Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 600
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Általában az anód 2 év alatt nem megy tönkre!
Azt kellene megnézned, hogy a váltószelep átvált-e melegvíz termelésre, folyamatosan ég-e az égő vagy egy idő után kialszik és újra gyújt!
(#) latya73 válasza VIM hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Most már csak a sarokszelep látszik de szerintem 1/2" a rendszer. Találtam egy képet az alapszerelésről.

Kép057.jpg

(#) szerviz válasza VIM hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Bizony, bizony, mindig a "külső" hülyeségek kiszűrésével kell kezdeni a hibafeltárást.

Mert a hiba okának megtalálása sokkal nehezebb, mint a hiba kijavítása! És ha rossz diagnózis alapján "esünk neki" a javításnak, akkor csúnyán félre (vagy falnak?) futhatunk!
(#) toro válasza szerviz hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

De szép gondolatok!
(#) szerviz válasza latya73 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Hoppá-hoppá!
Jól látom a képen, hogy egy nem kiépített mosdócsapolónál össze van kötve a hideg és a melegvízcsonk??!!

Ez durva vízszerelői hiba lenne, mivel a kifolyó meleg vizet azonnal "lekeveri" a nagyobb nyomású hideg!!
(#) latya73 válasza szerviz hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ez a kép ott készült ahol a kazán van most. Szerintem amit gyanítasz az az hogy a kazan helyénél a hideg be és meleg elmenőt ideiglenesen összekötötték flexicsővel, hogy nyomáspróbázni tudjanak.
(#) toro válasza latya73 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ha a vizet leengeded - bele látni bele látsz, de minek. Inox a bojler és 2 év használat után, még 25 NK mellett sem csapódik ki a vízkő!

Na, várjál csak.....
Akkor az az összekötés már nincs ott?

Ez egy régi kép?

Hát ha úgy vesszük ott van, csak kazán alakú
(#) latya73 válasza latya73 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Így néz ki most.

Kicsit balabbról egy képet?
Ahol látszanak a vízbekötések?

Parancsolj!

Ha a cirkulációs (piros) szivattyúnál lévő piros csapot elzárod, akkor nem változik a helyzet?

Na ezt még sosem néztem bár nem hiszem, hogy jelent ez vmit. Ez csak a mosogató felé megy, időzítve van reggel este egy órát megy oszt annyi. Mindenesetre most elzárom és az ünnep után újra jelentkezem, hogy mi a helyzet. Gondolom mindenkinek van jobb programja az elkövetkezendő min. 3 napra mint az én kazánom ügyének megoldása.
Mindenesetre köszönöm eddigi segítségeteket. Áldott ünnepet kívánok mindenkinek.

Annyi jelentősége van, hogyha a visszacsapószelep fordítva van beépítve, akkor a cirkulációs ág túlsó vége felől el tudja hűteni az arra is áramló hideg víz a meleget.
De ehhez persze látni kéne az egész rendszert..........
(#) gazszeres válasza szerviz hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Sziasztok!
Ebbe a témába most nem tudok beleszólni, hisz épphogy csak beestem az oldalra.
De mielőtt elhagynám, .
Minden kollégának kívánok boldog karácsonyt.
És ha lehetséges, pihenést ebben a két napban.
Üdv.
(#) briki válasza toro hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Azt már írta, hogy teljes lánggal készíti a HMV-t, és nem kapcsol ki-be a kazán
(#) briki válasza latya73 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

a "szerviz" hozzászólásához. A piros keringetőszivattyúdon kell lenni ( az alján) egy nyílnak. normális esetben a nyílnak, a kazán felé kell mutatni, nem pedig a falba menő cső felé. Ha a jó irányba mutat ( a kazán felé ) akkor is még lehet olyan probléma, hogy a visszacsapó szelep nem zár rendesen ( átereszt, esetleg a felakadt), így a meleg víz csapod felé egyszer megy a melegvíz a bojler elmenőjétől, másodszor a hidegvíz belépőjénél a visszacsapón keresztül át a szivattyún a csapig. Tudom, írod az csak a mosogatóhoz megy, de annak is a rendes ( nem a cirkulációs ) melegvíz csöve össze van kötve a te kádad, zuhanyzód csövével, és igy az útja a következő lehet: Bojler belépő hideg- visszacsapó szel- ker szivattyú- mosogató cirk vez- mosogató melegvíz cső- zuhany melegvíz csap- itt a hideg útja, a melegvízé pedig :bojler-zuhany csap. ezért már eleve a zuhany kilépőnél kevert vizet veszel ki. Volt már rá példa, hogy a rossz visszacsapó miatt ilyet tapasztaltak amit te.
(#) briki válasza briki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Könnyen leellenőrizheted a visszacsapót. A falba menő csőnél ( cirkulációs ág ) nézd meg, vagy inkább tapintsd meg, milyen hőfokú. szóljál valakinek, nyissa ki a kád csapját, és folyamatosan figyeld, hűl-e a csöved ( cirkulációs ). Ha hűl, esetleg áramlást tapasztalsz rajta, akkor biztosan nem zár a visszacsapó szelep, vagy fordítva van beszerelve. A visszacsapó szelepen is van áramlást jelző nyíl, annak is a kazán felé kell mutatni, és nem a cirk. szivattyú felé.
(#) toro válasza gazszeres hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

(#) briki válasza latya73 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Még egy fontos észrevétel! Ha a cirkulációs szivattyúd nedves tengelyű- márpedig nagyon úgy néz ki- akkor ha nem vízszintesen van beépítve ( a szivattyú hengeres alakjának hosszirányú tengely síkja ) akkor az rosszul van szerelve, és idő előtt tönkremehet. Ezeket a szivattyúkat CSAK VÍZSZINTES helyzetben szabad beszerelni, használni. A képen nem igazán jön le hogyan is áll a valóságban, de én nem vízszintesnek látom.
(#) briki válasza latya73 hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Milyen csaptelepeid vannak felszerelve? Nincs véletlenül THERMO csapteleped feltéve?- az is csinálhat ilyen galibát.
(#) briki válasza briki hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindenkinek!
(#) freddy1 hozzászólása Dec 25, 2011 /

SZiasztok nekem van egy beretta ciao 24 c.s.i tipusu kb gázkazánom olyan probléma lépett fel nála hogy a meleg viz nyomás szinte mintha nem is lenne két csapot egyszerre nem lehet kinyittani mert akkor nem folyik a viz meg ha futteni szeretnék vele akkor a nyomás fel megy 3-4 bár közé és folyik a tulfolyon csöpög a viz ha a fűtést lekapcsolom akkor visszesik a nyomás egyidö után teljesen 0-ra
(#) toro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Szia!
Áldásokkal teli Karácsonyt!

Az ionikus elektródát kellene megtisztítanod az oxidtól. Csiszolóvászonnal (smirgli) kicsit tisztítsd meg.
Ez az elektróda a 3 közül, amelyik külön álló. A másik kettő a gyújtás - egymással szemben - 5 mm szikraközzel.
Fontos még, hogy milyen magas a láng s beleér-e az elektróda?
Ha ezek a műveletek nem vezetnek eredményre, sajna vezérlőpanel csere a megoldás!
(#) toro válasza freddy1 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

A Beretta CIAO egy bitermikus hőcserélővel ellátott "kazán".
Két csapolókör ellátására nem alkalmas.
A nyomás változás, a kazán hátulján lévő tágulási tartály levegő hiányára utal.
Engedd le a rendszer nyomását a fűtőkörből és egy autópumpával nyomd fel 0,8 - 1,0 barra. Utána a vizet engedd fel 1,2-ig.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

A fali kazánokat egy HMV körhöz tervezték.
Több csapolóponthoz a tárolós rendszer a megoldás.
(#) toro válasza toro hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Mea culpa!
Ez lemezes hőcserélős! A DÉG Colibri a bitermikus.
A lemezes hőcserélőd lehet vízköves.
(#) toro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Ha van affinitásod (s szakmailag hozzá tudsz nyúlni) tudok több ellenőrzési lehetőséget is írni!
(#) latya73 válasza briki hozzászólására (») Dec 25, 2011 /

Sziasztok!

Annyi kiegészítés lenne, hogy a HMV készítés az alábbiak szerint történik:
Megnyitom a csapot, és 50mp múlva gyújt a kazán. Az első pár másodpercben maxigázon megy, majd visszaáll kisebb fokozatokra.
A cirkó, és a fűtés teljes kiiktatásával sem változik a helyzet.
Egy dolog viszont eszembe jutott, miszerint annak idején a kéményseprő elsőre nem vette át a kéményt, mert úgyemlékszem nyomásprobléma volt. A szerelő kijött, a turbőcsöveket átnézte, igazított rajta. Amikor másodjára jött a kéményseprő akkor is mondta, hogy most sem tökéletes, de én kicsikartam a papírt tőle, mert kellett a lakhatásihoz hitel stb.
Lehet e összefüggés, hogy esetleg nem százas a kémény és hogy nem maxigázon megy a kazán?
Következő: »»   70 / 600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem