Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Így tudod megcsinálni. Ha stabilizátorral szeretnéd akkor meg csak 7908-asat használj.
Köszi Edison14! Azonban én egy picit bonyolultabb (legalábbis nekem) problémával találtam szembe magam. Szóval ahová te GND -t rajzoltál, oda én szeretnék kötni még egy +30V-ot úgy, hogy természetesen a gnd a két regulátornak megmarad. És ekkor van a problémám, hogy a 30V nulljához hogyan rendeljek egy másik(ha jó a meghatározás) GND -t?
Subi
Szia! Természetesen nem ragaszkodok a 'földhöz', csak nem jutott semmi épkézláb megoldási ötlet az eszembe, amikor ezt a tápot szerettem volna szimulálni (csatolom a kapcsolást is). Az ISIS biztosan tudja hogyan lehet ilyen áramköri szimulációt futtatni, de az én kis tapasztalatom, és ilyen irányú tudásom kevésnek bizonyult.Minden segítséget előre is köszönök.
Bocsánat, nagyon amatőr lehetek, de mire gondolsz, és hogyan a Vsource -al.
Szasztok.
Lenne egy kérdésem. Van pár zip fileom, amiben alkatrészek vannak. Hogyan tudom azt betenni, hogy használni tudjam? Hova kell kicsomagolni a fileokat? Régen egyszer sikerült de újra raktam a gépet és nem emlékszem hogy csináltam. Pl a TO220as tokozású ick sincsenek benne, de a csomagban láttam, és jó lenne behívni. Csomagok neve, hátha segítenek. proteus_3d_ap_caps.zip proteus_3d_fl_misc_001.zip proteus_3d_jb_aurel_001.zip proteus_rm_lib_001.zip meg még pár, nem teszem ki mindet.
Szaisztok!
Szeretnék segítséget kérni, PIC témában. Hogyan tudom a PIC -nek megváltoztatni a VDD és VSS kapcsolatát? Szeretném egy Vsource táphoz kapcsolni, és nem jártam sikerrel, amikor a PIC beállításainál a 'Hidden Pin' beállításnál átírtam a forrás táp nevét. Mintha valami még kellene. Köszönöm. Subi
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem ISIS Proteus 7-ben. Arra lennék kíváncsi hogy be lehet-e állítani hogy csak egy oldalas nyákra tervezzen? Ha igen akkor hol v. hogyan? Esetleg hol lehet azt beállítani, hogy ha nem megoldható egyoldalas nyákon, akkor használjon átkötéseket a kiküszöbölésre. DE MINDENFÉLE KÉPPEN CSAK EGY OLDALAS LEGYEN. Előre is köszönöm!
Kedves simpi!
Köszönöm a választ! Természetesen magam is kutatok a témában. Jelenleg megakadtam. Ha meg tudnád adni a forrást, szívesen utána olvasok. De, amennyiben konkrét javaslatod is van a megoldásra, úgy szívesen tanulok tőled. Azt hiszem, mindenki tanulhat a másiktól. Várom válaszod..... Subi
Nagyon köszönöm a segítséget. Egy lépéssel beljebb vagyok. Megcsináltam, amit írtál, de a szimulációnál leakadt az ISIS, a következő üzenettel: No model specified for J1. Elképzelhető, hogy nekem hiányzik valamilyen fájl?
Üdv. Subi
Köszönöm simpi! Kivettem a J1 -t szimulációból, ahogy tanácsoltad. Átírtam a Desing legördülő menüjében a Configure Poer Rails alkalmazást, és természetesen kivettem a pipát a Desing - Edit Desinf Propertise ablakban. Valamit mégis elbénázok.A szimuláció hibaüzenettel leáll. Csatolnám a üzenetet és az egyszerű áramkört, amit szeretnék szimulálni, hátha többet mond, mint amit én írok.
Mit hibáztam el? Kérlek titeket, adjatok ötleteket! Üdv. Subi
Szerintem ha kiszeded a csatit és a hozzá kötött (gondolom 5V táp, UZ_VSS és UZ_VDD) vezetékeket, akkor annak úgy is működni kell.
Valójában, én szeretnék egy kb+30V os tápot úgy használni, hogy a pozitív ág lenne a föld, amihez képest +-8V -al eltérek. A negatív ága a 30V -nak, meg lenne a PIC gnd -hez összekötve. A PIC ehhez mérten látná a 30 voltot és a +-8 volton. remélem elég érthető voltam. Szívesen elküldöm a ISIS rajzát, hogy megnézd, ha segítenél.
Üdv. Subi
A rajzod alján a két felfelé mutató nyílon lévő jelölés, ami a J1-ből jön. De lehet hogy rosszul látom a képen.
Bocsánat az u2_VDD és U2_VSS. És sajnos a hibaüzenetet így kaptam.
Ok, s próbáltad futtatni miután kitörölted?
Nem. Valójában eléggé tanácstalan vagyok, mert végig menten simpi által bemutatott beállításokon. Mennie kéne, és nem.....
sziasztok!
Arra lennék kíváncsi hol lehet beállítani h. átkötésekkel tervezzen kizárólag egyoldalas nyákra a progi. Pls Help. Előre is köszönöm!
Elnézést, hogy újra kérdezek, de nem megy a két táp szimulálása. Becsatolom az egyszerű ISIS rajzot és a hex állományt. Ha valaki megnézné és segítene, hogy miért ír hibaüzenetet a szimuláció "not found whilst binding pin V+" azt nagyon szépen megköszönném. A lednek villognia kéne. Már miden féle módon próbáltam életet lehelni a szimulációba, sikertelenül. Ezért kérnék segítsége a profiktól!
Üdvözlet fórumtársak!
Kis segítség kellene. Hogyan tudnám azt beállítani,hogy autorouter esetén a különböző vezetősávokhoz pl.: VDD,VSS,SIG1,SIG2...Stb. különböző vastagságot tudjak hozzárendelni? Előre is Köszönöm! ![]()
Szia!
Ez ige!!! Nagyon szépen köszönöm. Segítenél megérteni, hol hibáztam? Üdv. Subi
A Design -- > configure power rail ebben a menüben az U1_VSS-t és az U2_VDD-t be kell állítani ,hogy mi legyen.
Sziasztok!
Proteus-hoz tud valaki TDA sorozathoz Library-t? pl. TDA7250, TDA1554, TDA7294 stb.. Előre is köszönöm
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Én a Proteus (ares7) nyák tervezőjét használom nyák készítéshez. Java részt csak ezt a részét a csomagnak. Viszont most megkértek, hogy készítsek egy minta alapján egy nyákot. Elküldték a fileokat, de ezeket a kiterjesztéseket nem ismerem.... . DRL .DRR .GBL .GBO .GBS .GB1 .GG1 .GKO .GTL .GTO .GTS .REP .GWK Tudnátok segíteni ezeket hogyan tudnám beolvasni. Vagy mivel tudnám olvasni. Meg kímélném magam egy teljes rajz másolástól szerkesztéstől. Fényképeket nézve nem kicsi meló lenne.
Szia!
Nem nagyon értek hozzá, de nekem első ránézésre olyanok a kiterjesztések, mintha furatozási adatok lennének. Illetve a "marógép" fejének vezérlését végeznék. Annyi biztos hogy ezek nem kapcsolási rajzok. ![]() De, persze nem biztos. :smoke: |
Bejelentkezés
Hirdetés |