Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „A zöldség többnyire...” ŐŐ igen! nos... többnyire. De ha valaki/valakik/népek inkább gyümölcslevest esznek többnyire akkor nekik a gyümölcsök a "zöldségek" ?
Szia!
Én úgy tudom, hogy mai napig nincs rá magyarázat, de talán a cukormennyiség döntő szerep lehet.
Érdekes, hogy meghatározták valamikor és így nöttük fel, elfogadtuk, tudjuk, igazából nem is foglalkozunk vele.... mert pihentagyú kérdés
Idézet: „A zöldség többnyire a földön terem és főzéshez használjuk.” Szerintem régen nem volt így. Azaz, sokkal többet fogyasztottak az elődeink nyers, vagy a jelenleginél nyersebb zöldséget, legalábbis a táplálkozással foglalkozó szakemberek ezt sejtetik elég sokszor a mondandójukban.
Olyat nem, de az is lehetne kivétel, hogy a zöldségeket kenyérrel is ehetjük, de van aki a dinnyét is kenyérrel eszi !!
Láttam olyat... uhh
Egyébként hagyomány az hagyomány. Miért olyan fontos ez?
No meg. Lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér.
Nem fontos kérdés. Csak úgy aki szeret filózni (pl vonaton) az lehet tud rá definíciót.
Nem is éltek sokáig! Én szeretem a zöldségeket, főleg levesben.A gyümölcsöket lepárolt állapotban 51 fokosan.
Nem kell elszomorodni! A leírást már elvesztettem a kocka moddolásáról, de megpróbálom leírni szavakkal.
1,A kocka felső részét 45 fokkal elfordítod, és ekkor a felső lap éleinek középső elemei könnyen kipattinthatóak. (Egy kis feszegetésre szükség lesz, de ki kell jönnie) 2,Lebontod az egész kockát, így maradnak a lapközepek, és a kis 6 ágú középső rész 3,A középső lapot megnézve, látszik hogy ragasztva vannak a lapjai, ami jogos mert a rubik kockát nem a csoda tartja össze. A lapjai alatt találhatóak a csavarok. 4,A csavarokat kicsavarod, beszilikonozod a menetet, raksz alá egy alátétet és visszacsavarod. Esetleg egy kis papírzsepit rakhatsz a menet és a csavar közé. 5,A kockát visszaépíted, és a középső elemek lapjait a helyére ragasztod.
Nos egy gyors guglizás eredményeképp sikerült megtalálnom az eredeti receptet!
Fogyaszd egészséggel Rubik kocka alátétezés
Tomcsibacsi ezt már láttam, de írja direkt, hogy csak profiknak, félprofiknak, én meg amatőr vagyok. Ha valaki megadná Nagy Olivér (MaxiOli) mail címét, írnék neki. Már 2 címére írtam múltkor, de nem válaszolt. Ez azt jelentheti, nem használja őket...
Zoli bácsi: Tudom, de.....
Akkor ezek szerint későn reagáltam Viszont a profiknak, fél profiknak feliratot nem venném annyira komolyan. Ha már eltaláltál a hobbielektronika.hu-ra, szerintem van annyi műszaki érzéked hogy nyugodtan belevágj Igazi nehézségbe nem nagyon lehet ütközni.
Igazad van ! Elvégre már rakom a kockát 4:30-as idővel.. Már csak jobb algot kellene megtanulni..
Kár, hogy nálunk szinte semmi sincs nyitva a héten, de az egyik üzletet még megnézem holnap , hátha van alátét.. Bár a ragasztáson nagyon izgulok, mert nem tudom hogyan a csavart, attól félek kicsúszok az időből.. Amúgy a kockát úgy kell szétszedni, hogy apa meg ne tudja, mert akkor gáz lesz. Múltkor mondta, nehogy szétszedjem, mert a régit már párszor szétszedtem, de semmi se tört el..
Nem kell aggódnod egyáltalán a ragasztás miatt. Ahogy a cikkben is írják 4 db kb 1 mm-es csepp a 4 sarokba és semmit nem lehet észrevenni.
Neeeeeem, nem arra gondoltam, hanem a "zsepi vagy ragasztó", tehát a csavarok beragasztása.. A sapival nem lenne gond.
Akkor ne ragaszd a csavarokat, csak rakj alá zsepit. Én is így csináltam. Egyébként ez az apró kis modding kb 2 perccel javítja az idődet egy kis gyakorlás után.
Lenne egy műszaki, de nem elektrós kérdésem. 2 bordásszíjat mivel ragasszak össze? A sima felületüket akarom összeragasztani. És elég jó ragasztásnak kellene lennie, ill. a rugalmasságnak is meg kellene maradni. (Az egyik szíj teljes, és ebbe lesznek kis darabok ragasztva megvezetés céljából.) Az ITT lévő bordásszíjba kerülne sok megvezető borda.
Rendben, de hova, és mekkora zsepi kell pontosan, mert erre nem igazán tér ki a fickó.
Na, hiába volt a sok segítség, még most se nincs nyitva a bolt ahol vehettem volna alátétet, sprayt...
Én körbetekertem vele egy kicsit a csavart, és megpróbáltam úgy becsavarni hogy a menetbe befogja. Így kissé jobban fog szorulni.
Na, ha lesz alkatrész, biztos kipróbálom !
Holnap egy történelmi esemény lesz: Először megyek Budapestre életemben. Azaz a repülőtéren voltam csak, mikor mentem Dortmundba, meg vissza...
1 kicsit gyorsabb mint kézzel Bővebben: Link
És merre lesz a séta? Elmész a lomexbe is?
Remélem tetszeni fog. Bár nekem mivel nap mint nap ott kell dolgoznom elég utálatos város.
Megyünk állampolgárságot rendezni Sajnos semmi extra nem lesz. 5 óra rubikozás vonaton, zenehallgatás, élvezzük a bürokráciát és ennyi... :no:
Mikor és merre leszel? Szívesen meglátogatlak, ha belefér a munkaidőmbe. De sajnos azt csak holnap tudom meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |