Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi.
Elkészült tegnap a másik oldal nyákja is. Ma majd ha minden jól megy meló után belekezdek a beültetésbe..
Kellemes időtöltést vele!
Szia! Milyen technológiával készült ? Szép Munka.
:eek2:
Nem gyenge!
A gép nem brummog,de én igen,méghozzá azt,hogy munkáidat látva,neked érdemes lenne jobban szétnézni Barnapili által linkelt fórumon,már ha érdekel a téma.
Ne úszítsd, már így is olyan dolgokat látok tőle a kölyök kora ellenére, hogy csak hüledezek... mi lesz belőle egy év múlva? De előbb-utóbb ott lesznek a gépének a képei a gyűjteményedben... :yes:
Köszönöm. Igazából ez csak ilyen kísérletezgetés volt. Van egy hasonló de komolyabb terv a fejemben. Csak idő nincs.
Sziasztok!
Végre elkészült a laminálóm, bár elektronikai téma inkább csak kábelezés volt, azért a végeredményhez mégiscsak hozzátettem. Az alap egy swedex lamináló leselejtezett belseje volt, ami elég szép állapotban túlélte az elektronikus hulladéktároló kártékony hatásait. Gyakorlatilag egy barkácsbolt elektromos hulladék gyűjtőjében láttam meg. Szerencsére minden fontosabb alkatrésze megvolt, ami a működéshez kell. Jó néhány dolog egyengetésre szorult, szerencsére a hengerek tengelyei megúszták a dolgot épségben. Az alaplemez egy bútorlap darab, amire mindent felcsavaroztam, majd leburkoltam a fűtőlapokat felülről egy újrahasznosított nyáklappal, oldalt pedig alu szögprofillal. A védőföldet végigvittem minden fém elemen. A kapcsolók, betáp csatlakozó PC tápokból bontott, a hajtómű szintén a hulladékban volt motorostul. A fűtés beállítása bimetall hőkapcsolós, a szabályozható tartomány 3/4.-énél tökéletes nyák gyártáshoz. A glimm izzót és az aluprofilt kellett megvennem, a többi hasznosítható volt. A hengerek nyomóereje a végüknél állítható rugósan, a fűtőlapoknak pedig én csináltam rugós felfüggesztést, hogy mindig legyen kontakt a nyákkal. Tudom, a mai laminálók a hengert fűtik, A4 méretűek, ez pedig A5-ös, és dögnehéz a sok vas miatt, szépségdíjat sem nyerne, de nem túrázni megyek vele, és működik szépen, szinte ingyen.
Üdv mindenkinek.
Volt most egy kis időm hát összedobtam egy led-es égőt. A mocimba csináltam hátsó lámpának, volt itthon hozzá minden, nem nagy szám de gondoltam megosztom veletek.
Azt tudod, hogy forgalomban nem használhatod?
Ha rendszámos a motorod a rend őrei a forgalomból is kivonhatják.
Á nem eszik olyan forrón a kását
Minden led-es rajta, indexek minden, parkolóégő is. Ám még nem találkoztam rendőrrel. Ja rendszámos.
Készülőben az Attila féle forrasztó állomásII.
Az első verziót már évek óta használom!
Nekem ugyan ez van meg eredetibe...Átalakítás nélkül működött......Jó erős vas....
Azért valami pákász dolgot is belerakhattál volna ! Amúgy pöpec !
Jaaaaa, vagy úgy. Így már érthető.
Na, én indulok a suliba. Szép napot !
Gondolom ilyesmi lesz:Bővebben: Link
Ügyes vagy asztalosnak is.
Nálam a burkolat, a kapcsolók, és a vezetékezés teljesen hiányzott, azért kellett ilyenre kialakítanom. A fűtőlapok meg egy 1 mm-es távtartóval össze voltak csavarozva, azon nem fért volna át a nyák, ezért a rugós felfüggesztés. Ey forgásirányváltón agyalok még, ha rosszul kapja be a nyákot és a papírt, vissza lehessen tekerni.
Nagyon jó lett, nekem még nem sikerült hajlítanom, igaz csak elméletben és rétegelt lemezből szerettem volna. Kitalálom, ez kérem egy rádió doboza, tippem szerint.
Bemutatok egy 30 perces Projectet Egy Bővebben: Linkütemre villogót mely Mikrofonos. 3V már simán elmegy és nagyon egyszerű kis kapcsolás.
Szerintem ez egy óra lesz! Vagy pörög, vagy valami. De leginkább órára hasonlít. Ha mégsem az, akkor karácsonyra egy ilyet kérek Tőled és akkor már biztosan óra lesz!
Aranyos kis darab, és érdekes. De egy ekkora nyákot elpazarolni rá, megvan vagy A2-es méret .....Hát majd leszakad a karod akkora darab
Nem vettem észre én sem. Annak is jó. :yes: De gondolom nem csöves, mert akkor igen kicsi.
Remélem látjuk készen is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |