Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Zárd rövidre az alaplapon lévő R419-es ellenállást és úgy próbáld. Ez a képcsőfűtés áramkorlátozója.
Nem neked céloztam, gondolom te tudod.
azon az ellenálláson a trafó felöli oldalon, ugye kéne valami feszültségnek lenni? mert ezen semmi nincs..
Váltakozófeszültség van ott. De ha fűt a képcső, akkor áram is folyik.
Gondolom nekem volt célozva.De C613 nál egy kis 10µF 630v kondi van erre gondoltál?Vagy van egy nagyobb a Graetz-híd felől a C809 az 100µF 400v.
Nem jutottam előrébb,3.2 voltot mértem de most kicsit abbahagyom..
Akkor ezek szerint azon a vonalon keresgéljek?
Ha finoman állítasz a potin, akkor sem jön be a kép?
Bejön a kép pici állítással, de abba az állásban amikor bejön akkor csikos lesz... a fekete helyeken jól láthatóan..
ha bejön a kép, akkor visszatudom már tekerni odáig,hogy a csíkok eltünnek, de a következő bekapcsoláskor megint elkell játszani ezt.. A távirányítón hogyan lehet bemenni a serviz menübe? arra tudsz esetleg ötletet? mert amit a servizmanual ir azzal én nem tudok belépni.
Úgy bizony!
De nem 630 hanem 63V a kondi. Az öli meg a BU-t.
Kapcsolóhibára én is gondoltam, de amikor bekapcskor egyet villant a led azt hittem valami hibakód lehet. KH-s kapcsolónál nem gondolnék /többszöri kapcsolás után is/ szabályos időközre felvillanó készenléti ledre.
Üdv mindenki!
VESTEL CTV 5131 fehér,csíkos képernyő, /a ferde csíkozást a kamera tette rá/ hang nincs, ellenállások, elkók zárlatra mérve rendben. Kb. 5 perc után magától kikapcsol, gondolom nem kap jelet. Távirányítón csak a ki-be nyomógombra reagál. Hol lehet a bibi?
Nem lettem okosabb
csikosan bekapcsol csiknélkül nem
A képcső végén lévő panelon található áramkör(vidovégfok) megkapja a 200V-ot? A segédrács(Ug2) fesz mennyi?
István
Találtál olyat a szervizmenüben hogy adjust G2?
Szerintem valamelyik ágyu gyengébb, és ezért működök csak ugy, hogy tekergeted a G2-öt. Mérd ki a csövet, cső mérővel.
Sziasztok , nekem lenne egy Panasonic Quintrix TX29PS2P 72cm -es TV melynek hibáját egy Youtube-os videóval akarok szemléltetni , tegnap még bekapcsolt és működött de már túl-kontrasztos és villogó volt rajta a kép és ma már a beltéri jelére sem reagált , 1 évvel ezelőtt is ez volt vele a probléma, szerelő elvitte és megcsinálta , de eddig húzta (amikor megjavította akkor is néha villogott rajta a kép de egy pár óra működés után elenyészően villogott be, ez első bekapcsolás utáni órában igen gyakran , utána már csak ritkábban, gondolom mert bemelegedett vagy valami ilyesmi ... ) Ebbe kéne nekem segíteni hogy mi lehet a baja és hogyan lehet orvosolni!!!
Előre is köszönöm a válaszokat.Panasonic Quintrix mellékelt videó
00 RED DRIVE 36
01 BLUE DRIVE 39 02 GREEN DRIVE 32 03 RED CUTOFF 31 04 BLUE CUTOFF 28 05 GREEN CUTOFF 32 06 SUB BRIGHTNESS 4 07 SUB CONTRAST 15 08 SUB COLOR 12 09 PEAK DRIVE LIMIT 63 10 YC DELAY 2 (NTSC) 8 (PAL,SECAM) 11 SUB TINT 13 12 GAMMA CORRECTION ezeket találtam amit irtál olyan nincs... kimérni én nem tudom, mert ahhoz már az én tudásom szerszámozásom szerintem kevés
Fotózd már le kérlek azt amikor beléptél a szervizmenübe.Az alapot.
A jobb alsó kép jön be kezdésként...
És onnan tovább amit kiválasztok
Amiket kiírtál,azok a TV-n lévő értékek?
Ezek a servizmanual értékek,,,,kimásoljam a tv-ét..
A tv-n a ...deflection.. értéken nagyon mások mint amik itt vannak
Hasonlítsd össze a kettőt,ha van valami nagy eltérés,az gyanús lehet.
Szóval, ha ezeket a...servizes gyári... értékeket állitom be, akkor kéne ugymond jónak lenni a tv-nek...gondolom kicsi plusz minusz a kora miatt megengedett...
akkor kiirom a mostani értékeket (mert valamiért ezt eltekerték), majd beállitom a gyári értékeket, és megnézem ugy mit csinál... köszi addig is..
A video adjustmen" lapon az értékek nagyon kis mértékben, és csak kettő volt más..
A deflection" oldalon, szinte minden más volt... beállítottam mindent a gyári értékekre,,,igy most bekapcsol a csíkok nélkül de kurva tojás torz meg hullámos oldalú a kép))) akkor most görcsölök az állításokkal
A deflectiont tedd vissza oda,ahol voltak.Lehet,hogy ha a video adjust-ot is visszaállítod az eredetire,jó lesz a gép.
Ha mindig a "gyári" értékek lennének a jók, akkor nem lenne szervizmenü. Óvatosan kutakodj benne, mert könnyű végzetesen elállítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |