Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1851 / 3614
(#) KTobi válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Mi a kérdés?
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Választod a másikat. Hogy mért az még mindig vitatéma a családban.
(#) Attila86 válasza mps hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Köszi! Sikerült kicserélnek a hátteret meg a profilt áttenni jobbról baloldalra. Már csak a színeket kellene kicserélnem.

Hogyan tudom firefoxban megnézni hogy egy adott weboldal egy része milyen színű? Mert akkor a colours.ccs-ben rákereshetnék az adott szín kódjára és átírnám amire szeretném.
(#) mps válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Van neki egy kiegészítője, a firebug. Ha azt felteszed szinte minden hasonló kérdésre választ ad. Ahogy húzogatod az egeret a forráson, úgy színezi a lapot, és kiírja a hozzá kapcsolódó css-es kódot.
(#) idlob válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 21, 2012 / 1

Idézet:
„így az esélyem a kecskére ugyanannyi, mint a Mercire”

Az egész játékot pl. erre a hibás feltételezésre alapozzák. Meg arra, hogy a játékvezető ajtónyitása segít valamit, pedig nem.
Ha megcseréled a válaszod, kétszer akkora eséllyel nyersz, mintha nem (2/3 - 1/3).
Ugyanis, ha nem cserélsz ajtót, csak akkor nyerhetsz, ha már az első pillanatban jó ajtóra mutattál (ezt még nyilvánvaló).
Node.
Mekkora az esélye, hogy kezdetben jó ajtóra mutatsz? Teljesen véletlenszerű, tehát 1/3.
Mekkora az esélye annak, hogy az első lépésben rosszra mutatsz? Nyilván 2/3.
Ha megcseréled az ajtót, akkor a kezdeti tévedés esélyét minimalizálod.
Minden más csak díszlet.

A pali függetlenül attól, hogy jó vagy rossz helyre mutatsz, olyan ajtót nyit, ami mögött kecske van. A döntés szempontjából semmi információtartalma nincs.
Az 50-50% akkor lenne igaz, ha már az elején kinyitna egy kecskés ajtót. De addigra már hoztál egy döntést.
(#) ekkold válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Megsúgom miért nem jönne be a felezős megoldásod. Az ilyen és ehhez hasonló játékok egy részében (legalábbis amiről konkrétan tudok) a játékos csak kb. 5...10%-ot kap, és "előre le van zsírozva minden", az 50% ajánlatod azt jelentené, hogy nem vagy beszervezve előre, ezért 100%, hogy elutasítanák és valaki más lenne a "szerencsés" nyertes....
(#) ekkold válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Az 50% matematikai eséllyel amúgy egyetértek, mert ha egy "kecskés ajtót" mindenképpen kinyitnak, akkor az ugyanolyan mintha eleve csak 2 ajtó lett volna..
(#) ekkold hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Íme még egy érdekes fejtörő:
Vizsgázik a diák, kap egy kérdést amire igen/nem választ adhat. Vagy tudja a választ vagy nem. Ha tudja akkor nincs gond. Ha nem tudja akkor tippel, ha jól tippel akkor ugyanúgy nincs gond, ha rosszul tippel akkor pechje van.
Mekkora az esély arra, hogy azért válaszolt jól, mert tudta a választ?
(#) mate_x válasza ekkold hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Ha azt nézzük, hogy kedvező/összes, akkor a kedvező eset, amiket a diák tud, az összes pedig végtelen, mert végtelen kérdés van, tehát a valószínűsége 0
(#) titi hozzászólása Ápr 21, 2012 /

Üdv! Van itt valaki, aki meg tudja nekem mondani, hogy mit kell beállítani és hol, hogy a rendszermeghajtóként üzemelő sata HDD-m ne szerepeljen a leválasztható eszközök között?
(#) LANCIAZSOZSO válasza titi hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Milyen Op.rendszert használsz? Milyen chip-készletű az alaplapod?
(#) titi válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Win7 64bit, AsusM2V, VIA K8T890, VT8237A
Xp alatt nem volt gondom, de itt zavar, hogy mutatja a leválasztható eszközök között, és ha a telót, vagy pendrive-ot le akarom választani, nagyon sokáig gondolkodik (1-2perc), míg feldobja a levállasztás lehetőséget.

Az ilyen "felezzük el a nyereményt" típusú hozzáállással szokták definiálni a matematikus és a mérnök közötti különbséget
Egyébként én sem vagyok matematikus, csak azért vagyok biztos a dolgomban, mert kis gimnazistaként büntiből ennek a feladatnak a valószínűségeit kellett kiszámolnom. Bayes-tétellel könnyen megoldható, bár akkor ráment nem kevés időm.
Egyébként az 50% annyiban igaz, hogy a kecskés ajtó kinyitás után a másik kettő mögött 50% eséllyel van az autó, de a nyerési esély nem azonos ezzel, mivel már volt egy döntésed(!), és most a döntésről kell döntened.
Szóban úgy tűnik nem vagyok túl meggyőző, matekozni nincs kedvem, ezért írtam nektek rá programot, csatolmányban megtaláljátok.
Az egyik "szimuláció", a másikban meg kézzel kell játszani.
Jó játékot!

haromajto.zip

(#) jani1987 válasza titi hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Én soha nem választottam le semmit a gépről, hanem egyből kihúztam. Még sincs semmi bajuk.
(#) pepe091 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

MÉG!
(#) jani1987 válasza pepe091 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Még mit?
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Hogy most semmi baj? A hozzá nem értés adja a legtöbb problémát. Nagyon sok példát tudok már most rá.
(#) titi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Viszont én már találkoztam olyanokkal, akik hozzád hasonlóan jártak el számtalanszor, ám egyszercsak meghalt a kütyü, amikor kihúzták.
Egy több tízezres telefont pedig nem szeretnék megölni...

A több 10 ezres telefonok alatt a pc-vel megegyezőkre gondolsz? Aki megveszi döntse el, hogy telefont vesz vagy a kettőt egyszerre. Felesleges ezzel nagyzolni.
(#) titi válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Nem nagyzolok, egy nokia 5230-ról van szó, nem nevezném pc-vel megegyezőnek. Nem engedhetem meg magamnak, hogy másikat vegyek, csak mert mondjuk nem választottam le.

Jó, de tudod hogy most EZ a divat. Az érintős. Én viszont nem ugrok mindenre. Nekem meg egy Nokia 2700 classicom van.
(#) pepe091 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 21, 2012 /

Most komoly Titi meg én is csak azt mondtuk burkoltan, hogy elég butaság leválasztatlanul kihúzni a gépből BÁRMIT. Mert az előbb utóbb tönkre fog menni, legyen az egy 2000 Ft-os pendrive vagy egy drága telefon.
Általában az ember vigyáz a holmijaira, és ezt azzal teheti meg ha pl leválasztja a gépről az usb-s dolgokat.
(#) LANCIAZSOZSO válasza titi hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Nagyon fontos: Win 7 alatt működő USB-s eszközöket NEM KELL külön leválasztani, amennyiben az alapbeállítás szerinti "Eltávolítási házirendet" nem változtattad meg! Én soha nem választok le semmit szoftveresen, mert csak időpazarlás. A telefonodnak sem lesz semmi baja, csak figyelni kell , hogy ne adatmozgás közben húzd ki! Egyébként akkor is csak adatvesztés fog történni. A lényeg, hogy ne legyen engedélyezve az írási gyorsítótárazás! /default/ A HDD visszajelzésed a sarokban az problémás dolog, mert ez alaplapi chipset és op.rendszer függő is. Ráadásul természetes dolog, mert a SATA-SATA II-es vinyók rendelkeznek Hot Plug funkcióval, mint pl. a pendrive-k, amely lehetővé teszi, hogy az eszközt leállítás nélkül is ki lehessen venni a gépből!
Üdv.
(#) Balaa16 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy -az előbbi évekhez hasonlóan- lesz-e videó pályázat? És, ha lesz, akkor várhatóan mikor?
Üdv! Balázs
(#) janikukac válasza Balaa16 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Én is felvetettem többször is, figyelmen kívül hagyták. A közelmúltban az admin úrnak is írtam privát üzenetet, ám válaszra nem lettem méltatva...
(#) titi válasza LANCIAZSOZSO hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Elvileg nem változtattam meg semmit.
De végülis ki lehet venni a listából?
(#) zolika60 hozzászólása Ápr 22, 2012 /

@-nak zene: Bővebben: Link Esetleg: Bővebben: Link
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Köszi, de akkor már inkább Bővebben: Link . Ezt legalább én is ismerem. Óóóóóóóó lady n...
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 22, 2012 /

Én is, ezért nem hallgatom.
Következő: »»   1851 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem