Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
készítek majd képeket róla, igen mostmár nem is teszem addig bele a feteket, míg nem jó, mert megint vehetem bele a 8 db-ot. a vezérlésről addíg míg nincs kép annyit, hogy 1 db lm324 es van benne a potitól, ill utána 1 tda1060 ic és ha jól sejtem 1 smd fet, de szerencsétlenségemre mindez 1 kerámiára gőzölt nyákon van. de igyekszerm mihamarabb készyíteni képeket róla köszi hogy írtál!
Mi a hibrid nyák tipusa?
A kerámia hordozó hátuljára van írva.
Az már jó régi. Egyébként lehet hogy a hibrid lesz a ludas.
Már szívtam én is ilyennel. Holnap megnézem, beszerezhető-e? Ha igen, akkor értesítelek.
Nagyon szépen köszönöm, megnéztem találtam rajzot róla, de ha lehet kapni komplett panelt és nem egetverő áron akkor inkább azt választanám a z alkatrészek cseréje helyett. Hát igen, nem mai gépezet
Szerintem ha találtál róla rajzot, itt a fórumon mindenki szívesen látná. feltennéd?
Itt a hibrid panel rajza, igaz kézi rajz, de minden alkatrész infó megvan
Én köszönöm az információkat, és a segítséget!
Sajnos rossz hírem van. Az LDC1002 már nem szerezhető be, ami helyette van,ahhoz viszont a gépet újra kell hangolni. Nem marad más lehetőség,mint az alkatrészek cseréje a hibriden. Csak óvatosan bánj vele,mert ha kerámia hordozón van, nagyon könnyen törik a forrasztópáka hőjére is.
Minden esetre azért köszönöm hogy utána néztél! Igen ettől tartok én is. De lehet hogy mielőtt szétbarmolnám, inkább a rajz alapján gyártok új nyákot hozzá. Hátha nem gáz hogy nem kerámia a hordozó, hanem textilbakelit
A régi gépekben sima üvegszálas nyákon volt, nem volt nehéz javítani. Ami érdekes, a TDA1060-as PWM IC-vel szerelt hibridek (amelyekkel eddig találkoztam) mind sima nyák lemezre voltak készítve. Sok sikert a javításhoz.
Akkor valószínűleg csak javíhatatlanság miatt tették eme csúnya dolgot vele Köszönöm!
A kimeneti egyenirányítót meglehet úgy csinálni hogy asszimetrikusan? Tehát egyik oldalt 2x2x30A másik oldalt 3x2x30A. Gyári gépbe láttam. Van két darab 2x30A diódám ha így jó akkor csak 3-at kellene venni hozzá. Ha nem akkor 6-ot. A nulldiódába kell több vagy a trafóból jövőre?
Nem emlékszem hol volt a 2 hol a 3 darab párhuzamosan.
Szia.Meglehet csinálni,a pozitivra 3,a negativra 2.A képekre kattintva megleshetted volna.
Ha a Maciról van szó, akkor a nulldióda legyen több darabból. Ugyanis, eleve nem lehet 50%-nál nagyobb a kitöltési tényező, ha meg hegesztesz is vele, akkor a kitöltési tényező tovább csökken. Az áram a fojtótekercs miatt némi hullámossággal állandó. Tehát, mondjuk 30%-ot a trafóból kijövő dióda vezet, 70-et meg a nulldióda, tehát ez melegszik jobban. ( ha nem túl nagy az áram hullámossága, vagyis nem túl kicsi a fojtó)
Helló Mindenkinek
Ma megkezdődött a maci projekt részemről isHirtelen felindulásból rendeztem itt nálunk egy vidéki lomtalanítást.Az eredmény 4 tv és 5 pc táp A kérdésem az lenne,hogy a porvasmagot meg lehet-e különböztetni ránézéssel a ferrittől.A tápokban van pár darab toroid ami nagyon gyanús nekem.Csak 2 vagy 4 kivezetés van rajtuk és enyhén rücskös a felületük.Azok porvasmagok?
Valószínű, de ha figyelemmel kísérted a topicot, némelyik használható a projekthez. Valamint mérhetsz is.(szintén az itt leírtak szerint) Egyformák (régiek) legalább a TV-k? Mert akkor főtrafó anyagod is lett!
Igen a tvk régiek.Direkt ilyet vadásztamremélem sikerül ebből az anygból összeguberálni a szükséges magokat.Még 2 tv-t szét kell bontanom,utána nekiállok szétszedni a trafókat.Nitróval készültemHa megvagyok vele megmérem mindet és ismét jelentkezek.Apropó a sodrat szigetelésélre jó a sima teflon szalag is?Názunk gázosat nem árulnak mert drága.Arra gondoltam veszek vizeset.Utána kap bandázsszalagot,ha kész a trafó beázik a lakkba.Ez így megfelelő lesz szerinted?
A régi trafó magokhoz nem kell semmilyen oldószer, ugyanis nincs összeragasztva! Csak 2 átmenő csavar fogja össze
Egyébként ha valakinek kellene régi TV sorkimenő mag írjon nekem, mikor anno én is akartam volna építeni összegyűjtöttem kb 10 párat
Nos minden lom szétberhelveA csavaros magokat természetesen nem áztatom,a többi úszik a nitroban.Meg a tv képcső végéről levettem azt a fejrészt.Tolómérővel mérve szűk 0.4 mm átmérőjű huzallal van megtekerve.Ebből elkészíthetem a sodratokat?Feltéve ha elég lesz neki.Meg bontottam még egy vésőgépet is,de abban szűk 0.5 mm a huzal átmérő.Az gondolom már túl vastag.Átok ez a vidéken lakás ilyenkor.Vagy bontottból dolgozik az ember vagy kuncsorog valakinek pár méter huzalért.
üdv
http://www.olcso.hu/Lakkozott_rezhuzal_CUL_175_m-es_tekercsben_szal...5.html
Ne kinlódj, ha nem muszáj egy ekkora tekercs éppen elég!
Ennyiért tényleg nem kínlódokFelmerült még pár kérdés.A tt trafóhoz elvileg 0.2 cuz van írva.Ezt megtekerhetem a 0.35-ösből?Másik kérdésem a főtrafóval kapcsolatos.Olvastam itt többféle magot többféle menetszámmal.Azt szeretném kérdezni,ha e 65 -ös magból csinálom akkor jó a 20-6 menetszám?Tanácsodat megfogadva 5 és 15 négyzetmiliméteres sodratokat szeretnék.Feltéve ha belefér a magba.Ezt még majd ellenőrzőm.
Nos ma tovább folytatódott a bontás.A két toroid mag megvan az stimmel.U 57-es viszont csak egy lett.Ez elég a kimeneti folytónak ha rátekerem a 15 menetet?A 140 amperes gépet szeretném megépíteni?A leválasztó trafóra 2 alternatívám van.Van ee25 mag(fl25) meg ei33.Nekem a 33-as szimpatikusabb.Ez jó lesz a leválasztónak légréssel?Meg azt szeretném kérdezni,hogy ezt hogy lehet a legegyszerűbben kivitelezni?
Ha jól emlékezem Tubi mesterék 140A-hez már inkább két pár U magot javasolnak (és használnak mostanában) fojtónak, mert egy pár könnyen telítődhet. (nekem is csak egy pár van azért, de már ezer éve építem )
Az EE25 bőven elég lesz oda. A légrés méretére figyelj csak.
Bár nem Tubi vagyok,de....... Az EE65 magra nyugodtan használd a 19/6 menetszámokat,ha a frekvencia nem lesz kevesebb mint 35kHz.A TT trafó lehet 0,35mm huzalból is,de jobb lenne 0,2mm huzalból,mert nehezen fér el egy sorban,bár ez nem is gond.
Idézet: „Tanácsodat megfogadva 5 és 15 négyzetmiliméteres sodratokat szeretnék.” Ez EE65 magnál csak egy álom,nem fog ráférni. Elvileg és gyakorlatilag az egy pár U57 mag elég fojtónak a 15 menettel,kb. 100A áramnál kissé csökken a hatásossága,de 130A -ig elfogadható,e felett,illetve 100A felett már jobb a két pár magos fojtó.Meghajtó (leválasztó) trafónak használd az EE25 magot,de LÉGRÉS NÉLKÜL (!!) .Nincs egyszerűbb megoldás az elkészítésére mint a rajzon lerajzolt és már sokszor leírt elkészítési mód.Hangsúlyoznám,rendkívül fontos pontosan a leírtak szerint elkészíteni,a szigetelésekre odafigyelni,minden tekercset pontosan egy irányba tekerni,minden véget-kezdetet jelölni,megbukhat az építés ezen.
Az ee magba is kell légrés?Mintha azt olvastam volna hogy abba nem kell csak az ei-be.
Megelőzted a kérdésem a válasszalIgen ezért is kérdezek ennyit.Egyenlőre a trafókat próbálom összehozni.Az e 65 akkor valószínű felejtős lesz.Tubi kolléga írta azt hiszem a keresztmetszet adatokat és én hiszek nekiA fojtóval az a gondom,hogy nincs csak 1 pár u57-esem.Igazából nem akarok csak 2.5-es elektródával heggeszteni.Azért választottam ezt a macit nem pedig a kisebb gépet,hogy nek kelljen neki mindíg maxon járni.Meg azért nem árt ha van egy kis tartalék a dobozban.A kivezetésekre pedig figyelni fogok.Egyenlőre megtekerem a trafókat és felcimkézek mindentVan még 3 magom aminek az egyik fele kerek a másik szögletes.Ezek is tv-ben voltak csak még nem jönnek szét.Igaz csak 1 napja fürdenek.Ha sikerül szétszednem öket az esetleg nem jó a főtrafónak?Arra gondoltam összeragasztanám a párokat és a kerek felükkel összeforgatnám.Az e 65-nek 540 négyzetmiliméter a keresztmetszete.Ha a két vagy 3 mag összesen van ennyi akkor működhet a dolog?Azt a pár menetet belefűzném cséve nélkül.Természetesen a mag kapna egy alapos szigetelést
Nem baj,hogy kérdezel,sőt .......
Miért lenne felejtős az EE65 mag,ipart akarsz űzni a géppel?Mellékelek képet,hogy én az EE65 magra tekert főtrafómmal miket hegesztek,csak tájékoztatás képen.Az EE65 magon a primer 28 szál 0,35 a szekunder 120 szál 0,35 huzalból készült,ha emlékeim nem csalnak.Sajnos olyan magokkal nem kísérleteztem,nem tudok határozott választ adni,de ha működne is a dolog akkor is 3 párat kevésnek tartok hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |