Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Szia! A 2X kód a 2N4401 típust takarja. Keresés: Bővebben: Link
Sziasztok!
Itthon pakolásztam és találtam egy 'marék' BUZ71A (H4 09) típusú tranyót. Kérdésem, hogy mire lehet őket használni? Nem tudom, végfokot, elő fokot, tápegységet, vagy valami hasonló "értelmes" dolgot lehet e belőle építeni? (ha lehet jelezzétek h hány db-ból [van belőle kb20-30db] mekkora teljesítményű-típusú eszközt) Előre is köszönöm! ![]()
Google.
köszönöm értékes válaszod nem ismertem azt az oldalt...
kár hogy nem fogja kidobni h a fórumtársak mit építettek belőle... ezáltal véleményt sem fog mondani a google, hogy milyen minőségű lehet a késztermék... Azért kösz a három kattintást és a hat leütött betűt! ![]()
Egy regi tipusu FET a BUZ71A. Azt hogy mire lehet hasznalni azt bizony innen nem lehet kitalalni. Eleg sok alkalmazast csinaltak mar a vilagon FET tranzisztorokra, de hogy Te mit akarsz azt mi honnan tudjuk.
Szia
Konkrétan erősítőt szeretnék építeni a közeljövőben 100-1000W között védelemmel és aktív hangváltót és eq-t. Talán a tápot is én csinálom hozzájuk. Ezek a legfőbbek. Egy kérdést mindenképp megér hátha találkozott vele valaki. Google nem segít, ha egy áramkör egyetlen alkatrészére keresek. ![]()
Viszont ra tudsz keresni itt a forumon es a guglin is valami "100 w fet amp" keresoszoval. Amit pedig talalsz ki lehet elemezni. Nem biztos hogy ezek a gyonge FET-ek hasznalhatok valami combosabb erositohoz.
Azért a 14A, 50V nem olyan gyenge. De persze egy 100V-os azért mindjár jobb lenne
Igen igazad van. Csak ennek a csatornaellenallasa 100 mohm, a max Uds 50 V es a max disszipacio 40 W. Ez azert egy 100 W teljesitmenyu erositohoz eleg keves. Egy 20-30 wattoshoz talan.
Igen, a gyöngeség az Rdson-ban van. De ha sok van belőle, akkor lehetne párhuzamosítani. A japánoknak van néhány tisztán n-csatornás kapcsolásuk, talán érdemes lenne foglalkozni vele.
Mint mondtam van sok és szeretném hasznát venni.
Idézet: Ez mit takar? Legalább nagy vonalakban légyszives. „a gyöngeség az Rdson-ban van”
A mai modern típusokhoz képest nagyobb a vezető állapotban mérhető ellenállása, tehát több hő keletkezik, mint egy kisebb ellenállású típusnál. De ez ne akadályozzon meg abban, hogy kísérletezz vele.
Köszi!
![]() Mivel a hűtést kivitelezni 'nem téma' nekem, ezért ha valaki összefut BUZ71A -fettel szerelt végfokkal vagy hasonlóval megköszönöm ha közzéteszi itt a fórumon! ![]()
Kedves Fórumtársak!
Nagy szükségem lenne a következő mosfetre vagy annak valamilyen formájú helyettesítésére: NTUD3127C Van esetleg valakinek ötlete? Köszönettel: tanish286
Szia! A könyv Jena Peer Stengl - Jenö Tihanyi: Teljesítmény MOSFET-ek és alkalmazásaik. Műszaki könyvkiadó 1990, Elektronika sorozat. A könyv végén a 100. oldaltól van egy igen érdekes erősítő kapcsolási rajza BUZ20, BUZ23-al. Nem ismerek senkit aki megépítette volna. Még nem találtam meg digitális formátumban, de lehet valakinek a fórumon megvan.
Ezért jár 1 pont? ![]()
Szia. Nekem meg van ez a könyv digitális formában.
Köszönöm!
![]() Majd áttanulmányozom részletesen. Az a baj, hogy gyors összehasonlítás alapján, sokkal megfelelőbb a 23-as sorozat mint a 71a. ![]()
Köszönöm!
![]() ![]()
Ha erdetileg a Siemens publikálta, akkor én megépítettem.
Sajnos érdemlegesen nem tudok hozzászólani, mert nem olvastam el még a könyvet és az erősítőt sem építettem meg még.
Üdv.Valaki be tudná azonosítani nekem ezt az smd alkatrészt?SOT 223 tokozásban : Y29830 (alatta 1029) Én nem találtam róla semmit...
Na,megtaláltam nem 29830 hanem 29B30.Az pedig stabkocka...
Üdv mindenkinek!
Tip30 /pnp/ tranzisztort mivel tudnám helyettesíteni, tudom elég régi, keresgettem is, de érdemlegeset nem találtam. Egy olyan kapcsolásba kellene, amibe egy 6voltos akksiról megy egy neon lámpa, remélem tudtam könnyíteni, köszönöm.
Ja igen mert a 31 és 241 az npn, azért köszönöm.
BD 681et mivel lehet helyettesíteni? Jó helyette a BD 677, BD679, de van más helyettesítője is?
Így jó a helyettesítő link. Betűt a számmal egybe kell írni, szóköz nélkül.
Sziasztok!
Egy pedált szeretnék megépíteni és annak a leírásában volt, hogy "NKT275 (helyettesítés AC128-cal)", de sajnos egyikből sem kapok már. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség ezeknek a helyettesítésére és ha igen akkor mivel? Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |