Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése

Témaindító: Paso, idő: Okt 4, 2005
Lapozás: OK   64 / 200
(#) pityu_18 hozzászólása Dec 22, 2011 /

Sziasztok.Megépítettem a képen látható kapcsolást annyival egészítettem ki hogy egy 3.3V os feszültség szabályzót beleszerkesztettem mert sajnos a PIC belső fesz.szabályzója nem lett beállítva és így a Vusb láb nem kapja meg a 3.3V-ot.
Kérdésem igazából az lenne hogy jól szerkesztettem e bele a fesz.szabot?
(#) Balaa16 hozzászólása Dec 23, 2011 /

Sziasztok!
Egy tranzisztoros erősítőhöz készítettem NYÁK rajzot. Kérlek titeket, hogy ellenőrizzétek le nekem!
Üdv! Balázs
(#) reloop válasza Balaa16 hozzászólására (») Dec 23, 2011 / 1

Szia! Gondold át mégegyszer. A tranzisztorokat úgy állítsd be, hogy közös hűtőfelületre tudd őket szerelni. Ahol nagyobb áramfolyás várható használj szélesebb vezetősávot.
(#) Balaa16 válasza reloop hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szia!
Köszönöm a választ! Miért jó az, ha közös a hűtőfelület? Bevallom, hogy én direkt külön akartam tenni, hogy ne keljen leszigetelni a tranzisztort a hűtőbordától. Úgy tudom, hogy a tranzisztor hűtőfelülete egyben az egyik lába is. Ha egy bordára rakom, akkor nem csinálok zárlatot?
Üdv! Balázs
(#) storm válasza Balaa16 hozzászólására (») Dec 23, 2011 / 1

Mindenképpen érdemes elszigetelni, pontosan azért amit írtál is. Ha nem szigeteled el, és a bordához hozzáér valami, akkor az akár a tranyó halálát is okozhatja.
(#) Balaa16 válasza storm hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szia! Köszönöm a választ! Akkor áttervezem vastagabb vezetősávokkal, és úgy, hogy közös legyen a hűtőfelület. Majd azt is elküldöm, hogy nézzétek meg.
Üdv! Balázs
(#) Balaa16 válasza Balaa16 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Sziasztok!
Próbálkoztam, de nem sikerült úgy megterveznem, hogy ne keljen átkötést csinálni. El tudná valaki készíteni nekem a tervet?
Köszönöm a segítséget: Balázs
(#) reloop válasza Balaa16 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szívesen segítek, ha végképp elakadsz. Próbálkozz még egy kicsit. Nézd meg Strobi tervét.
(#) Balaa16 válasza reloop hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szia!
Köszönöm a választ! Ez alapján már el tudom készíteni.
Üdv! Balázs
(#) proli007 válasza pityu_18 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Hello!
Ez így nem jó, mert a 14-es lábra közvetlen kell bevezetni a 3,3V-ot, a 470nF-ot pedig a 2,2µF-alkell párhuzamosan kötni. A kondi eredetileg a 14-es láb és a Vss között volt, hogy szűrje a belső tápot. Most is ez a feladata.
(Most olyan, mint ha a 470nF-on keresztül kapna tápot az IC.)
üdv! proli007
(#) pityu_18 válasza proli007 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Szia.Így ok?Esetleg látsz valami más hibát?
Köszönöm.

usb spi.JPG

(#) strobi válasza reloop hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Ez még az a verzió ahol a jobb csatorna nem kap tápot.Azon kívül elvileg működőképes(Ma este meg is győződhetek róla ha tartom az iramot)
(#) Balaa16 válasza strobi hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Szia!
Én is észrevettem, egy egyszerű átkötéssel fogom megcsinálni. Tudom, hogy ez "nem jó", és nem szép, de nekem megfelel. Remélem, hogy működni fog!
Üdv! Balázs
(#) strobi válasza Balaa16 hozzászólására (») Dec 25, 2011 / 1

Teljesen jó megoldás. Én levágott ellenálláslábakkal szoktam megoldani az átkötéseket. 4-5 átkötés miatt nem érdemes kétoldalas nyákot tervezni.

Szia!
Azt én is szoktam használni. Szerinted elég vastag egy 0,6W-os ellenállás lába ide?
Üdv! Balázs
(#) strobi válasza Balaa16 hozzászólására (») Dec 25, 2011 / 1

Ha a tápról van szó, elégnek kell lennie.

Szia!
Igen, a tápra gondoltam. Köszi a segítséget!
Üdv! Balázs
(#) proli007 válasza pityu_18 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Hello! Igen, így már jónak néz ki. üdv! proli007
(#) csupahatos hozzászólása Dec 25, 2011 /

Tisztelt Fórumozók! A segítségetekre lenne szükségem. Nyák-ot szeretnék építeni egy 150 mm kinyúlású lináris tolómotorBővebben: Link vezérléséhez. A feladata az lenne, hogy egy gomb megynyomásakor pontosan 100 mm-t kimenjen, majd ott megálljon; végül ugyanezen gomb megnyomásakor visszamenjen teljesen behúzott állapotba.
Fontos szempont az egyszerűség és a költséghatékonyság!
Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv: Csupahatos
(#) brato válasza csupahatos hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Üdv!

Mivel gondolod a 100 mm-t mérni? Milyen pontos legyen (mm, tizedmm, századmm)?
Esetleg egy végálláskapcsoló is jó? Mennyi hely lesz ott beépíteni a végálláskapcsolót vagy valamilyen útmérőt?
(#) csupahatos válasza brato hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

A pontosság +-2mm, tehát nem elsődleges szempont. Végálláskapcsoló/útmérő elhelyezése bajos, helyette olyasmire gondoltam, hogy pl 5 másodpercig kap áramot majd megáll (nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető?).

Ennek a kivitelezhetősége nem nehéz, de ha kicsit szorosabb a mozgás a tolórúdban Pl.: hidegben akkor az elmozdulás teljes hossza nem biztos, hogy tűrésen belül lesz. Esetleg optikai kaput elhelyezni valahol?
(#) csupahatos válasza brato hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

A project a következő. Egy kedves "vásárlóm" magasfényű bútorlap-előlapú HTPC-t szeretne építtetni velem, melynek előlapja gombnyomásra lenyílik és mögötte lenne egy kihúzható wincheszter, valamint BluRay meghajtó. A szerkezet állandó szobahőmérsékleten lenne, ezért hőmérséklet-különbség nem áll fenn.

Ezzel menjük át valami idevágó topicba mert nem egészen idevaló.
(#) reloop válasza csupahatos hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

(#) morzsa15 hozzászólása Jan 1, 2012 /

Sziasztok!

Segítség kellene elakadtam a tervezésbe az lcd-t nem tudom hogy kellene be kötni e szerint Bővebben: Link a nyáktervbe idáig jutottam amit feltöltök fálj ként.Kérek valakit segítsen.

lcd.lay

(#) vicsys válasza morzsa15 hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Valami ilyesmi.

lcd ora.LAY

(#) morzsa15 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Köszönöm szépen ezer hála
(#) morzsa15 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Az a ellenállás jobb oldalt meg a kerámia kondi mi lenne?
(#) kokozo válasza vicsys hozzászólására (») Jan 1, 2012 /

Az 1-es és az 5-ös lcd láb nincs bekötve gnd-re.
Következő: »»   64 / 200
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem