Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   986 / 2542
(#) Flatlander válasza reloop hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Ki is hagyhatom őket? Most kb fél hangerőig alig állít és utána valamennyit de nemsok a kimenő jel.
(#) reloop válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Ki nem hagyhatod, de 10k-val nagyot fog szólni

Megnézem köszi majd kerítek két ellenállást hátha,bár valami szerintem nemjó ennyire kicsi kimenetnek nincs értelme akkor minek raktak bele 39K-t..

Lehet, hogy lappang még valami hiba abban a kapcsolásban. A poti mitől javult meg?
(#) Haliapu válasza aeron hozzászólására (») Jan 25, 2012 / 1

Sziasztok, nem akarok senkit meg, sérteni de ez a nyolcosztályos egy kicsit erős, mert annak idején a 70-es 80-as években volt egy olyan nevű szervezet, hogy MHSZ. Biztos hallottatok róla nagyon sok fiatal 8osztályos szerette ott meg az akkori szakkörökbe az elektronikát. Ilyen szak körök mint rádió amatőr, antenna DX, elektronika, és modellezés. Később ebből a gárdából lett a szakik nagy része. Ők igen meg sértődnének a 8osztályon. És sajnos én is ismerek a vezetőink között egy, egy, főiskolás bar?, akinek semmi köze nincs a saját diplomájához és szakmájához sem. Még is ő akarja megváltani a világot. Még egyszer bocsánatot kérek senkit nem akartam ezzel a pár mondattal megsérteni de szerintem sokan vannak köztünk akik nem a főiskolán kezték. De most itt én is igazat adok.
(#) Haliapu válasza bajtaig hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Köszönöm, bocsánat roszhelyt kerestem.
(#) aeron válasza reloop hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Köszöntem,további szép napot!!!

Szétszedtem megtakarítottam a pályát meg az érintkezőket,hát lehet apróban vettem de jónak kéne lennie.
(#) at22 hozzászólása Jan 25, 2012 /

Hali! Mindenkinek!

2db tda 7294 végfokot akarok össze rakni mellékeltem a képet. Szereztem egy nagy trafót 1000watt kb és, 2x24voltott ad le de azt nem tudom hogy, hány ampert ad le . A tda hány amperig terhelhető? Ez a trafó jó lenne hozzá? Ha valaki tud segíteni azt előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza at22 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia!
Nem a TDA-t terheli a trafó amperrel, hanem a TDA terheli a trafót a hangszóró segítségével. Csak a félreértések elkerülése végett.
(#) Doncso válasza at22 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Nem jó, kb 300VA transzformátor kell neked, és olyan ami legalább 2x30-36v-ot ad le.
(#) Elvis74 hozzászólása Jan 25, 2012 /

Sziasztok Szakértők!
Teljesen véletlenül tévedtem ide, de ha már ide vetett a sors kérdeznék valamit. Ha butaság, előre is elnézést!
2000-ben vásároltam egy Technics (SA DX-850) 5x80W-os házimozi erősítőt, akkor még nagyon nagy szám volt, aranyáron! Még ma is büszke vagyok rá, viszont úgy hallom, hogy halkabb lett!!!! Jobban fel kell tekernem, hogy hangos legyen!!!! Mi lehet a gond? A kábelek? A por? A kor?
Előre is köszönöm a válaszokat és a tippeket!!
(#) bajtaig válasza Haliapu hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Még egy komp.

rane comp.pdf

(#) bajtaig válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Lehet hogy romlik a hallásod?
(#) Flatlander válasza at22 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Az nembaj ha nagy a trafó innen nézve elég vastag drótnak néz ki kb 2x20.000µF kondi és egy helyről mehet a két panel, 24V váltó?az 33V egyenbe az 4ohmra elég azért a tdanak.
(#) at22 válasza Flatlander hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Hali! Köszi a segítséget. Most néztem egy másik trafót 330watt és 2x36voltott ad le. Inkább ezt meg veszem hozzá.
(#) kadarist válasza bajtaig hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Nekem is ez jutott az eszembe, csak a diszkréció erősebb volt
(#) reloop válasza at22 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia! A 2x24V szekunder az jó volt, az 1000VA teljesítmény feleslegesen sok. A TDA7294 üzemi feszültsége - adatlap szerint - +/-40V. Ezt egy kicsit túl lehet lépni, de nem ajánlott. Ehhez az egyenfeszültséghez 2x30V-os szekunder tartozik. E fölé ne menj.
(#) Elvis74 válasza bajtaig hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Ez nagyon tetszett, de sajnos a hiba nem az én "készülékemben" van.
Lehet, hogy a hangfalak öregedtek meg? Vagy a hangfal kábelek?
(#) at22 válasza reloop hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Hali! Köszi a segítséget. Amit most néztem trafót az nem csak egy fajta szekundert tud. 2x36,5v 2,2A. 2x20v 2,5A. 2x24v 1,4A. 330wattos. Én 2db tda 7294-es végfok modult akarok majd hajtani vele. de akkor melyik szekundert használjam majd szerinted. Mellékeltem a képet hogy, melyik modult szeretném összerakni majd.
Köszönöm előre is a segítségedet.

00536.jpg

(#) bajtaig válasza Elvis74 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Ha szurkálódni kell rám számíthatsz,de viccet félretéve,ha a cuccodban gyanítod a hibát, először a csatlakozásokat nézd át a jel haladási sorrendjében.Mozgass meg minden csatit,ha kell blankold újra a hangfalkábelt,de csak az egyik csatornán,aztán hallgasd meg történt e változás. Az összehasonlítást mindig ugyanazzal a hanganyaggal végezd, közben ne állítgass semmit!
(#) reloop válasza at22 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

A transzformátor terhelhetőségét is figyelembe kell venni. Csatornánként 3A , a kettőnél 6A folyhat. Ezt kell a szekundernek tudnia. Ha nem bulizáshoz fogod használni, elég a 4A-is, de attól kevesebb ne legyen, mert melegedni fog a trafó, és nagy lesz a feszültségesés terheléskor. Szóval keresgélj még a trafók között.
A TDA7294-hez legutóbb magam tekertem fel a szekundert. 4 ohm -os hangsugárzókhoz 2x26V-ot tettem fel 1,5-ös huzalból, ami kb. 5A-rel terhelhető.
(#) bajtaig válasza bajtaig hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Még annyit, hogy mindig csak egy valamit változtass, utána tesztelj,így nagyobb az esély a hiba okát kideríteni.

Egyébként nembaj ha ilyen kicsi lesz a két ellenállás értéke? mert ugye ez összegzi lényegében a két csatornát nemlehet ez baj?

Egy átlagos kimenet simán elviseli a 10k lezáró ellenállást. A hangkártya biztosan bírni fogja. Az áthallástól sem kell tartanod.
(#) doni82 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Üdv mindenkinek.Nekem is volna egy ijen,analogic márkáju
végfokom.A problémám az,hogy a bal oldal zárlatos lehet,mert ha bekapcsolom akkor ki csapja a biztositékot.Nos én nem értek a cuccokhoz ami benne van,
de szoktam bütykölni dolgokat.Nos a dolog ugy kezdődött,hogy amikor még müködött a cucc,a bal oldali rész egy idő után elkezdett halkan zugni.de csak a bal oldal.(mármint a hangfalbol hallottam a zugást.)De a kijelzőn is látszott az alapzaj.Én arra gondoltam,hogy az eggyik végfok lehet a baj.Nos én elmentem és vettem egy(BD249)ES valamit.Nem tudom a szak nevét.Mindeggy,és a kicserélés közben,megcsúszott a csavarhuzó,és összeért a test lába a fém lappal,ami tartja a végtranyokat.(Gondolom igy hivják.)Nos azota ha vissza rakom a panelt az erősitőbe és bekapcsolom a cuccot,akkor kicsapja az egyik biztit.Mert kettő van.+,-
és csak a plusszosat vágja ki.Szóval mi lehet a baja?mit kéne kicserélnem belőle,hogy müködjön?Előre is köszi a válaszokat. Bocsánat a nem szak kifejezéseimért,de mint irtam,nem értek ennyire hozzá.
(#) Flatlander válasza reloop hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Köszi
(#) Elvis74 válasza bajtaig hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Helló, jó reggelt!
Nagyon köszönöm a tippet, annyi a tünet, hogy a hangerőt szabályzót jobban fel kell tekernem, hogy úgy igazán "szóljon"!!!! A blankolást megcsináltam. A dvd-knél néha a menü alaphangja (ami a menünél szól) jóval erősebb és tisztább, pl tegnap egy koncert dvd-nél...
Sajnos nem értek hozzá, de fáj a szívem, mert tényleg "ütős" volt számomra, mikor megvettem és szeretném megtudni, hogy mi a gond?
(#) bensepeter hozzászólása Jan 26, 2012 /

Hali mindenkinek! Találtam egy életképes ötletnek tűnő videot a 2sc5200 és a 2sa1943 as tranyokhoz a vidihez 2*250w-ott írnak lehet ez?
valakinek hozzá kapcsolás, beültetési rajz, nyák rajz és egy alkatrész lista jól jönne én keresgéltem de az nem találtam sehol, pedig elég kitartó voltam.
Előre is köszönömBővebben: Link
(#) Haliapu válasza bajtaig hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Köszönöm.
Következő: »»   986 / 2542
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem