Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dióda helyettesítés

Témaindító: zoly15, idő: Jún 2, 2007
Lapozás: OK   6 / 21
(#) pucuka válasza csabacsaba hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Miért kellene helyettesíteni? Van a HEStore -ban SB560, kemény 58 Ft ért.
(#) Adamyno hozzászólása Okt 25, 2011 /

Sziasztok!

SS14 nevezetű SMD Schottky diódát mivel lehetne helyettesíteni? (jobb lenne nem SMD)

Szintén ez a kérdésem lenne S4 típusú SMD diódával kapcsolatban.

Köszi!
(#) vro2 hozzászólása Nov 6, 2011 /

Sziasztok!
Nekem egy futópad motorvezérlőjébe kellene egy gyorsdióda a motorral párhuzamosan védelemnek.
A feszültség kb 400V a motor meg kb 1000w.
Az eredeti dióda eldurrant nem lehet beazonosítani.
Hűtőbordán volt és három lábu kivitelü TO-220.
A vezérlőben található IGBT szerencsére túlélte de dióda híján nem merem a motort rákötni.
Azt szeretném kérdezni hogy dióda helyett nem lehetne e használni valamlyen nagyteljesítményü tranzisztor egyik felét védelemként, mivel vidéki vagyok és nincs itthon semilyen magasabb feszültségü gyorsdiódám, csak amiket a számítógép tápokban használnak és azok feszültsége a legjobb esetben is csak kb 100v.
Ha van valami ötletetek vagy tapasztalatok írjátok meg légyszíves.
(#) Directors hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok!

Az N125-ös diódát mivel lehet helyettesíteni?
(#) toxillen hozzászólása Nov 12, 2011 /

Sziasztok

Nekem lenne egy KN2222A 9528 tranzisztorom ez mivel lehetne helyettesíteni , datasheeten megtaláltam , de semmi konkrétat nem tudtam kihámozni belőle, legyetek kedvesek segítsetek !

Köszönöm
(#) toxillen válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Köszönöm, Őőő hát akkor elnézést nem tudtam, hogy annak is van külön tiopic mert kicsit elvesztem a fórumon ! :-/ Köszönöm még egyszer
(#) pucuka válasza Directors hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Biztos vagy benne hogy 125? 1N126 van, az GE tűsdióda, OA1180, 82 vel lehet.
(#) Directors válasza pucuka hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Kettőt bekarikáztam a rajzon.Ezek helyett kellene.

helyett.jpg

(#) pucuka válasza Directors hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Ha jól látom, az valamilyen kapcsoló dióda lenne. Valamilyen PIN dióda lenne jó a helyére, mint a TV tunerek sávváltó diódái.
(#) Directors válasza pucuka hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Tudnál egy-kettőt ajánlani?
(#) Directors válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 13, 2011 /

Köszi
(#) Collector hozzászólása Nov 19, 2011 /

1N60-ra tudna valaki helyettesítőt mondani (vagy van-e valakinek)? 500 forintért azért nem veszek 5 forintos diódát
(#) Nanok hozzászólása Dec 27, 2011 /

Hali!
Nem teljesen idevág, de itt úgy látom, vannak tapasztalatok különböző kristály diódákkal. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e ezekből nagyfeszültségű diódát készíteni 100kV körülit?
Ha igen pl. galenit, pirit vagy germániumból milyen méretű kellene?
(#) gkari válasza Nanok hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Elméletileg biztosan lehetne, de cca. 10m.-es méretekben, szerintem aligha kivitelezhető, és van erre több megoldás is(pl. vákumcső, fesz.többszöröző).
(#) Nanok hozzászólása Dec 30, 2011 /

Van valakinek ötlete, hogy honnan lehet olcsón nagyfeszültségű diódákat beszerezni?
Esetleg típusokat tudnátok írni, mert azt se tudom, hogy keressek, hiánycikk és nincs sehol ilyen kategória?
(#) kadarist válasza Nanok hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Mihez kellene ez a nagyfeszültségű dióda? Vannak ún. gyors diódák, amelyek 1000V felett is működnek és MHz-es tartományt is képesek egyenirányítani..
(#) Pety_ válasza Nanok hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Rossz mikrosütőből.
Ha szerencséd van 2db van benne.
(#) Nanok hozzászólása Jan 5, 2012 /

Pár nagyfeszültségű kísérletet szeretnék elvégezni, ehhez kellene minél nagyobb feszültségű és sebességű dióda.
Találkoztam egy ilyennel, hogy TV 11-03 szelén egyenirányító, mit tudhat ez (feszültség, sebesség, áramerősség)? Legalább körülbelül jó lenne tudni.
(#) Pety_ válasza Nanok hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

A szelénegyenirányítókat nem ismerem .
Mekkora a fesz és áramigény, a kimenetet nagy kapacitású kondival kell-e szűrni, valamint zárlatrba üzemszerűen fog-e menni a táp?
(#) pucuka válasza Nanok hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

A nevében benne van TV nagyfesz dióda, 11 kV. 0,3 mA. 15625 Hz -et egyenirányítja.
(#) Nanok válasza pucuka hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Köszönöm így már világos!
Nekem egyenlőre csak kísérleti célra kellene valami olcsó dióda!
Szemezgettem a mikrosütő diódával 14kV 550mA, de milyen sebességet tudhat? Mondjuk az ára nagyon nem tetszik pedig jó lenne belőle legalább 10db.
Illetve van még a BY16 ennek is jó lenne tudni a sebességét.
De ami árban is jobb az a DD1800-as, de 20mA nem túl sok.
Nekem az lenne az ideális ha 100kV, 0,3A és Mhz-es tartományokban működne.
(#) pucuka válasza Nanok hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Ez nem lesz egyszerű. 10 ns kapcsolási időre azért elég ritkán van szükség, esetleg igen nagyteljesítményű invertereknél. A teljesítmény elektronika azért nem hobbi kategória, és a hozzávaló alkatrészek se nem olcsók, se nem általánosan előforduló darabok. Az ilyen alkatrészeket vagy megrendeli az akinek szüksége van rá, vagy legyártja saját csoporton bellüli saját félvezető gyárában. Azt a párszáz darabot, ami szükséges a villanymozdonya, vagy erőművi berendezése számára.(lásd Siemens, vagy Adtranz alias BrownBoveri)
(#) kadarist válasza Nanok hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Mit akarsz ezzel csinálni? Galambot vadászni?
(#) Pety_ válasza Nanok hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

(#) Nanok válasza Pety_ hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

A sok darab sorbannal az a gond, hogy nem tökéletesen egyformák a diódák karakterisztikái és így félő, hogy nem egyenletesen oszlik el a feszültség, talán válogatni lehetne. Ráadásul csökkenne a kapcsolási sebesség is.
Meg tudná nekem valaki mondani a mikrosütő és a BY16 kapcsolási idejét?
Illetve még a mezei 1n4007 milyen gyors?
(#) Pety_ válasza Nanok hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Helló
1N4007A nagyon Maximum:Kb:100Hz/1000V
BY1600 Szintén:Kb:1kHz/1600V
(#) Nanok hozzászólása Jan 8, 2012 /

Én a 100Hz-et az 1n4007 kevésnek gondolom, sok adatlapot végignéztem sehol semmi, de most találtam egy ilyet: Speed: Standard Recovery >500ns, > 200mA (Io). Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint 500ns a reakcióidő? Akkor 1MHz már nem sok mindent csinál de 100-200kHz vígan elvan, nem?
Illetve a másik amit kérdeztem, az a BY16-nak a sebbesége (nem BY1600), 16kV és 0,3A de milyen gyors?

1N4007 Adatlap
(#) Pety_ válasza Nanok hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Tessék:BY16 adatlap
Én az 1N4007-et nemigazán használnám 100-200Hz felett.
(#) Nanok válasza Pety_ hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Ok ez nekem is meg van, de nem írja a reakció idejét.
(#) Pety_ válasza Nanok hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Én sem találtam
Következő: »»   6 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem