Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   75 / 282
(#) neocska válasza 3653 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Van a bekapcsolo gombod, annak az 1es pinjén kell legyen egy ellenálás R5004 felirattal ennek 1ik lábán 3V nak kell lennie, ha ez nincs meg akkor valahogyan vezesd vissza hogy honnat kapja a 3V-ot, sajnos a rajzon nem tudom visszavezetni mert 1 csatlakozora megy rá akapcsolo jele, s nincs megjelölve hoy az a csatlakozo hova megy.
(#) 3653 válasza neocska hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

A CN10 re
(#) 3653 válasza neocska hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Na vannak fejlemények.mondjuk véletlenül jöttem rá.
Feszt akartam mérni a D16 os diódán de ellenálás mérésen volt a műszer. Hozzáért a dióda katódjához és éledt az alaplap. tehát ha min 1V-ot kap azon a ponton, műxik minden. a diódát ismét kimértem. jó
(#) 3653 válasza 3653 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

U14 Csere. : már tölt.
(#) neocska válasza 3653 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Gratulálok, akkor megy az alaplap rendesen?
(#) viezer hozzászólása Dec 23, 2011 /

Helló! Adott egy Acer Aspire 5536 amit egy kliens kapott valakitől. A keyboard mellett írja, hogy 15.6-os LED képernyője van, de mikor szétszedtem láttam, hogy a képrnyő neon-os, van invertere. Most vagy az van, hogy ráírták, hogy LED-es de mégis neon-ost tettek bele, vagy valaki kicserélte a képernyőt szallagkábelestől. Hogy tudom megnezni, hogy az alaplap milyen képernyőre van csinálva? Köszönöm.
(#) neocska válasza viezer hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szerbusz!
Sajnos sehogy, a kijezöt kilehet cserélni akármilyenre.
A LED irányitása is pont olyan lapon van mint a "neon" irányitása, tehát a kijelzö mellet, s nem az alaplapon.
(#) 3653 válasza neocska hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

8 órát ment, majd hol töltött-hol nem. akku merülésig ment. de az U14 3as lábán megint nincs fesz. értelemszerü a csere, de valami gond akkor is van, jóljönne még pár szem a rajzhoz, mit nézhettem el.
(#) bbalazs_ válasza viezer hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

A kepernyo tipusszama alapjan el tudod donteni.
Masreszt a LEDes kepernyok is ugyanolyan, szilikonos rozsaszin-feher kabelen szoktak vinni az aramot a kepernyobe, ne kerdezd, miert. Talan maradt nekik raktaron par kilometer belole...
Az 'inverter' ugyanugy tartalmaz TRAFOT es nem csak egy sima tekercset? A kimeneti nagyfesz kondi rajta van?
De jobb lenne egy foto rola.
(#) tom75 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

hello!

szerintem ti még nem is láttok laptopot szétszedve.
Ledes be nincs szilikon kábel inverter sincs stb..
Tamás
(#) viezer válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Megoldódott végül. A dobozán led-es volt írva, de valójában neon-os volt benne. Attól féltem, hogy valaki kicserélte a monitort és a szallagkábelt is.
(#) Ricsi89 válasza tom75 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Nem inverter van benne, hanem arra hasonlító led meghajtó panel. A ledeket is meg kell hajtani valamivel. És ez a kapcsolóüzemű kis tápocska hasonlít egy CCFL meghajtóra. Egyébként meg miért ne lehetne benne szilikon vezeték? Az is ugyanúgy eljuttatja a ledeknek az áramot, mint a sima vezeték.
(#) neocska válasza 3653 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Oknélkül nem adja fel a harcot ugyanaz az IC... a környékén kellene ellenörizni a kondikat meg az ellenálásokat hogy megvane az adott értékük, mert egy kondizárlat, akár egy megnyult ellenálás is okozhat gondokat. találkoztam már olyan esettel, hogy a kondi melegedéssel teljesen más paramétereket mutatott mint szobahömérsékleten.
(#) Bence23 hozzászólása Dec 24, 2011 /

Szétszedtem egy Portocom laptopot. Mindent kiszedtem félre raktam ami benne volt. A Képernyő tetszett meg a legjobban ezért arra gondoltam hogy valami DvD lejátszót lehetne-e csinálni belőle ? (mert ugye ott van a CD lejátszó is. A laptop nem mai gyerek olyan 12-10 év között lehet (gondolom lcd) . A képernyő hunday nem tudom pontosan milyen majd rakok fel róla képeket Kezdő vagyok még ezért kérdezem hogy lehet-e valami DvD lejátszó szerűséget építeni belőle ? (Minden alkatrész megvan hozzá) Előre is köszi a segítséget !

ÜDV: Bence23
(#) Ricsi89 válasza Bence23 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

összerakod a gépet, beindítod, beraksz egy dvd-t(már ha van benne dvd meghajtó) és láss csodát kész a dvd lejátszó.
(#) kendre256 válasza Bence23 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Felejtsd el...
A CD (DVD) lejátszó és a képernyő közé még kellene egy majdnem olyan bonyolult berendezés, mint maga a notebook.
(#) Bence23 hozzászólása Dec 24, 2011 /

Szar az aksija és annyit nem ér hogy vegyek bele egy újat :/ és még hálózatról sem megy.. :/
(#) Ricsi89 válasza Bence23 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Akkor felejtsd el.
(#) szucsip válasza Bence23 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Modellezd le az akkut, és csapd be vele a laptopot. Máris működik.
(#) yolee04 hozzászólása Dec 25, 2011 /

Üdv all!Lenne egy kérdésem hozzátok!
Van egy Toshiba Satellit L30-134 laptop,háttérviéágitás nem működik,ha megvilágítom van kép,minden működik!
Iverter cserével sem mentem semmire.Elvittem szervizbe azt mondták kijelző a hibás.Van valakinek ötlete hogy mi lehet a hibája a kijelzőnek?Ha tudtok segítsetek.
Köszönöm
(#) 3653 válasza yolee04 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Vagy tápot nem kap az inverter, v elöregedtek a csövek.
(#) 3653 válasza 3653 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Kicsit bővebben. Tehát ellenőrizd le az inverter kap e tápot, ha igen , és biztos vagy a másik inverter üzembiztonságában, akkor csak a cső lehet a ludas, mert ha elöregszik, nagy áramot vesz fel és az inverter nem tud bekapcsolni.
(#) Ricsi89 válasza 3653 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Így van. nekem előző gépem volt ilyen, úgy vettem, hogy nincs háttérvilágítás. Vettem egy törött kijelzőt, amiben jó volt a cső, átraktam és már évek óta üzemel.
(#) yolee04 hozzászólása Dec 25, 2011 /

akkor ugy gondoljátok hogy a cső lehet a hiba ?
inverter kap tápot de kimeten semmi!
a szerviz szerinti kijelzőhiba akko a cső lehet?
na mindegy majd próbálok szerezni csövet hozzá!
KÖSZÖNÖM A GYORS VÁLASZOKAT!
esetleg ha még az segít eltörtek a zsanérok és a kijelző hátra fittyent és kapott egy ütést,azóta nincs világítás!
(#) bbalazs_ válasza yolee04 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Akkor meg lehet a szalagkabel hibaja is.
(#) yolee04 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

szallagkábelt kimértem,minden ér jó!
köszi
(#) Ricsi89 hozzászólása Dec 25, 2011 /

Szerintetek egy olyan laptop, amibe 15W-ot disszipáló proci van, belerakhatok egy 31W-osat? Jelenleg hajtva sem megy fentebb 55 foknál a proci hőmérséklete, viszont kicsi a teljesítménye a procinak. Amiket eddig néztem mind 30W körüliek, amikre érdemes lenne kicserélni.
(#) kissmiska válasza yolee04 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Üdv!

Vagy az van hogy az inverter fényerőszabályzó PIN-je nem kap áramot az alaplapról, vagy a CCFL cső ment ki. Nálam az első eset állt fent, az inverter ezen lábára 5V-t adva korrektül üzemel kb. fél éve a szerkezet!
(#) KTobi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Meg kellene tudni, hogy az a laptop alaplap milyen procikat támogat. Ez elég nehéz, de talán megtudható, milyen változatokban adták ki is lehet volt erősebb procis is. (rendes alaplapra gondolom a támogatott procik listáján lévők nem csak csatlakozóra, frekvenciára, de teljesítményre is megfelelők az alaplaphoz)
(#) yolee04 válasza kissmiska hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Nos!Ott tartok hogy szétszedtem a kijelzőt és mostmár látom hogy a fénycső van benne eltörve.
na már most az a kérdés honnan tudom milyen kell bele?
Köszönöm a válaszokat!
Következő: »»   75 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem