Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Dióda helyettesítés
Miért kellene helyettesíteni? Van a HEStore -ban SB560, kemény 58 Ft ért.
Sziasztok!
SS14 nevezetű SMD Schottky diódát mivel lehetne helyettesíteni? (jobb lenne nem SMD) Szintén ez a kérdésem lenne S4 típusú SMD diódával kapcsolatban. Köszi!
Sziasztok!
Nekem egy futópad motorvezérlőjébe kellene egy gyorsdióda a motorral párhuzamosan védelemnek. A feszültség kb 400V a motor meg kb 1000w. Az eredeti dióda eldurrant nem lehet beazonosítani. Hűtőbordán volt és három lábu kivitelü TO-220. A vezérlőben található IGBT szerencsére túlélte de dióda híján nem merem a motort rákötni. Azt szeretném kérdezni hogy dióda helyett nem lehetne e használni valamlyen nagyteljesítményü tranzisztor egyik felét védelemként, mivel vidéki vagyok és nincs itthon semilyen magasabb feszültségü gyorsdiódám, csak amiket a számítógép tápokban használnak és azok feszültsége a legjobb esetben is csak kb 100v. Ha van valami ötletetek vagy tapasztalatok írjátok meg légyszíves.
Sziasztok
Nekem lenne egy KN2222A 9528 tranzisztorom ez mivel lehetne helyettesíteni , datasheeten megtaláltam , de semmi konkrétat nem tudtam kihámozni belőle, legyetek kedvesek segítsetek ! Köszönöm
Köszönöm, Őőő hát akkor elnézést nem tudtam, hogy annak is van külön tiopic mert kicsit elvesztem a fórumon ! :-/ Köszönöm még egyszer
Biztos vagy benne hogy 125? 1N126 van, az GE tűsdióda, OA1180, 82 vel lehet.
Kettőt bekarikáztam a rajzon.Ezek helyett kellene.
Ha jól látom, az valamilyen kapcsoló dióda lenne. Valamilyen PIN dióda lenne jó a helyére, mint a TV tunerek sávváltó diódái.
1N60-ra tudna valaki helyettesítőt mondani (vagy van-e valakinek)? 500 forintért azért nem veszek 5 forintos diódát
Hali!
Nem teljesen idevág, de itt úgy látom, vannak tapasztalatok különböző kristály diódákkal. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e ezekből nagyfeszültségű diódát készíteni 100kV körülit? Ha igen pl. galenit, pirit vagy germániumból milyen méretű kellene?
Elméletileg biztosan lehetne, de cca. 10m.-es méretekben, szerintem aligha kivitelezhető, és van erre több megoldás is(pl. vákumcső, fesz.többszöröző).
Van valakinek ötlete, hogy honnan lehet olcsón nagyfeszültségű diódákat beszerezni?
Esetleg típusokat tudnátok írni, mert azt se tudom, hogy keressek, hiánycikk és nincs sehol ilyen kategória?
Mihez kellene ez a nagyfeszültségű dióda? Vannak ún. gyors diódák, amelyek 1000V felett is működnek és MHz-es tartományt is képesek egyenirányítani..
Rossz mikrosütőből.
Ha szerencséd van 2db van benne.
Pár nagyfeszültségű kísérletet szeretnék elvégezni, ehhez kellene minél nagyobb feszültségű és sebességű dióda.
Találkoztam egy ilyennel, hogy TV 11-03 szelén egyenirányító, mit tudhat ez (feszültség, sebesség, áramerősség)? Legalább körülbelül jó lenne tudni.
A szelénegyenirányítókat nem ismerem .
Mekkora a fesz és áramigény, a kimenetet nagy kapacitású kondival kell-e szűrni, valamint zárlatrba üzemszerűen fog-e menni a táp?
A nevében benne van TV nagyfesz dióda, 11 kV. 0,3 mA. 15625 Hz -et egyenirányítja.
Köszönöm így már világos!
Nekem egyenlőre csak kísérleti célra kellene valami olcsó dióda! Szemezgettem a mikrosütő diódával 14kV 550mA, de milyen sebességet tudhat? Mondjuk az ára nagyon nem tetszik pedig jó lenne belőle legalább 10db. Illetve van még a BY16 ennek is jó lenne tudni a sebességét. De ami árban is jobb az a DD1800-as, de 20mA nem túl sok. Nekem az lenne az ideális ha 100kV, 0,3A és Mhz-es tartományokban működne.
Ez nem lesz egyszerű. 10 ns kapcsolási időre azért elég ritkán van szükség, esetleg igen nagyteljesítményű invertereknél. A teljesítmény elektronika azért nem hobbi kategória, és a hozzávaló alkatrészek se nem olcsók, se nem általánosan előforduló darabok. Az ilyen alkatrészeket vagy megrendeli az akinek szüksége van rá, vagy legyártja saját csoporton bellüli saját félvezető gyárában. Azt a párszáz darabot, ami szükséges a villanymozdonya, vagy erőművi berendezése számára.(lásd Siemens, vagy Adtranz alias BrownBoveri)
Mit akarsz ezzel csinálni? Galambot vadászni?
Hello!
Sok darab sorban?
A sok darab sorbannal az a gond, hogy nem tökéletesen egyformák a diódák karakterisztikái és így félő, hogy nem egyenletesen oszlik el a feszültség, talán válogatni lehetne. Ráadásul csökkenne a kapcsolási sebesség is.
Meg tudná nekem valaki mondani a mikrosütő és a BY16 kapcsolási idejét? Illetve még a mezei 1n4007 milyen gyors?
Én a 100Hz-et az 1n4007 kevésnek gondolom, sok adatlapot végignéztem sehol semmi, de most találtam egy ilyet: Speed: Standard Recovery >500ns, > 200mA (Io). Ez azt jelenti, hogy kevesebb mint 500ns a reakcióidő? Akkor 1MHz már nem sok mindent csinál de 100-200kHz vígan elvan, nem?
Illetve a másik amit kérdeztem, az a BY16-nak a sebbesége (nem BY1600), 16kV és 0,3A de milyen gyors? 1N4007 Adatlap
Ok ez nekem is meg van, de nem írja a reakció idejét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |