Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   76 / 148
(#) kadarist válasza ared2 hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Szia! A 2X kód a 2N4401 típust takarja. Keresés: Bővebben: Link
(#) Dj Decybell hozzászólása Márc 21, 2012 /

Sziasztok!
Itthon pakolásztam és találtam egy 'marék' BUZ71A (H4 09)
típusú tranyót.
Kérdésem, hogy mire lehet őket használni? Nem tudom, végfokot, elő fokot, tápegységet, vagy valami hasonló "értelmes" dolgot lehet e belőle építeni?
(ha lehet jelezzétek h hány db-ból [van belőle kb20-30db] mekkora teljesítményű-típusú eszközt)

Előre is köszönöm!
(#) ujfalusi válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Google.
(#) Dj Decybell válasza ujfalusi hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

köszönöm értékes válaszod nem ismertem azt az oldalt...
kár hogy nem fogja kidobni h a fórumtársak mit építettek belőle...
ezáltal véleményt sem fog mondani a google, hogy milyen minőségű lehet a késztermék...

Azért kösz a három kattintást és a hat leütött betűt!
(#) vilmosd válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Egy regi tipusu FET a BUZ71A. Azt hogy mire lehet hasznalni azt bizony innen nem lehet kitalalni. Eleg sok alkalmazast csinaltak mar a vilagon FET tranzisztorokra, de hogy Te mit akarsz azt mi honnan tudjuk.
(#) Dj Decybell válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Szia
Konkrétan erősítőt szeretnék építeni a közeljövőben 100-1000W között védelemmel és aktív hangváltót és eq-t. Talán a tápot is én csinálom hozzájuk. Ezek a legfőbbek. Egy kérdést mindenképp megér hátha találkozott vele valaki. Google nem segít, ha egy áramkör egyetlen alkatrészére keresek.
(#) vilmosd válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Viszont ra tudsz keresni itt a forumon es a guglin is valami "100 w fet amp" keresoszoval. Amit pedig talalsz ki lehet elemezni. Nem biztos hogy ezek a gyonge FET-ek hasznalhatok valami combosabb erositohoz.
(#) kadarist válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Azért a 14A, 50V nem olyan gyenge. De persze egy 100V-os azért mindjár jobb lenne
(#) vilmosd válasza kadarist hozzászólására (») Márc 21, 2012 / 1

Igen igazad van. Csak ennek a csatornaellenallasa 100 mohm, a max Uds 50 V es a max disszipacio 40 W. Ez azert egy 100 W teljesitmenyu erositohoz eleg keves. Egy 20-30 wattoshoz talan.
(#) kadarist válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 21, 2012 / 1

Igen, a gyöngeség az Rdson-ban van. De ha sok van belőle, akkor lehetne párhuzamosítani. A japánoknak van néhány tisztán n-csatornás kapcsolásuk, talán érdemes lenne foglalkozni vele.
(#) Dj Decybell válasza kadarist hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Mint mondtam van sok és szeretném hasznát venni.
Idézet:
„a gyöngeség az Rdson-ban van”
Ez mit takar? Legalább nagy vonalakban légyszives.
(#) kadarist válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 22, 2012 / 1

A mai modern típusokhoz képest nagyobb a vezető állapotban mérhető ellenállása, tehát több hő keletkezik, mint egy kisebb ellenállású típusnál. De ez ne akadályozzon meg abban, hogy kísérletezz vele.
(#) Dj Decybell válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2012 /

Köszi!
Mivel a hűtést kivitelezni 'nem téma' nekem, ezért ha valaki összefut BUZ71A -fettel szerelt végfokkal vagy hasonlóval megköszönöm ha közzéteszi itt a fórumon!
(#) tacsy69 hozzászólása Márc 30, 2012 /

Kedves Fórumtársak!

Nagy szükségem lenne a következő mosfetre vagy annak valamilyen formájú helyettesítésére:
NTUD3127C
Van esetleg valakinek ötlete? Köszönettel: tanish286
(#) Jáger László válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 30, 2012 / 1

Szia! A könyv Jena Peer Stengl - Jenö Tihanyi: Teljesítmény MOSFET-ek és alkalmazásaik. Műszaki könyvkiadó 1990, Elektronika sorozat. A könyv végén a 100. oldaltól van egy igen érdekes erősítő kapcsolási rajza BUZ20, BUZ23-al. Nem ismerek senkit aki megépítette volna. Még nem találtam meg digitális formátumban, de lehet valakinek a fórumon megvan.
Ezért jár 1 pont?
(#) B.I válasza Jáger László hozzászólására (») Márc 31, 2012 / 1

Szia. Nekem meg van ez a könyv digitális formában.
(#) Dj Decybell válasza Jáger László hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Köszönöm! Tudtam én hogy valaki előbb utóbb ráismer.
Majd áttanulmányozom részletesen. Az a baj, hogy gyors összehasonlítás alapján, sokkal megfelelőbb a 23-as sorozat mint a 71a.
(#) Dj Decybell válasza B.I hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Köszönöm! Nem kellet keresgélnem! Van esetleg javaslatod?
(#) pinyó39 válasza Jáger László hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Ha erdetileg a Siemens publikálta, akkor én megépítettem.
(#) B.I válasza Dj Decybell hozzászólására (») Márc 31, 2012 /

Sajnos érdemlegesen nem tudok hozzászólani, mert nem olvastam el még a könyvet és az erősítőt sem építettem meg még.
(#) saraha hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Üdv.Valaki be tudná azonosítani nekem ezt az smd alkatrészt?SOT 223 tokozásban : Y29830 (alatta 1029) Én nem találtam róla semmit...
(#) saraha válasza saraha hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Na,megtaláltam nem 29830 hanem 29B30.Az pedig stabkocka...
(#) DJmike hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Üdv mindenkinek!

Tip30 /pnp/ tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni, tudom elég régi, keresgettem is, de érdemlegeset nem találtam. Egy olyan kapcsolásba kellene, amibe egy 6voltos akksiról megy egy neon lámpa, remélem tudtam könnyíteni, köszönöm.
(#) pucuka válasza DJmike hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

BD240 -el tudod helyettesíteni.
TIP 29, 30 megfelel BD239 240, NPN - PNP komplementer, az A, B, C, is ugyanaz.
(#) DJmike válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Köszönöm.

Most utána néztem, hogy nekem bd241a van meg tip31a, akkor azok nem jók jól sejtem?
(#) DJmike válasza DJmike hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Ja igen mert a 31 és 241 az npn, azért köszönöm.
(#) Gabó hozzászólása Ápr 10, 2012 /

BD 681et mivel lehet helyettesíteni? Jó helyette a BD 677, BD679, de van más helyettesítője is?
(#) kadarist hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Így jó a helyettesítő link. Betűt a számmal egybe kell írni, szóköz nélkül.
(#) Gabó válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 11, 2012 /

Köszönöm a linket!
(#) sylica hozzászólása Ápr 11, 2012 /

Sziasztok!

Egy pedált szeretnék megépíteni és annak a leírásában volt, hogy "NKT275 (helyettesítés AC128-cal)", de sajnos egyikből sem kapok már.

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség ezeknek a helyettesítésére és ha igen akkor mivel?

Köszi!
Következő: »»   76 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem