Fórum témák
» Több friss téma |
A légcsapda is ebben a membránban van?Bocs de nem nagyon értek ehez a témához de mosni pedig szeretnénk
Üdv.
Segitségeteket kérem egy Indesit panel javitásához. A mellékelt képen fehérrel jelöltem a problémás zónát. A J3-as csati melletti relé egyik lába körül elszenesedett a panel, átlyukadtt. Nos azt szeretném megtudni hogy ez a láb mivel van összekötve.
Inkább elmondom.
Ahoz hogy hozzáférjél először is alsó müanyag boritás levenni, nézd meg hogy nem e tartja csavar aztán alatta van 3 csavar ami a gép előlapját fogja aztán az ajtónál a gumit leszedni egy rugós bilincs aztán mosószeradagolót ki mögötte is van csavar és leemeled a vezérlő knzolt és az alatt is van nak csavarok ezután lejön a gép első lapja, jobboldalt alul egy átlátszó kb3cm vastag csövecske: na az a légcsabda rajta egy vékony csővel ami a fenti szintérzékelőhöz vezet na ezeket pucold ki. De előtte ha fent a vékony csövet lehuzod és belefujsz a csőbe akkror érzed, hogy menyire van eltömődve ha könyen megy bele akkor ezt az egészet amit eddig irtam nem is kell csinálnod. Röviden enyi. Laci!
Itt látszik hogy mi hova vezet, csak a szenesedést nagyon jól takarisd le mert vezeti az áramot és szerintem a másik oldalon a ahova a csati bemegy azt a fészket szedd le vagyis a müanyagot és alatta is nézd meg. A panel közepén lévő fekete poros rész az nem számit.
A szintérzékelőt nézd meg meg a fütőbetétet nem e zárlatos mert hogy ezt valami okozta. Üdv, Laci! Kinyomó szivattyút is!
Itt egy kép a hibás panelről,a látható fólia csikkal volt-e összekötve? Mert az ellenkező oldalon van beforrasztva,de arról nem látok semmi kapcsolatot
Űdv:Fórumtársak.Az a problémám,hogy a szijtárcsa nem forgatja a dobot.Milehet a probléma és,hogy javithato e a dolog házilag.Amásik kérdésem az lenne,hogy létezik e,hogy a vizet levezető csőben találtam egyműanyag golyót,ami kb akkora mint egy pinponglabda.Mia szerepe ennek a leeresztőcsőben ,ez nyitja és zárja a dob lefolyócsővét?ÉS ,hogy tudnám levenni a nagy szijtárcsát.Kérem segitsetek.Gyati.
A nagy szíjtárcsát többnyire egy csavar fogja a közepén. Kúposan, vagy ékesen van feltéve a tengelyre. A csavart kiveszed a tárcsát lehúzod normál esetben. Láttam mondjuk már olyat is, amelyik öntve volt a tengelyre, az nem leszedhető. Csak tengellyel együtt cserélhető.
Szia zolika60.Sajnos a csavart nem tudom levenni,lehet,hogy marhamodon meghuzták.Szerinted miért nem forgatja a szijtárcsa a dobot,és mi az a golyo a vizlevezetőcsőben?gyati.
Amit ezen az oldalon látsz az a panel oldalához vezet ahova a szivatyu vezetéke megy a csatin, de ott az a négy apró lyuk ami átvezeti a panel másik oldalára és ott már látható a képen amit küldtem rá megy a relle egyik lábára.
Laci!
A csavar lehet, hogy bal menetes. Az is lehet, hogy be van ragasztva. Innen nem látom. Valószínűleg valami eltörött, hiszen a nagy tárcsa és a dob egy tengelyen van. A golyó azért van a csőben, hogy ne visszafelé dolgozzon a szivattyú.
Amit te mondasz pirossal bejelöltem a képen, a relé egyik lábáról megy az alsó sorban levő csatlakozo első pontjára, ahol kapcsolódik a szivattyú egyik vezetékével, ez rendben,megvan,pirossal jelöltem. Nekem a relé másik lábánál van a probléma, ahol kiégett a panel,feketével jelöltem. Azt nem tudom hova csatlakozik.
Szia zolika60.Megtaláltam a hibát.A dobnak a tengelye van letőrve ,ezt hajtotta a szijtárcsa.Ezért nem forgott a dob.Űdv:gyati.
Mert az a láb sehova nem csatlakozik. Neked valahonnan víz kerülhetett és azért égett meg, amugy azon is van áram, csak éppen nem szügséges sehova.
Laci!
Értem, gondoltam is erre, csak akartam hallani egy hozzáértőbb véleményt. Minden esetre fura hogy mégis igy átégett a panel. Akkor nem tudom mi lehet, előbb nem is indult a gép,miután kiszereltem a panelt letakaritottam, vissza tettem a centrizés volt hogy elindult,vagy pedig rövid szivattyu és motor forgatás után leállt F04 vagy F08 hibával. Szivattyú, fűtőszál,motor, ok.
Minden esetre köszönöm a segitséget.
Sziasztok.
Van valakinek LG Intellowasher vezérlője? Vagy a panel közepén lévő egybeöntött vackot be lehet szerezni valahonnan? Laci!
Űdv:imikee10.Igen ez egy AWE 6514 felűltőltős mosógép.Levettem a nagy szijmeghajtó tárcsát és a tengely sajnos elvolt törve.Szerintem ez csak dob cserével oldható meg,ami valoszinü,hogy nem éri meg.(anyagilag)gyati.
Azért egy ügyes esztergályos csodákra képes. :yes:
Letudod fotózni, hogy mire gondolsz. Bár lehet, hogy a profik így is tudják.
Igazából nem nagyon látni mert szilikonba van, egy hütőborda volt rajta.
Sajnos nem ismerem. engem leginkább egy STK végfok IC-re emlékeztet. Ha biztos vagy benne, hogy ez a hiba oka, bontsd ki, hátha a másik oldalán van típusszám.
Hibrid IC és valahonnan lehet rendelni. A mousernél volt régen, de a típusára már nem emlékszem.
Sajnos minden cső tiszta volt,a szint kapcsoló kattan fújásra igy nem tudom hogy mi lehet még a gondja.
Kipróbáltam ruha nélküli mosást,úgy elegendő vizet ereszbe de ha elinditottam ruhával akkor majdnem felszivják a ruhák az összes vizet.
Szia.
Nos letisztitottam a panelt,letakaritottam az elszenesedett részt,újra forrasztottam a reléket s láss csodát a gép müködik. Talán azon az elszenesedett részen áthuzott a fólia csikra és az összezavarta. Mégegyszer köszi a segitséget.
Nézted viz beengedésnél mind a két helyre engedi? Ezkbe a gépekbe amugy a szintszabályzó nem kattan ha belefujsz de nem is nagyon szabad őket fujogatni erősen, ha mind a két helyre engedi a vizet akkor valószinüleg a sz.szabályzót cserélni kell.
Laci!
Bizony a szén vagy az elszenesedett anyagok nagyon is jól vezetik az áramot.
Örülök, hogy sikerült. Laci!
Kivettem a mosószer adagolót és úgy inditottam el a mosást.vizet először az előmosás résznél majd a főmosás
adagolónál nyomta be a vizet.Igy értetted hogy két helyen kell beengedni a vizet?A sz.szabályzó csak egy picit kattant fúlyásra nem volt erős kattanó hang. |
Bejelentkezés
Hirdetés |