Fórum témák
» Több friss téma |
lehet valami földhurok, védőföld rendben? ill próba erejéig ki kellene próbálni védőföld nélkül is (de ilyenkor csatit ne dugdoss át!)
Ezzel a géppel mindig hullámzik, vagy időszakos?
Szia Pipi!
Köszi a választ, de már mindezt korábban végigmértem. A csövek (mind a négy) tökéletesek, elkók mind cserélve lettek. Trafók/Fetek hibája kizárva, vezérlő is pontosan azt csinálja amit kell. Egyetlen dolog amit most vizsgálok még nem világos, miért emelkedik fel a primer táp áramfelvétele egyre nagyobbra, majd, hirtelen letilt a CCFL vezérlő, holott a a 12V-os tápról 1.5A folyik az inverter felé, és az konstansnak tűnik. (Az 1-2 mp alatt mérve...) Úgy gondolom a táppal is lesz még gondom, dolgozom rajta. (Az OZ960-ról ez az adatlap megvan nekem is, csak a monitor saját kapcsolási rajza nem tartalmazza az inverter kapcsolási rajzát, azt szerettem volna valahol eredeti formában elérni.)
2 gépen néztem. Az egyik egy P3, azzal jó. A saját Core2-esemmel meg hullámzik, de pár óra üzemelés után kevésbé.
Azonos felbontáson és frekvencián van hajtva... @janocsi : Franc tudja, én elég sok invertervezrlő IC-nél találkoztam már azzal, hogy egy az egyben a referenciakapcsolás volt megépítve ![]()
Szia ColT!
Nagyjából már visszarajzoltam az invertert, de még nem teljes. Csak néhány helyen egyezik meg a referenciakapcsolással, (oszci kapacok, stb.), de pl. a csövek áramfigyelésében teljesen eltér attól. Hamarosan megleszek az egész kapcsolással, mert mindenképpen a végére akarok járni ennek a hibának. (Egyesek szerint a a vezérlő hibája is elképzelhető.) Ha külső tápról járatom az invertert, (szab. labortáp), akkor 10.5V/1.2A-ig kaphat, a fölött szintén letilt a vezérlő.
Mérd meg a trafók szekunderét, valószínű hogy menetzárlatos az egyik, vagy akár mindkettő.
Szia Agressiv!
Az inverter trafókat már korábban egy Panasonic 17"-os monitorból átraktam próbára, (ott kiválóan működtek!), de itt ugyanaz maradt a probléma. Már azon gondolkodtam, az egész Panasonic tápegységet át kellene rakni, ám mechanikai méretekben sajna nagyon eltérőek, azzal viszont működnek a csövek tökéletesen.
Sziasztok van egy samsung 32" lcd-m csíkos képpel mi lehet a gond vele?Előre is köszönöm.
Ha a panasonic-ot működésre tudod bírni a másik scaler panlejával, akkor valahogy heggeszd bele a nyákot
![]() Sajnos már nincs több ötletem.
Sziasztok
nekem is van 1 Samsung Syncmaster lcd monitor elsore be sem kapcsolt,kicsereltem az elkokat es mar bekapcsol de csak 2 mp=re ad kepet,hol keressem a hibat?elore is koszonom
Inverter trafók szekunderét mérd meg, ha ilyen duplatrafós, akkor 1200Ohm körül kell lennie.
Aram alatt nem jol mernek az ohmmerok, mert igazabol nem ellenallast mernek kozvetlenul (mert azt nem is lehet), igy belezavar, ha van kulso forras.
Szoval ne feszultseg alatt merd.
Szia van már digitális multimeterem,de nem tudom,hgy kell használni mit hova kell állítani,hogy mutasson valamit,ha rácsatlakoztatom a panelra lehet,hogy én kérdezek hülyeséget,de akármelyik két közvetlen pont közt akartam mérni nem akart mutatni semmit a készülék egyébként új tehát biztos nem azzal van gond,hanem velem,rakok fel róla egy képet be tudnád tájolni,hogy melyik állásal mit mérjek és hogyan?
Ellenállást ne feszültség alatt mérj. Gondolom ilyen trafó van benne és ennek kell 1200 1300Ohm között lennie, ha jól emlékszem.
Badnews: Ilyen tudással ne akarj monitort javítani, mert megölöd magad és ez nem vicc.
Ez panelhibának tűnik...
:S =nem javitható...
Helló!
van egy Xerox XA7-17i TFT Monitorom. pár hónapja pihen. használat közben elment a kép. Égett szag. Kikapcs. Utána visszakapcs. Kép van, de füst is. Kikapcs (véglegesen???) Rászántam magam, belenézek, de nem tudom felnyitni. Hátul találtam két csavart, ennyi. valami ötlet?
A káva keskeny részénél kezd el kiszedni a hátlapból. A kijelző felöl húzd ujjal.
Sziasztok! Van egy Fujitsu Siemens lcd monitorom és a képen például az alap windows háttéren sok piros pixel látszik félhold alakban. Természetesen nem csak itt hanem más részeken is. Csinálnék Print Screenel képet de tekintve hogy a monitor hibája nem lehetne látni... A piros pixelek nem fix helyen vannak. Tehát én arra tippelek hogy valami olyasmi gyengélkedik a monitorban ami a színekért felelős. Egyébként ezen kívül szép a kép és a monitor használtható (Arról írok). Szerintetek mi a baja?
nekem laptopon volt hasonló probléma, ott a szalagkábel volt a ludas.
Szia Agressiv, Sziasztok!
A Hitachi 17" problémája lassan megoldódott egy komplett tápegység cseréjével! Végül egy törött kijelzős Sony17" monitor tápja került beépítésre, az kényelmesen elfért az eredeti helyén, de elég sokat kellett toldozgatni a hozzávezetéseket... Íme egy kép a működő monitorról:
szia! Írtam ide már ma nem tudom miért nem jelent meg. Csatlakoztattam a panelt 230-ra és az egyik fekete ellenállás ami azt hiszem az a kis fekete alkatrész R-el jelölve szikrázott egyet aztán elszállt utána megint bedugtam akkor már semmi nem történt azóta a led sem világít Multiméterrel rámértem a 230-as biztosíték jó. rámértem a trafóra is a tekercs mindkét oldalán ugyanannyit 230-at mértem,de most nem tudom hogyan tovább0? ha van valami jótanácsod amivel előrébb tudok jutni hálás lennék.Még csak most tapasztalom a Multimetert,de kezdem látni mi micsoda.
Szia.
Most olvason a problémád. Eddig már 3 ilyet szétszedtem, mindnek beragadt mikrokapcsoló baja volt, Bizonyára tipushiba ennél a szériánál, mert a 3-ból 2 a munkahelyemen használt monitor volt. Egyszerűen fogsz egy régi telefonkártyát vagy bankkártyát és az alján betolod az illesztésbe és egy határozott mozdulattal az illesztés mentén végighúzod. Könnyen szétpattan, és nyoma sem marad a csavarhúzóval ellentétben.
Sziasztok!
Van egy Belinea 19"-os TFT/LCD monitorom. A hiba, hogy ha bekapcsolom gyönyörő kép, de egy idő után függőleges csíkok jönnek kirajta, és a kép nehezen látni. Ha kikapcsolom és hagyom állni akkor ismét tökéletes lesz. Mi lehet a hiba, és érdemes-e kezdeni vele valamit? Köszi a segítséget! Zsolt
Sziasztok
Adott 1 LCD tv sokáig nem ment mert rossz volt és egy nyikos garázsban volt lerakva.azóta már mükszik de lehet hogy beszivárgott a kijelzőbe egy kis pára és most hogy ment már két napja ezek a foltok egyre nagyobbak. lehet hogy most szárad ki és vízkőlerakódás az???? tud valaki hozzászólni tanácsot adni???? köszönöm
Nem maga az lcd, hanem a háttérfény terítő fóliák közé ment a pára gondolom, de penész is lehet, ami életre kelt benne.
Szét kell szedni a kijelzőt és a fóliákat letisztítani, de nem fűznék hozzá nagy reményeket
LG-Philips kijelzők jellemző elhalása. KH a dekóder körül. Nekem még nem sikerült megbízhatóan javítani, legalábbis annyi biztos, hogy nem a forrasztás válik hibássá és nem is a fólia.
Eső után köpönyeg, de ilyen környezetből nem csak úgy elővesszük a monitort, hanem fokozatosan először száraz, hűvös helyre rakjuk, pár nap-hét szellőzés után pedig valami nem túl gyorsan melegedő helyen felhozzuk szobahőre. A már kialakult nedvességfolt nem szárad nyom nélkül, hacsak nem valami nagyon nagy szerencséd van vele. Lehet tisztítani, de egyszerűbb, ha törött, karcos másikból szeded ki a rétegeket.
A párában nincs vízkő.
a tv már 3 hónapja a lakásban tároltam csak most kezdtem 1 hete rajta dolgozni ,persze azt én is vágom hogy nem lehet bekapcsolni ha behozom a hidegből -fagyból a melegbe.a javíttás után bekapcsoltam és akko még nem voltak foltok .de azért köszi a segítséget
Sziasztok!
Samsung syncmaster 710n monitor,nem indult el.Pár felpufosodott kondit lecselértem.Még mindig nem.Utána a dmo556r(kapcsolo ic) kis kondiját -ami a frekit állitja c106- kicseréltem 47n-ora(sajnos nem tom milyen volt ,semmijel az sms-n,ekkor elfüstölt az egyik sp8m3 dual mos,de elindul de csak ha sokáig kihuzom a tápot.Ha elindul,kapcsoloval kikapcs,utána nem indul be. Ötlet?ok a sp8m3-at kicserélem.És utána sztetek jó lesz? A c106(ic alapkapcsolási rajzán) értéke mennyi lehet?Vki nem mérné le nekem,mert elfér ott egy sima nem smsd is ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |