Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Sziasztok.Megépítettem a képen látható kapcsolást annyival egészítettem ki hogy egy 3.3V os feszültség szabályzót beleszerkesztettem mert sajnos a PIC belső fesz.szabályzója nem lett beállítva és így a Vusb láb nem kapja meg a 3.3V-ot.
Kérdésem igazából az lenne hogy jól szerkesztettem e bele a fesz.szabot?
Sziasztok!
Egy tranzisztoros erősítőhöz készítettem NYÁK rajzot. Kérlek titeket, hogy ellenőrizzétek le nekem! Üdv! Balázs
Szia! Gondold át mégegyszer. A tranzisztorokat úgy állítsd be, hogy közös hűtőfelületre tudd őket szerelni. Ahol nagyobb áramfolyás várható használj szélesebb vezetősávot.
Szia!
Köszönöm a választ! Miért jó az, ha közös a hűtőfelület? Bevallom, hogy én direkt külön akartam tenni, hogy ne keljen leszigetelni a tranzisztort a hűtőbordától. Úgy tudom, hogy a tranzisztor hűtőfelülete egyben az egyik lába is. Ha egy bordára rakom, akkor nem csinálok zárlatot? Üdv! Balázs
Mindenképpen érdemes elszigetelni, pontosan azért amit írtál is. Ha nem szigeteled el, és a bordához hozzáér valami, akkor az akár a tranyó halálát is okozhatja.
Szia! Köszönöm a választ! Akkor áttervezem vastagabb vezetősávokkal, és úgy, hogy közös legyen a hűtőfelület. Majd azt is elküldöm, hogy nézzétek meg.
Üdv! Balázs
Sziasztok!
Próbálkoztam, de nem sikerült úgy megterveznem, hogy ne keljen átkötést csinálni. El tudná valaki készíteni nekem a tervet? Köszönöm a segítséget: Balázs
Szívesen segítek, ha végképp elakadsz. Próbálkozz még egy kicsit. Nézd meg Strobi tervét.
Szia!
Köszönöm a választ! Ez alapján már el tudom készíteni. Üdv! Balázs
Hello!
Ez így nem jó, mert a 14-es lábra közvetlen kell bevezetni a 3,3V-ot, a 470nF-ot pedig a 2,2µF-alkell párhuzamosan kötni. A kondi eredetileg a 14-es láb és a Vss között volt, hogy szűrje a belső tápot. Most is ez a feladata. (Most olyan, mint ha a 470nF-on keresztül kapna tápot az IC.) üdv! proli007
Szia.Így ok?Esetleg látsz valami más hibát?
Köszönöm.
Ez még az a verzió ahol a jobb csatorna nem kap tápot.Azon kívül elvileg működőképes(Ma este meg is győződhetek róla ha tartom az iramot)
Szia!
Én is észrevettem, egy egyszerű átkötéssel fogom megcsinálni. Tudom, hogy ez "nem jó", és nem szép, de nekem megfelel. Remélem, hogy működni fog! Üdv! Balázs
Teljesen jó megoldás. Én levágott ellenálláslábakkal szoktam megoldani az átkötéseket. 4-5 átkötés miatt nem érdemes kétoldalas nyákot tervezni.
Szia!
Azt én is szoktam használni. Szerinted elég vastag egy 0,6W-os ellenállás lába ide? Üdv! Balázs
Ha a tápról van szó, elégnek kell lennie.
Szia!
Igen, a tápra gondoltam. Köszi a segítséget! Üdv! Balázs
Hello! Igen, így már jónak néz ki. üdv! proli007
Tisztelt Fórumozók! A segítségetekre lenne szükségem. Nyák-ot szeretnék építeni egy 150 mm kinyúlású lináris tolómotorBővebben: Link vezérléséhez. A feladata az lenne, hogy egy gomb megynyomásakor pontosan 100 mm-t kimenjen, majd ott megálljon; végül ugyanezen gomb megnyomásakor visszamenjen teljesen behúzott állapotba.
Fontos szempont az egyszerűség és a költséghatékonyság! Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv: Csupahatos
Üdv!
Mivel gondolod a 100 mm-t mérni? Milyen pontos legyen (mm, tizedmm, századmm)? Esetleg egy végálláskapcsoló is jó? Mennyi hely lesz ott beépíteni a végálláskapcsolót vagy valamilyen útmérőt?
A pontosság +-2mm, tehát nem elsődleges szempont. Végálláskapcsoló/útmérő elhelyezése bajos, helyette olyasmire gondoltam, hogy pl 5 másodpercig kap áramot majd megáll (nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető?).
Ennek a kivitelezhetősége nem nehéz, de ha kicsit szorosabb a mozgás a tolórúdban Pl.: hidegben akkor az elmozdulás teljes hossza nem biztos, hogy tűrésen belül lesz. Esetleg optikai kaput elhelyezni valahol?
A project a következő. Egy kedves "vásárlóm" magasfényű bútorlap-előlapú HTPC-t szeretne építtetni velem, melynek előlapja gombnyomásra lenyílik és mögötte lenne egy kihúzható wincheszter, valamint BluRay meghajtó. A szerkezet állandó szobahőmérsékleten lenne, ezért hőmérséklet-különbség nem áll fenn.
Ezzel menjük át valami idevágó topicba mert nem egészen idevaló.
Üdv! Ajtó működtetés?
Sziasztok!
Segítség kellene elakadtam a tervezésbe az lcd-t nem tudom hogy kellene be kötni e szerint Bővebben: Link a nyáktervbe idáig jutottam amit feltöltök fálj ként.Kérek valakit segítsen.
Az a ellenállás jobb oldalt meg a kerámia kondi mi lenne?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |