Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   112 / 282
(#) Rini hozzászólása Dec 15, 2011 /

Sziasztok!
Van egy DSC 585-ös központom és be szeretném állítani a sziréna (SOLO) riasztási idejét. A BELL +- on állandó feszültség van ezt nem tudom időre programozni. Ezért ugy gondoltam, hogy a PGM-re programozom a sziréna indítást negatív jellel. Ez eddig működik is, de a PGM nem veszi el a negatív indítót egy bizonyos idő után sem, pedig már beprogramoztam a PGM idejét is, hogy max csak 2 percig mennyen. Segítséget szeretnék kérni, hogy csak max 2 percig szóljon a sziréna betörés esetén.

Üdv:
(#) kameleon2 válasza Rini hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

SZia! Én mindig reléztem a PGM-et és ez megoldja a teljes tápelvétel problémádat. 1db 12V-os DC meghúzótekercsű relé kell hozzá két morzével. A relét működteted a PGM-el - a relé érintkezőin keresztül a szirénát . De úgy rémlik a sziréna többféleképpen is indítható, pld tápelvétellel, plusszal, mínusszal, attól függően mire jumpereled. Egyébként a Bell+ is programozható a szirénaidőnél és be lehet állítani 2 percre, bár úgy rémlik a MABISZ 4 percet-et kér.
(#) Syn7h37ic válasza Rini hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Tévedsz. A Bell- a programozható kimenet, a Bell+ egy tápvonal. A Bell- 1 perces időintervallummal programozható.
585 esetén a bell idő:
*8 5555
005
020 (belépés 1 idő)
020 (belépés 2 idő)
020 (kilépés idő)
002 (sziréna idő)
#
A PGM kimenettel is megoldható, de egyszerűbb a rendes sziréna kimenettel.

A Solo helyesen bekötve pedig DC+/- az aux +/- pontokra, a GO bemenet a Bell- pontra, a TMP a szabotázs kimenet, ez célszerűen egy zónabemenet.
(#) Rini válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Szia!
Az időket már beprogramoztam. A probléma az a BELL+ és BELL- al, hogy ha nincs benne az 1k ellenállás, folyamatosan 13,6V-ot tudok mérni a két kapocs között függetlenül, hogy be vagy ki van kapcsolva a riasztó. Most utoljára beraktam az ellenállást. Így viszont a BELL kapcsokra rögtön kiadja a feszültséget, mikor még a késleltetett (001)-es zónába belépek, tehát a negatívval rögtön indítaná a szirénát. Amit írtál az azért nem lehet jó, mert akkor nyitva marad a BELL+/- kimenet, és ilyenkor állandóan kirakja rá a +12V és negatív feszültségeket ezáltal mindig szól a sziréna (így kezdtem a telepítést, szomszédok örömére). További ötletek?
(#) Syn7h37ic válasza Rini hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

A 13.6 volt fesz, azért van mert felügyelt kimenet. Ezért is kell lezárni ellenállással. A Bell- egy nagyáramú open collector kimenet, ami nyugalmi állapotban áramgenerátoros üzemben dolgozik, így figyeli a sziréna kimenet megfelelő működését. Tehát, ha rendesen ki van építve egy szirénakör, annak a bizonyos ellenállásnak a szirénában lenne a helye, és nem a központban, mert így nincs értelme a felügyelt kimenetnek...
Hogy próbáltad a késleltetett zónát?
Bekapcs után várni kell minimum 20másodpercet, mielőtt belépsz egy késleltetett zónába, különben azonnal fog riasztani.
Tehát amit leírtam az jó. 10 éve így kötöm a DSC központokat, ekkorát nem tévedhetek...
(#) Rini válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Szia!
Na megoldódott a probléma. Köszönöm a segítséget. Ezt a 20 másodperces várást nem tartottam be, és ezért borult fel az egész. Most működik a késleltetés is, valamint 2 perc után leveszi a negatív jelet is. Még egyszer köszönöm a segítséget.
Üdv
(#) Syn7h37ic válasza Rini hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Szuper!
(#) NRBI hozzászólása Dec 17, 2011 /

Sziasztok!
Kérlek segítsetek! Van nekem egy PC1555RKZ LED Billentyűzetem és a system felírat folyamatosan világit és egyik gomb lenyomására sem reagál. Mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza NRBI hozzászólására (») Dec 17, 2011 / 1

# gomb hosszan nyom, (2mp) majd hosszan nyom az 1-es gomb.
Kilépett globál üzemmódba a kezelő.
Valamelyik partícióba be kell léptetni.
(#) NRBI válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

nagyon kedves vagy, köszönöm! Sikerült!!!
(#) gyula26 hozzászólása Dec 18, 2011 /

Sziasztok! Valaki segítene?
DSC PC585 központ leírásában értelmezni az utasításokat. pl: TLM figyelés kiiktatása, alapállapotban zárt hurok bekapcsolása.
PC1555RKZ LED billentyűzetem van a központhoz.
Köszönom!
(#) krisztoo hozzászólása Dec 18, 2011 /

Sziasztok!
A telepítői leírás azt mondja a 8.helyhez rendeljem az lcd kezelőt, de akkor nem működik a kezelőre kötött ajtónyitás érzékelő,viszont az 1. slotban tökéletesen.
Ez mitől lehet?
(#) HA5AWS válasza krisztoo hozzászólására (») Dec 18, 2011 / 1

Szia!
A 20-as szekcióban add meg a zóna billentyűzethez rendelését.
Üdv: Gábor
(#) Syn7h37ic válasza krisztoo hozzászólására (») Dec 19, 2011 / 1

Nyugodtan maradhat az 1. címen.
(#) Syn7h37ic válasza gyula26 hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Olvasgass.
(#) krisztoo válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Lenne még egy kérdésem!

1864-es központhoz egy mobisec diamond kommunikátor van felszerelve. Ez egy vonalpótlós (tip-ring bekötve) cid-kódokból sms konvertálása képes készülék ami a mostani beállításokkal eseménykor felhív de nem küld sms-t a kezelő pedig kommunikáció hibát ír ki.
[301] megadtam a tel. számot.
[304] gyári
[310] FFFFFFvagy 5555FF
[311] A1FF próbáltam még AAA1
[320] próbáltam: (FF autómata üz. kódok beáll.mellett) ; A1 ; 01
[350] 03
[351] 1. és 5.be

Ha a [301]-ben a kommunikátor előhívószámát adom meg ami (5555) cid-ből értelmezhető sms csinál akkor meg (eseménykor) semmi nem történik ill. hallom hogy kapcsol a kommunikátor.
Előre is köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza krisztoo hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Ha contactID kódokból akarsz SMS-t küldeni, akkor A kommunikációs formátumot is add meg a 350 szekcióban Ez a 03 cím.
A 310-311 szekcióban lehet ekkor bármi, én a 310 szekcióba 1111FF a 311 szekcióba pedig 1111 amit be szoktam állítani.
Ezután még a GSM kommunikátorban is be kell állítani, hogy melyik CID eseménykódra küldjön SMS-t.
(#) krisztoo válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

a 350 szekcióban be van állítva a 03.
A kommunikátorban is az összes cid kód hozzá van rendelve.
Mondtak még egy olyat, hogy a kommunikátorban állítható a dtmf rx,tx jelszint
szerinted???
(#) gyula26 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Köszi!
Én segítséget kértem egy nem profiknak elindított fórumon, nem nagyképű kioktatást.Ha nem akarsz segíteni inkább ne írj semmit. Biztos van téma amihről neked lennének kérdéseid.(nem csak riasztók vannak a világon)
(#) HA5AWS válasza gyula26 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Szia!

A TLM figyelés a telefon vonal meglétét figyeli. Ha esetleg a szolgáltató "jóvoltából" időnként megszakad a feszültség a központ hibának érzékeli. Ez kiiktatható, hogy ne jelezzen.
Alapállapotban zárt hurok vagy ellenállással lezárt hurok választható a 13-as szakaszban (1-es kapcsoló.) Ellenállással lezárt hurok 5,6 Kohm-mal lezárt hurkot jelent, akkor veszi a központ zártnak a zónát. Alapállapotban zárt huroknál nincs ellenállás, nem használjuk könnyen támadható.
Egyébként tényleg ajánlom az üzembehelyezői kézikönyv átolvasását, kicsit pontosabban van leírva mint ahogy én megfogalmaztam. Remélem tudtam segíteni.
(#) Syn7h37ic válasza gyula26 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Figyelj. Marhára fárasztó 12000-szer ugyanazt és ugyanazt leírni. Mielőtt nekiállsz és hisztizel, olvasd végig a fórumszabályzatot! A választ a kérdésedre pedig megtalálod a fórumban. Ezután elvárod hoigy segítsen is valaki? Ha máshogy írtad volna második hozzászólásod, pl. azt, hogy kerestem, nem értem, miért van így, akkor készséggel válaszolt volna az, aki látogatja ezt a fórumot.
(#) gyula26 válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Sziasztok! Köszönöm a választ.
Lehet hogy első kérdésem félreérthető volt, egy konkrét billentyű kombinációra lettem volna kíváncsi hogyan kell a TLM figyelést kikapcsolni. Nem egyértelmű hogyan értelmezzem a leírást (egy konkrét példát követően elboldogulok). Nem riasztókkal foglalkozom, egy ismerősöm kért meg segítsek ha tudok.
Átolvastam a leírást *2 hibaolvasás 3-as zóna világít.
Nem konkrétan "Syn7h37ic"-től kértem hogy leírja sokadjára, hanem aki éppen ráér és hajlandó.
Köszi még 1X!
(#) HA5AWS válasza gyula26 hozzászólására (») Dec 20, 2011 / 1

Szia!
TLM figyelés kikapcsolása:
*8 "telepítői kód" 015 7##
A 015 szekcióba belépve a 7-es LED állapota mutatja, hogy be vagy kikapcsolva van az opció (kapcsoló)
(#) gyula26 válasza HA5AWS hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Sziasztok! Köszönöm a választ.
Lehet hogy első kérdésem félreérthető volt, egy konkrét billentyű kombinációra lettem volna kíváncsi hogyan kell a TLM figyelést kikapcsolni. Nem egyértelmű hogyan értelmezzem a leírást (egy konkrét példát követően elboldogulok). Nem riasztókkal foglalkozom, egy ismerősöm kért meg segítsek ha tudok.
Átolvastam a leírást *2 hibaolvasás 3-as zóna világít.
Nem konkrétan "Syn7h37ic"-től kértem hogy leírja sokadjára, hanem aki éppen ráér és hajlandó.
Gábor segített.
Köszi még 1X!
(#) gyula26 válasza (») Dec 20, 2011 /

Szia!
Nem vagyok felháborodva, nem követelőztem konkrétan senkitől. Megkérdeztem valamit, ha valaki segít megköszönöm, ha nem ír senki semmit nem probléma keresek tovább.
Köszi mindenkinek!
(#) Syn7h37ic válasza gyula26 hozzászólására (») Dec 20, 2011 / 1

Ha belépsz telepítői módba, akkor ott kétféle üzemmóddal találkozol. Az egyik egy olyan szekció, ahol adatokat kell beprogramozni, a másik a kapcsolós opció. Az adatbevitel, pl. a zónák programozása, ahol egyenként kell megadni a zónák működési üzemmódját.
pl.:
1. zóna késleltetett, a 2,3 azonnali, a 4. 24 órás.
*8 5555 (belépsz programozásba
001 (ez a zónaprogramozás szekciója)
01 (késleltetett beállítás, két rövid csippanás van a két digit bevitele után, jelezve, hogy továbblépett a következő címekre)
03 (azonnali beállítás)
03 (azonnali beállítás)
11 (24 órás riasztás beállítás)
# (ha nem írod végig mind a nyolc zónát akkor a # gombbal visszaléphetsz a főmenübe ha végigírod, a 8. adat bevitele után automatikusan kilép főmenübe, ezt a kezelő 6 rövid csipogással jelzi.)

A kapcsolós szekció egy olyan menüpont, ahol szekción belül a megfelelő opció be, vagy kikapcsolható
pl:
013 Szekció,
1. led jelzi, hogy alapesetben ellenállással dolgozol, vagy sima rövidzárral.
2. led jelzi, hogy két ellenállásos négy állapotú, vagy 1 ellenállásos 2 állapotú lezárást használsz.
Ha a 1. pont be van kapcsolva, az felülírja az ellenállásos lezárás beállításokat.
A TLM, mint korábban írták, az a telefonvonal meglétét figyelő rész. Ez gyakorlatilag a telefonvonalon lévő feszültség meglétét figyeli. Ha ez a feszültség 5V alá esik, akkor hibát jelez a riasztó. Ezt a015 szekcióban lehet ki, és bekapcsolni, ez a szekción belül a 7. led. A ki ás bekapcsolás a szekción belüli számhoz tartozó számgombbal lehetséges.
Tehát, ha ki akarod kapcsolni, akkor a főmenüben beütöd:
015 (belép a 015 szekcióba)
megnyomod a 7. számgombot, ekkor kialszik a 7. zóna led. A szekcióból a # gombbal tudsz kilépni.
Ha egyáltalán nem használsz telefonos átjelzést, akkor nem elég kikapcsolni a TLM figyelést, a kommunikációt is tiltani kell. Ez a 380 szekció 1. pontja, ezt kell kikapcsolni azonos módon, mint a TLM-nél.

Arra figyelj, ha pl. zóna, vagy más olyan programrészt szeretnél módosítani, ami normál adatbeviteli szekcióban van, és nem az első szekció címen, akkor vagy újra végig kell írni az előző pontokat, vagy a kezelőn lévő "P" gombbal tudsz egy digittel tovább lépni.
A beprogramozott adatokat is így tudod kiolvasni, ez binárisan látszik a kezelőn. Az első 4 zónaled adja a bináris értéket, a Z1=1, Z2=2, Z3=4 Z4=8.
(#) DriimK8 hozzászólása Dec 21, 2011 /

Hello!

Napokban jutottam hozzá egy PC1616 központhoz és egy PK5501 kezelőhöz. Sajnos teljesen kezdő vagyok, így azt sem tudom hogyan álljak neki. Kezdésnek egy érzékelőt és egy nyitásérzékelőt szeretnék rákötni. Eddig csak a kezelőt sikerült bekötnöm. Így a kérdéseim is teljesen alapok; az érzékelőt illetve a nyitásérzékelőt hogyan kell bekötni + hogyan kell felprogramozni a kezelőt. Válaszotokat előre is köszönöm
(#) Syn7h37ic válasza DriimK8 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

A nyitásérzékelőt és a mozgást is többféle módon tudod bekötni, de a legcélszerűbb a két ellenállásos bekötést használni. Bővebben: Link
Ha a fórumon belül a fényképező ikonra kattintasz, akkor találni fogsz bekötési rajzot az érzékelőre is. DEOL néven keresd.
a mellékletben a telepítői kézikönyv 5. oldalán lesznek a bekötési rajzok, double end of line névvel. Az első deol rajz alapján a nyitást, a második alapján a mozgásérzékelőt kell bekötni. A tamper, az a érzékelő fedél kapcsolója.
(#) nagysanyy hozzászólása Dec 21, 2011 /

Sziasztok!

Valaki eltudná magyarázni a STAY-D üzemmod lényegét és értelmét?
Olvasgattam utánna, de kicsit érthetetlen számomra.
(#) DriimK8 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Köszi a választ!

Ezeket a dokumentumokat megkaptam én is, bekötés úgy néz ki okés, le is nulláztam a rendszert, így teljesen elölről kezdhetem. Viszont a programozásnál mindig elakadok, szó szerint a legelején. Nem tudom hol és hogyan kezdjem el. Perpill csak 1 érzékelőt szeretnék bekötni.
Következő: »»   112 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem