Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Szia!
Az a baj, hogy a menü elég sok olyan számjegyet is használ, amit az idő és dátum kijelzéshez nem kell. Pontosan ezekből lehet kideríteni melyik menüben is vagyunk. - Az RGB panelen van 4 felhasználatlan kimenet. A két glimhez egy-egy MPSA42 -t adva, már egymástól függetlenül is villoghatnának. - 2*6 nyomógombot is lehetne kezelni, ehhez csak 6 db dióda kellene a CD4028 kimenetéről a nyomógombok egyik kivezetésére, a másik kivezetésük a mostani nyomógomb bemenetek lennének. Egy bökkenő van csak a 16F628A a mostani bővítésekkel gyakorlatilag megtelt... A VFD óra peneljére 16F648A -t ültettem...
Szia! Szerintem így marad már nem bonyolítom.. A VFD órát is megépítem majd ha ott tart a projectetek van hozzá csövem
Lehet nagy hülyeséget írok, de nem lehetne még egy katódot csinálni,rátervezni, amin pl. mindig csak 1-es lenne. Erre lehetne tenni a glimmet.
Szia!
Pont ezt írtam. A kontrollernek nincs szabad lába. - Az RGB panelon van 4 kimenet, ezek közül egy vagy kettő bázisellenállással vezérelhetne egy-egy MPSA42 -t. Arra mehetnek a glimek. - A két nyomógomb a diódás megoldással mehetne egy bemenetre, felszabadulna egy kontroller kimenet a glim vezérlésére. Bázisellenállás, MPSA42, stb. Mindehhez át kellene térni 16F648A -ra... Abba még a hőmérő is elférne...
Nemtudom, hogy mennyi áram folyhat keresztül egy LDR-en, de ha sorosan lenne kötve a glimm-el nem működne? Tehát tápfesz, glimm előtétje, LDR, glimm.
Az ldr-es vezérlés a glimmnél sem működne jól. Sajnos elég szűk a szabályzási tartomány, ahol még ég a glimm, mint a csöveknél is. És ugyanúgy lenne eltérés a programból történt fényerőszabályzás (tulajdonképpen kitöltési tényező változik) és az ldr-es feszültségcsökkentés között. :no: Az ldr alapból beleszól a glimm feszültségébe is, hiszen az egész nagyfeszt változtatja a tápegység szabályzásával..
Lenne igény Z573 bontott csövekre? Kb. 50-100db lesz, igaz ez még csak a j.héten tudom meg pontosan mennyi is lesz a vége.
Tegnap voltam az Ózdi "lengyelpiacon", és egy idősebb bácsika mindenféle bontott alkatrészeket árult. elkezdtem turkálni, és rögtön találtam 4db z573-at. Ő mondta hogy van még, régi orvosi műszerekből bontja, és van több féle. Nála is volt, olyan mint a z573 csak fele olyan hosszú de nem volt rajta tipusszám. J. hétre megnézi milye van. Mondta hogy m.héten 200db vadi újat adott el.
Szerintem lenne. Bár ez saját vélemény, de ha jól tudom nem nagyon lehet beszerezni, vagy legalábbis elég drágán. Engem tuti érdekelne vagy 10-20 darab jó árban :awink: .
Idézet: „Mondta hogy m.héten 200db vadi újat adott el.”
Mondani én is tudom: Képzeljétek el, a múlt héten eladtam 1000db. vadonatúj nixie csövet!
Ha lesz cső pluszban, engem is érdekelne! :peace:
A Conrad-ba szokott valaki járni? 5mm-es pattintós tápcsati aljzat kellene pár db.
ElektroartBt oldalán nézz szét
ha ott van akkor küldök neked
Ha más megoldás nincs, megvehetem Neked...
Sziasztok.
Épp rakom össze a mule órához az alkatrészlistát. Mi a véleményetek erről? Jó lenne zümmernek? Köszönöm a válaszokat
Szerintem igen de én személy szerint ilyet tennék bele: Bővebben: Link
Persze ez csak az én véleményem
Sziasztok.
Én is elkezdtem a beültetést, ha valahol elakadok, akkor sikítok Gábor
Szerintem nincs min elakadni, nekem sikerült elsőre minden. A panelok feliratozása szuper, talán ami gondom volt, hogy egy-két alkatrész lába nem fért be a furatba, de ezen egy kis odafigyeléssel lehetett segíteni.
Segítsetek egy kicsit.
A képen bejelölt alkatrészek nincsenek a cikkben, illetve Vicsys kapcsi tápjában nincsenek ezek az alkatrészek. A felső jelölésnél a fet Gate lába és a föld közé megy egy 100k ellenállás, illetve mellette a táp és a föld között van egy jelöletlen kondi. Alul pedig az LDR-rel egy párhuzamosan egy ellenállás a föld felé. Kérdésem, hogy be kell ültetni a jelölt alkatrészeket? köszi.
Szia!
- Jelöletlen kondenzátor: 100nF tápszűrő, - FET G -S közé 100k: Jobb a békesség. Ha a fet gate- jéra kerül egy kis töltés és nemtud hova elmenni, a fet kinyithat. A terhelése L1 egyenáramú szempontból rövidzár. Szóval a mérések alatt lezárva tartja ez az ellenállás a fet -et. - LDR ellenállása: Ez az ellenállás az LDR -rel sorba van kötve. Már nem lehet kapni pontosan azt az LDR -t, ami Vicsys cikkében szerepel. Ha olyat tudnál beszerezni, aminek megvilágítva túl kicsi lenne az ellenállása, ezen a helyen ki tudod pótolni.
Szia.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, minden világos.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Lefordítottam 16F628 ill 16F628A kontrollerekre PCF8583 (A0 láb a földön) és DS1703 RTC -hez. Még a leírást is bővítettem. RGB led-es palelt is kezeli. DS1703 -mal nem tudom tesztelni. Kb. 30 - 40 utasítás hely van még a 2k -ból. Teszteljetek.
Szia.
Lehet hülyeség az ötlet, lehet elvetettétek már, nem tudom, de azért leírom. Mozgásérzékelőt, pir szenzort nem terveztek bele esetleg az újabb verzióba? Most rendeltem a képen látható szenzorból, kemény 3 dollárért, ingyen szállítással. Csőkímélés szempontjából nem lenne jó, hogy ha csak akkor menne a kijelzés, a mozgás van?
Én tesztelném Régi Mule v2 hardverrel megy? Illetve az új hol található meg? Üdv!
Holnap tesztelem a DS1703 a 3. lábat kifordítom kötök rá egy kis kakaót az elemről és majd jelzem felrobbant vagy sem
Az 5 -let nem hülyeség már én is ajánlottam H2Opok -nak is a hőmérőjébe.
Pont csőkímélés célból. Egy LDR -el meg lehet még tuningolni, hogy világosban vagy csak sötétben érzékeljen.
Sziasztok!
Na én már próbáltam is... Szóval első tapasztalatok: 1. Autostandby: az engedélyezést nem tudom állítani, az alapról gombnyomással átugrott 3-asra és ottmaradt, onnan sehová, és nem villannak a ledek... 2. Az RGB-nél valami más lett, nem külön (8-9-0) lehet állítani a ledeket, hanem almenünként (81- 82-83) szerintem így sokkal jobb, itt működik az üzemmódváltás szuperul. Egyenlőre ennyi, és nagyon ügyes vagy, egyre jobb!!!! A többit még nem próbáltam, annak több idő kell, a távirányítót pedig csak szerintem hétvégén tudom letesztelni...
Sziasztok,
Kb. 10 napja megvettem az ebay-en 3 darabot abból a picike nixie-hez való DC/DC konverterből 15 dollár/db free shipping. Nagyon gyorsan kb. 4 nap alatt meg is jött, de nem a horizontal (fekvő) kivitel hanem a vertical (álló). Jeleztem az eladónak a problémát, mire Ő mondta hogy semmi gond küldi a három jót ezeket meg tartsam meg Annyit szépítettem a dolgon hogy egy helyre jobb lesz az álló kivitel így ha megjött a jó adad veszek "papíron" még négyet de mondtam neki hogy csak hármat küldjön :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |