Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 138
(#) epyn válasza Szebence hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Neeem,nem tiltakozok.
Csupán nekem nagyon tetszik a tükörbankos lézer,mivel ezt élőben,lélegzetközelről is láttam.Megjegyzem,az egyetlen komoly lézeres berendezés,amit valaha is láttam.
5W rézbromid volt benne(akkor még nem tudtam mi az,de tisztán emlékszek rá),vizes zöld gázlézer...nyammm
Tudást igényel-e?Nem tudom,de otthon is lehetne épiteni,kistestvért.CSupán leleményesség.
Az animációs ,galvós lézer másfajta hatást kelt.
Végülis,hogy a lézersugarat hogy tereled,mindegy,mert amúgy maga a csoda.Igy vagy úgy de mindenképp szép,látványos,kinek hogy.Nekem,mindkettő.
(#) jenebala válasza epyn hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Nekem is tetszik, remélem egyszer sikerül élőben is látnom egyet és megvizsgálnom.
(#) jenebala válasza epyn hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Értelme nem sok van, de szép és valakinek ez már elég, hogy megvegye és lehet életébe nem fogja használni, de akkor tetszett neki és megvette..
(#) epyn válasza jenebala hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Erről szól a fogyasztói társadalom. :hide:
(#) epyn válasza jenebala hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Amit én láttam egy izmos vasdoboz rajta kettő darab cső gymás mögött-fölött,kb 60-80cm,azon voltak a shutterek és a tükrök bepoziciónálva és 4 darab tárcsa.Elég sufnisnak nézett ki.
A rejtett részben meg gondolom az ionlézer rejtőzött,mert odament a vizcső is.
(#) epyn hozzászólása Márc 9, 2012 /

Megérkeztek a korrekciós lencsék a 635nm-eshez.
Volt egy kis késés,1 hónap;elnézzük az eladónak,mindenkinek akad fontosabb dolga is.
Gondosan csomagolva és mellékelve egy nyomtatott példány,a javasolt beállitáshoz.
Gyorsan kipróbáltam,némi huzi-voni lélegzetvisszafolytott állitgatás után meglepő eredményeket kaptam!
A sugár ~6méteren gyönyörűszép folt,némi oldalsávokkal,ami nem zavaró.
Méretei 4*4mm!
Ellenben a 3 tagú lencsével kollimált 15*2mm-es csikkal szemben,szerintem megéri rákölteni,arra is tekintettel,hogy 3-4X jobban látható,mint egy "dvd-dióda"
Veszteségei?Ez a beállitás függvénye,mert a lehető legközelebb kell elhelyezni a dióda kollimáló lencséhez,igy viszont kevés,nem módositott áramok mellett ugyan azokat a szineket kapom,mint a cilinder lencsék nélkül.
A kilépő sugár nagyon vastag,némiképp lelóg az apró Y tükörről.Ezt azért szeretném kicserélni egy nagyobb méretűre,találtam forrást,ahol lehet szerezni ilyet.
(#) jenebala válasza epyn hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Szép munka! Én is hasznát fogom venni!
(#) epyn válasza ZsoltiD hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Találtam egy diffrakciós mintákat kivetitő lézer belsejéről készült képeket.
Lehet koppintani
Erről az effektről készültek a képek.
Bár léptetőmotoros,de úgy gondolom,ügyeskedéssel adaptálható pl CD tálca nyitó szerkezetére ,vagy régi magnó mechanikára is,hasonló.
(#) zenetom válasza epyn hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

A kérdés csak az, hogy abban a tárcsában, amit forgat a léptetőmotor, abban mi van?
(#) epyn válasza zenetom hozzászólására (») Márc 13, 2012 /

Amit a kollega is kérdezett,hogy mivel (és hogyan)állitják elő ezt az effektet
Diffrakciós szűrők.

Ja igen, mint a CD.. És lehet ilyet valahol kapni?

Csak egy gyors válasz,de rengeteg még a forrás ezekhez a dolgokhoz
http://www.o-like.com/index.php?main_page=product_info&cPath=55&pro..._id=31

Na erről jó tudni, köszi!

Nincs mit.
Az utóbbi időkben a kinaiak hatalmas erőkkel törtek be a lézeres piacra,hihetetlen olcsó áraikkal,hatalmas kinálatukkal és..sajnos a rengeteg gagyival is.
Persze azért vannak komoly gyártók is,akik nemzetközi szinten is ki merik állitani a termékeiket(elsősorban sugárforrások ill komplett lézer projektorok).
Ennek köszönheően tényleg,szinte bármit meg lehet kapni fillérekért a saját épitésű lézerhez.Évekkel ezelőtt a 10-20mW-nál nagyobb zöld lézer,vagy egy gyors galvó rendszer csak álom volt.
Szerencsére ez változott.Most is drágák az elemek,de legalább könnye/bbe/n beszerezhetőek.
Ez is csak egy személyes gondolatmenet volt.

Igaz én eddig csak egy sima 2 magnómotoros DVD író lézeres spiro-showt csináltam, de néha azért jó lenne valami nagyot is alkotni. De nincs műhelyem, ahol a mechanikai elemeket meg tudnám csinálni, persze biztosan meg lehet csinálni műhely nélkül is(?), de én az kínlódásnak tartom.

Nekem is csak használt kéziszerszámaim vannak és egy biciklitároló,ahol pont az ami nincs,bicikli.
Nem kinlódás,ha élvezettel csinálod,nem csak az alagút végét figyeled.2 éve is már hogy épitgetem,de eddig teljesen,tervszerűen kész még sosem volt.
Valahol én is a széttördelt tükörgömb tükreinél és DC motoroknál kezdtem alig látható lézerpointerrel.
Mertem nagyot beruházni,aztán a többi jött magától.Sajnos,mostanra már átléptem az amatőr határokat,elszaladt velem a ló.De feladni,abbahagyni már nem akarom.A munkán(foglalkozáson) kivül más dolgom úgysem akad,egyenlőre.

Persze, nem kínlódás, hiszen eddig az egyik legnagyobb élmény, ami ért az elektronikában az a lézerezés volt, csak egyelőre még nem akarok belefogni, de biztos, hogy a jövőben visszatérek ehhez a témához, kicsit komolyabban.
(#) atesz95 hozzászólása Márc 15, 2012 /

Hello ezt a lézershowt akarom elkésziteni amit mellékeltem!
A kerdeseim: -ez zenere valtja a motor fordulatszamat?
-jok a kapcsolasi rajzok?
-mi a M1 M2 M3 a vezerlo dobozra irva?
Elore is kosz a valaszokat :help:
(#) atesz95 hozzászólása Márc 15, 2012 /

Itt a tobbi is! :help:
(#) epyn hozzászólása Márc 15, 2012 / 1

Mivel hihetetlen szűkre sikerült megcsinálnom a csiksugárzó vörös diódát,gondoltam készitek pár képet.Kültérre,46-7 méter távolságra vetitve.
A 635-ös dióda 350mA-en,a kék 700mA,a zöld infrája pedig 2,2A-on működik.
Bemutatnám egy képpel a projimat is:
(#) misi93 válasza atesz95 hozzászólására (») Márc 15, 2012 /

Heló! Ami a kapcsolási rajzon van az biztos nem megy zenéről. Én a motor szabályzót régen megépítettem és működött talán . A lézerét is megépítettem, de szerintem a zener dióda helyett sima diódát kaptam (átráztak) és azért nem akart működni. Először azt hittem hogy te építetted, mert csak a képeket néztem . Én megépítettem 2 tükrös lézershowt, de nekem áramgenerátor van a lézer előtt, a motorszabályzó régebben lm317-es fesz szabályzós volt, de nem volt az igazi, most ezzel oldottam meg és elég jó.
(#) atesz95 hozzászólása Márc 17, 2012 /

Valaki tudna kuldeni egy ilyen zenere mukodo motorvezerlesi es lezer kapcsolasi rajzot? Ahhoz hasonlot amit belinkeltem!
(#) atesz95 hozzászólása Márc 17, 2012 /

Vagyis olyat hogy a fordulatszamot valtoztassa a motorvezero es a lezernek kellene egy sima tap.
(#) tybord hozzászólása Ápr 3, 2012 /

Sziasztok!
Egy kicsit én is el voltam és végre befejezettnek mondhatom az RGB projektemet már volt próba üzem is kettő alkalommal több mint 4-5 órás folyamatos működés, igaz hogy csak vezérlő nélkül de az is látványos volt.Készítettem pár nem olyan jó képet de azért látszik aminek kell látszania. Videót holnap tudok fel töleni.
Üdv Tybord
(#) GTomex válasza tybord hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Az nagyon jó hogy stabil rendszered készen, várjuk
(#) tybord válasza GTomex hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Sziasztok! Íme pár kép, a videót hamarosan fel rakom.
(#) tybord válasza tybord hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Képek.
(#) epyn hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Nem feltétlen a topic-hoz tartozik,de a BenQ kidobott egy új DLP(digital light processing) projectort,amiben szintén vannak lézerdiódák,jó sok.Más fényforrást nem tartalmaz,csupán lézerdiódákat,szóval nincs benne a high power vörös LED.
Szemmel tartom a vásárló ismerős beszámolóját,amit majd megosztok Veletek is!
(#) p.attila hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Sziasztok!

Úgy néz ki végre összeállt a projekt, viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy a popel 4.2 mt2 kiterjesztésű fájlokat használ, amit a 3.1 nem tud kezelni, ezeket milyen módon tudnám átkonvertálni, hogy jó legyen?

Képek, video hamarosan!
(#) epyn válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Sehogy.Visszafelé nem kompatibilis.
Használd a régebbi popel-t.
Következő: »»   97 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem