Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1639 / 3984
(#) penguin hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Egy régi routerban cserélgettem a LED-eket, de azt vettem észre hogy amikor hozzáértem a lábához pákával akkor halványan elkezdett világítani a LED. Na gondolom ennek nem kellene világítania ha egyszer nincs áram alatt a router.
Mit tudok ezzel kezdeni házilag? Fahrenheit 28020-as pákám van, gondolom ez a hibaforrás, de jelenleg nincs annyi pénzem hogy újat vegyek.
(#) proli007 válasza penguin hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Hello!
Talán feszültségmentesíteni kellet volna a készüléket javítás alatt. Valamint megbontani minden kapcsolatát más készülékekkel - hálózattal. Az elektronika egészségének sem tesz jót, ha mindenféle kóbor áramok folynak. Mert akár a készüléktől a páka felé, akár visszafelé folyhat áram. De van Led, ami mér 50uA áram mellet is látható fényt ad.
üdv! proli007
(#) penguin válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Hogy feszültségmentesítsem? A modem nem volt sehova sem bekötve.
Köszi a választ!
(#) gabrisherceg hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Sziasztok!
Rendeltem ebayről egy digitális feszültségmérőt, amit a motorom aksijához szeretnék kötni. De van négy vezeték rajta (piros, fekete, kék, sárga), amiket nem tudom, hogy hogyan is kéne bekötnöm. A piros(+) fekete(-)-ra rákötöttem egy 9V-os elemet, világítanak a ledek és a 0.0.0 van a kijelzőn. Erről lenne szó: http://www.lgglobal.biz/ebay/tpschc/lgcb014gc.jpg
Valakinek ötlete a bekötésről?!
(#) Csupasz válasza gabrisherceg hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Szia
Nem jót rendeltél, mert a négyvezetékes az külön tápfeszültséget igényel.
A kétvezetékes jó Neked, ami pl.4,5V-30V-ig mér.
Üdv:
Csupasz
(#) gabrisherceg válasza Csupasz hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Milyen tápfesz kell neki? Jelenleg ez van itt a kezembe, tehát ezzel kéne megoldanom
(#) granpa válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Szia! Már megy a trafó? Tégy biztit is elé (INx2).

Elvileg a piros és a fekete a tápfesz. ( +,- ),a másik kettő a mérendő. 9V tápfesz elég neki.

Köszönöm. Időközben megtaláltam, hogy 5V kell neki (akkor gondolom a 9V-os tápfesz sok lenne neki). A sárga meg a kék megy rá az akksira és mutatja is.
(#) pucuka válasza gabrisherceg hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Adjál neki külső tápfeszültséget elemről, biztos valahonnan kiderül mekkora kell neki, és a két mérővezetéket kösd a testre, és az akku plusszra. Ha a mérő vezeték testje közös lenne a tápvezeték földjével, akkor megmérhetnéd a saját tápját is, ami az akku feszültség.

Nem sok, mert 4,5-24V-ig használható.Ja persze a pontos méréshez nem árt stabil feszt adni...

Biztos nem sok a 9V? Én is jobban örülnék egy 9V-os elemnek, mint egy nagy lapos elemnek
3 digital display
Supply: DC 5V
Dimensions: 45mm x 26mm x 26mm
Mounting hole: 42mm×23mm(1.7" x 0.95")
Red LED
Range: 0-99.9V
Resolution: 0.1V
Accuracy: ą0.1V
Come with 4 pin pig tail connection cables
Cable length: about 25.5 cm

E szerint az adatlap szerint akkor inkább maradj az 5V-nál...

Rendeben, köszönöm a segítséget! Üdv
(#) BEMcorp válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Köszi, értem.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Sziasztok!

Létezik, hogy a transzformátoromnak a kimenetén lévő mind a 3 leágazás zárlatba van egymással? Multi ezt mutatja. Mindent bekötöttem, 220V-os kábelt rákötöttem bedugom de nem mérek semmi kijövőt. Nem bütyköltem rajta semmit, mester csinálta meg nekem, méghozzá leágazott nekem még egy drótot ahol 24V jön ki a nálam fehér dróttal. A kettő másik drótot meg elvágta, hogy tudjam pontosan hova kell csatlakoztatnom a banánaljzatokat, de mégsem jön semmi. Multinak a váltófeszmérőjével mérek..
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Azt hiszem rájöttem mi a gondom. Semmi más nincs, csak az, hogy a trafónál eredetileg meg van oldva egy kis foglalat, ahova a biztosítékot kell rakni, de nekem nincs benne biztosíték, ami azt jelenti, hogy akkor ugye ott nincs is egy helyen a feszültség tovább vezetve, ezért nincs kijövőm. Ugye? Szóval a biztosíték foglalat két végét ha most zárlatra kötöm ideiglenesen, akkor lesz feszültségem, ugye?

Üdv !
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Nem zárlatos tuti , csak ennyi a baj, mert mindent leellenőriztem, és mester kezéből kaptam ki !

Köszi mindent , üdv !
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Megcsináltam, most van szegény 10V a multi szerint. Nem értem miért, mikor 24V-nak kellene jönni..
Mára már belefáradtam, majd holnap...

Amikor megtekertem magam a trafót, tudtam mi, mennyi, hol jön ki belőle! (már 50 évvel ezelőtt is)
(#) janikukac válasza granpa hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Jó, de ezt mi nem tekertük egyáltalán , csak belepiszkáltunk egy gyáriba..

Hát csak mérj meg minden véget, hátha meglesz a 24V. (A levágottat is)
(#) ericssonpeti hozzászólása Ápr 6, 2012 /

Sziasztok, a segítségetekre van szükségem, Vettem egy audi navigation-t, de sajnos az eladó nem jó kódot adott, így nem tudok belépni. Légyszi, ha tudtok segítsetek.
A segítségeteket előre is köszönöm.
Adatok:Blaupunkt
7 612 001 398 BNO 881
8D0 035 192 D
AUZ1Z1X3160719
(#) zoleeman hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Valaki tudna segíteni nekem, hogy abba a fehér dobozba (ahova az elem csatlakozik) milyen jelerősitő lehet?
(#) kadarist válasza zoleeman hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Szia!
Akár még egy LM386 is elképzelhető lenne, egy tranzisztoros előerősítővel.
(#) john94 hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Sziasztok!
Ennél arajznáél,akondik melyik felét kell a fekete (teli) rész felé fordítani?

tda 2030.jpg

(#) kadarist válasza john94 hozzászólására (») Ápr 7, 2012 / 1

Szia!
Az elkó fekete fegyverzete a negatív, az üres négyzet a pozitív. Bővebben: Link
(#) john94 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Köszönöm a segítséget!
(#) Venusfan hozzászólása Ápr 7, 2012 /

Sziasztok!

Van egy usb hdd tokom aminek sajnos nincs meg a tápja, 5 volt és 12 volt kell neki, ha bekötöm egy pc tápra, és gépen kivül inditom a zöld fekete kábellel, akkor birni fogja? vagy inkább ne erőltessem a dolgot?
KÖszi előre is
(#) kadarist válasza Venusfan hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Szia!
Nagyon szépen működik majd úgy is.
Következő: »»   1639 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem