Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   170 / 308
(#) debiansix válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Igen, kulfoldi. 230VAC.
(#) debiansix válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Angliabol rendeltem, azert jott ezzel a fajta csatlakozoval.
(#) SzervízMacska válasza debiansix hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Már csak az a kérdés, mire kívánod használni, mire elég 15W? ( Semmire... )
(#) janikukac válasza debiansix hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Gratulálok ! Bár én egy kattogós Weller-t használtan többnek tartom bárminél.
(#) elektrorudi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Bizony, bizony...
Indulásnak ez is nagyon jól megfelel (bár a teljesítménye nagyon kevésnek tűnik).
A múlt héten sikerült két "kattógósomba" is lelket lehelni. Már nagyon hiányoztak. A digitális, hőszabályzós, csili-vili izé, közelébe nem jön.
(#) dolargaan válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Nem csak indulásnak jó... Ha a hegyek rendelkezésre állnak, hosszú távon is alternatíva.
50W mire nem elég? Még normál panelek bontásához is megfelel.
Szerk.: Félre értettem, én a TCP-ről beszéltem.

Volt anno valami villforr vagy mi. Az hány wattos volt? Talán 20? Elég vastag heggyel. De csak felnőttünk azzal is.
(#) debiansix válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Alkatreszek ki-be forrasztasara? Nagyobb elemekhez (hutobordak, stb.) pedig ott van a regi forrasztopisztolyom. Eddig minden nagyobb dolgot ki tudtam vele szedni.
(#) zolika60 válasza dolargaan hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Bádogos munkára is alkalmas. Még antenna szerelő koromban több erősítő dobozt gyártottam vecsési savanyú káposztás dobozból vele.
(#) patexati válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Ezzel meg egy pillanatpákával minden megoldható csak tapasztalat kérdése. Persze jobb egy TCP de ez is megteszi ha valaki tudja használni.. Nekem is valami hasonló volt anno.. Ez nem égeti el a kis alkatrészeket,nem égeti fel a nyákot ha okosan van használva.. 15W?? ha nincs szabályzás akkor elegendő csak nem melegszik fel pillanatok alatt.. A hegy ki,be tolásával állítható is az "ereje" némi mértékben..
(#) dolargaan válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Sajnos azt ma már zacskóba csomagolják. Sok "alapanyag" eltűnik ahogy változik a világ.
(#) janikukac válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Én nem azzal indultam. Érdekesképp nemrég 'restauráltam' a Weller kattogóst(van kép is a Ki Mit-topikban), és ez a 4. pákám. Van szabályzós, meg bla-bla, de már a feelingje is teljesen más. Nekem elég a 48W. Nem bádogozni akarok vele.

Üdv!
(#) elektrorudi válasza dolargaan hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Bocsánat, én fogalmaztam félreérthetően. Egy a betű kimaradt...
Idézet:
„A digitális, hőszabályzós, csili-vili izé, a közelébe nem jön.[/b]”
(#) Alkotó hozzászólása Ápr 19, 2012 /

Értetlenül állok a "sima" páka, és a kattogós Weller fényezése előtt. Nekem mindkettő van, és forrasztópisztolyom is. Hosszú évekig csak a kattogóst használtam. Nem bántani akarom, ma is működik és használom is egy speciális feladatra, de a hőfokszabályzós pákáim minimum egy nagyságrenddel praktikusabbak és univerzálisabbak. Az egyik "névtelen márka" a másik maszek, és valóban ki kell a hegyüket cserélni pár száz óra munka után, de kb. 300Ft egy új hegy, és újra ketyeg egy csomó ideig. Ég és föld az ezekkel, és a régi Wellerrel való munka. Olyan forrasztásnak, ami kényesebb a melegre (apró SMD, vagy vékony rézvezetők bakelit panelon), neki se mernék fogni egy kattogóssal.
Végül azt se felejtsük el, hogy a kattogós "kattogója" csak a mágnesében tökéletes, mert az érintkezői bizony beégnek néha, és akkor azt is szervizelni kell, méghozzá sokkal költségesebben mint az én komplett forrasztóállomásom volt pákástól.
A forasztó-pisztoly más kérdés, az a hordozhatósága miatt pótolhatatlan, de ha azzal akar az ember finom kis dolgokat forrasztani, akkor ahhoz jelentős tapasztalat szükséges.
(#) zolika60 válasza dolargaan hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Konzerv doboz azért még van. Még hanem is vecsési savanyú káposzta van benne sajnos.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Nekem működött SMD-hez is. Bár azt nem napi szinten forrasztottam vele.
(#) elektrorudi válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Szintén rendelkezem az általad felsoroltakkal (kivéve a maszekot), és ennek alapján írtam, amit írtam. Volt 15Wattos pákám is, és sok örömöt szerzett annak idején. De a felhasználása (szerintem) erősen korlátozott.
Gondolom, azért tudják eladni ezt a sok-sok féle pákát, mert mindnyájunknak más áll a kezére.
... és ez így van jól.
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Nekem van Weller klattyogi, de a Csehszlovák 75W-ost használom mindenre. Kihegyezve forrasztottam már vele Nokia telefonba nagyítóval, SMD nyomógombot is. A vezeték hosszával is szabályozható a hőmérséklet.
(#) dolargaan válasza elektrorudi hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Pontosan. Nekem is van a sima fűtőbetétestől a kattogóson keresztül a forrólevegős állomásig mindenféle. Leggyakrabban mégis az öreg Wellereket használom. Megszokás? Lehet.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Nekem az SMD-hez ez vált be a legjobban !Bővebben: Link
Viszont gyakorlatilag szinte mindent a régi 1975 -ben vásárolt Csehszlovák 75W-ossal forrasztok , eddig még nem volt ellenfél .
(#) mps válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Látom előmelegítőd is van.
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

A "Csehszlovák" 75W-os a forrasztópisztolyt jelenti? (az nálam is folyamatosan üzemben van, megfelelő ritmusú ki be kapcsolgatással szinte bármihez jó)
(#) janikukac válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Csehszlovák pisztollyal kezdtem én is. Sajnos kisebb alkatrészekhez már nem alkalmas, és fogása sem a legmegfelelőbb. Én szeretnék egyszer ha 'felnövök' egy Weller állomást, de az soká lesz főleg pénzügyileg.
(#) scooby_ válasza satlokk hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Köszönöm! Igyekeztem. Így már jobban érzem magamat odalent. Konkrétan most jobban érzem magamat a műhelyben,mint a saját szobámban. :eek2:
(#) scooby_ válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Én itthon is,meg bent a suliban is a Solomon féle állomásokat használom. Nekem bevált,és nem is igénylek ennél jobbat. Amatőröknek bőven elég! A pillanatpákákat utálom. Gyorsan lehűl,vastagabb vezetéket Pl. már nem is tudok vele beónozni.
(#) satlokk válasza dolargaan hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Minifor...

És milyen igaz!
(#) satlokk válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Ez mind igaz!
De kinek a Pap és kinek a Papné!......
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

A kattogós védelmében egy gondolat: a hegyek meg vannak számozva.Ha több meleg kell akkor 8-as, de általában hetest használok, SMD-hez 6-ost. Természetesen nem vitatom, hogy egy forrasztó állomás más műfaj.
(#) nagy hoho válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Ez a forrólevegős állomásod? A páka szivacsot hiányoltam a képről.
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Ott elég forró a levegő ám!
(#) dolargaan válasza satlokk hozzászólására (») Ápr 19, 2012 /

Köszönöm a pontosítást, tényleg ez a neve. Már csak fűtőbetéteket találtam hozzá, a pákát nem lelem.
Következő: »»   170 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem