Fórum témák
» Több friss téma |
Van a bekapcsolo gombod, annak az 1es pinjén kell legyen egy ellenálás R5004 felirattal ennek 1ik lábán 3V nak kell lennie, ha ez nincs meg akkor valahogyan vezesd vissza hogy honnat kapja a 3V-ot, sajnos a rajzon nem tudom visszavezetni mert 1 csatlakozora megy rá akapcsolo jele, s nincs megjelölve hoy az a csatlakozo hova megy.
Na vannak fejlemények.mondjuk véletlenül jöttem rá.
Feszt akartam mérni a D16 os diódán de ellenálás mérésen volt a műszer. Hozzáért a dióda katódjához és éledt az alaplap. tehát ha min 1V-ot kap azon a ponton, műxik minden. a diódát ismét kimértem. jó
Gratulálok, akkor megy az alaplap rendesen?
Helló! Adott egy Acer Aspire 5536 amit egy kliens kapott valakitől. A keyboard mellett írja, hogy 15.6-os LED képernyője van, de mikor szétszedtem láttam, hogy a képrnyő neon-os, van invertere. Most vagy az van, hogy ráírták, hogy LED-es de mégis neon-ost tettek bele, vagy valaki kicserélte a képernyőt szallagkábelestől. Hogy tudom megnezni, hogy az alaplap milyen képernyőre van csinálva? Köszönöm.
Szerbusz!
Sajnos sehogy, a kijezöt kilehet cserélni akármilyenre. A LED irányitása is pont olyan lapon van mint a "neon" irányitása, tehát a kijelzö mellet, s nem az alaplapon.
8 órát ment, majd hol töltött-hol nem. akku merülésig ment. de az U14 3as lábán megint nincs fesz. értelemszerü a csere, de valami gond akkor is van, jóljönne még pár szem a rajzhoz, mit nézhettem el.
A kepernyo tipusszama alapjan el tudod donteni.
Masreszt a LEDes kepernyok is ugyanolyan, szilikonos rozsaszin-feher kabelen szoktak vinni az aramot a kepernyobe, ne kerdezd, miert. Talan maradt nekik raktaron par kilometer belole... Az 'inverter' ugyanugy tartalmaz TRAFOT es nem csak egy sima tekercset? A kimeneti nagyfesz kondi rajta van? De jobb lenne egy foto rola.
hello!
szerintem ti még nem is láttok laptopot szétszedve. Ledes be nincs szilikon kábel inverter sincs stb.. Tamás
Megoldódott végül. A dobozán led-es volt írva, de valójában neon-os volt benne. Attól féltem, hogy valaki kicserélte a monitort és a szallagkábelt is.
Nem inverter van benne, hanem arra hasonlító led meghajtó panel. A ledeket is meg kell hajtani valamivel. És ez a kapcsolóüzemű kis tápocska hasonlít egy CCFL meghajtóra. Egyébként meg miért ne lehetne benne szilikon vezeték? Az is ugyanúgy eljuttatja a ledeknek az áramot, mint a sima vezeték.
![]()
Oknélkül nem adja fel a harcot ugyanaz az IC... a környékén kellene ellenörizni a kondikat meg az ellenálásokat hogy megvane az adott értékük, mert egy kondizárlat, akár egy megnyult ellenálás is okozhat gondokat. találkoztam már olyan esettel, hogy a kondi melegedéssel teljesen más paramétereket mutatott mint szobahömérsékleten.
Szétszedtem egy Portocom laptopot. Mindent kiszedtem félre raktam ami benne volt. A Képernyő tetszett meg a legjobban ezért arra gondoltam hogy valami DvD lejátszót lehetne-e csinálni belőle ? (mert ugye ott van a CD lejátszó is. A laptop nem mai gyerek olyan 12-10 év között lehet (gondolom lcd) . A képernyő hunday nem tudom pontosan milyen majd rakok fel róla képeket
![]() ![]() ÜDV: Bence23
összerakod a gépet, beindítod, beraksz egy dvd-t(már ha van benne dvd meghajtó) és láss csodát kész a dvd lejátszó.
Felejtsd el...
A CD (DVD) lejátszó és a képernyő közé még kellene egy majdnem olyan bonyolult berendezés, mint maga a notebook.
Szar az aksija és annyit nem ér hogy vegyek bele egy újat :/ és még hálózatról sem megy.. :/
Modellezd le az akkut, és csapd be vele a laptopot. Máris működik.
Üdv all!Lenne egy kérdésem hozzátok!
Van egy Toshiba Satellit L30-134 laptop,háttérviéágitás nem működik,ha megvilágítom van kép,minden működik! Iverter cserével sem mentem semmire.Elvittem szervizbe azt mondták kijelző a hibás.Van valakinek ötlete hogy mi lehet a hibája a kijelzőnek?Ha tudtok segítsetek. Köszönöm
Vagy tápot nem kap az inverter, v elöregedtek a csövek.
Kicsit bővebben. Tehát ellenőrizd le az inverter kap e tápot, ha igen , és biztos vagy a másik inverter üzembiztonságában, akkor csak a cső lehet a ludas, mert ha elöregszik, nagy áramot vesz fel és az inverter nem tud bekapcsolni.
Így van. nekem előző gépem volt ilyen, úgy vettem, hogy nincs háttérvilágítás. Vettem egy törött kijelzőt, amiben jó volt a cső, átraktam és már évek óta üzemel.
akkor ugy gondoljátok hogy a cső lehet a hiba ?
inverter kap tápot de kimeten semmi! a szerviz szerinti kijelzőhiba akko a cső lehet? na mindegy majd próbálok szerezni csövet hozzá! KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZOKAT! esetleg ha még az segít eltörtek a zsanérok és a kijelző hátra fittyent és kapott egy ütést,azóta nincs világítás!
Akkor meg lehet a szalagkabel hibaja is.
szallagkábelt kimértem,minden ér jó!
köszi
Szerintetek egy olyan laptop, amibe 15W-ot disszipáló proci van, belerakhatok egy 31W-osat? Jelenleg hajtva sem megy fentebb 55 foknál a proci hőmérséklete, viszont kicsi a teljesítménye a procinak. Amiket eddig néztem mind 30W körüliek, amikre érdemes lenne kicserélni.
Üdv!
Vagy az van hogy az inverter fényerőszabályzó PIN-je nem kap áramot az alaplapról, vagy a CCFL cső ment ki. Nálam az első eset állt fent, az inverter ezen lábára 5V-t adva korrektül üzemel kb. fél éve a szerkezet!
Meg kellene tudni, hogy az a laptop alaplap milyen procikat támogat. Ez elég nehéz, de talán megtudható, milyen változatokban adták ki is lehet volt erősebb procis is. (rendes alaplapra gondolom a támogatott procik listáján lévők nem csak csatlakozóra, frekvenciára, de teljesítményre is megfelelők az alaplaphoz)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |