Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   564 / 1272
(#) nagy7702 hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Van egy Philips 4CM4279/20T tipusú monitorom.
Az a gondom hogy elszállt benne a sortranyó, nincs benne és nem is tudom milyen való bele,nem találok hozzá kapcsolási rajzot se hogy megnézzem,ha valaki tud kérem segítsen.
Köszönöm a segítséget előre is!
(#) draco31 válasza judas545 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Köszönöm a válaszokat, nem tudtam, hogy kimenetként is tud funkcionálni a TV-n a scart. Egyébként ilyen csatlakozó van most a scart-ban, hogy hogy nem próbáltam még ki eddig.
köszönöm még egyszer!!!
(#) nagy7702 hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Tudna valaki segíteni az előző kérdésembe?
Vagy milyen sortranyóval tudnám helyettesíteni a hiányt?
Köszönöm a válaszotokat előre is!
(#) judas545 válasza draco31 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Igazán nincs mit.
(#) mythbuster válasza gabesz19620 hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Szia!

Nekem ugyancsak van egy Samsung szépségem, 66 centis LCD, a hiba: hang van, kép nincs csak szürkület, pár perc elteltével megvilágosodás, aztán ha a kis kijelzővezérlő panelra (fölső 7x5 centi?) rámegyek a hajszárítóval és megszórom meleg levegővel akkor hoppá megjön a kép! Ellenben ha hűteni kezdem megint szürkület van... Elvittem "TV szerelőhöz", vállig állította hogy a kijelzővel van a baj és cserélni kell(mintha ezért fizetnék), akkor küldtem el az anyjába először. Aztán elhozom a TV-t, sikerült szereznem bele egy új vezérlőpanelt(alaplap), és azt a kis kijelzővezérlő panelt(hevítésre képet adott), de a próbléma még mindíg fönt állt. Akkor a bele hányt 30 ezres költségem után határoztam el, hogy Samsungot többet soha és vettem egy 81 centis LG -t. Kérdésem, hogy akkor csak azt a kis szalagkábelt kapirgáltad meg ami a kijelzővezérlő panelről a kijelzőre ment? Holnap én is megpróbálom ha beindul lesz egy 4. TV is a házban...

Üdvözletem, és Kellemes Ünnepeket Kívánok minden egyes fórumozónak!
(#) Darka hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a képernyő két széle ívesen behúzódik. A topikot olvasva a kelet-nyugat (E/W) raszterkorrekciós áramkört gyanusítom.
Sajnos nem vagyok jártas ezen a területen, de próbáltam beazonosítani az áramkört, remélem jól és próbaképp kiméregettem minden alkatrészt a FET körül (a FETet is beleértve) de nem találtam hibát.
Kérdésem hogy hol folytassam a hibakeresést? A TV típusa Grundig, A66EMZ43X51, az adatlapja pedig: itt található. A 24. oldalon látható felső ábrát néztem, a T504-ig minden renben.
A segítséget előre is köszönöm!
(#) Watson hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Kaptam egy hibás tévét,amit szeretnék megjavítani magamnak,de már a sasszi azonosítása sem megy,valószínűleg lekophatott a széléről a száma,ahol a tartósínben csúszkál.A típusa VIDEOTON 2822 OSD TXT ST.Az Elektrotanyán a hozzászólásokban ICC5 vagy ROVEX -et emlegetnek,de nem jutok dűlőre.A sasszi szélén a sakktáblához hasonlóan meg van számozva az egyik oldal,a másik meg betűkkel jelölve,két scart,S-video,Rca,hangfal kimenetekkel,66cm videocolor képcsővel szerelve.A sorkimenő környéke rendkívül zsúfolt,ezért szeretnék hozzá rajzot találni.Kérem,hogy ha egy tapasztalt szakember ez alapján flismeri,segítsen nekem.A szerelő kép alapján 15-16 ezerért vállata volna kiszállással.A kép mellékelve amit a tulajdonosa készített.

kép.jpg
    
(#) Jaffry hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Üdv mindenkinek.Lenne egy problémám a Samsung ck-5073z tv-m bekapcsoláskor nagyon sötét képet ad egy idő után kb 2-3 perc világosodik ki.Valamikor teljesen kivilágosodik és ilyen vízszintes vékony piros csíkok is vannak benne.Menetközbe is van hogy ugrásszerűen változik a fényereje.Mi lehet a hibás?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) BarnaPili válasza kamaro hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Elképzelhető,hogy elbírja a nagyobb csövet,egy próbát megér.Vedd le az eltérítőt,de előtte jelöld rá a csőre,hogy a konvergenciaszerelvény hol,és hogy állt.(az a tekergethető,gyűrűs vacak a kcső nyakon)Mérd le a tekercsek ellenállását,fotózd is le a tekercset,lehet hogy van itthon ilyen,vagy ami jó helyette.
(#) BarnaPili válasza Watson hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
A típusszám alapján ez egyik sem,ez egy újabb vidi.A sassziról tegyél föl képet,ne a hibáról.Az alapján már tudunk valamit mondani.
István
(#) BarnaPili válasza Jaffry hozzászólására (») Dec 27, 2011 / 1
 
Sorkimenőn található SCREEN feliratú potit mozgasd meg.Az lehet kontakthibás.
(#) mythbuster hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Azért elég gáz nem, hogy samsungék LCD TV -i hajlamosak a garancia lejárta után következő 1 hónapos intervallumban pillanatok alatt látványos vagy látványmentes módban meghalni? Már kettő van belőle a kanapé háta mögött, kajak elegem van a márkából, az elsőt azért vettem mert a 18 éves fotonágyú még mindíg harci állapotba hozható, képet ad és szól a nóta, csak úgy ontja magából a jóságot, a másodikat meg azzal az indokkal, hogy jó bármi meghalhat és ezt a samsung esetében is el lehet nézni 1 alkalommal, de az hogy a mindkettő gari lejárta után egyből meghal, ez nagyon dúrva! Remélem az LG tovább bírja.
(#) Jaffry válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Köszi előre is.Lehet belefujni kontakt sprayt?
(#) anitus hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
sziasztok! én nem vagyok tv szerelő,van egy sony tv-m ami elromlott és a szervízbe sem tudják megszerelni,mert nincs hozzá alkatrész.
a tv típusa:sony wega KP-51PX3.
a szerelő szerint az alaplap romlott el . bekapcsolás után 5 mp-el kikapcsol-ezzel a hibával vittük be
Ha valaki tud ilyen alkatrészt,vagy ilyen tv-amiben ez az alkatrész működik,az írjon! köszi előre is!
(#) BarnaPili válasza Jaffry hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Ne fújj bele semmilyen spray!Azzal csak bajt okozol.Ha a mozgatásra,esetleg rögzítésre nem javul meg,akkor sajnos trafócsere a megoldás.
(#) koren csaba hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Szia. Nekem teljesen megállt a tudományom mivel a samsung cw-29m066v tv kifog rajtam a hiba jelensége mint más is írta 5-6 percig ki-be kapcsol, már előfűtöttem a sony cxa 21650-es procit de csak30 napig működött jól most újból hozza a hibát .Ha valaki tud mondani valami okosat azt szépen meg köszönnném.Szia .BUÉK
(#) deak francis hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Helo. Az lenne a gondom a fent emlitett tv-val, hogy néhány másodperc után leáll.Ez az idő alatt a menu kicsit zavarosan ,mosottan látszik.
(#) deak francis válasza deak francis hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
A tv. egy PHILIPS 21PT1967/58,TEA1507P,BUT11APX,TDA9302H,TDA9567H/N1
(#) Soldier20 hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Sziasztok!
Kéréssel szeretnék fordulni hozzátok:
Philips 33pt700c tv sorkimenő típusa kellene.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Tisztelettel: Soldier
(#) Bandika_23 hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Grundig STF72-1002/7 TXT TV4KS típusú tv-nk van.Nos az a gond vele hogy a kép két széle homorú.Mit tudnék vel kezdeni?
(#) BarnaPili válasza Bandika_23 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
EW fokozat javítás.
(#) BarnaPili válasza Bandika_23 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
A EW-korrekciós fokozatát kellene megjavítani.Kocogtasd meg a panelt a sorkimenő környékén egy szgetelt csavarhúzónyéllel,és figyeld a képet.Ha erre reagál,akor kontakthiba,ha nem akkor szervi baj....
(#) Watson válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Helló!
Végre sikerült képet készítenem.
Előre is köszi a segítséget.
(#) BarnaPili válasza Watson hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Mi a baja a gépnek?
(#) BarnaPili válasza Watson hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
A csatolt képen bejelöltem,hogy hol nézz szét.EW hibát okozhat a négyzetben lévő nagy tekercs(emeletes ,piros festékkkel),kis elkók is vannak ott,látszólag nem túl jó állapotban.A hűtőbordára föl van fogatva egy két tranzisztor,azok is megpusztulhattak.A képeltérítő IC mellett is van két elkó,azok sincsenek így a kép alapján a top-on.
VT93 sasszi rajz:Get maunal-ra katt...

ts2822.jpg
    
(#) Watson válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget,sajnos kevés időt kapok a konyhaasztalon,és a kisgyerekeket is nagyon érdekli a dolog,meg én se vagyok tv szerelő ezért lassan megy egy kicsit majd.
(#) Watson válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Már korábban is próbálkoztam ezzel az alkalmazással,de nem érhető el,nem tudom mi az oka,csak vendégként tudok próbálkozni.
(#) Bandika_23 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 28, 2011 /
 
Nos tegnap este megkocogtattam a sorkimenő környékét,és nem reagált a kép. A szervízmenüben sikerült valamennyit korigálni rajta,de a kép jobb-bal oldala kilóg a képcsőből,és már nincs állítási lehetőség.
(#) BarnaPili válasza Bandika_23 hozzászólására (») Dec 28, 2011 /
 
Első körben nem föltétlenül a szervizmenüt szoktuk állítgatni.Nézz át mindent az EW korrekciós részen.Ebben a gépben a képeltérítő IC végzi a korrekciós szabályzást is.Vizsgáld át a környezetében található alkatrészeket!ITT találsz hozzá egy szervizkönyvet.
(#) Bandika_23 válasza BarnaPili hozzászólására (») Dec 28, 2011 /
 
Rendben megnéztem a rajzot,az IC301 körül lesz a gond.
Mellékelek egy képet a jelenségről,ha az alapján meg tudnátok mondani melyik alkatrész lehet a ludas!
Következő: »»   564 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem