Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1002 / 2523
(#) Action2K válasza john94 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Bocs, hogy helyetted kerestem ki.
(#) john94 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Naneeeee
Ezt hol találtad?
Kerestem egy csomó ideig,de3 nem találtam,próbálkoztam már a Youtube-al is,de ott sem találtam semmi hasznosat..
Kössz szépen!
(#) kiss.ferenc hozzászólása Feb 14, 2012 /

Szevasztok! Szuksegem lenne egy eloerositore PPA300hoz. Valami olyan erdekel, ami mar bevalt masnak is, es jol mukodik, annak is oulnek ha lenne hozza panelterv. Ne legyen nagyon bonyolult, es olyan alkatreszekbol alljon, amit konyen be lehet szerzni. Ha valaki tud ilyet tegye fel legyenszives! Elore is koszonom!
(#) Tetye hozzászólása Feb 14, 2012 /

Üdv!
Szerintetek ez az erősítő mekkora teljesítményt tudhat ?
ELLER DDS-200S a típusa, +-58V a tápfesz. és 2N3442 tranzisztorok vannak benne 8 db.
(#) emersys válasza Tetye hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

Szia
A 4pár +-58v on 8 Ohm -n minimum 300at lead tisztán szerintem.
(#) Tetye válasza emersys hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Jól hangzik, bár a kapcsolásban 3 pár van mint végtranyó a 4. pár előtte van, mintha ő hajtaná őket. Szóval akkor 200W 4R tiszta sin. -ra képes?
(#) Ge Lee válasza Tetye hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

350W körüli 4 ohmon, 8 ohmon meg nagyjából a fele.
(#) emersys válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Szia Eliot félét már többször is alkalmaztam és még eddig mindig bevált. - Ha igazán törekszel a minőségre akkor vagy azt amit ő ajánl (opa2134-et, vagy esetlen njm2068- at használsz -mint minden ez is rendszerfüggő). De bármely olcsóbb dual op/amp is megfelelő hozzá. Az elméletét itt megtalálod:Bővebben: Link.
Nekem pl a Pa végfokomat ő hajtja (középütt láthatod a 2 végfokmudolnál). -Ha emellett döntenél akkor felteszem a lay-t is természetesen.
Az eleje már nem ilyen "kiforrottabb lett", de jelenleg csak ezt találtam róla amin látszik is valami...
(#) emersys válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

Szia.
Ha stabil tápfesz eséssel 55-al számolunk is elképzelhető , hogy a feszültségerősítő fokozat 50V ig kihajtja. (feltéve ha nincs bent kakszkód).
Ha pl 50V-ig kivezérelhető akkor annál az viszont többet tud., igaz a képeket én 4párral számoltam, de a kivezérlés nagyságát 3pár is nagyjábból ott húzza meg, csak a terhelhetősége / thd-je tolódna jobban ki.
Ugyan 8 Ohm-n fog esni a végső rms kapocs feszültség , de 175W-nál többet tud ez 8Ohm-n. -Szerintem.
Tetye- Ha van rá lehetőséged akkor szkóppal kéne lemérned, és műterheléssel, az biztos eredményt ad.
(#) emersys válasza emersys hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

Bár most nézem a 2N3442 adatlapját.
Az eldiszipációs telj elég kicsi...(120W) a te igazságod lesz még is csak közelebb, mert ilyen tranyákra gyárilag nem méreteznek szinte tápfeszig kihajtó feszültségerősítő fokozatot..
Kicsit jobb ugyan mint a bd249/520c már csak mivel TO3 tokos és nagyobb feszültség tűrésű. 8 Ohm-n valóban inkább csak 200W-ot mernék mondani.. (bocs az elkapkodásért)
(#) Ge Lee válasza emersys hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

174W-ot számoltam úgy hirtelen sacc/kb. És akkor ebbe azt sem vettem bele hogy kvázi komplementer. Javítgattam már hasonlót, nem is keveset...
(#) kiss.ferenc válasza emersys hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Köszi szépen! Ez müködik ugye TL072-vel is? Megköszönném ha felteszed a nyákrajzot is.
(#) Tetye válasza emersys hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Tulajdonképp akkor 4R mellett 200Wsin re képes?
És 600VA trafó 2*41V al bőven elég a két oldalnak?
(#) emersys válasza Tetye hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

Nem 4 Ohm-n ahogy Ge Lee is írta olyan 300W feletti vélhetőleg a kivehető sinus-os teljesítményed. A méretezés 600W-os torioddal viszont kissé alulra sikerült a tervezőknek, ami vélhetőleg nem a tudatlanságuk miatt volt, hanem az előállított termék befektetése a cég számára legyen kedvezőbb, s ne a vevőnek..
De a 2x41V ac elég amúgy, mert +-60V ra méretezték gondolom a kapcsolását.

Igen megy vele., Parancsolj:
(#) reloop válasza Tetye hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

Szia! Katt! Aztán újra katt.
(#) reloop válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Tudok hozzá ajánlani egy témát: Földhurok.
(#) Tetye válasza reloop hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Köszi ! Ez hasznos kis táblázat.

Nem tudom megnyitni ezt az álományt. Esetleg nincs meg más formátumban: PDF, jpeg,stb.?
(#) dudassandor1 válasza reloop hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Olvastam már egy jó párszor, köszönöm azért! De nem földhurok lesz a gond. Próbálgatom azért a bekötéseket variálni.

100%-os méretarányba nyomtatva lesz helyes.
(#) reloop válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

A végfoktól visszafelé haladva - ahol ezt a kapcsolás megengedi - zárd testre a jelet. Ezzel behatárolhatóvá válik a zaj forrása.

Nagyon szépen köszönöm!
(#) dudassandor1 válasza reloop hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Ez nagyon jó ötlet (tanács)! Köszönöm, tesztelem is!

Ez most a tükrözött oldal? Nyomhatom a panelra ugy ahogy vagy?

Nincs tükrözve.. akartam is írni. Tehát vasalós ill laminálós nyákkészítéshez ideális a pdf nyomtatás után. A beültetési rajzot innét letudod nézni:Bővebben: Link
(#) Doncso hozzászólása Feb 15, 2012 /

Sziasztok, nekiálltam egy REFLEX vagy SIVA erősítő felújításának, illetve javításának, az erősítő már kétszer járt nálam, első körbe csak egy végrtanyó volt halott, majd következőbe már kettő, így a BD250-es sort kicseréltem összeválogatott tranyókra, ment is szépen, de a képeken látni fogjátok, hogy mi volt a belsejében (kb 25 év disco) lényeg , hogy oldalra lett fordítva, és valami spén odatette magát a tranyó és a borda közé, tehát füst, de most nem csak végtranyó szállt el, valami komolyabb baj is van, ezért rajzot keresek hozzá. De a problémám az, hogy nem tudom beazonosítani magát a készüléket. A barátom azt mondja hogy mielőtt lefújta feketére, az erősítő szürke színű volt, és REFLEX PPA800 felirato volt az elején, de a hátán pedig SIVA electronics látható, a reflexek szerintem RX800 jelölésűek, a sivák PPA800-ak, de se a siva ppa800 se a reflex RX800 nem ilyen, ekkor ez mi? Tudnátok segíteni? Esetleg rajzzal?
Szeretném megmenteni az enyészettől egy letünt kor maradványát, homokszóróztam, kap egy szintert, elektronikát felújítom, aztán had ordítson még vagy 20 évig.KÉPEK ITT
(#) dudassandor1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Szia! Tudom ez nem segít sokat, de egy külső kép az azonosításhoz! Szerintem ő ez!
(#) Doncso válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Igen reflex ppa 800 , de se így se úgy nem találtam többet, az a vicces, hogy külföldi erősítők...sőt nagyon ritka külföldi erősítők rajzait meg tudjuk szerezni, meg minden, de egy magyarországon gyártott magyar erősítő rajzát magyarországon NEM lehet fellelni. Ez röhejes szerintem. Az Rx500 is valami csoda folytán lehet publikus. Azért köszönöm.
(#) dudassandor1 válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Totál igazad van! Tényleg, ami magyar, az a magyarnak tabu!? Keresgetek még tovább, hátha...
Következő: »»   1002 / 2523
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem