Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: „Pauszt sokan használnak, sima írógéppapírt már kevesebben, és szerintem szebben is lehet rá nyomtatni mint akár a fóliára -nekem egy rétegben tökéletes- és jelentősen olcsóbb is a fóliánál! (legutóbb 20 Ft-ért vettem az A4-es darabját igaz több éve volt már...)” Ma 18.- Ft!
Dehogynem előlap terveknél , kifejezetten megrendelt betűtípusoknál, lézergravírozásnál stb.A vektorizálásnak mindenhol van értelme főleg ott, ahol kell a jó minőségű rajzolat.De ha megkérhetlek készítenél hasonlót , hogy én is tudnám értelmezni az alkotásod kritikám lenne nekem is.
Nem a stílusra gondoltam, hanem az agyon csicsázott tervre. Mert annak ne mondd hogy értelme van hogy kiszínezgeted a furatokat... De nem bántásként írtam, csak egy megjegyzés volt, elnézést ha megbántódtál..
Semmi gond nem bántódtam meg, és nem én színezgettem ki ,így kaptam a havertól , hogy ilyenre is van lehetőség, ha valakinek éppen efféle dolog kellene.
Írtátok, hogy ki milyen tömény oldatot használ a maratáshoz. Majd egyszer végig olvasom a felhasznált anyagokat. Amit én használok, az a bolti verziós vas-kloridos marató. Eddig semmi bajom nem volt vele.
A TN150? mert én is azt használom, sokkal jobban bevált, mint a kristályos formában lévő oldatlan vasklorid. Nálam ez a nyerő.
Gyors, csak agresszíven mar. A nátrium perszulfát sokkal kíméletesebben dolgozik. Igaz, hogy lassabb, de szebb az eredménye.
Nálam nem olyan agresszív, mondjuk direkt nem melegítem, így maximum szobahőmérsékleten használom, vagy még annyi sem, mert szabad levegőn szoktam használni, és a maratási idő alatt lehűl odakint. Így nekem pl múltkor egy 100x50 es és 4 kb 40x50 es nyák maratása fél óráig tartott. Amióta használom, még nem mart alá.
Üdv.
A véleményeteket szeretném ki kérni egy lézernyomtató (HP Laserjet 1022) fixáló művéről,hogy átalakítható-e nyák laminálóvá? Tegnap előtt lomiztam a gépet és azonnal neki estem és kikaptam a fixálóművet.Ha nem csal a megérzésem a választ meg is adom magamnak,hogy "nem", mert a szilikon meg van tekeredve a hengeren .De akkor sincs gáz mert a fogaskerekek valamelyike csak már jó lesz a kerékhiányban szenvedő kapott laminátoromba.
Az hogy a szilikon henger "meg van csavarodva" nem befolyásolja a laminátor működését , ugyanis a nyákra a papírt a fémhenger melegíti rá (tehát a gumihenger a nyák alját éri .
De szép nyákok. Imádom a nyákterveket. Némelyik beillene műalkotásnak. (kicsit vagyok perverz )
Köszi válaszod. Igen vasalom. A nyomtató egy egyszerű Xerox. Tényleg spórolós fajta.
Megfogadom a tanácsaidat. Azt kérdezném még, hogy Sprint Layout editorral hogyan hálózhatom be a Gnd területet. Azt tudom, hogy a területet, hogyan kell. Vagy hogyan kombináljam a kettőt?
A bolti vasklorid milyen töménységű? Menni a fajsúlya?
Mik a tapasztalataid? Én a hétvégén fogom kipróbálni.
Ami érdekesség, hogy ha öntapadó papír védőlapjára (hátlap) nyomtatok akkor tökéletes lesz.
Sziasztok!
PPetya Egerben hol van ez az írószer bolt? És milyen műnyomó fényes vagy matt? Holnap megyek is Egerbe vennék is... Van minőségben különbség fényes és matt műnyomóval vasalt nyákok közt?
Hali
Van minőségben különbség fényes és matt műnyomóval vasalt nyákok közt?
Biztos van , de nyomatók közt is , volt itt aki írta , hogy nem mindegy mire nyomtat nem egyformán fed a tonerpor.
És mennyire fényes a fényes mint egy fotópapír?
Mert nekem van itthon műnyomó papírom de hogy az most melyik...
Á! Dehogy. Annyira nem. A fényes mint pl. a Lidl újságja.
Most elbizonytalanítottál (de szép szó) fogalmam nincs akkor nekem milyen van otthon igaz már csináltam vele nyákot akkor lehet hogy fényes...
Hazamegyek górcső alá veszem...
Az 5 lityis befőttesüveget kiegészítettem egy drótkerettel...
Annyira jó ez a nitrópárás utókezelés, hogy mikröszkóp nélkül is igen látványos javulást hoz. Csináltam egy próbát is, jelentős túlvilágítással.
Én csak pdf-kezeltem őket. Nem én terveztem.
Szia Sten!
MERKUR PAPÍR Kft. 82.sz. Papírbolt H-3300 Eger, Széchenyi út 12. Telefon: 0636 312 725 Nyitvatartás: H-P: 7:30 - 18:00 Sz: 9:00 - 13:00 Én 5. -én vásároltam itt utoljára akkor nem volt csak 170 és 200g -os papír. Fényes papírt használok, matt papírral nincs tapasztalatom. Üdv.: Petya
Alkotónak van egy nagyon nagyon jó sprint layoutos, leírása, ITT megtalálod!
Ha meglenne a cimkéje, akkor megmondanám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |