teodor hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Hát azt most nem tudok csinálni róla mert darabokban van , mert kipróbáltam 19 illetve 14 menetel is de úgy még rosszabb mint az eddig volt a legjobb akkor volt mikor a 32 menetes tekercsvég volt bekötve , de még az is messze állt a jóhoz , így most úgy döntöttem áttekercselem osztott tekercselésű trafóra és rakok rá a szekunderre 2*24 menetet és kipróbálom úgy co ként ha úgy se jó akkor marad belőle elektródás hegesztő trafó és másik vassal kezdek neki megint.
(#) teodor válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

De ugye valtakozva rakod az E-I magot?
(#) trabi007 válasza teodor hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Persze úgy szoktam rakni.
Még esetleg így lehet jobb lesz, hogy osztott a tekercs mert igy a szekunder közelebb lesz a vashoz és hátha nagyobb áram vehető ki belőle, de ez csak elmélet a részemről.
(#) Lator válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Szia! Próbánál csak a legerősebb fokozatot használtad?, ha igen érdemes lenne kipróbálni kettes-hármas fokozatban is ebből kiderülne, hogy telitésbe megy a vas az egyes fokozatban.Lehet kevés a menet primernek.
(#) dobo válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Nem hiszem el hogy rosszabb.
Próbáltad minden fokozatban 14 menettel?
És mérted is a feszültségeket rendben voltak?
Áramok hogy alakulnak?
Addig ne csinálj semmit míg ki nem derül mi a hiba mert addig felesleges .
(#) dobo válasza trabi007 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Az eredeti felálásban a primer alul volt a vashoz közel rajta pedig a szekunder egy csévén ugye?
Ha osztott csévét csinálsz akkor még rosszabb lessz az eredmény esni fog a feszültség jobban mint most.
Ja és a folytót is rákötötted ugye?
Ha jó a feszültséged akkor a folytóval kezdj játszani mert a trafóval nincs több dolgod.
De mérj egy feszt hegesztésnél is hogy tudjuk mennyi az annyi
(#) kopasz11 válasza kissadam hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Köszönöm a rajzot.kérlek ird meg hogy mekkora teljesitményű legyen egyenként a 4db puffer kondi? Előre is köszönöm.
(#) dobo válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Nem kell 4 darab csak a rajzon van 4.
Az értéke:10000mikrofarad tól 100000mikrofarádig és legalább 50 voltos legyen.
Nincs valaki az ismerősök között aki elektronikával foglalkozik?
Mert ő sokat tudna neked segíteni.
Esetleg egy próbára odaadna neked egy kondit
(#) kopasz11 válasza dobo hozzászólására (») Dec 17, 2011 /

Köszönöm a segitséged .Üdv.
(#) vyky hozzászólása Dec 18, 2011 /

Sziasztok.Nekem van egy transmig 500-as előtoló vezérlő panelom,de nem tudom, hogy hogyan kell bekötni. Esetleg valaki tudna egy kapcsolási rajzot adni?
El-melior Bt. gyártmány.
Előre is köszönöm.
(#) kissadam válasza kopasz11 hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Szia!
A kondenzátorok darabszáma lényegtelen, lehet 1 vagy akár 10 db-ból is. Úgy tudom kb. 40000µF már elfogadható eredményt produkál. Ez az érték akár 1db-ból is lehet vagy több kisebb értékű párhuzamos kapcsolásával is elérhető. A másik fontos érték, hogy legalább 50V-os feszültségű legyen, ha nagyobb nem baj. Egyébként javaslom olvasd végig ezt a topicot 70 oldal még végigolvasható, tudom nem kevés idő, de sokat segítesz vele magadon, ebből sok információra tehetsz szert, ami segíti a sikered elérését.
(#) jóbi81 hozzászólása Dec 18, 2011 /

Sziasztok. Van egy trafóm ami szerintem nagyon jó lenne co-ba meg van az eredeti fojtója is. Én ezt szeretném elcserélni egy gagyi co gép előtolójára hozzá való vezérlőegység és a gagyi munka kábelra! Szeretnék építeni egy kisebb co gépet és ahhoz kellene ezek a dolgok. Teszek fel képeket a trafóról is
(#) Phile80 válasza vyky hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

El-melior vezérlésből van jópár féle. Vagy teszel fel képet róla, vagy típusát mondod meg. Elsőre a WEL1-13-ra tippelek.
(#) vyky válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Szia Phile80. Igen az Wel1-13-as. Előre is köszönöm szépen,egy úr vagy.
(#) Phile80 válasza vyky hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Itt a rajz!
(#) kopasz11 válasza kissadam hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Köszönöm ezzel szerintem igen sokat seitettél.Kérlek várj,.Azonnal irok ég valamjt.
(#) vyky válasza Phile80 hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Nagyon szépen köszönöm Phile80.Hálám kerget.
(#) energi.drink hozzászólása Dec 19, 2011 /

Sziasztok.Én kérdezni szeretnék ha lehet.Van nekem egy mig160as német gyártmányu co hegesztőgépem.Kettő problémája van.1:Az áramerősség 6fokozatban kapcsolható,de hiába tekergetem nem változik az áram erősség.Mindig ugyan abban az áramerősségben dolgozik,azt hiszem maximumon.Ez mitől lehet?A másik:az mikor a drót hozzáér a munkadarabhoz ivet fog,de utánna már nem.Egy emberke azt mondta az azért van mert a kondik igy sülnek ki....Tudna valaki valamit mondani ezekre a dolgokra?Köszönöm szépen.
(#) Phile80 válasza energi.drink hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Feszültséget mérj a kimenten, fokozatonként és a diódahidat ki kéne mérni.
A második hibát egy kb. 68-100ohm/15W kisütő ellenállás hiánya okozza, amit a mágneskapcsoló nyitó éritkezőjével sorba a kondenzátorokra szokás kötni.
Fényképeket tehetnél fel, jobb szemmel is látni a dolgokat.
Következő: »»   70 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem