Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CB antenna

Témaindító: samubá, idő: Márc 9, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 21
(#) laszlo29 válasza G80 hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

P...... J...... !!? Azt hiszem, hogy Jocó56, vagy 56-os jocó, mi vagyunk olyan jóban, hogy egymást a keresznevén szólítjuk, azért nem tudom.
(#) laszlo29 válasza G80 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Helló mindenkinek! Elkészítettem a DV 27-est, sajnos nem volt itthon csak 0,8-as huzalom. Nem tudtam 1,5-ös SWR alá menni, ezért próbaképpen feltettem, az alucsöves negyedest (majd leszedetik), most az van felszerelve: SWR 1,3-1,4. Dolgoznom kell még a DV27-es antennán, de így "első rúgásra" szerintem nem rossz! Egy kérdés: lehet ez az antenna alu huzalból is? Ha nem, akkor marad a réz, csak kerítenem kell vastagabbat mert úgy érzem, hogy ez lesz a végleges erkélyantennám. G80: Nálunk ennek a csatinak elég sok "lakója" van SSB-ben, már az antennaméregetésemet se nézték jó szemmel, még a 38-ason is nagy volt a "nyüzsgés". Valaki aztán meg kérdezte AM-ben, hogy mit csinálok (kulturáltan!), elmondtam, és hogy mi a cél...... azt mondta, hogy nem fog sikerülni! (nem tudom ki volt nem monta el, a hívóját és, hogy honnan beszél, pedig szépen kérdeztem.) Sajnos ez a tapasztalatom a legtöbb kamionossal is, elmondom, hogy stabil vagyok, nem kolléga, mindjárt nincs közös témánk. Tiszelet a kivételnek, volt olyan is, aki a pályán haladt, aztán a kilométer kavicsról nem vágtam, hogy mennyire lehet tőlem, aztán visszaszólt, hogy a lehajtónknál van. Nem adom fel, te közelebb vagy mint, Szentendre! Holnap, ha a gyerekek nem találnak nekem feladatot, akkor a penetrátorral fogok "játszadozni" végre!
(#) csini666 válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Ez a DV27 ...micsoda? mobil cb antenna? ilyet is lehet készíteni?
(#) laszlo29 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Szia! Tulajdonképpen egy gyári mobilantennának a koppintása lehet, ha jól sejtem, de én még nem láttam ilyent gyári kivitelben ( vagy láttam,csak nem tudtam, hogy az) Ha jól tudom ez alá kell a kocsiszekrény ellensúlynak, nálam csak szükségmegoldás, de úgy tünik, hogy "jól érzi magát" az erkélyemen is. Ma még csak provizórikusan dobtam össze, nem zsugoroztam le, lessz még jobb is. De ha bővebben akarsz infót erről az antennáról, akkor ne engem kérdezz. Láss csodát, negyedhullámú sugárzó van az erkélyemen egy szem rövidke lábbal, és milyen az SWR-em! (holnap ha lemászok a földszintre, akkor már szóvá is lesz téve.)
(#) pucuka válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Igen ez egy mobil antenna sugárzója volt, de készült ezzel erkélyantenna is. Eredetileg egy üvegszálas anyagra volt feltekerve vékony lapos profilú rézszalag, és ez volt beleöntve egy műgyanta rúdba, ami a pecabothoz volt hasonló. A végén volt az a hatos csavar + szárnyas anyával rögzíthető antenna csonk. Megcsinálhatod alu vezetékből is, de mobilban fontos a szilárdság, meg a karcsúság. Erkélyantenna "ellensúlyának" tövébe készíts pár menetes hosszabbító tekercset, lehet jobban lehet lehangolni.
(#) laszlo29 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Szia! Na ez hiányzott, a jobb SWR-emhez de hiszen ilyenem, van "készen" is a "pálcás"antenna talpban, majd lekoppintom azt.( akár azt is használhatnám, de ahoz problémás lenne hozzáfogatni)
(#) G80 válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Valószínüleg egy emberről beszélünk, Jocónak szólították, ma is hallottam őket...
(#) laszlo29 válasza G80 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Szia! Úgy látom, hogy nem egyidőben rádióztunk. Este szoktál inkább? Ha egy emberről beszélünk, akkor vele jól el tudsz beszélgetni, nem olyan bunkó, mint akivel tegnap sikerült "összeköttetést" teremtenem (nem mellesleg rádióamatőr is). Én nem tudom, választottam egy csatit (k22FM a cept-esem csak ennyit tud) most zavarjak el mindenkit onnan, mert az az enyém,..... ha már valakit megszólítok, de nem akarok vele beszélni, és elmondja, hogy éppen egy antennát állítana be, azért nyomja a sok "üreset" nem a májkija rossz, kérdésére legalább elmondom, hogy honnan beszélek. Üdv:Laci!
(#) G80 válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Hali!
Amúgy én is úgy akadtam össze vele, hogy teljesítményt mértem és beleszólt, hogy mit csinálok?!Kérdezte hogy honnan vagyok, aztán én is kérdeztem, hogy ő honnan van és hogy hogyan vételez, ennyi...
Álltalában este rádiózok, de ha esemény van akkor bármikor. Amúgy milyen Cept-esed van?

Senfor skyline SM2008 FM22ch 4W., Lassan indulunk anyumhoz.

Ezeken nincs cept matrica, még ha cept szerint nem is tudnak többet! Keresek most egy jogtiszta rádiót, csak azért kérdeztem. Akkor a penetrátor megmozdul mindjárt a maminál?

Szia! Márpedig az enyémen van, még a kézirádiomon is ott figyel a kis sárga matrica (használtan vettem annakidején őket, szerintem németből valók)! A tandy-n nincs, amit árulok itt is pedig cept-es. Csak nem "falból "keresed autóba? Az újak elég drágák, nem ér annyit a matrica, én a v....-án vettem, próbáld meg ott! Mire odáig jutottam, hogy nekiállok hegeszteni, addigra elkezdett esni az eső, berágtam....visszaraktam a 4méteres árbócra, de k39-en csak SSB, pedig ha AM-ben is használod az erölködőt hallanom kelett volna, beleszólni nem akartam, nehogy megint "bunkóékkal" akadjak össze, csak az SWR-ellenőriztem. Üdv:Laci!

Van a you tube-on egy video is, nos nekem is ugyanott van az a matrica, csak kopottabb.
(#) laszlo29 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Szia! Mi a helyzet az antennáddal? Tudok segíteni?
(#) csini666 válasza laszlo29 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Az időjárás és alkatrész hiánya miatt elhalasztottam a projektet. jövőhéten folyt köv.: Az is lehet hogy tudok szerezni egy penetrátort addig. Ha van valami jelentkezem

Tényleg, a videón ott van! Néhány képet néztem a neten, azon nem volt... Ja, azért kellene és csak használt jöhet szóba!

Mellesleg a villámhárítót fejeztem be és persze a végére esett az eső, így nem voltam rádió közelben. Egyeztetni kellene fix időpontot, de mondjuk most is belekiabálhatok az FM22-be, ha be vagy kapcsolva! Elkezdem fűteni a gépet...

Olvastam itt is, hogy a rendörbáknak fogalma nincs, hogy milyen rádió lehet a kocsidban..... de passz, vagy a "milyen rádió volt is a kocsidban" című riportra kell (ene) nem tudom... Ha akarnak úgy is megfognak! Tudod én olyan házban lakom, hogy simán feljelentenének, de eddig még semmi, azért van "matricás" rádióm.... de ezt már leirtam. Amúgy csupa fül vagyok k39AM-en.( Mire hazajöttünk cetli volt a postaládámba Marika néni aláírással, gondolom, hogy nem kell leírnom a tartalmát.)

Jaaaaj...... a stalid FM-et is tud, nem tudtam! Kikapcsolom a netet, aztán hajrá!

Semmi???

Nem tudom, hogy te voltál-e, valakit hallottam, de nem jött ki a zajból... visszaszóltam, visszaszólt, de nem vettem le sajnos, hogy mit." Idelennt" a k22 pedig nincs SSB-s, ha neked jó, akkor holnap estére, valahova "lentre" megbeszélhetnénk egy csatit AM-ben . (olyan este nyolc után lenne jó nekem, amikor már a gyerekek nem zajonganak itt körülöttem.

Sajnálom, pedig én csavartam neki, de nem hallottam vissza senkit! Mond, hogy mikor és hol én így télen 6-tól itt ülök álltalában...

Akkor lehet, hogy te voltál, nekem kell még antennára gyúrni. Fm-ben neked sincs valami hú de teljesítményed de most AM-be n visszajöhetnél a csatidra, mert "hazajött" velem az AM-es rádióm. Holnap küldök privit előtte, ne terheljük ezzel az oldalt!

Sziasztok. Mivel bent rekedtem az időjárás miatt. Nem tudom valahogyan letesztelni az swr mérőmet valamiféle megoldással?
(#) csini666 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Sikerült. Csináltam provizórikusan a 4m-es rg58 as kábelem melegerére dugtam egy 2m hosszú alucsövet az árnyékolásra pedig semmit. így mértem 2es swr-t. Lehetséges?

FM ugyanannyi teljesítménnyel csavar mint az AM! Műszer szerint 100W, de ha jók az antennák és elhelyezésük, akkor ennek a töredéke is elég kellene hogy legyen...

Na itt már, akkor csak azzal volt a gond, hogy nem egy időben voltunk egy helyen...... ne b...d már bevitted az erősítőt 100w-ot még egy huzaldarabbal is hallanom kéne, ha te nem is hallanál engem . Tudod a szo gépem akkora zajt generál, hogy az s mérőm félig fel ugrik, na ez felé kéne emelkedned. Na akkor ha van kedved, az egyszerűség kedvéért :K22FM, Kimegyek elrántok egy vitamin rudat, nehogy szívbajt kapjak, addigra válaszolsz, ha okés, akkor leállítom a gépet, és fülelek!
(#) laszlo29 válasza csini666 hozzászólására (») Márc 11, 2012 /

Ha van műszered, akkor össze kéne "dobnod" egy 50 Ohmos "műterhelést, azzal kéne "kalibrálni" azt az SWR mérőt, de ezt már leírták neked. Most majd szét b...sz az ideg, ha nem válaszol senki, akkor holnap írok neked pár sort a hogyanról, de ezek a gyári SWR mérők nem szoktak hülyeséget mutatni, ha tudod kezelni.

persze. ok.Majd beszélünk. Nézegetem a dipól antennákat is.

Szerintem ha az előbb nem ment, akkor.... De hajrá nyomom...
Következő: »»   8 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem