Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   102 / 577
(#) visnu hozzászólása Márc 15, 2012 /
 
holusoft ne haragudj felhívhatnálak? mert itt sajna semmilyen benyomható gomb nincs
(#) visnu hozzászólása Márc 15, 2012 /
 
Siker meg van az a kis tető nyomóka KÖSZI!
(#) laszlo100 hozzászólása Márc 18, 2012 /
 
Sziasztok ! Kérdésem lenne . Van egy Beretta smart 24 kw-os turbós cirkóm. Mikor kinyitom a melegvizet ( lehet , hogy a fűtésnél is csinálja) néha nagyot durranva gyújt be . Mi lehet a hiba ? Köszönöm László.
(#) alek válasza laszlo100 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
Pontosabb leírásra lenne szükség. Gyujtóelektróda el van kokszosodva, tisztítás csiszolópapírral finoman, beállítás a szikráztatók között kb. 4-5 mm táv a ionizációs 45 fokos szögbe kell átíveljen a láng felett. Hibás gázszelep, csak szakember nyúljon hozzá, vezérlöpanel hiba szintén szakembert igényel.
(#) mugab válasza laszlo100 hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
Én legelőször kitakarítanám az égőfejet...
Van úgy hogy a kosz, törmelék eldugítja a gyújtás környékén az égőfejet, ezért csak később tud begyújtani és akkor persze már kisebb robbanással...
(#) alexszisz hozzászólása Márc 23, 2012 /
 
Heló! Van egy nem régi Sauhier Duval Semia cirkónk. A kazán azt találta ki, hogy csak úgy fürödhetünk, ha először felkapcsoljuk a termosztáttal a fűtést. Ekkor először bekapcsol ugye a keringető szivattyú. Utána belobban a gáz, de takarékon. Majd kis idő múlva nagy lángra vált. Ekkor jövök Én! Kinyitom a meleg víz csapot s láss csodát a fűtéskör leáll s nekem maximális hőfokon jön a fürdővizem. Mielőtt belépek a kádba, még le kell kapcsolnom a termosztátot, ha nem akarom, hogy a mosakodás végeztével a kazán újra fűteni kezdje a radiátorokat. Elfelejtettem megemlíteni, hogy simán is használható a meleg víz, csak hogy ilyenkor a radiátorokat is a elkezdi melegíteni , ( hiába van lekapcsolva a termosztát) így a zuhanyból csak langyosan jön a víz - csak később melegszik fel, gondolom miután felfűtötte (amit nem kértem) a lakást. Télen ezt a megoldást még elfogadtuk de itt a tavasz s s egyre kevésbé tetszik a helyzet. Ki tud segíteni?
(#) briki válasza alexszisz hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
A háromjáratú szeleped beragadt.. Kazán burkolatát- eleje, jobb oldala kipattintva, levéve- jobb alsó részén van a 3 járatú szelep (gázszelep mögött ), csatlakozó rákötve, fekete műanyag- réz hollandi, stb. A rudazata szorult meg nagy valószínűséggel, a fűtési oldalt nem zárja le HMV készítés közben. Javítható, ha csak szorulásról van szó, motor már húzós, komplett mindennel úgy 30E..Áramtalaníts, kazánt kizárni, leüríteni a fűtési kört, kiszedni a motort- kiakasztva a rudazatból, kihúzni a rudazatot, szemrevételezni, stb. Vigyázz a vékony "O" gumigyűrűkre, könnyen szakadnak.
(#) briki válasza alexszisz hozzászólására (») Márc 23, 2012 /
 
Lehet a hmv víz áramláskapcsolód is rosszalkodik, nézz rá a hidegvíz bemeneti szűrőre, nincs-e eltömődve.
(#) Totom hozzászólása Márc 24, 2012 /
 
Sziasztok! A köv. kérdésem lenne. Van egy Ferroli NE100 t. kombikazánom, amivel a köv. problémám van. A melegvizet nem igazán tudom szabályozni, rövid időn belül "forró" víz folyik a csapból. A kazánon hiába szabályozom a melegvíz hőfokát, nem változtat semmin. A víz-nyomás állandó, ill. a fűtéssel semmi gond. Mi lehet a probléma? Esetleg a melegvíz-szabályozó elektronikával lehet a probléma? Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.Totom
(#) briki válasza Totom hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Szia! Én a hmv NTC érzékelőjére gyanakszom akkor, az nem jelzi az elektronikának a pillanatnyi hőfok értéket- amennyiben van ilyen benne, mert nem ismerem ezt a típust. Mérjél rá az érzékelőjére hány kohm, ha tudod hol van, nekem nincs rajzom róla.
(#) Totom válasza briki hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Szia Köszi a választ! Úgy látom a rajzról, hogy a melegvíz csövön van egy hőérzékelő. Ha minden igaz ez PTC. Kb. mekkorának kell lennie az alapellenállásnak? köszi.
(#) briki válasza Totom hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Normál esetben ezek NTC-k, általában a kazánoknál szobahőmérsékleten 12Kohm körül van. Ez a csatolt adat Saunier duval-ra értendő, de sok kazánnál ezek az értékek. Jó helyen láttad akkor az érzékelőt, valahol azon a részen van. Ha nem az említett értéket méred, valószínű cserélni kell, de azért várjál, mert itt hozzáértőbbek is vannak mint én, csak nem egész nap a neten lógnak.
(#) alexszisz válasza briki hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
T. briki! A hideg víz szűrőt kitisztítottam. Nem volt piszkos.
Sajna a probléma megmaradt. A másik javaslatodra szerintem szerelőt kell hívnom, mert a kazán jobb oldala úgy oda van passzintva a falhoz, hogy még az oldallapot sem lehet levenni. Mindenesetre a fűtést minimumra állítotuk. Ha időközben eszedbe jut valami áthidaló ötlet, örömmel veszem. Köszönettel, alexszisz.
(#) briki válasza alexszisz hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
A kazán jobb oldali lemezét erősen meg kell húzni, közben rátartva a falhoz nyomva a kazán többi részét. Egy acél lemez van ovális alakban meghajtva, abba pattan az oldallemez- ha emlékezetem nem csal. Nem tudni milyen állásban van megszorulva a 3 járatú szelep ( melyik oldal van jobban nyitva ), még megoldás lehet a fűtési csap majdnem teljes kizárása- van fagyvédelem beépítve , ami miatt ha 24 órán át nem üzemel a kazán, magától beindul a szivattyú egy kis időre . Ennek tudatában, ha minden nap otthon vagytok, használjátok többször is a kazánt alkalmazható lehet rövid távon ez a megoldás. Tanácsolnám az első egy-két alkalommal- ha ezt a módszert választod- figyeld hogy viselkedik a kazán. Ha nem találsz rendellenességet a működésben, használhatod így, de mondom ne hónapokig. A legrosszabb esetben túlfűthet a kazánod, és a biztonsági hőmérséklet kapcsolód leállítja a kazánt- zubogó, morgó hanggal kísérve.
(#) toro válasza Totom hozzászólására (») Márc 24, 2012 /
 
Meghibásodott a hőmérséklet érzékelőd (vagy a csatlakozója). A kazán belsejében a vékonyabb csövön a bal oldalon. Az a kis zöld gomba alakú. Nem NTC hanem PTC!
Egyébként bitermikus hőcserélős.
(#) Totom válasza toro hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Sziasztok! Köszi a válaszokat. Megnéztem az érzékelőt, már szemmel láthatóan problémás, kívülről teljesen el van vízkövesedve. Rámértek, 1Kohm körül van az ellenállása alapállapotban.Jól gondolom, hogy elegendő a bemenő hidegvizet elzárnom, ha cserélem? Még1Xköszi. Üdv.Totom
(#) briki válasza Totom hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Ha azonnal kicseréled, elég csak ha a hideg víz bemenőjét elzárod. Viszont, ha kiszeded, és ezzel járod a boltokat, akkor nem árt a melegvíz elmenőjét is kizárni, mert pl egykaros csapnál közép állásnál ha közben valaki vizet enged, visszafolyik a hideg víz a meleg víz csövén a kazán felé- ha nincs visszacsapó szelep beépítve- és elázhat a kazán, és környezete.
(#) Totom válasza briki hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Szia! Köszi, azonnali csere lesz, az alkatrészt már megrendeltem. Üdv.Totom
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
S, ha vízkövesedni kezdett, a PTC alatti tömítés is rossz lehet(ett).
(#) briki hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Vége a fűtési szezonnak, mindenkinek működik minden? Akkor tényleg itt a tavasz.
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Igen. Úgy néz ki vége. S ha jön a november, mindenkinek akkor jut eszébe a kazán és a fűtésrendszer!
(#) Libus hozzászólása Márc 26, 2012 /
 
Na akkor egy bonyásabb kérdés:
Adott egy Vaillant VUI280 kéményes kazán, 6 éves, használtan vettem, működik is. De van 1-2 dolog amit nem értek, a vezérlő termosztát VRT390 újonnan vásárolva. Szóval ebben van egy tároló is, én szépen beprogramoztam, hogy tároló felfűtés 6:00-tól legyen, míg a fűtés indul 5:40-kor, na most a felfűtés után sincs meleg víz a tárolóban, miért? (Reggel 8 magasságában.) Ha kinyitom a melegvízcsapot, akkor azonnal elkezdi a melegvizet készíteni, nincs is vele gond, amig nyitva a csap van melegvíz, ha elzárom, visszavált fűtésre és fűt tovább. De néha meg látom, hogy fel van fűtve a tároló, ki érti ezt?

Kérdés kettő, ha kikapcsolom a legionella védelmet, akkor is csinálja, hetente 1-2x látom a termosztáton és tapasztalom, hogy 60 fokos víz jön belőle, vajh miért?

Kérdés három: hogyan lehetne rávenni, hogy ne kapcsoljon be 15 percenként, 30 sec-re? Van egy rakás paramétere, amit állitani lehet, de csak olyat találtam, hogy maximális égőtiltási idő fűtésüzemben, ennek van hatása, de nem sok, mert ettől még éjszaka néha hallom, hogy bekapcsol teljesen feleslegesen, akár többször is. Most 40 percre van állítva, de 15 percenként néha beindul, meg miért maximálisnak van írva/fordítva, nem minimumnak kellene lennie?

Kérdés négy: mivel szokás kisavazni a hőcserélőt, a melegvízoldali lemezest?

Előre is köszönöm !
(#) alek válasza Libus hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Sok kérdésed van, jobb volna szakképzett szerelöt hívni, mert szerintem téged senki sem oktatott ki a rendszered müködéséröl.
(#) toro válasza Libus hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Ez a fajta vagy régebbi?
(#) briki válasza toro hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Ja-ja, az idén is azért még egyszer közkívánatra megrendezik majd a telet. Készülékszerelők, irány klímát szerelni, vagy napkollektort. Október 15 környékén majd újra találkozunk
(#) toro válasza alek hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Hát - valószínűleg igazad van!
(Elolvastam megint a kérdéseket)
(#) toro válasza briki hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Nem október, november végén -5 foknál!
(#) Libus válasza toro hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Igen, ők azok.
(#) Libus válasza alek hozzászólására (») Márc 26, 2012 /
 
Azért remélem itt is akad szakképzett ember vagy túl sokat kérdezek?
(#) toro válasza Libus hozzászólására (») Márc 27, 2012 /
 
A kérdéseidre a válasz:
1. A Vaillant VUI280 kéményes kazán egy rétegtárolóval készült. A tároló üzem, csak a gyors HMV elérése miatt van.
2. Először a HMV -t kell beállítanod. A fűtés elkezdése előtt kell, hogy legyen. Ha a melegvíz csapot megnyitod - akár több helyen is - a tárolóból gyors melegvízet kapsz és a lemezes hőcserélő fogja intenzíven pótolni.
3. A legionella fokozatot - valószínű - nem iktattad ki.
4. A paramétereket lehet állítani, de ha nem muszáj - ne állítsd el! Ezeket az értékeket-, a hibaüzeneteket ki lehet olvasni és változtatni a memóriából laptoppal. Ehhez azonban kell egy Vaillant szervíz, aki rendelkezik a szoftverrel.
5. A "savazás" bonyolult dolog, érdemes ehhez a tevékenységhez is szervízt hívni!
Következő: »»   102 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem