Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   716 / 1385
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Látszik azért ezen is szépen attól függ , hogy állítom be a gépet, na meg ugyebár itt a dolgok felvitele közt is kell némi idő , mert a lötstop sem a rajzolattal együtt kerül fel hanem utána , én meg egy az egyben tettem a nyákra mindent, rajzot , pozíciót stb, ha sikerülne megtudnom azt , hogy a lötstop festékkel lehetne e úgy bánni , hogy az egy nyomtató patronjába töltve működne , akkor sokkal egyszerűbbé válna az is , csak felnyomtatná a delikvens aztán lehetne melegíteni , de lötstopban nem vagyok otthon ez tény.És ráadásul a képek megint web kamerásak sajna, de szerintem látszik aminek kell látszódnia.
(#) karaszbandi hozzászólása Jan 28, 2012 /
 
Üdv!

SMD forrasztáshoz az ón pasztát ki hogyan szokta több kevesebb sikerrel felhordani?

Esetleg stencilt ki miből szokott csinálni?
(a hogyan az megvan).
(#) koczka válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Vékony alumínium ( vagy egyéb) lemezből kimarod a pad-ek mintázatát és rárakod nyákra egyszer-kétszer áthúzod a ónpasztát és ha jól csináltad tökéletes lesz.
(#) skero hozzászólása Jan 28, 2012 /
 
Sziasztok! Ma marattam egy nyákot. Elhelyeztem rajta 0,9 mm magas betűket. Vasalással készült ,de nem sok nyákot vasaltam még ,talán ez a 3. vagy 4. nyákom ezzel a technikával.
(#) CosmicAntagonist hozzászólása Jan 28, 2012 /
 
Szerintetek a nyomdákban lemezmásolásra használt fényérzékeny anyag jó P20 helyett?
(#) emmzolee válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Tudnál csinálni egy olyan videot is, amin látszik egy nyákra kinyomtatott mintázat, és aztán ki is maratod? Ahogy elnézem a vonalaidat, eléggé cakkor a széle. Kíváncsi lennék, hogy milyen lesz a vezetősávok széle.

Le írod, hogy pontosan hogy készül ebből a nyák?

- Érdekelne, hogy milyen nyomtatót használsz pontosan?
- Milyen típusú pontosan a festék amit a nyomtatóba töltesz?
- Mennyi időt kell várni a nyomtatás után, hogy lehessen maratni?
- Nem szokott beszáradni a festék a fejbe? Én annak idején mindig azzal szívtam, hogy beszáradt a festékem, és mindig vehettem újat drága pénzért. Ezért vettem a lézert, de azzal meg más jellegű gondokkal kellett megküzdenem.

Írj a dologról kicsit bővebben, ha van időd.
(#) karaszbandi válasza skero hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Szép szép, csak kissé kráteres a felülete. Nem igazán áll ellen a maratásnak a toner.
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Persze ha visszább olvasol kicsit, bőven van kép , és kimaratott nyák is nem igazán ismételném magam , és a főnökök sem szeretik ha 1000 x le van írva ugyan az , a gép működése még nem látszott azért tettem fel róla videó anyagot.Ami tény amit te is írtál , hogy drága dolog ez.A széle azért olyan kicsit ,mert ez olyan selejt nyák volt , és karcos , ennél a nyák készítésnél semmilyen formában nem szabad csiszolni , illetve karcolni a nyákot , mert, akkor könnyen megfolyhat a festék a karcokban.
(#) emmzolee válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
A rengeteg kérdésemre semmi válasz?
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Nem mondod , hogy lusta vagy vissza keresni , ne izélj már.
(#) emmzolee válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
De majd mindjárt vissza olvasom mind a végtelen hozzászólásodat, hogy meg tudjam azt a 3 mondatot, ami a kérdéseimre a válasz. Nem hiszem el...
(#) emmzolee válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Azt látom, hogy epson nyomtató, de melyik is??? Azt nem láttam sehol.

Azt is láttam, hogy DURABrite tintát keversz alkohollal, de milyen mértékben?
- Mennyit kell szárítani?
- Nem szokott beszáradni a festék a fejbe?

Biztos bele fáradtál volna ha ezt le kellett volna írni na mindegy. Nem fogok könyörögni.
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Na jó , csak hogy ne hogy én legyek a ..ci

1 Epson C86.
2 Durabrite eredeti patronokkal , és alkohol.
3 Én szoktam rá várni , de lehet melegíteni is stb
4 Nem szárad be , mert most is Pl állt vagy 2 hetet , és semmi baja , de szerintem ennyit bírnia kell.
5 És tényleg drága hozzá a festék.
6 Mi is a bajod a Lézeressel ?
És lássátok , hogy miért is szép ez a fórumozás , mert te rakjuk színes képekkel.
Igaz , hogy nem 3D nyomtatás , de skacok elbírnátok viselni ilyen pozíció + alkatrész + mindent a nyákon hm?De ez csak nektek , és csak itt.
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
annak ellenére, hogy homályos nagyon pofás. Kár hogy felesleges, mert pont az érték nem látszik, de ettől még jópofa.
(#) emmzolee válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Kössz az infót.

Nekem annyi a bajom a lézerrel, hogya nyomtató számolja a kinyomtatott lapokat, és 2500-nál meg fog állni. Erre már megtaláltam a megoldást. Amíg régen tintasugarassal nyomtattam, sokkal szebb volt a kinyomtatott maszk, mint ezzel. Az 4800DPI-s volt, ez meg 1200. Mondjuk a tintasugarashoz való írásvetítő fólia sokkal drágább volt.
A tinta beszáradás volt az, ami miatt úgy döntöttem, hogy veszek egy lézert. Na meg azért is, mert ki akartam próbálni a vasalást. Hozzá teszem, hogy a vasalás nagyon szépen ment az eredeti tonerrel, de miután után töltöttem, már nem volt olyan frankó. Azért maszkot tökéletesen lehet vele csinálni.
Ezzel a módszerrel amivel te is csinálod a nyákot, sokkal kevesebb a macera. Rá nyomtatod, és mehet a maratóba.
Nekem meg ki kell nyomtatni a 2 maszkot, illeszteni, föltenni a nyákra a DRY fóliát, levilágítom, előhívom, és utána maratok.
Láttam erről a módszerről vagy 2 éve egy videót, és akkor is tetszett.
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Azért homályos , mert csak web kamerás , az a baj mikor elkap így az alkotni vágyás sosincs itt az okos telo.Hát a feleslegesség inkább úgy mondanám , hogy dizájnos.És ne menjünk most abba bele , hogy ki mit miért csinál feleslegesen , inkább fogjuk úgy fel , hogy ez is egy lehetséges megoldás , és szerintem úgy ahogy írtad, bár nekem nem is jutott eszembe ez a szó , de tényleg pofás.
(#) tikitiki válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Igen valóban van sok videó róla , de a megvalósítása nem is olyan 1x rű .A festékkel ,a nyákkal , a hővel, a nyomtató beállításokkal való trükközés stb stb stb. Mind mind összehangolást igényel , tudod sokan látnak egy ilyen videót , és nyákokat ,és hm nem is olyan nagy dolog ez , hát kérem ki kell próbálni , és kiderül.Egy fényes hordozóra való nyomtatás főleg , úgy hogy nem csak a rajzolat van rajta hanem alkatrészek rajzai stb , és nem folynak össze a színek hát csak ezen gondolkodjatok el kicsit , és rájöttök , hogy nem is olyan könnyű , mert ez nem papír , hogy be tudjon itatódni hát röviden ennyi, de azért remélem tetszik .
(#) tikitiki válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Egyébként ne ezt a beültetési rajzot vedd alapul , ez csak amolyan próba volt tudod, de persze van olyan 3d beültetési rajzolat amin vannak értékek is. Bocs, de ezt el felejtettem még hozzá tenni.
(#) mrgrassy hozzászólása Jan 28, 2012 /
 
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki tud e olyan tintasugaras nyomtatót ami egyenesen veszíbe a lapokat és nem megy át minden féle hengeren a nyáklap.
Arra gondoltam, hogy közvetlen a nyákra nyomtatók tintasugárral és utána csak marnom kell.lehet séges ez csagy csináljak hozzá nyomtatót ?
(#) BarnaPili válasza mrgrassy hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Egy oldalt lapozz vissza....
(#) tikitiki hozzászólása Jan 28, 2012 /
 
És itt már be is ültettem , vagy mégsem érdekes mennyire csalóka , szóval egész kicsibe is lehet.Ja kifejezetten szeretném hangsúlyozni senki babérjaira nem törekszem , csak is saját igényeimre csinálom ezeket.
(#) mrgrassy válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Köszi meg találtam ebből indult az ötlet de ez átt lett alakítva vagy hogyan műkidik mert nem láttam a leírások között?
(#) tikitiki válasza mrgrassy hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Olyan nyomtatót lehet kapni amire te gondolsz , de te azt úgy sem fogod megvenni , mert K va drága meg még sok egyéb.Igy hát marad az átalakítás tessék bújni a netet fórumokat minden le van írva , illetve képekkel is illusztrálva.
(#) Ricsi89 válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
te azt mondod, hogy rohadt drága a festék bele, erre itt szórakozol, hogy "képeket nyomtatsz a nyákra". Én biztos nem pocsékolnám feleslegesen ilyenekre a drága festéket.
(#) tikitiki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Drága bizony , de mint írtam korábban , mert látom te sem olvasol, azért szoktam ilyen Gulasoft által irt felesleges dolgokat nyomtatni , hogy , ne száradjon be a fejbe a festék , illetve tisztítás után ne csíkozzon stb stb stb . De ha kíváncsi , vagy mennyi is keress rá Google a barátod de eredetit keress .
(#) Ricsi89 válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Volt valamikor egy rövid ideig epson nyomtatóm és kb annyiba került volna bele ez a durabrite eredeti patronsor, mint maga a nyomtató került újkorában. és tudom azt is, hogy szeret beleszáradni a tinta a fejbe, ezért is lett selejtezve hamar a nyomtató. Rohadtul drága a fenntartása, főleg, hogy szinte mindig nyomtatni kellene vele, meg egy vagyon bele a tinta is. Többet nem kellene epson nyomtató az biztos.
(#) tikitiki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Hm
Ez így van ahogy írod , ja ne hogy azt hidd , hogy lopom a tintát voltak itt már ilyen jellegű hozzá szólások más témában , de nem is nyomtatók ezer szám nyákot naponta.Egyébként neked valami hasonló esetleg amit szívesen megnéznénk van ?
(#) Ricsi89 válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Én nem igazán szoktam ilyen apró méretben építkezni, meg mivel időm szinte nulla, így elég ritkán építkezek saját részre, inkább javítgatok, oda meg nem kell nyákot készítenem.
(#) tikitiki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 29, 2012 /
 
Értem , csak azért kérdeztem , mert kaptam tőled már pár kritikát gondoltam azért , mert neked van esetleg valami más jobb stb.Én sem építkezek ilyen kicsibe , de néha előfordul , és ez csak egy különlegesség ami tényleg nem feltétlenül szükséges , de mint írtam ezzel ilyet is lehet, ha esetleg más is ki szeretné próbálni.
(#) Ricsi89 válasza tikitiki hozzászólására (») Jan 29, 2012 /
 
Én azért nem mutogatom a nyákokat, mert nálam a fő cél a működés. Én dry fóliával csinálom, viszont csak egyszerű lézernyomtató és nyomtatópapír kombinációval hozom létre a maszkot, így korlátozottak a viszonyok. Mivel jó esetben csak pár darab készül ugyanabból, így felesleges drágább cuccba beruházni, esetleg nyomdai filmmel vacakolni(amit nem is tudom honnan szerezhetnék). Viszont valahol van még a múltkori nyákból egy kimart, de nem használt darab, majd megkeresem és lehet felrakom.
Következő: »»   716 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem