Fórum témák
» Több friss téma |
értem de hát az 1számu alaplapomban tökéletesen megy ezzel a vga-val,akkor a 2-es lapban miért nem? driverek minden fent van 1es számú lapomat így használom hibátlanul, minden bekötök a 2es lapra ott meg szórakozik:S a lapok ugyan azok,így felesleges a driver módosítás!
Sziasztok!
Letöltötem ma a live update 5 ös verzioját csak nem indul el mi lehet vele a gond? Ezt irja ki:Live Update 5 support MSI product only. Itt egy kép az üziröl. 3 ével ezelőt ment. Akkor is ugyan ez a rendszer volt a gépen.
Sziasztok.
Akinek van Nikon s550 -es fényképezőgépe, az kérem ossza meg az USB illesztőprogramját, hogy a fényképező tartalmát eltudjam érni.
Szia. Köszi a segítséget, de sajnos nem vagyok előrébb, mert ebben a linkben csak a böngésző van, USB drivert nem tartalmazott.
Miért nehezíti meg a nixón a felhasználó dolgát ennyire.
Ő, nem rak fel valami generikusat magával, amivel esetleg csak a program tudja elérni a gépet?
Szétdobtam a programot kézzel, még azt is megfigyeltem hová mit helyez, hogy kézzel tudjam telepíteni.
Annyira jutottam hogy 5 felé tudtam dobni, de semmi, semmilyen illesztőprogramot nem tartalmaz. Azért lenne fontos, mert a kártyaolvasóm, nem kezeli az SD-HC formátumú kártyákat így csak a fényképezőn keresztül tudok transzferálni.
800Ft az osanban egy USB SD kártya olvasó, és megy vele az SDHC is.
Némelyik gyártó szereti ráerőltetni a programját a júzerekre, mert így ingyen statisztikát kap (az ilyen programok 90%-a bejelentkezik a neten a gyártójához), illetve (szükség esetén) gyakorlatilag bármilyen információhoz hozzáférhet, ami a gépen elérhető...
Sziasztok.
Aláírom , ez igaz, viszont nekem engedély nélkül semmi nem hagyhatja el a hálózatot. Ha a böngészőt megnyitom, mindig rákérdez, hogy kiengedem e. A probléma megoldása egy inf fájlban rejtőzött, ugyan is az hiányzott. Az USP PTP protokoll illesztője hiányzott, ahogy bekopiztam az internetről a fájlt egyből, működőképesé vált. Gondoltam, hogy veszek egyet, de szerintem inkább szerzek egyet, úgy olcsóbb.
sziasztok!
Van egy fujitsu esprimo mobile v6555-ös laptopom 2 gb rammal, és valamilyen 2.1 ghz-es dual core procival. Az a gondom, hogy a windows 7 meglehetősen lassú rajta, nem azt a teljesítményt nyújtja, amit egy kétmagos procis géptől várnék. Kiderítettem, hogy a videokártyája (Nvidia geforce 8200 mg) a maga 512 mb memóriáját a rendszermemóriából veszi el. Mit érdemes inkább? Plusz 1 gb rammal bővíteni a gépet, vagy videokártyát cserélni? Inkább a prociteljesítmény volna fontosabb, mint a grafika. Ja és 32 bites oprendszer fut rajta. Üdv: István
Üdv!
Ennél a gépnél inkább valami driver probléma lehet. Friss telepítésnél is lassú? Esetleg egy olyan Win7-et kell feltelepíteni, ami nincs összekókányolva. Tisztán csak az SP1 lehet bele integrálva, máshoz nem szabad nyúlni. A Core2 2.1Ghz + 2GB RAM + GF8200M-el ellátott gépen simán kell mennie a Win7-nek, tökmindegy, hogy 32 vagy 64bites. Példaképp egy Intel ATOM DC 1.6GHz + 1GB RAM + Integrált Intel GMA950-el is eldöcög a Win7 AERO-val, de kikapcsolva vígan megy.
Tiszta telepítéssel, miután a driverek felmentek is ugyanilyen lassú. Gyári win7 ultimate-et raktam a gépre, semilyen barkácsolás nincs benne.
Szerintem kellene neki az az 512 mb ram, ugyanis az én gépem is van, hogy megeszik 1700-1800 mb ramot. Ilyenkor semmi mást nem futtatok, mint a víruskeresőt tűzfallal, ill. egy képernyőfelolvasó szoftvert, és egy microsoft word-öt, melyben a kb 200 oldalas történelemkönyv van nyitva. Plusz a Fujitsu-n rendszeresen lenne optikai karakterfelismerő futtatva, ami szerintem ugyancsak memóriaigényes. Még arra is gondoltam, hogy ha bekapcsolnám a gépen a sata-t, lehet, gyorsabb lenne, de mivel erre nincs mód, ezt sajnos el kell vetnem. István
Ahhamm... Win7-nél a memóriakezelés egy kicsit más tészta. Nem használ ennyi RAM-ot, csak kb ennyit gyorsítótárazik, ebben még bőven van szabad terület a programok számára. Ezen felül persze lehet még szabad fizikai memória rész is. Ha kell, akkor azt is felhasználja. Viszont ha a SATA csak IDE módban hajlandó működni, az nagy gond (BIOS-ban elvileg állíthatónak kellene lennie). Valahol mintha már olvastam volna róla, hogy nagyon vissza fogja a gépet némely esetben.
Sziasztok. Xerox phaser 3117-hez tud valaki win7 drivert. Amit a xerox honlapról töltöttem le,azzal nem történik semmi,hiába indítom el.
Igen ám, csakhogy ez egy olyan érdekes gép, hogy a biosban nincs ahci állítási lehetőség. Csak az lehetséges, hogy pl. grub-ban megmondom bootkor a sata controllernek, hogy ahci módban induljon. Arról meg nem is beszélve, hogy windowsos driver nincs ehhez a vezérlőhöz.
Az összes nvidia mcp79 sata controllerrel szerelt géppel ez a gond. Megkérdeztem a Fujitsu support center-t erről a problémáról, mire ők csak annyit mondtak, hogy csak a non-ahci támogatott. Kérdezem én, akkor miért is szerelik ilyen chipsettel a gépeket, ha sohasem lesz kihasználva az ahci performance?
Szia!
Elvileg azon a gepen repulnie kellene a win7-nek. Nekem egy s478-as pentium 4 2.4 ghz 533/1m procival 1 gb ddr400 rammal es egy hd 3450 videokarival SATA hdd-n siman fut a win7. Viszont IDE hdd-n is kiprobaltam es azon is siman ment nem volt gond a hdd kissebb adatatviteli sebessege. Egy kerdes: XP-vel gyors volt a gep? Ha igen akkor a chipsetted win7 tamogatasa nem tul jo es lehet h ez miatt lassu. Ha van SATA RAID drivered a gephez akkor ajanlatos azt feltelepiteni vagy esetleg a Chipsette driver is. Proba szerencse alapon.
Sziasztok sürgős válasz kellene ettem 2 db 1Gb 400Hz DDR1 memóriát be tettem egy addig működő Abit KV-7 alaplapba és azóta se kép se hang magyarúl csak pörögnek a hűtő ventik de a gép nem csinál semmit.
Erre vettem egy másik Abit lapot egy IS7-E2 ebbe szintén bele tettem az ominózus Memóriákat és a hiba ua. Kérdés :tönkre teheti -e a memória az alaplapokat?
Nem, a memória nem teszi tönkre a deszkát, de fordítva elő szokott fordulni. Mielőtt megvetted megnézted, hogy egyáltalán kezeli-e a lap az ekkora ram-okat?
Igen kezeli és a másik is kezel ekkora memóriát
És a régi memóriával mi van ,azzal megy a gép?
Sziasztok!
Lentebb írtam hogy a gépem gondol egyet és újraindul. Kikapcsoltam az automata újraindítást, azóta kékhalál jön ki. Megvolt már az oprendszer frissítése is(ezt a tanácsot kaptam) de nem segített. Sőt, azóta gyakrabban jön elő a kékhalál és mindig más hibát ír ki. Nem tudom mit csináljak vele egyszerűen kezd használhatatlanná válni az újraindulások miatt. Konfig: Biostar p4vtb alaplap, intel pentium4 3GHz proci, 1.5GB Ram (1GB-os és 512MB-os memóriakártyák, külön-külön is próbáltam őket de ugyanúgy kijön a hiba) Inno3D 7300gt agp VGA (tesztelt működőképes), maxtor 20GB IDE vinyó(nem mai darab de a régi konfigban nem volt gond vele) 450W M-tech táp(pár hónapja vettem) Windows XP SP3 oprendszer. Semmi nincs húzva-piszkálva-elállítva, minden a gyári beállításokon van (cmos reset is volt). Túlmelegedés nincs. Újratelepítés már volt(többször is), a merevlemezt akkor teljesen megformáztam. Mikor kijön a kékhalál akkor a vinyó egyből leáll. Ha van ötlet hogy mi lehet a gubanc, írjátok meg. Köszönöm előre is! Üdv!
Üdv!
A vinyó az a vékony fajta maxtor? Mert ha az akkor azokkal sok gond volt/van. Próbálj meg egy másikat, lehet hibás.
Csodálom, hogy még használható... Próbáld ki egy másikkal.
A vinyót majd kicserélem ahogy tudom. Amúgy is akartam már egy nagyobbat venni, csak jelenleg nincs rá pénzem.
Pár perce előjött a kékhalál. (ma már ez a hatodik, 4 óra óta.) BAD_POOL_CALLER ezt a hibát írja és azt hogy keressek frissítést. De ma már volt PFN_LIST_CORRUPT is, videókártya hibát is írt, és merevlemez hibát, fájlhibákat stb. Üdv!
Sajnos már semmilyen memóriával nem működik
Akkor ezek szerint semmi ötlet hogy mi lehet a probléma.
Már mindent kicseréltem de mégsem indul el az alaplap.
Nem is tudom. Általában memóriamodulokat párban szoktuk a foglalatba helyezni. Vagy 2x512 vagy 2x1, de én még nem hallottam olyanról. hogy egyik memória foglalatban 512 a másikban meg 1 GB lenne. És a modul is egy gyártótól legyen. De ha badarságot írtam volna, akkor javítsatok ki. Ahogy olvasom IDE csatlakozásúak a merevlemezeid. Megnézném, helyesen van-e az alaplapba bedugva a kábel. Nem mindegy melyik vége csatlakozik az IDE kábelnek az alaplapi foglalatába. Most hirtelen ne kérdezd melyik fele, mert nekem Satás motyóm van, de tudom, hogy nem mindegy melyik végét is dugod az alaplapi IDE csatlakozóna. Van egy Master és egy Slave végződése az IDE kábelnek. Master megy az alaplapi foglalatba. Van amire rá van írva, van amelyikre meg nincs. Szóval, ha rá van írva melyik a Master, akkor az evidens. Amire meg nincs rá írva, na azt nem tudom pontosan. De lesz itt úgyis aki ezt megmondja. Én az IDE kábelcserét is megejteném. Kicserélném egy teljesen újra. Ezen kívül, ha már ennyire sok gond van, a géppel megnézném az ATX tápcsatlakozóját, azt, ami az alaplapba csatlakozik, nincs e beégve. Az is szokott kellemetlenségeket okozni. Feszültségeséseket. Megtakarítanám a memória videokártya hangkártya foglalatokat. És ezek után megpróbálnám Bootolni a gépet..
BAD_POOL_CALLER Általában egy hibás driver vagy hibás szoftver okozza ezt a problémát.
Pedig laptopokban gyakori az eltérő modulokból összerakott memória. Sőt, dual channel is megy így. IDE kábelnél a master nem az alaplapba megy, hanem a master eszközre és az kerül kábel végére. Ettől egyébként még a kábel megfordítható, ha nem CS van, ugyanúgy fog működni, a valódi sarkalatos pontja az, hogy ha egy eszköz van, az kizárólag kábel végére kerülhet jelátviteli (lezárás) okokból.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |