Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1785 / 3611
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Egy kis ideig igen, de aztán mivel ittam némi bort, hamar bele untam.
(#) blackdog válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Egy darabig én is számolgattam, de az egyenlőségek mindig jók voltak én meg csak bontottam a sört így lehet még okoskodni. :yes:
(#) blackdog válasza mrobi hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Idézet:
„CB-CA-A*A=B*B-2AB /+AB
AB+CB-CA-A*A=B*B-AB”

Nincs ebben semmi hiba. Mivel jobb oldalon -2AB szerepel ezért mindkét oldalhoz hozzáad AB-t.
(#) zenetom válasza mrobi hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Még mindig tartom a véleményem. :beka3:
(#) mrobi válasza blackdog hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Igaz.
zenetom: Szerintem meg jó a kiemelés.
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 14, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Hp pavilion DV5000-es laptop, xp-t tennék rá. Szépen bebootol cd-ről, felmásolja a fájlokat, újraindul, de utána csak a prompt jelenik meg, nem bootol be a merevlemezről. Ilyenkor mi a teendő? Lemez jó, eddig működött, csak más gépben, most viszont ebbe kellene beletenni. A lemez sima IDE csatolású, tehát a sata miatt gond nem lehet, bár az már hamarabb előjött volna.
(#) blackdog válasza zenetom hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Jó a kiemelés. Gondold újra!
(#) mrobi válasza blackdog hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Zenetom-nak van igaza. Tényleg az egyszerűsítésnél van a hiba. (B-A-C)=0. Tehát 5*0=4*0. Nullával egyszerűsítünk. És ezért jön ki 5=4-el
(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Ha behelyettesítitek az utolsó két sort az eredeti számokkal, már látszik, hogy nem stimmel a dolog.
(#) El_Pinyo válasza blackdog hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

B - C - A = 5 - 1 - 4 = 0
Nullával meg nem lehet osztani!
(#) zenetom válasza blackdog hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Nem gondolom, de ha már ketten mondjátok, akkor elhiszem.
(Mindig is utáltam a matekórán a kiemelést..)
Szerk.: Na, mondom én, szóval még se hiszek nektek, csak azt, hogy igazam van.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Kétszer van a 7 (Bár csak másodjára vettem észre )
(#) blackdog válasza mrobi hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Idézet:
„A "A*(B-C-A) = B*(B-C-A)" sor nem jó, az előtte lévő sorból nem következhet ez.”

Nincs igaza mert ez következik belőle.
Viszont tényleg 0 lesz a vége. Én eddig nem számoltam át.
(#) blackdog hozzászólása Jan 14, 2012 /

De, ha már ennyire belejöttetek akkor mennyi is az 1?
Bővebben: Link
(#) KTobi válasza blackdog hozzászólására (») Jan 14, 2012 /

Az ilyen példák mind a nullával való osztásra hajaznak, így bármit bebizonyítasz. Vannak még hasonló fogások. Függetlenül, hogy betűkkel, számolsz mikor elosztod a kifejezéssel, fel kell írni, hogy az nem lehet nulla.
(#) BarnaPili hozzászólása Jan 14, 2012 /

(#) _ampervadasz_ válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szia Nagy Hoho, jó reggelt mindenkinek.

Ezt írtad: nincs probléma, akkor belépsz, és elkezdesz dolgozni. Egyszerre több munkaviszonyod is lehet.

Erre válaszoltam azt, hogy ugyan egyszerre lehet két munkája az embernek, de csak egy főállása, így az új munkahelyen csak 4 órát dolgozhatnék, így felmondok a régin, belépek az újhoz és ennyi.
Így jöttél a képbe publikus keretek között.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 15, 2012 /

ui.: későn írom, de Péntek 13. -a nálam késett, hiába nincsen errefelé innováció, így Szombat 14 lett az esedékes nap.
A jelenség egy hegesztéssel kezdődött, csak az vicc az egészben, hogy én olyat nem akartam, csak sötét volt, mint ahogyan az szokott minden este 11 -órakor történni, így világosat akartam generálni.
Kapcsolnám fel a villanyt, ám az egyik halogén spot szétrobbant, az izzó darabok minden irányba repültek. Itt nem csak a volfram szál izzott hanem az üveg is.
A jelenségtől körülbelül másfél méterre lehettem, és az egyik üveg darab éppen hogy a könnycsatornám mellett vágódott be, attól körülbelül 5mm -re.
Szerencsére, egy egynapos erős viszketéssel megúsztam a dolgot, de könnyen lehetnék most félvak is. Pont jó lenne munkahelyváltáskor.
A spot maradványról: A Teteje eltűnt, abból egy darab nem maradt (semmit nem találtam meg belőle csak aprólék szilánkok) pedig erősített domború, az oldalán tengely irányban kirepedt végig, majd a szájánál, ahol domború tető kezdődik, ott kiharapott a szikra egy darabot, amit meg is találtam meg azt ami az arcomban landolt, a teteje nincsen meg még mindig.
A spot annyira szétment, hogy alig tudtam kicsavarni a porcelán foglalatból. A lámpatest sértetlen, mert minőségi rozsdamentes acélból készült a felépítménye.
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Még a fény is késik.. Este 11-kor sötétedik?
Viszont ez az izzós-robbanós dolog nem piskóta, még szerencse hogy nem lett semmi baj!
(#) _ampervadasz_ válasza zenetom hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Nem egészen, csak általában akkor érek haza, így nem igen van világításra addig szükség.

Továbbá, mivel volt egy kis selejtező bajnokság, így a közlekedés is nehezebb a lakásban szobában egyaránt, mert kibővült a számítástechnikai repertoárom néhány számítógép, nyomtató, egyéb pc -s részegységek példányaival, így az összes szabad hely elfogyott, megnehezítve az éjjeli portyázást a hűtő irányába, nem beszélve "betárcsázós" wc irányába mikor a hólyagom akar szétrobbanni.
ui.: amíg tisztaság és rend volt, addig vakon is kitaláltam.
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ismerős a hűtőig eljutós sztori, éjjel. Nekem régebben volt akadályverseny eljutni a hűtőig, a székbe/ajtóba/ajtófélfába..stb bevert testrészek alapján tájékozódtam, de az utóbbi pár hónapban már nem nagyon megyek neki semminek. Főleg azért, mert nem kelek fel.
(#) janikukac hozzászólása Jan 15, 2012 /

Nagyon boldog születésnapot kívánok Viktornak !
Sok-sok ilyen szép napot !

Üdv !
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Köszi!
(#) Frankye válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Majd' "infarktot" kaptam, ahogy olvastam az esetedet! Örülök, hogy nem esett komolyabb bajod.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Nagyonszépenköszönömszépen! Igen, mondta is anyám, hogy izgága gyerek voltam...
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Boldog születésnapot szami !
(#) janikukac válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Én a takarékos izzóval jártam a héten úgy, hogy akartam az elektronikát kiszedni belőle, és kicsit szétpukkant a kezemben. Már begyógyultak a hegek..
(#) mate_x hozzászólása Jan 15, 2012 /

Boldog szülinapot vicsys!
Köbzolinak pedig előre is boldog szülinapot kívánok!
(#) vicsys válasza mate_x hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Köszi!
Ezúton csatlakoznék hozzád, hogy az ősz, kaporszakállú bölcsnek, ezúton kívánjak boldog szülinapot előre is!
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Boldog születésnapot mindkettőtöknek!
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
Következő: »»   1785 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem