Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   766 / 1387
(#) janikukac válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Na ez jó ötlet, de ünnepek miatt biztos zárva minden ! Jövő hét elején megyek Magyarországra, és biztos veszek !

Üdv !
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Gyógyszertár sosincs zárva.. Ügyelet mindig van, mert kötelező legalább 1-nek nyitva lennie, legalább is nálunk. Ott nem tudom mi a helyzet de gyanítom ott is így van ez.
(#) pepe091 válasza mrobi hozzászólására (») Ápr 7, 2012 /

Köszönöm. TN 160 Kémiai ónozóval.
(#) AZA válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Zsirszóda név alatt keresd festékesüzletben,Domena boltokban van.
(#) janikukac válasza AZA hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Zsírszóda az a NaOH, olyan van, de ide mosószóda kellene (Na2Co3 - nátrium-karbonát) .
(#) kokozo válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Szia! Ha a faludban nincs miért nem rendelsz webshopból? Már rég odaért volna..
(#) janikukac hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Sziasztok !

Lehet semmi újat nem mondok evvel, de hátha valakinek segít: Én már jó ideje p20-azok, de erre csak most jöttem rá, hogy ha legalább 20cm-ról vízszintesen a földre helyezett panel lakkozzuk , szép lassan nyomogatva a szórófejet, és amint befejeztük óvatosan egy karton dobozba tesszük, hogy megszáradjon, akkor egyenletes, viszonylag pormentes ,szélén nem megfolyt panelt kapunk. Nekem bevált. Most épp a radiátoron szárad..
Ja, és közvetlen fújás előtt WC papírral megtörlöm még egyszer, hogy teljesen pormentes legyen.

Amúgy már áttértem a dry-ra, tök jó móka, olcsóbb, profibb,csak ugye még nincs előhívóm hozzá.

Üdv !
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Mióta itt nyüzsögsz, már fordultál volna szegeden egyet és lenne 200literre való mosószódád!
(#) janikukac válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Vasárnap, mivel? Anyám minibiciklijével? (nincs még sajátom mert elrontottam a másikat) Át a határon? Tudod mekkora sor van?
(#) zombee válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Kiteszed a levegőre a NaOH-t és pár nap alatt hófehér lesz. Az már mosószóda. Igaz, nem a legolcsóbb...
(#) lowlatency hozzászólása Ápr 8, 2012 /

Üdv.
Szeretnék belevágni a házi nyákkészítésbe. Fotó módszert használnék tintasugaras nyomtatóval írásvetítő fóliára. Előre elkészített nyákot használnék, láttam a HEStore-ban két faja is van a HP1P Cellu és az EP1P Epoxid. Mi lehet a külöbség ami a közel dupla árat indokolja és melyiket érdemes használni?
Szükségem lenne még panelfúróra is. Mivel nem sok (kb. 10-15 db évente) nyákot készítenék valami költségtakarékos, de használható megoldás kellene. Ezért ezt az állványt és ezt a fúrót találtam, szerintetek ezek mennyire használhatóak?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) pepe091 válasza lowlatency hozzászólására (») Ápr 8, 2012 /

Üdv!

A fotós nyákkészítésben nem tudok segíteni, mert én vasalós vagyok, viszont az az állvány amennyibe kerül, nem ér annyit. Már csak abból tudom, hogy én vettem Tőlük egy ilyet, de nem éri meg az árát, nem valami erős anyagból van, és a rugója, ami a léyne lenne, elég gyenge, szinte én húzom fel minden alkalommal, ráadásul ha nem tartom ellen vasmarokkal, nem lenne 90°-os. Szóval nem ajánlom. A fúróval ugyan ez a helyzet, azt nem vettem, viszont itt a fórumon vett már valaki, olvasd el a véleményét ITT.

Nagyon szokták ajánlani a Proxxon termékeket, nézz körül náluk fúrót nem biztos, de állványt egész biztos találsz abban az árkategóriában amit linkeltél. A fúróra meg nem árt egy picit áldozni, mert megéri.

Proxxon

De ha mindenképp ebben az árkategóriában szeretnéd a fúrót akkor, a HEStoreban ezeket ajánlom:

EZ vagy EZ
(#) Zoli_bácsi válasza lowlatency hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

A HE store-s állványt felejsd el. Az nem való precíz munkára. Én mindenképpen proxxon terméket javaslok. Fúrót is, és állványt is lehet kapni proxxonéknál. Én nem bántam meg a vásárlást. A fúró 12V-os szabályozható (MICROMOT 50/E) + hozzá való trafó (NG2/S) + állvány (MB140/S). + patronsor.
(#) koczka válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

MICROMOT 50/E mennyire használható keményfém fúrókhoz?
(#) pilotitalia válasza koczka hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Szia!

Nekem is a felsorolt gépparkom van Proxxon-ból és tökéletesen használható a kemény fúrókhoz.Idáig semmilyen problémám nem volt vele,természetesen törtem már vele kemény fúrót de az az én f...ságom volt
Bátran merem ajánlani igaz nem a legolcsóbb kategóriájú gép, de szerintem ha sikerül beszerezned akkor sok örömteli pillanatod lesz vele és igényesem tudsz vele dolgozni.Természetesen ez csak az én véleményem!
(#) lowlatency válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Köszönöm a választ neked és pepe091-nek is. Már csak azt nem tudom, hogy a HEStore-os HP1P és az EP1P fotonyák között mi a különbség (az árán kívül persze).
(#) Zoli_bácsi válasza koczka hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

A gyakorlati tapasztalatom, hogy maximálisan használható keményfém fúrókhoz. Nekem csak és kizárólag keményfém fúróim vannak nyákfúrásokhoz. Nagyon precíz és pontos park. Én mindenképpen ezt javaslom. Igaz drága mulatság, de egy életre szól.
(#) sastas01 válasza lowlatency hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Azonkivül szeritem csak az anyaga.
(#) thomas3 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 9, 2012 /

Én is keményfém fúrókat használok. Szintén csak ajánlani tudom. Ha betudod fogni egy oszlopos fúróba akkor szinte örök élet. Persze kellő odafigyelést igényel mert ha a panel amiben benne van elmozdul akkor törik azonnal.
Valamint ezekkel a minőségi fúrókkal rettentő szép furatokat lehet készíteni.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Ahhoz képest, hogy mindenki szerint minden patikában van mosószóda, egy harmadik helyen lett csak, de az is '100ft-os' bolt volt, nem patika.
Nyákozásra fel !

Ja, és valami: ha alig használt a kémiai ónozóm, csak ~6,7 panel fürdött benne, akkor tényleg elég tíz másodpercre beledobni a panelt, ami egyenletes nem lesz, és egyből lemosni? Valamelyik nap 1 percet hagytam benne, kivettem, szépen lassan ~2perc alatt beleöntöttem az ónozót a dobozába, és ez idő alatt csúnyán megfeketedett a levegőn a panel.
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Remélem, vettél vagy két kilót!
(#) janikukac válasza karaszbandi hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Csak két fél kilósat. Tudjuk most már hol lehet. Amúgy hányszor szabad egy 10gr+1000ml vizes oldatot használni?
(#) Bari- válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Én egy 2l-es mennyiséget kb 1 évig használtam és elég sok panel lett benne előhívva, de még akkor is jól végezte dolgát, csak már undorító kék színe volt, így kevertem be újat, ha már van itthon belőle kb 20kg (a család használja mosáshoz, mosószerként)

Bari
(#) janikukac válasza Bari- hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Köszi !
(#) koczka válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Igen az biztos hogy az állvány az MB140/S lesz de azon filózok még hogy érdemese egy MICROMOT 220/E IB/E -t venni vagy elégséges a kistestvére? Neked mekkora a legvékonyabb keményfém amit nem tört el?
(#) karaszbandi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Addig, amíg hajlandó dolgozni!
(#) Zoli_bácsi válasza koczka hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

A 230V-os is remek választás. Bár nekem elég a 12V-os is. Gyakorlatilag 0,5-össel is fúrok, az csak rajtam múlik, hogy eltöröm-e. A fúró biztos nem töri, mert nagyon meg van csinálva.
(#) janikukac hozzászólása Ápr 10, 2012 /

Elkészítettem életem 2. és 3. dry fóliás panelját kézi felvasalással. Ami a legnagyobb bajom eddig, az az, hogy nem tudom szépen egyszerűen, csak szenvedve az első polimert a ragasztós trükkel leszedni.
Szerintem nem is rosszak, sőőőt. Igaz 4 órától idáig csináltam megállás nélkül (már szédelgek az éhség miatt) de bele fogok ebbe is jönni szerintem.
Ja, és aminek a legjobban örülök, hogy az ónozás végre olyan, amilyennek akartam. 10 másodpercig benne , rögtön víz alá teszem, és már kész is.
Holnap fúrok, forrasztok, bár még a kijelzőm nincs megvéve, majd csak csütörtökön lesz meg. : -)
Várom a véleményeket, kritikát !
Üdv !
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Fóliát cellux segítségével könnyű eltávolítani, trükkje az, hogy nagyon gyors, hirtelen mozdulattal kell lerántani, csak így működik.
(#) sastas01 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 10, 2012 /

Én a dryról a polimert úgy szedem le, hogy az egyik sarkára ráragasztok mindkét oldalról egy-egy kis darab szigszallagot, jól rányomom, majd szépen lassan szétnyitom. Így egyből lejön.

Az egyik panelon viszont találtam néhány hibát(csatolmányban)

hiba.jpg

Következő: »»   766 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem