Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Hali,
Ezek gyártói GERBER file-k. Ebből készítik el a panelt. Ezt nem igen tudod megnyitni vele. Erre valami CAD támogatott szoftver kell esetleg vagy marad a rajz bevitel.
Helló mindenki!
Szeretnék egy motor generátorán szimulálni. Konkrétabban egy 3fázisú generátorról lenne szó. Megoldható ,hogy proteusban szimuláljak egy ilyen generátort? Előre is köszi!
Sziasztok! Valaki tud abban segíteni,hogy hogyan lehetne azt beállítani ARES-ben ,hogy viákat ne pakoljon az alkatrészek alá?!
![]()
Helló mindenki!
Proteusban szeretnék pár 7 szegmenses kijelzőt letenni. Le is tettem a logikai kapcsolásnál, be van kötve működik. De mikor rámegyek ,hogy a logikai kapcsolásból készüljön nyák terv, a 7 szegmenses kijelzőt nem rakja át, mert nincs hozzá rendelve PCB Package. Hogy lehet hozzárendelni a megfelelő PCB -t? Konkrétan ezt szeretném használni: http://www.hestore.hu/prod_10021807.html?pic_id=8754 Előre is köszi!
Saját magad is megrajzolhatod, és hozzárendelheted. Olyat amit akarsz.
ARES-ben megrajzolod alapelemekből, kijelölöd, majd Make Package gomb. Beállítasz mindent és elmented. Ezután ezt a rajzolatot már ISIS-ben hozzárendelheted az alkatrészhez: Kijelölöd az alkatrészt, majd Packaging Tool gomb. Itt beállítasz mindent és elmented. Innentől az ARES már használni fogja hozzá ezt a rajzolatot.
Nem tudok rájönni hogy kell. Nem tudnál egyet csinálni és elküldeni valahogy?
Pedig nem bonyolult. Előb már írtam hogyan kell.
Hogy lássd hogyan is épül fel egy alkatrész rajzolata ARES-ban: Kiteszel pl. egy csatit, majd kijelölöd és rányomsz a Decompose Tagged Objects gombra (kalapács ikon). Ekkor az alkatrésztokot felbontja alapelemekre, amiből az felépül. Na, neked is ilyet kell rajzolnod, majd ezeket kijelölni jobb egérgombbal, és rákattintani a Make Package gombra (IC tok és plussz jel).
Sziasztok,
Mellékeltem egy képet, azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudom ezeket a vezetékeket kiegyenesíteni, amik a buszhoz kapcsolódnak? Sajnos még kezdő vagyok.
Csökkentsd a rasztertávolságot, úgy már a megfelelő helyre tudod húzni a vezetékeket!
(View menü -> Snap)
Nagyon szépen köszönöm!
Sziasztok.
Próbálom szimulálni az "ALKOTÓ" féle labortápot, de valamiért nem akarja a proteus 7.10. Valaki megnézné, hogy csak nálam rossz a proteus, vagy a kapcsolást rontottam el?
Üdv!
Az alternátort cseréld le vsine ac forrásra. Nekem azzal működik.
Köszi. Nekem így sem megy. Állandóan hibát ír (csatolva). Ha meg nem ír hibát, akkor a voltmérőn csak az "nan" felirat olvasható.
Sziasztok!
A labortáp nekem is működik. Előfordul az előbbi hibaüzenet. Javaslom állíts a potmétereken kb. közép értéket. ezután valószínűleg elindul a szimuláció, bár lehetséges, hogy többszöri indításra. Üdv. Subi
Lehet, hogy a géped lassú, a valós idejű modellezéshez, vagy maga a programod korlátos.
Köszi, de szerintem nem többszöri indításra kéne elinduljon egy szimuláció. A potikat állítottam, de a hiba un. A multisim-ben tökéletes a kapcsolás, és elsőre elindul, úgy ahogy egy szimulátorban kell.
Kiírja a hibaüzeneteknél, hogy túl sok iterációt csinál úgy, hogy nem konvergál sehova az eredmény. Van valahol egy táblázat, ahol beállíthatod a RELTOL-t. ( Az analizis tulajdonságait ) Ez a relatív pontosság, azt vedd egy kisebb értékre. ( A Proteust nem ismerem, de a Multisimben így működik. Meg van még egy olyan, hogy Analog shunt resistance, azt is lehet kisebbre venni.)
Helló mindenki!
Proteusban szeretnék szimulálni egy RGB ledet. Meg jó lenne ,ha utána át lehetne rakni majd a nyák tervezőbe is. Ez ,hogy oldható meg? Valaki tudna ehhez alkatrészt küldeni vagy leírást, hogy lehetne csinálni benne ilyen alkatrészt? Előre is köszi!
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy a Proteusban milyen név alatt találom ezt a sorkapcsot? Sorkapocs
Helló mindenki!
Proteusban meg lehet oldani ,hogy egy oldalra több fóliát nyomtasson? Konkrétan több nyákot szeretnék csinálni és bőven elférne egy lapon, de sehogy se tudom rávenni a progit ,hogy egy lapra nyomtassa(egymás mellé) a fóliákat. Előre is köszi!
Ezek szerin én v agy ok béna. De hol engedi másolgatni? Tudnál fölrakni pár képet vagy valami leírást?
Köszi!
Több panel alsó fóliáját sikerült egymás mellé tennem ,de én a beültetési rajzot is mellé szeretném tenni. Ez megoldható?
Köszi a segítséget. De sajnos ez nem működik különböző fóliákkal.
![]() ![]()
Szóval. Van egy 2 oldalas projektem. Egy oldalra szeretném az alsó és a fölső réteget nyomtatni. Csatoltam pár képet. Követhető rajta ,hogy ez miért nem oldható meg.
A fóliákat csak együtt lehet arrébb tenni, ha ki van kapcsolva ,ha nem.
Helló mindenki!
Proteusban szeretnék egy ilyet letenni: http://www.hestore.hu/prod_10029478.html A problémám az ,hogy csak a furatra szerelt verzió van benne. Próbáltam kézzel létrehozni másik tokkal, viszont valamiért nem hajlandó engedni ,hogy két VDD és két VSS legyen. Hogy lehet megoldani ,hogy le tudjam rakni a linkelt alkatrész és még a lábkiosztás is jó legyen? Előre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |