Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az oldalról kimentett üzeneteket később mivel tudom megnyitni?
Azt tudom, hogy abba van betömörítve az össes, de utána a *.eml kiterjesztésű file-okra gondoltam.
Sziasztok!
Tudtok olyan progit ajánlani ami a derivált és integrált függvényeket kirajzolja? Egyszer volt egy ilyenem, de nem emlékszem a nevére és, hogy honnét van.
Szia!
Nálunk elterjedt a wolfram alpha nevű netes program.
Ohh...
Nem rossz. Köszi! ![]() Közben eszembe jutott a Scilab. Én azt használom AC analízisre.
Nem akartam eldönteni, mert akkor nem lehetett volna elolvasni a logót, de tudom , hogy úgy lett volna helyes..
Tomcsibacsi: Ja ! ![]()
Azt már néhány tekeréssel meg kéne tudnod oldani. Nem gyakorolsz eleget?
![]()
Sziasztok.
Már elég régen voltam itt, hát most írok egyet, de azért kérdezek egy párat. ![]() Most készülök felmondani a jelenlegi munkahelyemről, kérdés: Azonnali felmondást választhatok e? Természetesen fegyelmi kizárva. Annyit tudok a munkaszerződésem által, hogy a rendes felmondás 30 nap, amiből a munkáltatónak el kel engednie 15 napot, arra az időszakra az átlagkereset megillet, és aa maradékot le kell dolgozni. Ezt a 15 napot hogyan lehet kilőni mert jövőhét kedden már az új munkahelyen leszek.
Az sem érdekel, ha ki kell azt a 15 napot fizetnem mert ilyen helyzetekre van tartalék keret, egyszerűen olyan, mint amikor a pokolból a menyországba lépsz, csak a vízumot még ki kell oda váltani.
Szerencsés vagy. Bárcsak én is találnék ilyen helyet.
![]()
De.
![]()
Van rá lehetőség, úgy hívják, hogy rendkívüli felmondás. A munkavállaló indoklás nélkül, bármikor felmondhatja így a munka(v)iszony(at)át, és már másnap létesíthet új munkaviszonyt, ha van hol. Nézd meg a Munka törvénykönyvét (1992. XXII. tv., még most ez az élő, július 1-jéig).
Bővebben: Link
Amikor én léptem ( júliusban) 1-én bejelentettem, hogy vége, 5-én leadtam az utolsó kulcsot is...
8-án már csináltam az új hely orvosi vizsgálatait ![]()
Ha az új munkahelyeden nincs probléma, akkor belépsz, és elkezdesz dolgozni. Egyszerre több munkaviszonyod is lehet.
Sziasztok!
Letöltöttem a netről egy filmet .avi kiterjesztésben. A Windows Media Player nem tudja lejátszani, mert nincs telepítve valami kódex. Néztem a websúgót, de nem találtam rá, hogy hogyan lehetne letölteni. Próbáltam a Power DVD programban, ott legalább hang van, de kép ott se. Mit tegyek? Ha nem elég OFF a téma, akkor bocsi. ![]() Üdv! Balázs
Kalózkodást nem tűrik itt....
![]() ![]()
Szia @!
Köszi a segítséget! Üdv! BAlázs
Nem vagyok babonás, de ezt muszály elmesélnem.
Szóval péntek 13. Régóta halogattam egy kis melót az egyik hangfalamon, na mondom ugyis itthon vagyok mi baj lehet, gyalulni kellett meg marni egy kicsit a felsőmarómmal, elő is huztam a gyalut, megcsináltam amit kellett, előszedtem a felsőmarót, amit megjegyzem tavaj előtt karácsonyra kaptam, nem használtam, csak kipróbáltam, tehát uj, de mivel tavaj karácsony már lassan egy hónapja elmult, és az ezt megelőző karácsonyra kaptam, szóval lejárt az 1év gari, dehát mi baja lehet, mivel uj, na bedugom, benyomom, pörren egyet, majd megáll, na nem beszélek sokat, szétszedés, fél óra babrálás, persze, hogy a belső tekercs, mégjobban szétszedem, hát a forgórész elcsiszolt 2 szál vezetéket, pff, hát de uj, akkor hogy, hát így, na kihuztam őket, moghosszabítottam, megjavítom, összerakom, működik, szupper, használom kb 1 percet, marok vele, erre megint megáll, naneee, szétszedem, méricskélek, nem értem , jó a tekercs, hát de akkor mi? Addig méricskéltem, mire kiderült, hogy most meg a tirisztoros fordszám szabályzója halt meg, neeee, mondom ilyen nincs, persze végigkutásztam mindent, mire találtam egyet, beteszem, működik, de összeraktam és visszatettem a polcra, itt fejeztem be mára... ![]()
Szia!
Csodák csodájára én is hangfalat szereltem ma. És én is bajt csináltam. Csavaroztam be a mélysugárzót hátulról elektromos csavarbehajtóval. Nem gondoltam, hogy olyan erős a mágnes, de úgy lett. Elkezdtem becsavarni, és kicsúszott a csavar fejéből a pörgő egyenesen a hangszóró membránjába. Ki is lyukadt szegény. ![]() Üdv! Balázs
Szia. Tudom, ez is teljesen véletlen volt, és szilveszter körül vetett fel a munka.
Köszönnöm Frankye, ezzel nagyon megnyugtattál, ennek örülök.
![]()
Na ez az, egy teljes műszak alatt mindent eltudok intézni, munkaruha csere ruha, felmondásba tollbamondás, arcoskodás, elbúcsúzás a rendes kollégáktól.
Szia Nagy hoho.
Sajnos ez nem igen így van, sajnos. A munkavállalónak csak egy Főállása lehet, és egy mellékállása, ami munkaidőben is eltér ezért van ez a kavarodás most részemről. |
Bejelentkezés
Hirdetés |