Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Neki láttam a műhelyem védelme érdekében a riasztó központ élesítéséhez! Fél délutánom elment vele.. Esetleg ha valakinek volt dolga Jablotron riasztó programozásával az segíthetne egy két dologban
Sziasztok a múltkor feltettem egy képet az új műhely sarkomról most felteszek egyet,hogy milyen mikor nagy projektbe vagyok.
(A zsenik mindig átlátják a káoszt.)
Nem rossz Néha velem is előfordul, de most végre sikerült rendet raknom .
Ideális esetben nálam is rend uralkodik,..Műhelysarok
Jó kis szkóp!De azért munka is folyik.?
Mennyibe kerülnek azok a tároló dobozok? Pl. az a 4*8-as?
A héten láttam az Obi-ban inkább nem is mondom/5-6000 Ft./
2700Ft - Let's Doit kisáruházak
Sziasztok.
Nézegettem ezeket a kis DSO szkópokat, aztán ugy döntöttem, hogy én veszek magamnak egyet. Maximum ha nem tetszik eladom. Mindenki 19-20 körül árulja, nekem sikerült 15-ért megvennem, ennélfogva gondolom 12-ért hozhatják be őket. Na lényeg, hogy nem vártam tőle tul nagy sávszélt, meg pontosságot se, inkább indikálásra kell, például tv, erősítő javításnál, hogy egyáltalán van e jel vagy nincs. Meglepően tapasztaltam, hogy majndem 100kHz-ig négyszög az a négyszög és szinusz az a szinusz. Onnantól csak háromszög, viszont pár megáig mutatja, igaz torzan de jól indikálja. Ami tetszik még benne, hogy irtó sokáig megy az akku, a méréseket lehet tárolni, előhívni, és rettentő sokmindent mér, ac,dc, duty cycle, Vrms, frekit, ami nekem fontos volt, sok állítási lehetőség van a triggerre is, van USB-je, 1/10-es a mérőke, nagyon kis helyen elfér és könnyű kezelni is. Persze pontosságba sehol nincs egy analóghoz, ezt aláírom, de amennyi mindent tud, és 100kHz ig még mérésre is jó, na ez nekem elég. Pláne ennyi pénzért. Szóval szerintem megérte ezt a pénzt. A képen épp a kezem által generált zaj látható, szerintem ismeri mindenki.
Sziasztok, megérkeztek az alkatrésztárolóim, amelyeket már félig be is laktam. És ma már a kondi KIT-em is megérkezett, úgyhogy még egy tároló felét feltöltöm ma alkatrészekkel. Mindemellett megérkeztek a lánctalpak is az új robotomhoz, így karácsonyra megvan a programom. De a lényeg, íme a képek: Alkatrésztároló A matricázás csak ideiglenes rajta. (Azokat majd lecserélem nyomtatott matricákra.) És a lényeget el is felejtettem csináltam hozzá egy egyszerű excell-es adatbázist is. Amit csatolok is. Akinek megtetszik, az használja egészséggel.
Bár angolul van, de nem bonyolult. Üdv.: Miki
Hali! Valamilyen kártyát fogad, amire menteni lehet az adatokat?
Köszi! Lehet hogy én is benevezek, hordozgatós szervizműszernek jó lenne.
Nézd, itt az oldalon a "milyen oszcilloszkópot vegyek" vagy mifene topicban eléggé ledegradálták, persze gondolom olyan emberek akik még sose használták, vagy többre tartják a 100Megás tek-et, napersze, azt én is többre tartom, de ennyi pénzért ne hasonlítsák már össze egy analóggal. Szerintem hibát keresni, zsebszervíz műszernek nagyon jó. Abszolut nem pénz érte.
Nekem mindig szép a karácsonyom. És az életem legtöbb napja is szép. Azt csinálom, amit szeretek. És ennyi.
Sziasztok! Volt időm foglalkozni a műhelyemmel és pár polcot befaragtam a helyére. Holnap jön majd a folytatás.. Egyenlőre ennyire jutottam.
Ez a polc speciálisan ide lett tervezve vagy bontott?
Egy számítógép asztal volt annak idején és azt vágtam össze saját igényeim szerint
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Mit ajánlotok, hogyan osszam be az ellenállásokat a 6*6-os fiókos tárolómban? E12-es ellenállásokra kéne felosztani, ám túl sok érték van, ezért gazdaságosan , és okosan kéne felosztani...
Esetleg válassz egy direkt erre kitalált "szekrényt", amiben minden elhelyezhető, jól áttekinthető, kis helyet, foglal. A gyári tárolók méretei távolról sem ideálisak, ezért azok használata kompromisszumokat jelent.
A mellékleten egy lehetséges megoldás, ami számos kombinációt tesz lehetővé. Néhány véleményt itt is olvashatsz: Bővebben: Link
Nagyon csodásak a szekrényeid, többször is láttam már őket..
Én a szekrényemet kaptam születésnapomra, nem is én választottam, és szerintem lehet használni normálisan, csupán kértem ötletet, hogy hogy lenne a legpraktikusabb... Üdv!
Ha a tárolók elég nagyok, akkor egyben több különböző értékű ellenállást is tarthatsz műanyag tasakokba szétválogatva.
Hú, ez jó ötlet, de túl bonyolultnak tartom.. Valami más?
Én a tárolókat hosszában kettéosztottam kartonpapírból készült elválasztókkal és egyből egy fiókban két dolog is tárolható összekeveredés nélkül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |