Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem az a két diódás amire gondolsz, itt lebegő hidegpontot alakítottam ki. Van hozzá lay-om is: Bővebben: Link
Sziasztok.Nekem egy olyan rajzot tudnatok kuldeni hogy tudjam a feszultseget szabalyozni min:0-30v-ig,es hogy szimetrikus legyen.+\-\G
Elore is koszonom!
Jól van látom ide találtál.Már akartam linkelni eme topicot a labortáposban.
Szép napot!
Szeretnék az erősítőmbe építeni egy +/-12V-os tápot. A trafó 2x37VAC és 2x21VAC(segédfesz), ebből a 2x21VAC-ból szeretnék +/- 12V-ot, tudom sokat el kell fűteni mert majdnem 30V egyenáram lesz belőle, de nembaj, inkább mint, hogy meg bontsam a trafót. ![]() ![]() Előre is köszönöm a segítséget! Máté.
Heló! Határ eset a dolog ugyanis a választott tranzid megengedett folyamatos kollektor árama csak 2A így lehet hogy erősen hűtened kell majd.
Az 50 voltos kondival sztm. nem lehet baj mert max feszre nem fog feltöltődni ami károsithatná a tranzit (a bd 239 CE feszültsége csak 45v)de ha bd239A választol azzal tuti nem lehet baj. 3. a negativ táphoz pedig ahogy te is irtad mindent forditva és csak pnp tranyó kell, vagyis bd240A.
Köszi szépen, a tranyókat elírtam, mert "C" típusú, ami az adatlap szerint 100V-ot bír
![]() Köszönöm szépen a segítséget! ![]()
Szivesen nincs mit. Amiket irtál azokkal biztos elfog bírni ez táp a táp, bár nem ismerem az adott kapcsolást, egy hangszóróvédő áramfelvétele is tippem szerint nem lehet több néhány 10mA nél,valamint a kivezérlés jelzőé is max néhány 100mA lehet. Szóval ezekkel biztos el fog birkózni ez a táp ha megépíted.Üdv.
Üdv!
Láttam ebben a témában, hogy hogyan lehet szimmetrikus tápegységet készíteni, sima transzformátorból.( 2 diódás, 2 ELKO-s) Az után érdeklődnék, hogy ki az aki használja ezt, illetve milyen tapasztalatokat szerzett vele? Másik kérdésem az lenne, hogy mivel helyettesíthető a 1N4009-es dióda? Szimulátorban lepróbáltam ezzel működik, de 4007-essel már nem. Köszönöm előre is!
Köszönöm szépen a válaszod!
Igen a mellékelt linkedre gondoltam. Lehet, hogy akkor nem fogom erőltetni ezt a dolgot még szükségmegoldásnak se. Inkább utána nézek egy megfelelő trafónak, hátha ráakadok egy olcsóbb példányra. ![]()
Sziasztok,szerintetek ezt a kapcsolast lehet alkalmazni erositoknel?http://freecircuitdiagram.com/wp-content/uploads/2008/08/symmetric_...ly.gif
Sajnos nem. A negatív oldalnak kicsi lesz a terhelhetősége. Előerősítő mehet rá.
Helló Mindenlinek!
Szeretnék egy táp kapcsolási rajzot kérni a készülő keverőmhöz. TL071,LM386,NE5534-es IC van elvileg a készülékben.Próbáltam keresni itt az oldalon, de nemtaláltam sehol.Van pár szervízkönyvem komoly keverőkhöz de azok nekem nagyon bonyolultak(PIONEER,GEMINI,TECHNICS).Valami egyszerű és megbízható kapcsolást keresek. +12V,-12V,+5V feszültség kellene. Köszi előre is
Azt az oldalt jobb ha meg sem nézi. Borzalmas. Jobb ha itt felmész a kapcsolások menüpontra és ott találsz. Vagy ebayról rendelsz egy pc-tápot egy ezresért.
Szia!
S mi az ami nem tetszik neked az ajanlott oldalon? Mondjuk a Goggle kep keresojeben ez volt az elso talalat. Alapnak, elindulni jo, masra nem biztos. ![]()
Hát mert ami ott van a 90 százaléka * . Vannak benne olyanok istenem hogy egy kapcsnak a fele van fenn meg ilyen hülyeségek hogy 20 kilowattos erősítő annak is a fele van meg. Meg egyszerűen hülyeségek vannak, nem működnek.
Az ajanlott linkre rakattintottal?
Mert az szerintem alapnak hasznalhato, ahogy elnezztem, meg mukodik is. S ezzel nem mondtam neked ellent, mert a tobbi kapcsolasrol nem all modomben nyilatkozni, megtekintes hianyabol kifolyolagosan.
Köszi az infót.
Sajna sokra nem mentem.Komplett rajzra lettem volna kíváncsi.Teszek fel egy példát.Valami ilyesmire gondoltam.De ha valaki tudja akkor légyszi variálja át, hogy trafó is legyen rajta és a tipusa is. Köszi
Szia!
Az a baj a BSS-el, hogy rengeteg rajz hibás, ráadásul a rajzok rosszul dokumentáltak, nagyon sokhoz nincs is leírás mellékelve.
Szia!
Egy konkrét rajz: Bővebben: Link. Az 5V-ot egy 5V-os stabkockával lehet elérni, a +12V-os ágba kötve.
Üdv! Az a kérdésem lenne, hogy a mellékelt kapcsolás működőképes lehet e? Tinával leszimuláltam ott egész jó eredményeket kaptam.
Szia! Vedd ki a két alsó diódát mert nem csinálnak semmit. A kondikkal párhuzamosak záró irányban.
Sziasztok!
Szerintetek hogyan lehetne egy 12V-os elemből +/- 12 V-ot előállítani? Elegendő lenne 50 mA is. Köszi.
Hello!
Pld. MC34063 IC-vel, a 17. ábra szerint. (A 6V miatt ne aggódj, 12-ből is meg fogja csinálni..) üdv! proli007
Üdv!
Van egy trafóm aminek a secunder oldalán 80 volt mérhető hogyan tudnám ezt szimetrizálni úgy hogy +-40 voltot kapjak? Előre is köszi
Üdv! A 80V az váltakozó-, egyen-, vagy simított egyen (pufferelt) feszültség? A különböző polaritású 40V-ok azonos áramerősséggel lesznek terhelve?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |