Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   21 / 45
(#) röntgen válasza kkrisz75 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Hali,
Ezek gyártói GERBER file-k. Ebből készítik el a panelt. Ezt nem igen tudod megnyitni vele. Erre valami CAD támogatott szoftver kell esetleg vagy marad a rajz bevitel.
(#) kadarist válasza kkrisz75 hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Keress egy Gerber nézegetőt
Próbáld ki ezt a tervezőt, itt importálni tudsz Excellon furatfájlokat is.
(#) szuperman hozzászólása Márc 24, 2012 /

Helló mindenki!

Szeretnék egy motor generátorán szimulálni. Konkrétabban egy 3fázisú generátorról lenne szó. Megoldható ,hogy proteusban szimuláljak egy ilyen generátort?

Előre is köszi!
(#) vaszily hozzászólása Ápr 2, 2012 /

Sziasztok! Valaki tud abban segíteni,hogy hogyan lehetne azt beállítani ARES-ben ,hogy viákat ne pakoljon az alkatrészek alá?!
(#) szuperman hozzászólása Ápr 4, 2012 /

Helló mindenki!

Proteusban szeretnék pár 7 szegmenses kijelzőt letenni. Le is tettem a logikai kapcsolásnál, be van kötve működik. De mikor rámegyek ,hogy a logikai kapcsolásból készüljön nyák terv, a 7 szegmenses kijelzőt nem rakja át, mert nincs hozzá rendelve PCB Package. Hogy lehet hozzárendelni a megfelelő PCB -t? Konkrétan ezt szeretném használni:
http://www.hestore.hu/prod_10021807.html?pic_id=8754

Előre is köszi!
(#) Zsora válasza szuperman hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Saját magad is megrajzolhatod, és hozzárendelheted. Olyat amit akarsz.
ARES-ben megrajzolod alapelemekből, kijelölöd, majd Make Package gomb. Beállítasz mindent és elmented. Ezután ezt a rajzolatot már ISIS-ben hozzárendelheted az alkatrészhez: Kijelölöd az alkatrészt, majd Packaging Tool gomb. Itt beállítasz mindent és elmented. Innentől az ARES már használni fogja hozzá ezt a rajzolatot.
(#) szuperman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Nem tudok rájönni hogy kell. Nem tudnál egyet csinálni és elküldeni valahogy?
(#) Zsora válasza szuperman hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Pedig nem bonyolult. Előb már írtam hogyan kell.
Hogy lássd hogyan is épül fel egy alkatrész rajzolata ARES-ban:
Kiteszel pl. egy csatit, majd kijelölöd és rányomsz a Decompose Tagged Objects gombra (kalapács ikon). Ekkor az alkatrésztokot felbontja alapelemekre, amiből az felépül. Na, neked is ilyet kell rajzolnod, majd ezeket kijelölni jobb egérgombbal, és rákattintani a Make Package gombra (IC tok és plussz jel).
(#) forest.arpad hozzászólása Ápr 4, 2012 /

Sziasztok,

Mellékeltem egy képet, azt szeretném megkérdezni, hogy hol tudom ezeket a vezetékeket kiegyenesíteni, amik a buszhoz kapcsolódnak?
Sajnos még kezdő vagyok.
(#) Zsora válasza forest.arpad hozzászólására (») Ápr 4, 2012 /

Csökkentsd a rasztertávolságot, úgy már a megfelelő helyre tudod húzni a vezetékeket!
(View menü -> Snap)
(#) forest.arpad válasza Zsora hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm!
(#) szitko hozzászólása Ápr 12, 2012 /

Sziasztok.
Próbálom szimulálni az "ALKOTÓ" féle labortápot, de valamiért nem akarja a proteus 7.10.
Valaki megnézné, hogy csak nálam rossz a proteus, vagy a kapcsolást rontottam el?

lt_2.DSN

(#) brato válasza szitko hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Üdv!

Az alternátort cseréld le vsine ac forrásra. Nekem azzal működik.
(#) szitko válasza brato hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Köszi. Nekem így sem megy. Állandóan hibát ír (csatolva). Ha meg nem ír hibát, akkor a voltmérőn csak az "nan" felirat olvasható.
(#) subi válasza szitko hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Sziasztok!
A labortáp nekem is működik. Előfordul az előbbi hibaüzenet. Javaslom állíts a potmétereken kb. közép értéket. ezután valószínűleg elindul a szimuláció, bár lehetséges, hogy többszöri indításra.
Üdv.
Subi
(#) pucuka válasza szitko hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Lehet, hogy a géped lassú, a valós idejű modellezéshez, vagy maga a programod korlátos.
(#) szitko válasza subi hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Köszi, de szerintem nem többszöri indításra kéne elinduljon egy szimuláció. A potikat állítottam, de a hiba un. A multisim-ben tökéletes a kapcsolás, és elsőre elindul, úgy ahogy egy szimulátorban kell.
(#) (Felhasználó 46585) válasza szitko hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Kiírja a hibaüzeneteknél, hogy túl sok iterációt csinál úgy, hogy nem konvergál sehova az eredmény. Van valahol egy táblázat, ahol beállíthatod a RELTOL-t. ( Az analizis tulajdonságait ) Ez a relatív pontosság, azt vedd egy kisebb értékre. ( A Proteust nem ismerem, de a Multisimben így működik. Meg van még egy olyan, hogy Analog shunt resistance, azt is lehet kisebbre venni.)
(#) szuperman hozzászólása Ápr 15, 2012 /

Helló mindenki!

Proteusban szeretnék szimulálni egy RGB ledet. Meg jó lenne ,ha utána át lehetne rakni majd a nyák tervezőbe is.
Ez ,hogy oldható meg? Valaki tudna ehhez alkatrészt küldeni vagy leírást, hogy lehetne csinálni benne ilyen alkatrészt?

Előre is köszi!
(#) ISF79 hozzászólása Ápr 18, 2012 /

Sziasztok!

Tudnátok segíteni, hogy a Proteusban milyen név alatt találom ezt a sorkapcsot?

Sorkapocs
(#) ISF79 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 18, 2012 /

Köszi!
(#) szuperman hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Helló mindenki!

Proteusban meg lehet oldani ,hogy egy oldalra több fóliát nyomtasson? Konkrétan több nyákot szeretnék csinálni és bőven elférne egy lapon, de sehogy se tudom rávenni a progit ,hogy egy lapra nyomtassa(egymás mellé) a fóliákat.

Előre is köszi!
(#) szuperman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Azzal nem lehet.
(#) szuperman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 26, 2012 /

Ezek szerin én v agy ok béna. De hol engedi másolgatni? Tudnál fölrakni pár képet vagy valami leírást?

Köszi!
(#) szuperman válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

Több panel alsó fóliáját sikerült egymás mellé tennem ,de én a beültetési rajzot is mellé szeretném tenni. Ez megoldható?

Köszi a segítséget. De sajnos ez nem működik különböző fóliákkal. Hiába kapcsolom ki a forrásnál az összes nem kívánatos fóliát, mikor átrakom a másik munkaterületre az ott lévő beállítások lesznek érvényesek és megjelenik az összes fólia, illetve ami a cél munkafelületen be van állítva.

Szóval. Van egy 2 oldalas projektem. Egy oldalra szeretném az alsó és a fölső réteget nyomtatni. Csatoltam pár képet. Követhető rajta ,hogy ez miért nem oldható meg.
(#) szuperman válasza szuperman hozzászólására (») Ápr 27, 2012 /

A fóliákat csak együtt lehet arrébb tenni, ha ki van kapcsolva ,ha nem.
(#) szuperman hozzászólása Ápr 30, 2012 /

Helló mindenki!

Proteusban szeretnék egy ilyet letenni:
http://www.hestore.hu/prod_10029478.html
A problémám az ,hogy csak a furatra szerelt verzió van benne. Próbáltam kézzel létrehozni másik tokkal, viszont valamiért nem hajlandó engedni ,hogy két VDD és két VSS legyen. Hogy lehet megoldani ,hogy le tudjam rakni a linkelt alkatrész és még a lábkiosztás is jó legyen?

Előre is köszi!
(#) szuperman hozzászólása Máj 4, 2012 /

Valaki meg tudná mondani ,hogy mikor rámegyek ,hogy automatikusan tervezze meg a vezetősávokat, hol lehet beállítani ,hogy milyen vastagok legyenek?

Előre is köszi!

(Az egyértelműség kedvéért jól jönne esetleg egy kép is hozzá, ha nem gond)
Következő: »»   21 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem