Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez nem semmi, ismerős történet, nekem az utóbbi 1-2 hónap ilyen történetekről szólt, már természetes volt, hogy szombat délután töröm el az utolsó fúrószárt meg ilyenek..
Én ma egy hőmérő dobozolásába kezdtem bele, de inkább nem kiabálok el semmit.
Na, ebben lehet azért valami. Ma egy régi AT tápot akartam beröffenteni. Lebontottam róla minden drótot, bekötöttem a 230V-os csatit közvetlen a NYÁK-jába. Majd bele a kábel, irány a 230-ba a másik vége. Aztán durr, füst, büdös... Nézem, mi a gáz: Ja, csak annyi, hogy a 110V-osra kötöttem... (Mondjuk mi a francnak kell Európában olyan tápot forgalmazni, ami 110-es?! )
De legalább gazdagabb lettél a tudattal, hogy nem valami barátságos készülékről van szó...
Ja, és ezek szerint a kínaiak már feltalálták a módszert, hogy nem is kell használni egy készüléket, hanem állásában - egyszerűen az idő eltelésével - bedöglik... keress benne valami időmérő szerkezetet/ketyegőt, és állítsd le - csapd le!
Sziasztok.
Szeretném megkérdezni Proli007 már 4 napja nem volt az oldalon. Tudja valaki esetleg az okát?
Lehet, hogy síelni ment. De valamelyik modi biztosan tudja.
Őszintén remélem ,hogy ez az oka távollétének!
Én már régóta hangoztatom, hogy minden, elektromos készülék, amely tartalmaz valamiféle mikrovezérlőt, eleve úgy van megkonstruálva, hogy az első bekapcsolástól kezdve a garanciális idő lejártáig (általában: egy év) ne, de utána rögvest kapcsolják rá - mondjuk - a 23V-os váltakozó áramot egy fél percre valamelyik, a működés szempontjából életbevágó, alacsony feszültségről (pl. 5V egyenáram) működő részre, amelyből így rövid úton távozik az éltető füst!
(PIC és AVR guruk megerősíthetik, lehet ilyen "öngyilkos" programot írni!)
Na ez tényleg nagyon idegesítő tud lenni, de szerencsére fel is lehet vérteződni, ah előre felkészül az ember és egy picit szétnéz nagyfeszéknél, hogy mi ujság, illetve az őt terelgető vezérlőáramkörök között.
Most egy nyomtatóval vagyok így, ami már kinyomott 30ezer lapot, és annak ellenére azt mondja, hogy a foto hengert cseréljem. Szerencsére a számláló nullázása megoldotta a problémát, bár ha nem jött volna össze, akkor meg firmware csere egy az egyben. Másik idegesítő funkció: nyomtató rendelkezik LPT és USB portcsatlakozóval. Na és melyik fog meghalni!? Persze, hogy az USB csatlakozó, és gondoltam egy donort szét kapok, és próbaképp átrakom a firmware EEPROM -ot. Az eredmény sokkol, elindult az USB port! Előtte: Illesztőprogramot feltelepítettem(a nyomtató USB-n csatlakoztatva), amint csatlakoztattam, egyből kikapcsoltak az USB porotok a gépen, még a PS2 -es portok is! Kihúzom, minden visszatalál a helyére. Ezt minden másik gépen kipróbáltam, az eredmény ugyan az lett. Mondom mi ez? Zárlat nem lehet mert minden port jó. A Gép egyébként tette a dolgát tovább, torrent, zene, skype és a többi futott tovább. Ezután LPT portról kipróbáltam arról meg jó és nyomtat is. Ekkor tudtam, hogy a gyártó palira akar venni, mert az LPT részt vezérlő/illesztőáramkörök tápja közös az USB tápkörével, ami még szebb is volt, hogy többszörös védelem volt rajta (szupresszor dióda, varisztor, USB adat vonal védelem stb) amit az LPN -n nemigen fedeztem fel. Aztán, hogy a felhasználót még inkább elrettentse egy új nyomtató vásárlása felé, nem az "új" szabványos IEEE1284-A DB25 -ös csatlakozót tartalmazza, hanem a jóval régebbi IEEE1284-B 36 homlokérintkezős csatlakozót, de ez peh a nyomtatószerverem pont ilyen, így egyből LAN -olt hálózatban bármelyik gépről tudok nyomtatni a mai napig.
Hogy jövök a képbe? Valamiről lemaradtam?
Üdv
Nincs véletlen valakinek hozzáférése a http://www.sonsivri.to fórumhoz? Le kellene nekem tölteni egy csatolmányt, amit csak regisztrált felhasználó lát. Aki megtenné írjon egy privát üzit rám. Előre is köszi!
Babona ide, babona oda, a tegnapi nap nekem is eléggé összejött.
Kezdtem azzal, hogy egy rossz álomból arra ébredtem, hogy megint fáj a hasam, pedig már azt hitem kilábaltam a kórságból. Szóval készülődtem, mert vizsgáztam is tegnap. A vizsga, hááát... majd kiderül. Két csoportban írtuk, én az elsőben egy barátom a másodikban, gondoltam megvárom. Addig is megpróbáltam magamat hasznossá tenni. Hát minden lett csak hasznos nem. Ugyanis a laptopom zsanérja valamiért egyik napról a másikra látványosan meglazult, egy rossz mozdulatra lecsapódott a képernyő. Ennek akartam utánajárni. Ehhez le kellett venni a kijelző körüli keretet. Levenni éppenséggel sikerült, csak az utolsó pöckök egyikét olyan szerencsétlenül feszítettem meg, hogy eltörött az LCD... Közjáték: hazafele csak az induló busz hátulját láttam. Itthon persze próbáltam legalább egy asztali gépet varázsolni a laposból. Padláson előtúrtam egy régi CRT-t, külső monitorként fel, az LCD épen marad részén sikerült összekattintgatnom a klónozott asztalt. Minden normális ember itt fejezi be. De nekem eszembe jutott, hogy van egy LCD-m ami hasonló inverterrel és azonos vezérléssel bír, csak kicsit nagyobb. Sebaj, mégiscsak mobilabb mint egy CRT. Bebarkácsoltam, működött is, ennek örömére lekapcsoltam a külső monitor kimenetet. Gyakorlatilag ezzel a mozdulattal sikerült valamit csinálnom, alighanem a csupasz inverter panelen rövidre zárni valamit, mindenesetre LCD elsötétült, az összes visszajelző LEDdel együtt. Külső monitort ugye ebben a pillanatban kapcsoltam le... Vissza raktam az eredeti monitort és invertert, de az se működött: Valamit elszúrtam az alaplapon. Kicsit megnyúlott az arcom. Egy jó fél óra volt mire kibányásztam az alaplapot a rollcage-ből, utána szerencsére viszonylag gyorsan találtam egy kiégett SMD biztosítékot. Na jó, de mivel pótoljam? Jobb híján most egy 2.2Ohm 1/4W ellenállás képezi a kb 300mA-s lomha biztosítékot. Szerencsére csak ennyi kár keletkezett, mostmár újra működik rendesen minden, bár egy kicsit "there i fixed it" dizájn lett, ahogy a csatolt képen láthatjátok.
Bölcsen meg kell előzni a mikrovezérlőt... A garancia lejárta előtt. 88 as varrógép elektronikát hoztak, a google nem volt a barátom, no az még nem egy évre volt tervezve, de abba is tettek hibát, 2012 őt írunk, 24 évet ment a gép, mai mikor megy 24 évet?
A mai? 24 év múlva. Persze, csak akkor, ha csak a sarokban áll, és csak nézegeted. Messziről. Időnként leporolod (óvatosan), de áram alá semmiképpen nem helyezed. Egyáltalán. Egy rövid próba erejéig sem.
Skacok van itt valaki egerből aki tudna nekem segíteni egy kis információ szerzésben?
Ha akadna valaki dobjon már meg egy Privát Üzenettel.
Jé, te vagy az a srác aki sok topikot nyitott még 2006-ban !!
Srácnak azért nem nevezném már magam de lehet hogy igazad van.
Bocsi, akkor bácsi. Nem tudtam, hogy ilyen idős vagy... :no:
Ez tény Zolibátyám! Ha javíthatok az előbbi kijelentésemen akkor a középkorosztályba tartozom.
Bááááár ha a mai világot és helyzetet illetve helytállást nézzük akkor én is megvagyok az időm felénél. Viszont konkrétan egri lakost keresek.
Na ezért nem vagyok odáig!
Kóstoltam ezt a fajtát és szerintem savanyú lőré.
Itt meg a hajszín a fontos... Bővebben: Link
Ez most komoly:Bővebben: Link?
Alacsonyra tervezett súlyponttal miért ne lehetne megcsinálni?
A "A*(B-C-A) = B*(B-C-A)" sor nem jó, az előtte lévő sorból nem következhet ez.
Szerk.: vagyis eltolta a kiemelést.
Traktorral miért ne!Menj el egy traktorhúzó versenyre sok érdekes dolgot látsz!
Miért? Ha kettese volt matekból akkor lehet.
Szerintem a kiemel jó. Szerintem visszább van a hiba.
CB-CA-A*A=B*B-2AB /+AB AB+CB-CA-A*A=B*B-AB Ez nekem gyanús.
Azt elhiszem.
zolika60: Te is kerested a hibát? |
Bejelentkezés
Hirdetés |