Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs rosszul írtam. nem FM hanem AM. Mindjárt fent van a videó és küldöm a linket.
Szerintem az AM-el is ugyanaz a helyzet, de ha például velem akarsz beszélni, akkor megoldható. kezdésnek nem rossz, de ha már az AM-el úgy is a tilosban jársz, akkor nem mindegy, hogy AM, vagy SSB! Merre is laksz, hátha nem túl nagy a távolság köztünk?
Íme a mai szenvedésem!
http://youtu.be/PpAynMfOVEs
Szentes mellet Nagymágocs nevezetű településen.
Háát, ahhoz,hogy mi rádión beszélgessünk, igen, igen jó terjedés kell!
Azon az antennán picinység még dolgozni kell, ha a visszavert látszik.
Figyeld meg egyszer nekem is lesz olyan szerkóm amivel tudunk beszélni. Te merre vagy? vagy felhívlak mobilon
![]()
Lehetséges, ha az antennáját felengedi egy léggömbbel 200 m magasra, és lehangolja rendesen.
Na hát igen, ez a kUSB40 a kamionos info csati, biztos, hogy ez kell neked? De a többit a CB rádiózás topicban, ha lehet, ide csak ha az antennádról van szó!
A neten nem találok semmiféle képeket vagy videókat ilyen cb s dolgokról. jól lehetne abból is tanulni. hangolás vagy bármi. tudtok ilyen oldalakat vagy keressek "jutubon"
Lendült a mutató pirosba, ahogy látom a kapcsoló REF állásban. Gondolom megnyomtad az adás gombot. Ilyenkor a mutatónak alig lenne szabad kitérni, ha FWD állásban végkitérés van.
igen FWD állásban set ig húztam de nem tudtam úgy álligatni az antennát hogy 3 alá menjen az SWR. lejtési szög váltással menne?
Borsodban lakom, matyóföld központjában. Nekem sincs hűűűű de rádióm.... sőt itt a társasházban még normális antennám se! De holnap szkennelem neked, amit igértem, aztán, az majd sokat fog neked segíteni!
Mellesleg melyik csatornán forgalmazol? Még összefuthatunk...
Minden bizonnyal. Ha ilyen meredekek a bajszok, (ellensúly) akkor sokkal hosszabbnak kellene lennie, Az ellensúlyok vízszintes irányú méretének lambda negyedesnek kellene lennie. A hajlásszögnek a függőleges sugárzóhoz képest kb. 120 foknak, és a bajszoknak egymáshoz képest szintén 120 foknak.
Addíg izzadj, amíg a REV állásban 1.5 alá nem megy. Így még a végtranzisztorod életét is veszélyezteted.
Mennie, kellene, ha azokat az adatokat tartod, amiket leírtam. ( a hosszak természetesen nem miliméterben, hanem centiméterben értendők.) De ugye nem 75 ohmos TV koaxkábelt használsz?
Ha itthon vagyok, akkor k22FM, de ha anyámnál vagyok szinte mindegy AM ben a "középsőn" De holnap tervezem a penetrátort fentebb tolni két méterrel, úgyhogy addig nem lessz cuccos. De ha megmondod a hívód, meg egy csatit, akkor ha készen vagyok kiabálhatlak!
A jaws mark2 bírja az ilyen jellegű kinzást!
Azzal csináltam a ml antennát, voltak igen durva SWR-ek,aztán mikor hangoltam az antennát volt, hogy egy fél percig nyomtam a ptt-t és túlélte a rádió végfoka.
Én USB K39-en szoktam lenni szinte mindig! Gabika névre hallgatok, vagy a hivatalosnak tűnő HG8019-re.
Épp most is hallok egy beszélgetést, közel azonos távolságból, mint Kövesd, csak a másik irányból... Bár ők nem 4 wattal szokták nyomni...
Mindent egybevetve, én nem nagyon erőltetném. Elég drága a végtranyó, beszerezni sem könnyű. Ha sokat kell állítgatni antennát igen rossz SWR -ekkel, akkor praktikus csinálni egy 3 - 6 dB -s 50 ohmos csillapítót, és azzal védeni a rádiót. Még mindíg marad elég teljesítmény ami a műszert SET végkitérésbe viszi.
Ezt a megoldást nem ismertem, de kétségtelelen a haszna, én eddig "erre a célra tartottam" a jaws mark2-t.
Négy watt rf teljesítményre milyen teljesítményű ellenállást javasolsz? (azt nem kell mondani, hogy indukciószegény kell, de a boltban ezt hiába mondom,neki mindegyik az hiszen az az érdeke, hogy eladja az áruját.) Honnan lehet tudni egy ellenállásról, hogy indukciószegény?
A Műlegyes (Flyfish) is ott szokott lenni Szentendréről, nem beszéltél még vele rádión? Privátban eláruhatnád, hogy merre laksz, hogy tudjam merre kell forgatnom az ml antennámat! AM ben nem csak 4wattot tudok ha kell!Az én hívóm a 29-es Lacika.
Nem tudom, hogy mit akarsz forgatni? Azt momdtad, hogy a Penetrator-ról nyomod a mamitól...
Bővebben: Link
Ezzel kiszámolhatsz egy csillapítót. 2 W -os ellenállásokból megépítheted a 3 dB -es csillapítót, nem feltétlen fontos indukció szegény ellenállás használata ezen a frekvencián, A kisértékű fémréteg ellenállások használatával ez megoldható. Széles sávban használt csillapítók ellenállásai tömör kivitelűek, elég nehezen beszerezhetők. |
Bejelentkezés
Hirdetés |