Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Kösd őket sorosan. Akkor már egyforma hangosnak kell legyenek. Ha nem így van akkor van valami gebasz a dobozokban.
A maximális terhelhetőségnek mi köze van a hatásfokhoz? Vagy szerinted attól kellene jól szólnia egy hangszórónak hogy "fúú kétezerwattos" ? Tudod mi az érzékenység? A dB? És mennyivel javítja ezeket az értékeket egy bass reflex vagy egy tölcsér? A válasz itt keresendő, nem ott hogy "hánywattos"
Szia, valóban félreértettem. Akkor az L-padot csak az elé kösd be amelyiket "halkítani" szeretnéd s kész.
Egyforma dobozokról van szó? Lehet hogy eltérő dobozok esetén azért hangosabb az egyik, mert más az érzékenysége.
Szia! Készítettem neked egy rajzot, mellyel nemcsak az általad elvárt halkítás jön létre, hanem az erősítő kimenete is mentesül a veszélyesen alacsony terhelő impedanciától.
Az a baj ezzel, hogy a halk még halkabb, a hangos még hangosabb lesz. Az elved jó, csak fel kel cserélni a két hangsugárzót.
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat és előre is elnézést kérek, de rosszul emlékeztem a dolgokra
Úgy hogy inkább csináltam pár képet a hangfalról és az erősítőről Remélem így már a végleges verzió számítható ki. Szóval a két 6 ohm-osnak hitt hangfal, valójában nem 6 ohm-os
Feltehető, hogy az 5.1-es erősítőd nem küld mély hangokat a Front csatornára, így a magasabb impedanciát lehet figyelembe venni.
Ha nem zavar a hangkép kismértékű megváltozása, akkor egyetlen soros ellenállással is tudsz halkítani. A halkítás mértékét neked kell elbírálni. Javaslom szerezz be 2db 10ohm-os ellenállást. A másodikat kötheted az elsővel sorban, vagy párhuzamosan, illetve a halkabb hangsugárzóval párhuzamosan. Így 4 különböző érzékenységet tudsz előállítani, közülük kiválaszthatod a számodra legkedvezőbbet. Bővebben: Link
Hát hogy mennyire küld mélyet azt nem hallom, de szépen szól a hangszóró, azt hiszem, hogy így együtt van a 16 és a 6 ohm-os, talán olyan 8 ohm körülre jön ki egy hangfal..ezt a 10 W-os huzal ellenállást megpróbálom..gondolom konkrétan ilyen ellenállást kell keresnem és sima 10 ohm-os ellenállás nem jó!?
Köszi! üdv
A hangsugárzód impedancia-menetére egy mérés adhat választ. A hangsugárzó látszólagos ellenállása frekvencia függő.
A 10ohm ellenálláson a fölös energia hővé alakul, ennek leadásához kellően nagy felületű alkatrész szükséges.
Sziasztok!
Tisztelettel érdeklődöm, hogyha egy keverőerősítőre nem kötöm rá a hangfalakat, hanem csak a két pár vonal kimenetet használom egy-egy végfok meghajtására, károsodhat e az erősítő saját végfok erősítője? Tulajdon képen ebben az esetben mint keverő pultot használnám.
Ha nem elektroncsöves a végerősítő fokozat, akkor nem.
Szevasztok. 2x400 wattos erősítőhöz milyen hangszórót ajánlotok? Az erősítő 8 ohm-on tudja ezt. Az se baj ha nem 4 ohm-os a hangszóró.
Udv!Kerdesem az lenne hogy egy 270wos erositohoz hany wattos magas hangszorot szabad kotni?[driver magassugarzora gondolok]Ezt raszabad kotni?
A végfokra semmilyen magassugárzót nem szabad kötni direktben, még akkor sem ha aktív crossover van a végfok előtt.
Udv!Nem direktben gondoltam,hanem hangvaltoval, azt hittem,hogy magatol erthetodo,elnezest.
A váltási frekvencia meghatározza, hogy a 270W-ból mekkora teljesítmény jut a magassugárzóra. Még a műsor-anyaggal is kalkulálni kell, mennyi magasat tartalmaz. Előre nem látható helyzetekre soros védőizzóval lehet felkészülni.
A számítások elvégzésében nincs rutinom, de amit a témáról tudok azt ezzel összefoglaltam.
Én is sokszor azt hiszem hogy az általam leírtak maguktól értetődnek, aztán gyakran kiderül hogy mégsem.
A hangváltó megtervezése, ezen belül a magassugárzó megfelelő illesztése összetett feladat, mérések nélkül nem is lehet eredményes. Nézz be a hangváltós topikba, Ptesza és én is leírtuk néhányszor a dolgok mikéntjét. ITT egy kis tudomány, ha figyelmesen elolvasod, akkor legközelebb már nem fogsz ilyeneket kérdezni
Sziasztok!
Most hogy Reloop felvetette ezt az izzós védelmet, valaki lenne olyan aranyos, és leírná nekem ennek a mikéntjét? Azt tudom hogy az izzásba jövő szálnak megnő az ellenállása, így megvédi a magas sugárzót. Arra lennék kíváncsi hogy milyen izzót szokás beiktatni, illetve hogy hogy lehet méretezni az adott magassugárzóhoz. Előre is köszönöm. Bencikusz
Vegigolvast.Am azert raktam fel egy ilyen kerdest,mert a mellekelt hangladaba kellene valami magas,a kozepmely mar megvan.Csak nemtudom mekkora teljesitmenyu magas hangszoro kellene bele,azthittem hogy lehet valami megkozelitoleges adatot mondani.Koszonom
Közelítőleges adatot találsz 1.3 pontban: Bővebben: Link
Miért is nem?
Az összes aktív crossos ( most már processzoros) rendszer így megy. Ez a lényege. Légyszi gondold át amit le akarsz írni mielőtt leírod...
Szia! Ami nálam megfordult abban 12V/5W szofita volt.
Ebben a témában érdeklődj, vagy nézd meg az "izzó" keresésre adott találatokat.
Üdv!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 300W-os hangládához 15-ös méllyel elég a 2x 1mm2-es hangfalkábel? Vagy vastagabbat érdemesebb használni? Köszönöm!
Azt azért írjad le mekkora kereted van rá. Kész dobozt akarsz full range , vagy sub, esetleg építenél. Így biztosan több választ kapsz majd a feltett kérésre.
A lehető legfontosabb paramétere hiányzik. Az érzékenység.
Olvasd el ezt és megérted. Bővebben: Link
Meg nem húzkodni csutkára az equalizeren a magasat.
Ti ezt hogyan állítjátok be? Hallás után vagy van valami mérőeszköz? Így is könnyen ki lehet nyírni a magasat , csak épp a aktív crosson kell a esztelenül össze vissza beállítani mindent.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |